fbpx

Molokai

Den mest genuine av alle øyene!

Molokai er den øya som er minst påvirket av turisme. Flertallet av befolkningen nedstammer fra polynesierne og bebyggelsen likeså. Den vestlige kulturen har enda til gode å utdanke (og konkurrere) med den lokale.

Det sies at huladansen ble oppfunnet på nettopp Molokai. Ifølge legenden skal lærestedet for den første timen i huladans ha funnet sted i fjellene på vestsiden av øya.

Du trår med andre ord på hellig mark, og hvert år er øya vert for den store festivalen Molokai Hula Piko.

Til tross for sin beskjedne størrelse har Molokai en spektakulær natur, som er både dramatisk og vakker.

Regnskog preger fjellene i den østlige delen, med dype daler og skrenter som stuper ned i havet.

Hawaiis høyeste fossefall braser ned i dalene mens Kamakou Preserve er hjem ting et stort antall utrydningstruede, endemiske planter og fugler.

På vestkysten finner du noen av Hawaiis beste og lengste strender, inkludert den vakre Papohaku Beach. Store bølger slår innover stranden, spesielt om vinteren, noe som gjør det farlig å svømme, men er et imponerende syn.

Dixie Maru Beach byr på flotte muligheter for svømming og snorkeling.

Molokai er den minst utbygde og turistaktige av alle Hawaiis øyer. Ingen bygninger er høyere enn en kokospalme og det er ikke noe offentlig transport.

Sentrum av Molokai er Kaunakakai, inngangsport for sukkerindustrien sent på 1800-tallet. Ekkoet fra fortiden gir gjenklang i trebygningene og fortauene.

For å komme deg rundt må du ha leiebil, helst en firehjulstrekker slik at du virkelig kan begi deg ut på eventyr.

Et av høydepunktene er et besøk til den isolerte halvøya Kalaupapa i den nordlige delen. Området er i dag en nasjonal historisk park, og den lange stien ned klippekanten kan bare bestiges enten til fots eller med ridetur på esel.

Ganske bemerkelsesverdig og vel verdt et besøk er Kapuaiwa Grove, en skog av kokospalmer.

Molokai er også hjem til ett av øystatens største templer, Iliiliopae Heiau.

Sørkysten har Hawaiis største korallrev, noe som garanterer utmerkede opplevelser for både snorkeling og dykking.

Fotturer, kajakkturer og sykling er andre populære aktiviteter på den lille øya. Besøkende forventes faktisk å tilbringe mesteparten av tiden sin her utendørs, i fantastiske omgivelser.

Når du forlater Molokai har du (forhåpentligvis) lært rytmen av hula og blitt en del av den berømte dansen!

Skroll til toppen