fbpx

Lodger i Zambia

Sov godt i villmarken!

Når du er på safari er det viktig å slappe av etter en fantastisk morgensafari og samle energi til neste tur ut i bushen.

Zambia har en rekke fantastiske lodger, hvor du bor midt i naturen, omgitt av dyr og fuglesang. Gjestfriheten og servicenivået er høyt, måltidene smaker utmerket og ikke noe er bedre enn å sovne til løvebrøl!

Bilimungwe Bushcamp
Her møtes den tradisjonelle afrikanske bushcampen med eleganse og stil.

Under det store mahognitreet er campens hjerte, loungen. Herfra er det utsikt mot ett av de tre vannhullene. Slå deg ned i en stol, nyt en sundowner og slapp av mens du ser fugler og dyr som er like komfortable som deg.

Campen har fire rom står på en forhøyning. Rommene er designet slik at de gir både komfort og gjestene får en autentisk bushopplevelse. Møblene er laget av lokale håndverkere og afrikanske tekstiler setter farge på de elegante rommene.

Etter morgensafarien er det herlig å komme tilbake til rommet for en dusj under åpen himmel (lukket rundt) eller å fortsette å se dyrene fra den private verandaen.

På Bilimungwe kan du bli med på safari, fotsafari og nattsafari. Det serveres en sundowner ved elvekanten om kvelden. Mellom slagene kan du sitte godt tilbakelent og se dyrene som kommer til de tre vannhullene for å sluke tørsten. Hvem trenger vel tv når naturen selv byr på et slikt show?

Campen kan ta maks åtte gjester, så dette er en liten og intim camp.

Barn under 12 år er ikke tillatt (så fremt man ikke leier hele campen).

Bilimungwe Bushcamp er åpen i perioden mai til desember.

Fly fra Lusaka til Mfuwe flyplass tar en time. Her blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til campen. Første stopp er Mfuwe Lodge (45 minutter) for forfriskninger. Deretter 2,5 til 3 timers kjøring til campen, med safari i South Luangwa nasjonalpark underveis.

Chamilandu Bushcamp
En herlig camp med fantastisk beliggenhet ved elven i South Luangwa nasjonalpark.

Det er kun 3 chalets, som er bygd på påler mellom trærne, i denne eksklusive campen. Hver chalet har egen veranda og utendørsbad (inngjerdet) med dusj, toalett og servant.

Campen ligger ved elvebredden og mens du nyter en sundowner i baren kan du se dyrene gjøre det samme i elven.

Safari med bil og fotsafari er utrolig i dette området. Det er seks laguner i nær beliggenhet av campen, som lokker dyrene ned for å drikke.

Campen har også et eget hide (gjemmested) ved en av disse lagunene, som er et utmerket sted å søke tilflukt midt på dagen. Herfra kan du observere dyrene som vil bade eller sluke tørsten.

Campen kan ta maks seks gjester, så dette er en liten og intim camp.

Barn under 12 år er ikke tillatt (så fremt man ikke leier hele campen).

Chamilandu Bushcamp er åpen i perioden juni til november.

Fly fra Lusaka til Mfuwe flyplass tar en time. Her blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til campen. Første stopp er Mfuwe Lodge (45 minutter) for forfriskninger. Deretter 2 til 2,5 timers kjøring til campen, med safari i South Luangwa nasjonalpark underveis.

Chindeni Bushcamp
På kanten av lagunen, hvor flodhester humrer og elefanter velter seg, står Chindeni. Campen er uten tvil en av de flotteste campene i South Luangwa nasjonalpark.

Campen har fire store tent, med himmelseng, sitteområde, og en-suite bad med dusj og toalett. Fra den private verandaen kan du se utover lagunen.

Uansett om du er i humør til dristig utforskning eller mer stillesittende safari, så leverer Chindeni. Ivrige safarireisende og fugletittere kan begi seg ut på spennende safarier til fots, safari med bil og nattsafari. Du kan også bare slappe av i solstolen på verandaen og se på overfloden av dyr som ankommer lagunen.

Barn under 12 år er ikke tillatt (så fremt man ikke leier hele campen).

Chindeni Bushcamp er åpen i perioden mai til desember.

Fly fra Lusaka til Mfuwe flyplass tar en time. Her blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til campen. Første stopp er Mfuwe Lodge (45 minutter) for forfriskninger. Deretter 2,5 times kjøring til campen, med safari i South Luangwa nasjonalpark underveis.

Kapamba Bushcamp
I et avsidesliggende hjørne av South Luangwa nasjonalpark ligger Kapamba, en camp som kombinerer supre safariopplevelser med ekte bushcamp-følelse og luksus.

Campen ligger på elvebredden av Kapamba River og er omgitt av parkens rike dyreliv. Det å se elefantene bade i elven er en spektakulær opplevelse – spesielt når du ser den fra din private plunge pool.

pisesalen og baren ligger under store trær, med en veranda som også har utsikt over elven. Om dette ikke er tett nok på for deg så kan du nyte en kald drikke fra midten av elven, med føttene stukket ned i vannet.

Kapambas sjarm kommer tydelig frem i de fire store chaletene. Rommene er herlige og originale, med privat veranda og plunge pool. Fra verandaen kan du nyte utsikten mot elven.
Om kvelden settes det opp gitter foran vinduene slik at du fortsatt kan nyte Zambias lyder og lukter, men trenger ikke bekymre deg over uønskede besøkende, som apekatter.

Bli med ut i bushen på en morgensafari til fots og senere på dagen hopper du inn i firehjulstrekkeren for en ettermiddagssafari. En nattsafari gir en helt annen opplevelse av dyrelivet, hvor løver og leoparder er langt mer aktive enn på dagtid.

Barn under 12 år er ikke tillatt (så fremt man ikke leier hele campen).

Kapamba Bushcamp er åpen i perioden april til januar.

Fly fra Lusaka til Mfuwe flyplass tar en time. Her blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til campen. Første stopp er Mfuwe Lodge (45 minutter) for forfriskninger. Deretter 2,5 til 3 times kjøring til campen, med safari i South Luangwa nasjonalpark underveis.

Kuyenda Bushcamp
Denne herlige campen ligger i den sørlige delen av South Luangwa nasjonalpark. Dette er en enkel camp, som ligger flott til under trærne ved bredden av den tørre Manzi River.

Gjestene opplever gamle Afrikas autentiske sjarm da campen består av tradisjonelle chalets med stråtak og tilbake-til-naturen-følelse.

Her trenger du ikke lette etter dyrene – de kommer til deg. Slå deg ned i loungen og se utover landskapet hvor Zambias villmarksdrama utspiller seg hver dag.

Kuyandas intime atmosfære er også beriket av ekteparet som driver campen, de gjestfrie Babette Alfieri og Phil Berry, en av Zambias mest erfarne naturforskere. Ingen kjenner Kuyenda bedre enn dem, og ingen får deg til å føle deg mer velkommen.

Glem basseng og internett. Kuyenda er en klassisk afrikansk bushcamp, som bygges opp hver sesong.

Campen har fire chalet, og rommene er enkle, men koselige. Her er det parafinlamper, myggnetting og utendørsbad (inngjerdet) med dusj, toalett og servant. Fra panoramavinduene kan du speide utover slettene og dyrene som regelmessig kommer inn på området.

Det er eget spiseområde, lounge og bar.

Den fremste aktiviteten, i tillegg til safari, på Kuyenda er fotsafari. Enten du speider etter leopard eller elefant, er ingen fottur den samme. Nattsafari og fugletitting er også flotte opplevelser.

Barn under 12 år er ikke tillatt (så fremt man ikke leier hele campen).

Kuyenda Bushcamp er åpen i perioden juni til november.

Fly fra Lusaka til Mfuwe flyplass tar en time. Her blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til campen. Første stopp er Mfuwe Lodge (45 minutter) for forfriskninger. Deretter 1 times kjøring til campen, med safari i South Luangwa nasjonalpark underveis.

Skroll til toppen