Madagaskars 20 beste attraksjoner

Madagaskar er et fantastisk land, hvor det vanskeligste er å planlegge reiseruten. Du ønsker å oppleve mest mulig – og tilbringe mest mulig tid på hvert sted – ikke bruke for mye tid på å forflytte deg fra sted til sted. Madagaskar er et stort land, hvor infrastrukturen ikke er spesielt utbygd. Vi har kunnskapen som trengs for at du skal få maksimalt ut av reisen til Madagaskar. Det er ikke sikkert at du får oppleve alle topp 20 attraksjonene på én reise (avhengig av hvor mye tid du har til rådighet), men du kan i alle fall plukke ut dine favoritter. Så skal vi gjøre vårt beste for at du får oppleve dem!

NATUR

1. Regnskog og naturreservater
For de som er interessert i ville dyr er det obligatorisk med minst ett besøk til en regnskog. Den mest tilgjengelige er Andasibe, bare noen timers kjøretur øst for hovedstaden Antananarivo. Det eneste stedet du kan se den indri, den største av lemuridene. Den har svært lange bakbein som den gjør enorme sprang med, og er en herlig skapning du rett og slett må hilse på!

2. Tørre skogsreservater
For å se mest mulig dyreliv, prøv å innlemme en variasjon av ulike tilholdssteder. Det tørre skogene kan være like fascinerende som regnskogene. Vi anbefaler Ankarana, som består av 150 millioner år gammel kalkstein, samt Kirindy og Ankarafantsika.

3. Den tornete skogen
De eterisk tornete krattene i sør er helt unike for Madagaskar. Denne ultratørre regionen er bebodd av bisarre botaniske former. Et besøk til Ifaty eller Berenty må ikke unnlates – spesielt om man er interessert i planter og fugler.

4. Fotturer om natten
Safari i mørket er en utmerket mulighet for å se dyr som er aktive om natten, og det er en rekke parker og reservater som tilbyr dette. Da er det en times vandring eller rett før eller etter middag. Kameleoner og nattaktive lemurer er mye enklere å se om kvelden.

5. Møte med lemurer
For de som ønsker å komme tett på Madagaskars største stjerner, lemurene, går turen til Lemur Park, 25 km vest for Antananarivo. Her bor flere ulike lemurarter, hvor de fleste hopper fritt rundt. Lignende opplevelser fås på Ivoloina, Palmarium eller Vakona’s Island, hvor to av de fire lemurartene er tamme nok til å hoppe på turistenes skuldre!

6. Botaniske hager
De ekstraordinære botaniske vidundrene i Madagaskars sørlige del vises frem i Arboretum d’Antsoaky, med mer enn 900 arter i samlingen sin. Den botaniske hagen i Reniala i Ifaty er også verdt et besøk.
For botanikere kan det også være interessant å besøke den systematiserte samling av trær og busker som viser arter fra regnskogen i Ranomafana.

7. Hvalsafari
Bli med på en båttur i jakten på disse spektakulære og enorme skapningene. Sesongen for å knølhval er juli til september, og det beste stedet å se dem er rundt Ile Sainte Marie.
Utendørsaktiviteter og eventyr

UTENDØRSAKTIVITETER OG EVENTYR

8. Vannaktiviteter
Bading, snorkling og dykking er best ved vestkysten. Sørøst er sentrum for surfing, mens windsurfing og kitesurfing tilbys i nordøst. Skal du prøve fiskelykken reiser du nordvest. Det samme gjelder for kajakking, vannski, paraseiling og andre vannsportaktiviteter.

9. Fotturer
På Madagaskar kan du vandre gjennom dramatisk og scenisk landskap på turer som varer i flere dager. Da går turen til Isalo eller Andringitra. For en mer kulturell tvist på turen kan du vandre rundt i området Zafirmaniry, kjent for sitt flotte treskjæringsarbeid. Overnatting skjer i landsbyer, på såkalte Homestays.

10. Togturer
Det å reise med tog er en mer avslappende måte å se det landlige Madagaskar. Toget bruker en dag mellom Fianarantsoa og Manakara på østkysten. For en skikkelig unik opplevelse tar du Michelin-toget, som går på gummihjul – det eneste av sitt slag som fortsatt er i drift. Det går fra Antananarivo til Andasibe eller Antsirabe (de aller fleste helger).

11. Tsingy
Kolossale områder med tsingy – skarpe, spisse kalksteintinder som er formet av erosjon gjennom århundrene – danner ett av Madagaskars merkeligste landskap. Besøk Bemaraha eller Ankarana for å se disse bisarre, ugjennomtrengelige steinskogene.

12. Baobabtrær
Avenyene med majestetiske baobabtrær i nærheten av Morondava er nok Madagaskars mest berømte bilde. Ved solnedgang er dette en fotografs drøm. Andre typer av disse kjempestore trærne kan du se sørvest og nord på øya.

KULTUR OG HISTORIE

13. Håndverkere
I det sørlige høylandet kan det arrangeres besøk i verkstedene til lokale håndverkere som lager tradisjonelt Antaimoro-papir, treskjæringer, silkeskjerf og annet håndverk. Området er også senter for større industri, og det er mulig å bli med på et besøk på en vingård, Sahambavy Tea Estate eller bryggeriet for det berømte ølet THB.

14. Antananarivo
Selv om hovedstaden i seg selv ikke har så mange turistattraksjoner, er det verdt å tilbringe noen dager her for å absorbere den pittoreske atmosfæren – om du har tid til overs. Legg turen til Queen’s Palace for å skue ut over byen.

15. Markeder
Uansett hvor du reiser på øya vil du finne en lokal håndverker som har noe å selge. Utskjæringer, sløyfer vevd av palmeblader (raffia), polerte steiner, malerier, smykker og broderi er alle spesialiteter i de ulike regionene. Du kan finne alt på markedene i Antananarivo.

16. Historiske steder
Ambohimanga er en landsby omringet av en mur, rundt 25 km fra Antananarivo. Dette er et sted med kulturell og historisk betydning, og er gravsted til mange av de kongelige.
Queen’s Palace (the rova) i Antananarivo er også verdt et besøk.

AVSLAPNING OG INSPIRASJON

17. Strendene
Om du planlegger en eventyrlig reise, full av opplevelser, så bør du absolutt sette av noen dager til avslapning på slutten av turen. Ile Sainte Marie har noen fantastiske strender, det samme gjelder Anakao og Ifaty. Eller vil du virkelig slå på stortromma er det noen luksuriøse hoteller i nordvest.

18. Panqalanes Canal
Ta det helt med ro med en rolig båttur på stille vann i Panqalanes, en kanal bygd under kolonitiden som knytter sammen en rekke innsjøer i øst. Her er det noen hyggelige hoteller ved vannkanten hvor du kan tilbringe noen dager.

19. Båtcruise og yachting
For den ultimate chill-out – hva med litt tid om bord på en katamaran? Turene varer mellom 3-10 dager og fokuserer på rekken av små øyer som ligger på begge sider av Nosy Be. Alternativt kan du besøke Madagaskar med cruisebåt, hvor gummiflåter gir deg tilgang til avsides områder.

20. Gi noe tilbake
Et besøk til Akany Avoko er et besøk som varmer hjertet. Dette er et barnehjem og en institusjon som gir et godt innblikk i kampen for å bedre hverdagen til mindre heldige jenter og kvinner i Antananarivo. Det er flere slike institusjoner rundt om på Madagaskar, hvor du kan se hvilke prosjekter som er iverksatt for å gi håp og bistand til kvinner. På noen av disse kan du og bidra med en hjelpende hånd; ved å plante et tre som bidrar til økningen av skogen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
SONY DSC
Antemoro_paper_workshop
2
SONY DSC
SONY DSC
Lemur_Aye_Aye
Lakana Sainte Marie
MINOLTA DIGITAL CAMERA
Slik bestiller du hos oss 2

KONTAKT OSS

Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor og fortell oss hva du vil oppleve. Vi setter sammen reisen slik du vil ha den. Du kan også ringe til oss på tlf. 40458517.

VI SKREDDERSYR REISEN

Hos Unike Reiser får du din egen reisekonsulent. Sammen avklarer dere alle spørsmål og sjekker muligheter så reisen blir som du ønsker.

REISEN BLIR BOOKET

Når planen er godkjent av deg så booker vi reisen hos flyselskaper og samarbeidspartnere, slik at alt er klart for avreise. Nå kan du kjenne reisefeberen!

AVREISE

Verden er herlig og du skal ut på tur. Unike Reiser og våre samarbeidspartnere står klare til å hjelpe deg før, under og etter reisen. God tur!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

SVAR PÅ HENVENDELSER

Vi forsøker å svare på alle henvendelser så fort som mulig. Fortvil ikke dersom du ikke får svar med en gang – vi har bare mye å gjøre og du vil få svar innen kort tid! Send oss en gjerne en melding fra denne siden eller en mail direkte til post@unikereiser.no.

RING OSS GJERNE

Vi forsøker å besvare alle henvendelser innen 48 timer. Dersom du trenger raskere svar så er det bare å ringe oss.

TILGJENGELIG ALLE HVERDAGER, 09:00 - 17:00

(+47) 404 58 517

Ut på tur

KLASSISKE MADAGASKAR

VARIGHET: 16 Dager

Reisen tar dere sørover, med besøk i nasjonalparkene Ranomafana og Isalo og hos en lokal treskjærer. I Tulear, hvor solen skinner året rundt, skal dere utforske den botaniske hagen, som gir et lite innblikk i Madagaskars fantastiske planteliv. Det blir også vandring etter mørkets frembrudd, på jakt etter dyr som er aktive om natten, båtturer på kanaler og fotturer. Det hele avsluttes med late dager på øya Sainte Marie, hvor krystallklart vann og hvite strender oppfyller drømmen om paradis.

Les mer

HERLIGE MADAGASKAR

VARIGHET: 12 Dager

Denne reisen tar deg med til den sørlige delen, hvor du opplever nasjonalparkene Ranomafana og Isalo, som hver har sitt særpreg og unik natur. Deretter flyr du til Morondava, hvor det blir en spennende kjøretur gjennom den berømte Baobab Alley – kjennetegnet på Madagaskar. Turen inkluderer også lemurer, fugler og kameleoner, kulturelle innslag og flotte vandreturer i Madagaskars spesielle og fascinerende landskap.

Les mer

MADAGASKAR FOR DEN EVENTYRLYSTNE

VARIGHET: 8 Dager

Denne reisen tar deg med på en reise gjennom Madagaskars fascinerende og storslåtte natur. Fra frodiggrønn skog, trolske bregner, høye klippeformasjoner til enorme baobabtrær. Øya er hjem til dyr og fugler som ikke lever andre steder i verden, og du skal oppleve alt på fotturer gjennom nasjonalparkene.

Les mer

UTFORSK NORDLIGE MADAGASKAR

VARIGHET: 8 Dager

Denne reisen tar dere med til nasjonalparkene Amber Mountain og Ankarana, som gir dere et innblikk av Madagaskars varierte og fascinerende landskap og dyreliv. Eventyret avsluttes på den tropiske øya Nosy Be, hvor det handler om å senke skuldrene, grave tærne i sanden og utforske livet under havoverflaten.

Les mer