fbpx

Maui

Også kjent som No ka oi - den beste!

Maui er den nest største av Hawaiis øyer, og desidert den mest populære blant besøkende.

Øya lokker med mil etter mil med forlokkende strender, en kulinarisk reise som er like fargerike som de beste tropiske cocktailene, flotte hoteller, spennende opplevelser, shopping, aktiviteter og vulkanen Haleakala.

Maui kalles også for «The Valley Island», siden den opprinnelig var to øyer som har vokst sammen. På den vestre siden kan besøkende nyte de lange, lekre strendene og her ligger de fleste hotellene.

Du kan ikke ha besøkt Maui uten å ha opplevd tre ting: Hvalsafari, vulkanen Haleakala og Hana.

Maui regnes som hvalsafariens hovedstad på Hawaii. Bli med på en båttur i jakten på disse enorme dyrene. Hvalsesongen er desember til midten av mai.

Vulkantoppen Haleakala reiser seg majestetisk opp fra havet og er Mauis høyeste topp. Den ruver over skyene med sine rundt 3000 meter og en utflukt hit anbefales på det sterkeste. Bilturen opp er på en svingete, men spektakulær vei, oppover og oppover, til du når toppen. Krateret strekker seg utover hele elleve kilometer, og synet er mektig imponerende. Underveis kan du stoppe og ta korte fottur. Mens du kjører oppover, føles det som du kommer nærmere himmelen, og skyene blir liggende under deg. Solnedgangen fra toppen er rett og slett himmelsk.

I filmen Trollmannen fra Os følger Dorothy den gule veien. På Maui kan du gjøre det samme, men du sluttdestinasjonen er ikke hos en trollmann, og turen handler ikke om å finne et hjerte, hjerne og mot. Den handler om Mauis vakre natur.

Sett kursen mot Hana, hvor kjøreturen er en skjønnhetsopplevelse av ypperste klasse. Veien slingrer seg frem gjennom tropisk skog, høye trær som av og til brytes opp av utsikten mot havet, papayaer, ville, fargerike blomster og fossefall som stuper nedover fjellsidene. Bølger som slår inn over svarte og røde strender.

Hana er en gammel og koselig by, hvor det anbefales å spise lunsj på Resort før dere kjører tilbake til hotellet. Ikke glem et besøk på den lille kirkegården hvor Charles Lindbergh er gravlagt.

Lahina var hovedstad på Hawaii-øyene fra 1795 til 1843, og var tidligere senter for hvalindustrien. Byen byr på et utall med historiske steder og monumenter fra fortiden, inkludert Old Prison, Seaman’s Hospital og The Pioneer Inn.

I dag er det en koselig og sjarmerende by som du lett kan tilbringe en hel dag med å rusle rundt. Den trivelige strandpromenaden er meget innbydende med sine mange restauranter, kafeer, gallerier og butikker med all slags rariteter og suvenirer.

Fra Kaanapali kan du ta det gamle sukkerrørtoget til sjarmerende Lahaina.

Maui er også perfekt for den som liker å utfordre bølgene, og et paradis for surfere.

Øya frister også med kombinasjonen av sol og bad, fotturer, bading i tropiske fossefall, zip-lining, båtturer og sykkelturer.

Mest populært er det å bo i Kaanapali, det største hotellområdet. Store, lekre strender, to golfbaner og 32 tennisbaner gjør at du kan få en både avslappende og aktiv ferie.

De beste ferieresortene ligger Kapalua, som ligger nordvest på øya. Her finner du de store og luksuriøse hotellkjedene, golfbaner og flotte strender du kan boltre deg på.

Kihei tilbyr hoteller med god standard, butikker, gallerier og et godt natteliv for den som ønsker å danse bort kvelden.

Wailea/Makena byr besøkende på luksushoteller, strender som ser ut akkurat slik du forestiller deg på Hawaii, utmerkede golfbaner, tennis og shoppingsentre. Wailea er det mest utbygde og vibrerende av disse to.

Etter endt ferie på Maui kommer du også til å føle at Hawaiis mest populære øy er best!

Skroll til toppen