fbpx

Nevada

Viva Las Vegas! Men også så mye mer!

Nevada er mest kjent for Las Vegas, som er det villeste mennesket har bygd siden Babels tårn. Men denne flotte delstaten er mer enn bare Las Vegas.

Nevada ligger øst for fjellkjeden Sierra Nevada, som staten har fått sitt navn etter. Landskapet består av store deler av ørken og fjell og er tynt befolket.

Området har vært befolket av indianere i over 20 000 år, og de første nybyggerne fra Europa kom på slutten av 1700-tallet.

Kallenavnet Silver State har den fått etter de rike mineralforekomstene, først og fremst sølv, som ble oppdaget på 1800-tallet.

Paris, New York, Venezia, Bellagio, Monte Carlo, Luxor, Mandalay. Hvorfor reise verden rundt når du kan se det hele i Las Vegas? Dette er så absolutt verdens fornøyelses- og gamblinghovedstad. Her får du 24 timers nonstop vanvidd 365 dager i året. Selv fantasien strekker ikke helt til.

Las Vegas, med sine kasinoer, spektakulære hoteller, The Strip, berg-og-dalbaner, restauranter, buffeer og fantastiske underholdning.

Forlystelsesbyen trekker besøkende fra hele verden, og her samles unge som gamle, pensjonister, familier, vennegjenger og par i håp om å vinne seg rike på en av de mange tusen spilleautomater eller rundt pokerbordet.

Det er ingen tvil om at Las Vegas leverer!

Hoover-demningen ligger som en flott propp i Colorado-elven, selv om målene kanskje ikke er så imponerende i det 21.århundret.

Den 221 meter høye demningen ble bygd fra 1931 til 1935 for 60 millioner dollar. Bakenfor dammen er det skapt en 185 kilometer lang innsjø, Lake Mead, som fungerer både som rekreasjonsområde og vannreservoar for San Diego og store deler av det sørlige Los Angeles. Turbinene i demningen yter fire milliarder kWh i året – som rekker til en by med 1,3 millioner innbyggere – men det er ikke nok til å få Las Vegas til å glitre.

Du kan se to filmer om demnings tilblivelse og dens betydning for ørkenen. En omvisning (35 minutter) går via et heissystem ned i bunnen av demningen, der du kan se turbinene.

De bevingede bronsestatuene overfor besøkssenteret er laget av norskamerikaneren Oskar J.W. Hansen og heter Winged Figures of the Republic.

Lake Tahoe er en skjønnhet med krystallklart vann, omgitt av kilometerhøye fjell og eviggrønne barskoger. Solen skinner alltid på Lake Tahoe, selv om vinteren.

Ferskvannsinnsjøen ligger mellom Nevada og California. Denne vakre naturperlen ble dannet for rundt to millioner år siden og er 501 meter på det dypeste.

Dette er et meget populært turistmål, med sine utmerkede friluftsmuligheter. Området byr på padlesurfing, kajakk, kano, vannski, golf, fotturer, sykling, ski og snøscooter.

Emerald Bay er helt klart den vakreste delen av Lake Tahoe. Har du behov for å gire helt ned kan du gå om bord på en hyggelig hjuldamper med høye skorsteiner og soldekk, og krysse Lake Tahoe på tvers. Turen går til den vakreste delen av innsjøen, ved Vikingholm, en kopi av et vikingfort fra 800-tallet.

Virginia City strutter fortsatt av livsglede og skrål, selv om det er over hundre år siden det satt ekte gullgravere og gruvearbeidere i byens saloons.

Byens bemerkelsesverdige historie begynte i 1859, da et par gullgravere fant den største gull- og sølvklumpen verden hadde sett, og det ble startskuddet til et av de største gullgruveeventyrene i Det ville vesten.

Mange av de gamle bygningene er bevart, og det er tre saloons du bør avlegge et besøk. Delta Saloon stiller ut Suicide Table, et spillebord med minst tre selvmord på samvittigheten. Her kan du også se bestefars pinup-damer og hos Union Brewery henger brystholdere ned fra lysekronene. Ta en øl (eller to) på Bucket of Blood Saloon.

Du kan oppleve byen enten til fots eller med å ta en av de gamle stagecoach (hest og kjerre) for å gå tilbake i tid.

Damplokomotivet Virginia & Truckee kjører til hjertet av gruveområdet, mellom Virginia City og Gold Hill. Turen tar 30 minutter.

Før du forlater Virginia City bør du ta en tur innom gravlunden. Her ligger mange europeiske immigranter, og særlig gruvearbeidere fra Cornwell i England. Gravlagt med dem er deres drømmer om en bedre tilværelse i det nye landet. Utrolig mange av dem så solen for siste gang før sin 30-års fødselsdag.

For den som er fascinert av konspirasjonsteorier og troen på at det befinner seg ikke-jordiske romfartøy og utenomjordiske vesener, er Area 51 stedet å besøke. Hvor nærme du kommer, er en annen sak.

Det meget omdiskuterte Area 51 ligger i det sørlige Nevada og er kontrollert av det amerikanske militæret. Alternativt kan du besøke Area 51 Alien Center i Amargosa Valley eller Alien Research Center i Hiko. Det er ikke alltid sistnevnte senter er åpent. Kanskje eieren har blitt bortført av små, grønne menn?

Hit kommer du selvfølgelig ved å følge Extraterrestial Highway (motorvei 375) Navnet kommer av de utallige UFO-observasjonene som hevdes å ha blitt sett langs veien.

Valley of Fire State Park er det eldste parken i Nevada og ble grunnlagt i 1935. Parken inneholder noen av de rødeste klippene du noen gang vil se.

Eldgamle trær og petroglyfer fra indianere er noe av det du kan se på turen gjennom parken. Navnet kommer naturligvis av de røde sandsteinsformasjonene, formet av bevegelser fra sanddyner, og strekker seg helt tilbake til dinosaurenes tid.

Opplev Nevadas mer skjulte sider, for delstaten er faktisk mye mer enn bare Las Vegas!

Skroll til toppen