Denne turen passer for den eventyrlystne!

MADAGASKAR FOR DEN EVENTYRLYSTNE


Denne reisen tar deg med på en reise gjennom Madagaskars fascinerende og storslåtte natur. Fra frodiggrønn skog, trolske bregner, høye klippeformasjoner til enorme baobabtrær. Øya er hjem til dyr og fugler som ikke lever andre steder i verden, og du skal oppleve alt på fotturer gjennom nasjonalparkene.

På programmet står uforglemmelige Kirindy reservat, kjøring med firehjulstrekker gjennom Baobab Avenue, vakre steinformasjoner som naturen har brukt millioner av år til å forme, solnedganger, båtturer og besøk på lokale marked.

Denne turen passer for den eventyrlystne, som reiser for opplevelsene, ikke for komforten. Veistandarden er til tider ikke av den beste, og det er lange kjøreetapper noen av dagene. Underveis er det nok å se på, og du får god kontakt med sjåføren, som gjerne forteller om landskapet rundt.
Turen krever at man til tider må gjennom trange passasjer og opp i høyden, så man må være i relativt god form (også vektmessige sett) og ikke ha frykt for høyder.

Madagaskar

DAG 1: Norge – Antananarivo

Avreise fra Norge. Vel fremme i Antananarivo blir dere møtt på flyplassen og kjørt til hotellet for innsjekk.

Overnatting: Antananarivo

Air_Madagascar2

DAG 2: Antananarivo – Morondava

Frokost på hotellet før dere blir hentet og kjørt til flyplassen for fly til Morondava. Her blir dere hentet og kjørt til hotellet. Resten av dagen til egen disposisjon.

NB! Det er kun flyavgang til Morondava tre til fire ganger i uken, så reisedatoer må tilpasses flyrutene.

Overnatting: Morondava

SONY DSC

DAG 3: Morondava - Kirindy

Etter frokost blir dere hentet og kjører med firehjulstrekker mot Kirindy Reserve. Underveis passerer dere flere landsbyer før dere ankommer den berømte Baobab Avenue, hvor de enorme baobabtrærne ønsker dere velkommen. Så står Kirindy, ett av øyas flotteste naturreservater, på programmet. Her er en rekke dyrearter som ikke kan ses andre steder på Madagaskar, blant annet kjemperotten, den smalstripede mungoen og fossa, Madagaskars største rovpattedyr. Fotturen varer mellom 1,5-3 timer, og tar deg med på en reise gjennom vakkert landskap, med fugler og reptiler.

Overnatting: Kirindy (enkel lodge i reservatet)

4x4

DAG 4: Kirindy – Belo – Bekopaka

Tidlig opp for et siste besøk i herlige Kirindy før dere setter kursen mot Tsimafana, som ligger ved elven Tsiribihina. Her blir det ferje over. Kjøreturen fortsetter til den lille byen Belo sur Tsiribihina, og videre til Bekopaka. Underveis vil dere se tørre sletter hvor små busker kjemper om å overleve, palmer og de flotte baobabtrærne. Før dere ankommer landsbyen Bekopaka må dere nok en gang krysse elven med ferje.
Dagens kjøreetappe er på rundt 7 timer.

Overnatting: Bekopaka

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

DAG 5: Bekopaka

I dag står nasjonalparken Tsingy for tur. Denne storslåtte parken er ett av Madagaskars vidunder, og det er ikke uten grunn den står på UNESCOs verdensarvliste. Den grå skogen, som skyldes de opptil 50 meter høye tindene i sandstein, er en opplevelse for livet. Parken er også hjem til lemurer, reptiler og fugler, så her er alt duket for en naturopplevelse av de sjeldne.
Tsingy betyr ”Hvor man ikke kan gå barfot”, noe som passer. Men det betyr ikke at man ikke kan begi seg ut på fotturer her! Det er lagt opp stier mellom formasjonene, slik at besøkende virkelig får se og oppleve naturmirakelet.
Turen kan være slitsom da den går både opp og ned (enkelte steder er det bratt) og noen ganger må du bruke stige, hvor det er påbudt med sikkerhetsseler.

Om ettermiddagen kan du besøke lille Tsingy, hvor store deler av formasjonene har vært under vann, og du kan se fossiler i sandsteinene.

Overnatting: Bekopaka

sunset-3875295_1920

DAG 6: Bekopaka – Belo – Morondava

Etter frokost går turen tilbake til Morondava. I dag krysser dere Manambolo-elven med en lokal ferje. Så kjører dere til Belo og krysser nok en gang elven Tsiribihina.
Dagens høydepunkt er Baobab Avenue i solnedgangen! Trærne er imponerende nok i dagslys, men når solen går ned og farger alt knallrødt, er synet ganske enkelt magisk!

Overnatting: Morondava

5

DAG 7: Morondava – Antananarivo

Frokost på hotellet før dere blir hentet og kjørt til flyplassen for fly til Antananarivo. Vel fremme i hovedstaden blir dere møtt og kjørt til hotellet.
Resten av dagen til egen disposisjon.

NB! Det er kun flyavgang fra Morondava tre til fire ganger i uken, så reisedatoer må tilpasses flyrutene.

Overnatting: Antananarivo

animal-3495837_1920

DAG 8: Antananarivo - Norge

Etter frokost blir det besøk til det hellige Ambohimanga, som er på UNESCOs verdensarvliste. Kongepalasset er omgitt av frodig skog, med syv porter og huset til kong Andrianampoinimerina.
Tilbake i Antananarivo blir det et besøk på det lokale markedet.

Om ettermiddagen blir dere kjørt til flyplassen for fly hjem til Norge.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Antananarivo – Oslo i økonomiklasse
 • Innlandsfly Antananarivo – Morondava - Antananarivo i økonomiklasse
 • 7 netter på mellomklasse hotell, inkludert frokost. Merk at overnattingen i Kirindy er enkel!
 • Inngang og avgifter til parkene Tsingy og Kirindy
 • Privat transport med firehjulstrekker og engelsktalende sjåfør i henhold til program
 • Lokale engelsktalende guider i parker og reservater
 • Besøk på Ambohimanga
 • Ferjebilletter i henhold til program
 • Turistskatter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Madagaskar

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum til Madagaskar (EURO 35,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guider

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.

Det er også mulig å oppgradere hotellstandard og/eller halvpensjon eller helpensjon mot et tillegg. Noen av hotellene tilbyr kun halvpensjon (Morondava og Bekopaka).

Turen kan fint forlenges med noen dager på stranden i Morondava eller andre deler av Madagaskar.

Reiseperiode: Juni til oktober

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

KLASSISKE MADAGASKAR

VARIGHET: 16 Dager

Reisen tar dere sørover, med besøk i nasjonalparkene Ranomafana og Isalo og hos en lokal treskjærer. I Tulear, hvor solen skinner året rundt, skal dere utforske den botaniske hagen, som gir et lite innblikk i Madagaskars fantastiske planteliv. Det blir også vandring etter mørkets frembrudd, på jakt etter dyr som er aktive om natten, båtturer på kanaler og fotturer. Det hele avsluttes med late dager på øya Sainte Marie, hvor krystallklart vann og hvite strender oppfyller drømmen om paradis.

UTFORSK NORDLIGE MADAGASKAR

VARIGHET: 8 Dager

Denne reisen tar dere med til nasjonalparkene Amber Mountain og Ankarana, som gir dere et innblikk av Madagaskars varierte og fascinerende landskap og dyreliv. Eventyret avsluttes på den tropiske øya Nosy Be, hvor det handler om å senke skuldrene, grave tærne i sanden og utforske livet under havoverflaten.

MADAGASKAR FOR DEN EVENTYRLYSTNE

VARIGHET: 8 Dager

Denne reisen tar deg med på en reise gjennom Madagaskars fascinerende og storslåtte natur. Fra frodiggrønn skog, trolske bregner, høye klippeformasjoner til enorme baobabtrær. Øya er hjem til dyr og fugler som ikke lever andre steder i verden, og du skal oppleve alt på fotturer gjennom nasjonalparkene.

HERLIGE MADAGASKAR

VARIGHET: 12 Dager

Denne reisen tar deg med til den sørlige delen, hvor du opplever nasjonalparkene Ranomafana og Isalo, som hver har sitt særpreg og unik natur. Deretter flyr du til Morondava, hvor det blir en spennende kjøretur gjennom den berømte Baobab Alley – kjennetegnet på Madagaskar. Turen inkluderer også lemurer, fugler og kameleoner, kulturelle innslag og flotte vandreturer i Madagaskars spesielle og fascinerende landskap.