MAUI

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Også kjent som «No ka oi» – den beste!

Maui er den nest største av Hawaiis øyer, og desidert den mest populære blant besøkende. Øya lokker med mil etter mil med forlokkende strender, en kulinarisk reise som er like fargerike som de beste tropiske cocktailene, flotte hoteller, spennende opplevelser, shopping, aktiviteter og vulkanen Haleakala.

De beste ferieresortene ligger Kapalua, som ligger nordvest på øya. Her finner du de store og luksuriøse hotellkjedene, golfbaner og flotte strender du kan boltre deg på.

Mest populært er det å bo i Kaanapali, som er det største hotellområdet. Store, lekre strender, to golfbaner og 32 tennisbaner gjør at du kan få en både avslappende og aktiv ferie.
Kihei tilbyr hoteller med god standard, butikker, gallerier og et godt natteliv for den som ønsker å danse bort kvelden.

Wailea/Makena byr besøkende på luksushoteller, strender som ser ut akkurat slik du forestiller deg på Hawaii, utmerkede golfbaner, tennis og shoppingsentre. Wailea er det mest utbygde og vibrerende av disse to.
Ønsker du å komme litt vekk fra den typiske ferieresorten, velger du Lahaina, som var hovedstad på Hawaii – øyene mellom 1795-1843 og senter for hvalindustrien. Byen byr på et utall med historiske steder og monumenter fra fortiden, inkludert Old Prison, Seaman’s Hospital og the Pioneer Inn. I dag er det en koselig og sjarmerende by som du lett kan tilbringe en hel dag med å rusle rundt. Den trivelige strandpromenaden er meget innbydende med sine mange restauranter, kafeer, gallerier og butikker med all slags rariteter og suvenirer.

Maui kalles også for «the Valley Island», siden den opprinnelig var to øyer som er vokst sammen. På den vestre siden kan besøkende nyte de lange, lekre strendene og de fleste hotellene.
Spesielt den nordvestre delen av øya er vakker. Her finner du Lahaina. Fra Kaanapali kan du ta det gamle sukkerrørtoget inn til sjarmerende Lahaina.

Du kan ikke ha besøkt Maui uten å ha utforsket tre ting: Hvalsafari, vulkanen Haleakala og Hana.

Maui regnes som hvalsafariens hovedstad på Hawaii, og i perioden januar til februar er du nesten garantert å se knølhval om du blir med på en båttur.

Vulkantoppen Haleakala reiser seg majestetisk opp fra havet og er Mauis høyeste topp. Den ruver over skyene med sine rundt 3000 meter og en utflukt hit anbefales på det sterkeste. Du kan kjøre bil, en svingete, men spektakulær vei, oppover og oppover, til du når kratertoppen. Krateret strekker seg utover hele 11 kilometer, og synet er mektig imponerende. Underveis kan du stoppe og ta korte fottur. Mens du kjører oppover, føles det som du kommer nærmere himmelen, og skyene blir liggende under deg. Solnedgangen fra toppen er rett og slett himmelsk.

I filmen «Trollmannen fra Oz» følger Dorothy den gule veien. På Maui kan du også følge den gule veien, men endepunktet er ikke hos en trollmann, og turen handler ikke om å finne et hjerte, hjerne og mot. Den handler om å finne Mauis vakre natur, i form av fossefall, blomster i alle farger og størrelser og utsikt over havet, hvor bølgene slår inn over svarte og røde strender.
Lei en bil og sett kursen mot Hana, og kjøreturen er en skjønnhetsopplevelse av ypperste klasse. Veien slingrer seg frem gjennom tropisk skog, høye trær som av og til brytes opp av utsikten mot havet, papayaer, ville, fargerike blomster og fossefall som stuper nedover fjellsidene. I Hana, en gammel og koselig by, kan dere spise lunsj på Hana Resort før dere overnatter eller returnerer til hotellet. Ikke glem et besøk på den lille kirkegården hvor Charles Lindbergh er gravlagt.

Maui er også perfekt for den som liker å utfordre bølger, og et paradis for surfere. Øya frister også med kombinasjonen av sol og bad, fotturer, bading i tropiske fossefall, ziplining, båtturer og sykkelturer.

Etter endt ferie på Maui kommer du også til å føle at Hawaiis mest populære øy er best!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV HAWAII

Maui

Maui er den nest største av Hawaiis øyer, og desidert den mest populære blant besøkende. Øya lokker med mil etter mil med forlokkende strender, en kulinarisk reise som er like fargerike som de beste tropiske cocktailene, flotte hoteller, spennende opplevelser, shopping, aktiviteter og vulkanen Haleakala.

Les mer

Bryllupsreise på Hawaii

Med sine kritthvite strender flankert av palmetrær, asurblå hav, spektakulære natur, brusende fossefall, slående vakre solnedganger og følelsen av Aloha: Hawaii var skapt for romantikk! Hawaii er ikke bare perfekt for en bryllupsreise, dere kan også gifte dere, feire bryllupsdagen eller fornye løftene. Eller kanskje tenker du å fri til din hjertes utvalgte?

Les mer

Molokai

Molokai er den øya som er minst påvirket av turisme. Flertallet av befolkningen nedstammer fra polynesierne og bebyggelsen likeså. Den vestlige kulturen har enda til gode å utdanke (og konkurrere) med den lokale, og det sies at huladansen ble oppfunnet på nettopp Molokai. I følge legenden skal lærestedet for den første timen i huladans ha funnet sted i fjellene på vestsiden av øya. Du trår med andre ord på hellig mark, og hvert år er øya vert for den store festivalen Molokai Hula Piko.

Les mer

Lanai

Lanai var en gang kjent som Ananasøya, ettersom den ble kjøpt opp av ananasdyrkeren James Dole i 1922. Dermed ble Lanai gjort om til verdens største plantasje for dyrking av ananas. Dole grunnla også øyas største by, Lanai City. I dag er det ikke så mye ananas som dyrkes, selv om 98 prosent av øya fortsatt eies av selskapet. I stedet er Lanai en forlokkende øy, med følelsen av totalt privatliv og uforstyrrede områder.

Les mer

Kauai

Kauai er den fjerde største øya og den nordligste. Den er også den eldste av øyene og den første som ble bebodd. Hit ankom folk flere hundre år før de slo seg ned på øyene omkring. Det var også her James Cook først gikk i land da han landet i Waimea i 1778.

Les mer

Big Island

Som navnet tilsier er dette den største av øyene. Større enn alle de andre øyene til sammen, faktisk på samme størrelse som Wales. Øya hevdes å være oppkalt etter den polynesiske navigatøren Hawai’iloa, som skal ha oppdaget øya. Den lokale historien sier at navnet ble gitt av kong Kamehameha I da han forente alle øyene. For å unngå misforståelser mellom delstaten Hawaii og øya Hawaii, refererer befolkningen til sistnevnte som Big Island.

Les mer