fbpx

Madagaskars 20 beste attraksjoner

Eventyrlig og ganske så annerledes!

Madagaskar er et fantastisk land, og det vanskeligste er å planlegge reiseruten. Landet har nemlig utrolig mye spennende å by på! Du ønsker jo naturligvis å oppleve mest mulig i løpet av ferien.

Det er ikke sikkert at du får oppleve alle topp 20 attraksjonene på én reise (avhengig av hvor mye tid du har til rådighet), men du kan i alle fall plukke ut dine favoritter. Så skal vi sørge for at du får oppleve dem!

1. Regnskog og naturreservater
For de som er interessert i ville dyr er det obligatorisk med minst ett besøk til en regnskog. Den mest tilgjengelige er Andasibe, bare noen timers kjøretur øst for hovedstaden Antananarivo. Det er det eneste stedet du kan se den indri, den største av lemuridene. Den har svært lange bakbein som den gjør enorme sprang med, og er en herlig skapning du rett og slett må hilse på!

2. Møte med lemurer
For de som ønsker å komme tett på Madagaskars største stjerner, lemurene, går turen til Lemur Park, 25 km vest for Antananarivo. Her bor flere ulike lemurarter, hvor de fleste hopper fritt rundt.

Lignende opplevelser fås på Ivoloina, Palmarium eller Vakona’s Island, hvor to av de fire lemurartene er tamme nok til å hoppe på turistenes skuldre!

3. Tørre skogsreservater
For å se mest mulig dyreliv, prøv å innlemme en variasjon av ulike tilholdssteder. Det tørre skogene kan være like fascinerende som regnskogene.

Vi anbefaler Ankarana, som består av 150 millioner år gammel kalkstein, samt Kirindy og Ankarafantsika.

4. Den tornete skogen
De eterisk tornete krattene i sør er helt unike for Madagaskar. Denne ultratørre regionen er bebodd av bisarre botaniske former. Et besøk til Ifaty eller Berenty må ikke unnlates – spesielt om man er interessert i planter og fugler.

5. Fotturer om natten
Safari i mørket er en utmerket mulighet for å se dyr som er aktive om natten, og det er en rekke parker og reservater som tilbyr dette. Da er det en times vandring eller rett før eller etter middag. Kameleoner og nattaktive lemurer er mye enklere å se om kvelden.

6. Botaniske hager
De ekstraordinære botaniske vidundrene i Madagaskars sørlige del vises frem i Arboretum d’Antsoaky, med mer enn 900 arter i samlingen sin. De botaniske hagene i Reniala og i Ifaty er også verdt et besøk.
For botanikere kan det også være interessant å besøke den systematiserte samling av trær og busker som viser arter fra regnskogen i Ranomafana.

7. Hvalsafari
Bli med på en båttur i jakten på disse spektakulære og enorme skapningene.

Sesongen for å knølhval er juli til september, og det beste stedet å se dem er rundt Ile Sainte Marie.

8. Baobabtrær
Avenyen med majestetiske baobabtrær i nærheten av Morondava er nok Madagaskars mest berømte bilde. Ved solnedgang er dette en fotografs drøm. Andre typer av disse kjempestore trærne kan du se sørvest og nord på øya.

9. Fotturer
På Madagaskar kan du vandre gjennom dramatisk og scenisk landskap på turer som varer i flere dager. Da går turen til Isalo eller Andringitra.

For en mer kulturell tvist på turen kan du vandre rundt i området Zafirmaniry, kjent for sitt flotte treskjæringsarbeid. Overnatting skjer i landsbyer, på såkalte Homestays.

10. Togturer
Det å reise med tog er en mer avslappende måte å se det landlige Madagaskar. Toget bruker en dag mellom Fianarantsoa og Manakara på østkysten.

For en skikkelig unik opplevelse tar du Michelin-toget, som går på gummihjul – det eneste av sitt slag som fortsatt er i drift. Det går fra Antananarivo til Andasibe eller Antsirabe (de aller fleste helger).

11. Tsingy
Kolossale områder med tsingy’er - skarpe, spisse kalksteintinder som er formet av erosjon gjennom århundrene – danner ett av Madagaskars merkeligste landskap. Besøk Bemaraha eller Ankarana for å se disse bisarre, ugjennomtrengelige steinskogene.

12. Vannaktiviteter
Bading, snorkeling og dykking er best ved vestkysten. Sørøst er sentrum for surfing, mens windsurfing og kite surfing tilbys i nordøst.

Skal du prøve fiskelykken reiser du nordvest. Det samme gjelder for kajakking, vannski, paraseiling og andre vannsportaktiviteter.

13. Håndverkene
I det sørlige høylandet kan det arrangeres besøk i verkstedene til lokale håndverkere som lager tradisjonelt Antaimoro-papir, treskjæringer, silkeskjerf og annet håndverk.

Området er også senter for større industri, og det er mulig å bli med på et besøk på en vingård, Sahambavy Tea Estate eller bryggeriet for det berømte ølet THB.

14. Antananarivo
Selv om hovedstaden i seg selv ikke har så mange turistattraksjoner, er det verdt å tilbringe noen dager her for å absorbere den pittoreske atmosfæren – om du har tid til overs. Legg turen til Queen’s Palace for å skue ut over byen.

15. Markeder
Uansett hvor du reiser på øya vil du finne en lokal håndverker som har noe å selge. Utskjæringer, sløyfer vevd av palmeblader (raffia), polerte steiner, malerier, smykker og broderi er alle spesialiteter i de ulike regionene. Du kan finne alt på markedene i Antananarivo.

16. Historiske steder
Ambohimanga er en landsby omringet av en mur, rundt 25 km fra Antananarivo. Dette er et sted med kulturell og historisk betydning, og er gravsted til mange av de kongelige.

Queen’s Palace (The Rova) i Antananarivo er også verdt et besøk.

17. Strendene
Selv om du planlegger en eventyrlig reise, full av opplevelser, bør du absolutt sette av noen dager til avslapning på slutten av turen. Ile Sainte Marie har noen fantastiske strender, det samme gjelder Anakao og Ifaty. Vil du virkelig slå på stortromma er det noen luksuriøse hoteller i nordvest.

18. Panqalanes Canal
Ta det helt med ro med en rolig båttur på stille vann i Panqalanes, en kanal bygd under kolonitiden som knytter sammen en rekke innsjøer i øst. Her er det noen hyggelige hoteller ved vannkanten hvor du kan tilbringe noen dager.

19. Båtcruise og yachting
For den ultimate chill-out – hva med litt tid om bord på en katamaran? Turene varer mellom 3-10 dager og er konsentrert på rekken av små øyer som ligger på begge sider av Nosy Be.

20. Gi noe tilbake
Et besøk til Akany Avoko er et besøk som varmer hjertet. Dette er et barnehjem og en institusjon som gir et godt innblikk i kampen for å bedre hverdagen til mindre heldige jenter og kvinner i Antananarivo.

Det er flere slike institusjoner rundt om på Madagaskar, hvor du kan se hvilke prosjekter som er iverksatt for å gi håp og bistand til kvinner. På noen av disse kan du også bidra med en hjelpende hånd; ved å plante et tre som bidrar til økningen av skogen.

Skroll til toppen