Madagaskar for den eventyrlystne

10

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Denne reisen tar deg med på en reise gjennom Madagaskars fascinerende og storslåtte natur. Fra frodiggrønn skog, trolske bregner, høye klippeformasjoner til enorme baobabtrær. Øya er hjem til dyr og fugler som ikke lever andre steder i verden, og du skal oppleve alt på fotturer gjennom nasjonalparkene.

På programmet står uforglemmelige Kirindy reservat, kjøring med firehjulstrekker gjennom Baobab Avenue, vakre steinformasjoner som naturen har brukt millioner av år til å forme, solnedganger, båtturer og besøk på lokale marked.

Denne turen passer for den eventyrlystne, som reiser for opplevelsene, ikke for komforten. Veistandarden er til tider ikke av den beste, og det er lange kjøreetapper noen av dagene. Underveis er det nok å se på, og du får god kontakt med sjåføren, som gjerne forteller om landskapet rundt.

Turen krever at man til tider må gjennom trange passasjer og opp i høyden, så man må være i relativt god form (også vektmessig sett) og ikke ha frykt for høyder.

Dag 1:

Norge – Antananarivo

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller Afrika (avhengig av flyselskap).

Fly videre til Antananarivo.

Dag 2:

Antananarivo

Vel fremme i Antananarivo blir dere møtt på flyplassen og kjørt til hotellet for innsjekk.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Antananarivo

Dag 3:

Antananarivo – Morondava

Frokost på hotellet før dere blir hentet og kjørt til flyplassen for fly til Morondava. Her blir dere hentet og kjørt til hotellet.

Resten av dagen til egen disposisjon.

NB! Det er kun flyavgang til Morondava tre til fire ganger i uken, så reisedatoer må tilpasses flyrutene.

Overnatting: Morondava

Dag 4:

Morondava – Kirindy

Etter frokost blir dere hentet og kjører med firehjulstrekker mot Kirindy Reserve. Underveis passerer dere flere landsbyer før dere ankommer den berømte Baobab Avenue, hvor de enorme baobabtrærne ønsker dere velkommen.

Så står Kirindy, ett av øyas flotteste naturreservater, på programmet. Her er en rekke dyrearter som ikke kan ses andre steder på Madagaskar, blant annet kjemperotten, den smalstripede mungoen og fossa, Madagaskars største rovpattedyr. Fotturen varer mellom 1,5-3 timer, og tar deg med på en reise gjennom vakkert landskap, med fugler og reptiler.

Overnatting: Kirindy (enkel lodge i reservatet)

Dag 5:

Kirindy – Belo – Bekopaka

Tidlig opp for et siste besøk i herlige Kirindy før dere setter kursen mot Tsimafana, som ligger ved elven Tsiribihina. Her blir det ferje over.

Kjøreturen fortsetter til den lille byen Belo sur Tsiribihina, og videre til Bekopaka. Underveis vil dere se tørre sletter hvor små busker kjemper om å overleve, palmer og de flotte baobabtrærne.

Før dere ankommer landsbyen Bekopaka må dere nok en gang krysse elven med ferje.

Dagens kjøreetappe er på rundt 7 timer.

Overnatting: Bekopaka

Dag 6:

Bekopaka

I dag står nasjonalparken Tsingy for tur. Denne storslåtte parken er ett av Madagaskars vidunder, og det er ikke uten grunn den står på UNESCOs verdensarvliste. Den grå skogen, som skyldes de opptil 50 meter høye tindene i sandstein, er en opplevelse for livet. Parken er også hjem til lemurer, reptiler og fugler, så her er alt duket for en naturopplevelse av de sjeldne.

Tsingy betyr «Hvor man ikke kan gå barfot», noe som passer. Men det betyr ikke at man ikke kan begi seg ut på fotturer her! Det er lagt opp stier mellom formasjonene, slik at besøkende virkelig får se og oppleve naturmirakelet.

Turen kan være slitsom da den går både opp og ned (enkelte steder er det bratt) og noen ganger må du bruke stige, hvor det er påbudt med sikkerhetsseler.

Om ettermiddagen kan du besøke lille Tsingy, hvor store deler av formasjonene har vært under vann, og du kan se fossiler i sandsteinene.

Overnatting: Bekopaka

Dag 7:

Bekopaka – Belo – Morondava

Etter frokost går turen tilbake til Morondava.

I dag krysser dere Manambolo-elven med en lokal ferje. Så kjører dere til Belo og krysser nok en gang elven Tsiribihina.

Dagens høydepunkt er Baobab Avenue i solnedgangen! Trærne er imponerende nok i dagslys, men når solen går ned og farger alt knallrødt, er synet ganske enkelt magisk!

Overnatting: Morondava

Dag 8:

Morondava – Antananarivo

Etter frokost blir dere hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for fly til Antananarivo.

Vel fremme i hovedstaden blir dere møtt og kjørt til hotellet.

Resten av dagen til egen disposisjon.

NB! Det er kun flyavgang fra Morondava tre til fire ganger i uken, så reisedatoer må tilpasses flyrutene.

Overnatting: Antananarivo

Dag 9:

Antananarivo – Norge

Etter frokost blir det besøk til det hellige Ambohimanga, som er på UNESCOs verdensarvliste. Kongepalasset er omgitt av frodig skog, med syv porter og huset til kong Andrianampoinimerina.

Tilbake i Antananarivo blir det et besøk på det lokale markedet.

Om ettermiddagen blir dere kjørt til flyplassen for fly hjem til Norge.

Dag 10:

Norge

Ankomst Norge med uforglemmelig minner om en fantastisk reise på Madagaskar.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Antananarivo – Norge
 • Innenlandsfly Antananarivo – Morondava - Antananarivo
 • 7 netter på mellomklasse hotell, inkludert frokost.
 • Inngang og avgifter til parkene Tsingy og Kirindy
 • Privat transport med firehjulstrekker og engelsktalende sjåfør i henhold til program
 • Lokale engelsktalende guider i parker og reservater
 • Besøk på Ambohimanga
 • Ferjebilletter i henhold til program
 • Turistskatter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Madagaskar

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Visum til Madagaskar (EURO 35,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guider

Det er også mulig å oppgradere hotellstandard og/eller halvpensjon eller helpensjon mot et tillegg. Noen av hotellene tilbyr kun halvpensjon (Morondava og Bekopaka). Merk at overnattingen i Kirindy er meget enkel.

Turen kan fint forlenges med noen dager på stranden i Morondava eller andre deler av Madagaskar.

Beste reiseperiode: April til oktober.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere trenger visum for opphold på Madagaskar. Turistvisum kan utstedes på flyplassen ved ankomst. Visumet er gyldig i 30 dager, og koster EURO 35,- per person. Visum betales kontant ved ankomst. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise.

Det er malaria i store deler av landet, og anti-malaria profylakse anbefales på Madagaskar.
Det anbefales vaksine mot Hepatitt A.
Myndighetene på Madagaskar krever gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Madagaskar har et varierende klima, mye takket være sin enorme størrelse. Generelt er nord på øya varmt og fuktig, østkysten våtere med mye regn, mens vest og sørkysten har sitt beste klima om sommeren.
Beste reiseperiode er mellom april og november.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer.
Vær oppmerksom på at veistandarden på Madagaskar er langt fra slik vi er vant med hjemme, og at veiene enkelte steder kan være svært dårlige.

Hotellstandarden på Madagaskar lever ikke nødvendigvis opp til de internasjonale standardene. Hotellene fungerer, og det finnes gode hoteller både i de større byene og i de mest populære turistområdene. På et mellomklassehotell kan maling være i ferd med å skalle av og det kan være knekte fliser på badet.
Det er en del av å reise – og sjarmen – ved å reise rundt på Madagaskar.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Madagaskar, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i myke bager fremfor harde kofferter.

På innenlandsflyene kan tillatt vekt på innsjekket bagasje være mindre enn på den internasjonale flyvningen. Noen ganger er tillatt vekt 15-20 kilo per kolli per person. Ekstra kilo betales direkte ved innsjekk.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Det er lurt å med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter. En ryggsekk er absolutt å anbefale når dere skal på lengre fotturer eller på tur i nasjonalparkene.

På våre reiser kommer du i kontakt med lokalbefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette.

Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske.

Det anbefales å ta med førstehjelpsutstyr for å kunne rense sår og sikre mot ytterligere infeksjoner som lett oppstår i tropisk klima.

Det er fare for malaria i store deler av landet, og det anbefales å søke råd hos lege/helsestasjon før avreise om behov for malariaprofylakse.

Husk at myggolje alltid bør være med, og at medbrakt myggnetting kan være nyttig om man reiser utenfor byer og større turiststeder.

Tidsforskjellen mellom Norge og Madagaskar kan variere, alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommer: + 1 time
Vinter: + 2 timer

På Madagaskar bruker man ariary (MGA).
Kun større hoteller, restauranter og shoppingsentre i Antananarivo aksepterer kredittkort.
Det kan tas ut kontanter i banker og minibanker i de største byene og på turiststedene Nosy Be (nord-vest) og Ile St. Marie.

Det mest utbredte kredittkortet er VISA, men Mastercard er også godkjent en rekke plasser. Kun et mindretall banker aksepterer Mastercard. Det anbefales å ta med en god beholdning utenlandsvaluta (amerikanske dollar eller euro). Det er ingen øvrig grense for innføring av valuta, men beløp må oppgis ved innreise som ledd i kontrollen med det svarte marked.
Vær oppmerksom på at svært mange fremdeles oppgir priser i den tidligere valutaen gassisk franc (FMG). Bytteforholdet er 5 FMG = 1 MGA.

I hovedstaden Antananarivo snakker mange fransk, men engelskkunnskapene er generelt mangelfulle. Det er en god idé å ha med en guide på hele rundreisen.

Skikk og bruk
Vær oppmerksom på at synet på hva som er sømmelig kleskode på offentlig sted er mer konservativt enn i Norge.

Det er nyttig å være oppmerksom på at lokalbefolkningen (gasserne) i større grad enn nordmenn legger vekt på formell høflighet: Man hilser når man går inn i en butikk eller passerer noen i et rom, sier unnskyld når man støter bort i noen og bruker ofte s’il vous plaît og merci.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen