fbpx

Møt Rwandas gorillaer og ville dyr

På denne reisen får du de helt ultimate dyreopplevelsene: Gorillaer og safari!

Velkommen til Rwanda

Du har sett de på film og lest så mye om dem at en nærmere presentasjon ikke er nødvendig. I Volcanoes nasjonalpark kan du møte de myteomspunne fjellgorillaene i Rwandas tåkefulle regnskoger.

Akagera nasjonalpark er den eneste parken i Rwanda med savannelandskap og hjem til en rekke av de ettertraktede dyrene. Rollebesetningen inkluderer elefanter, løver, leoparder, hyener, giraffer og sebraer. Mer enn et dusin antilopearter gresser i parken, inkludert den skjønne impalaen. I vannet boltrer flodhester seg, mens store krokodiller slapper av langs elvebredden. I luften og trærne koser fuglene seg.

Forslag til program

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller Afrika (avhengig av flyselskap).

Fly videre til Kigali.

reiser til rwanda, rwanda reise, rwanda reiser, reiser rwanda, reis til rwanda, tur til rwanda, ferie rwanda, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Etter å ha passert passkontrollen ønskes dere velkommen av en sjåfør/guide som kjører dere til hotellet for innsjekk.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Middag på hotellet om kvelden.

Overnatting: Hotel Villa Portofino

 

reiser til rwanda, rwanda reise, rwanda reiser, reiser rwanda, reis til rwanda, tur til rwanda, ferie rwanda, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Frokost på hotellet.

Kigali, Rwandas hovedstad, er en spennende og vibrerende by. Deres engelsktalende guide tar dere med på en omvisning i byen. Turen inkluderer de største historiske og kulturelle attraksjonene. Dere kjører også gjennom flere ulike bydeler før turen avsluttes på Kigali Genocide Memorial Site. Dette er å anse som et obligatorisk stopp for alle besøkende da stedet minnes ofrene under folkemordet i 1994.

Lunsj på en lokal restaurant i Kigali.

Eventyret fortsetter til Akagera nasjonalpark, den eneste parken i Rwanda med savannelandskap. Parken ligger rundt to timers kjøretur fra Kigali.

Dere ankommer lodgen sent om ettermiddagen.

Innsjekk og middag om kvelden.

Overnatting: Ruzizi Tented Camp

 

reiser til rwanda, rwanda reise, rwanda reiser, reiser rwanda, reis til rwanda, tur til rwanda, ferie rwanda, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Tidlig opp og avreise etter frokost slik at dere kan oppleve Akageras dyreliv. Parken gir dere en mytisk og uforglemmelig reise gjennom et vakkert landskap og herlige opplevelser i villmarken.

Rundt 80 elefanter vandrer rundt i parken. Store flokker med bøfler, giraffer og sebraer dukker frem fra skogen for å drikke, og er du riktig så heldig vil du se leoparder, hyener eller løver som streifer omkring. Mer enn et dusin antilopearter gresser i parken, inkludert den skjønne impalaen. I luften og trærne koser fuglene seg.

Store deler av safarien skjer i den nordlige delen av parken. Dere returnerer til lodgen om ettermiddagen.

Det er også mulig å bli med på en båttur på Lake Ihema for å se flodhestene boltrer seg i vannet og store krokodiller som slapper av langs elvebredden.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Ruzizi Tented Camp

Etter frokost går turen til Volcanoes nasjonalpark, hjem de utrydningstruede gorillaene.

Kjøreturen tar dere tilbake til Kigali, før dere fortsetter nordover. Underveis passerer dere gjennom flere landsbyer og et scenisk landskap. Når dere ser landskapet er det lett å forstå hvorfor Rwanda kalles De tusen høyders land.

Med privat bil og sjåfør har dere også mulighet til å stoppe for å ta bilder når dere ønsker.

Innsjekk på lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Le Bambou Gorilla Lodge

 

Etter en god natts søvn våkner dere til det som nok blir reisens høydepunkt: Gorillatrekking.

Sjåføren kjører dere til parkens hovedkvarter hvor det blir et kort informasjonsmøte om turen.

Dere har sett de på film og lest så mye om dem at en nærmere presentasjon ikke er nødvendig. Dere har reist langt for å se dem selv. Det er virkelig en uforglemmelig opplevelse: I Virunga-fjellene skal dere møte de myteomspunne gorillaene i Rwandas tåkefulle regnskog. Få ting gir så varige, fine inntrykk som et møte med disse fantastiske skapningene!

Snart forlater dere landsbyer og åkrer, og regnskogen sluker dere.

Plutselig – en åpenbaring. Rett foran deg dukker to ravnsvarte gorillaer opp. De er kanskje 10 meter unna. Gorillaene er blitt virkelige, og alt strevet gjennom skogen, pusting og svettingen er glemt. Du kjenner bare glede. De sitter på sine ender og gomler videre på dagens frokost. Uten å ense at de har fått besøk og har oppfylt drømmen din. Fortryllelsen forsetter, den blir faktisk bare bedre, når de sorte og vakre skapningene begynner å røre på seg. Bambusen knekkes høylytt når de nesten rullende beveger seg mot en lysning i skogen. Så er de der, alle gorillaene. Det er som å komme inn på et slektstreff. Små og store. De er rundt deg og foran deg. Ungene er nesten til å spise opp, så søte er de der de leker og spiser og klatrer over mammaen sin. Mest imponerende er flokkens vokter, familiens overhode, sjefen selv. Hannen, en 200 kilo tung silverback, holder vaktsomt øye med begge gruppene – sine egne og din.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Le Bambou Gorilla Lodge

Frokost på hotellet.

Formiddagen på lodgen før dere setter kursen tilbake til Kigali.

Sjåføren kjører dere til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge (ankomst dagen etter).

Dere ankommer Norge med flotte minner om en magisk reise i herlige Rwanda.

reiser til rwanda, rwanda reise, rwanda reiser, reiser rwanda, reis til rwanda, tur til rwanda, ferie rwanda, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Dette er inkludert:

 • Fly Norge – Kigali – Norge
 • Flyskatter
 • 1 natt på Hotel Villa Portofino, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Ruzizi Tented Camp, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Le Bambou Gorilla Lodge, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • Safari i Akagera nasjonalpark i henhold til program
 • Tillatelse til gorillatrekking
 • Aktiviteter/utflukter i henhold til program
 • Inngang til nasjonalparkene Akagera og Volcanoes
 • Privat transport med engelsktalende sjåfør/guide i henhold til program
 • Vannflasker i bilen
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Rwanda

Dette er ikke inkludert:

 • Visum til Rwanda (USD 50,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guide

Lodgene som er oppgitt er mellomklasse og holder god standard. Det er mulig å oppgradere mot et tillegg.

Det utstedes et begrenset antall tillatelser for gorillatrekking per dag. Det anbefales å bestille reisen minst 6 måneder før avreise.

Reiseperiode: Hele året.

Gorillatrekking er mer utfordrende i regntiden (oktober til november og april til mai). Regnet kommer for det meste om natten og tidlig om morgenen.
Safari og gorillatrekking oppfattes av mange som best i regnperiodene.

Skroll til toppen