LILONGWE WILDLIFE CENTRE

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Frivillig arbeid med dyr!

Lilongwe Wildlife Centre er et redningssenter for skadde og foreldreløse dyr om rehabiliteres på senteret før de slippes ut i den ville natur igjen. Akkurat der de hører hjemme. Senteret drives av Lilongwe Wildlife Trust, og er deres hjertebarn. Organisasjonen ble dannet i 2007 og legger vekt på bevaring av dyr og natur. De samarbeider tett med Malawis myndigheter, lokale og internasjonale dyrevernsorganisasjoner og Department of National Parks and Wildlife.
Dette er en prisbelønnet organisasjon, som har vunnet flere internasjonale priser for sitt arbeid og vellykkede program.
Senteret ligger rett utenfor Malawis hovedstad, Lilongwe.

Dine oppgaver som frivillig
På Lilongwe Wildlife Centre vil du som frivillig bidra i redningsaksjoner av dyr i nød, stell, mating og rengjøring av bur og rehabiliteringen av skadde og foreldreløse dyr på senteret. Du vil også få mulighet til å se og jobbe med veterinærer.
Senteret har også et utdanningsprosjekt hvor de mottar skoleklasser og informerer og utdanner barna om hvor viktig bevaring av dyr og natur er for landet. Det er også mulig å bli med rundt på skolene og holde foredrag for elevene.
Arbeidet er meget variert og interessant og du vil utføre mange ulike oppgaver. Hver enkelt deltagers timeplan tilrettelegges etter senterets behov. Vær oppmerksom på at som frivilllig må du også utføre de oppgavene som er nødvendig, men prøver å tilrette timeplanen slik at den passer ditt interessefelt og kunnskaper. Det er allikevel senterets behov som prioriteres – det er jo tross alt derfor du har valgt å bidra.
Det er også mulig å tilbringe deler av oppholdet med frivillig arbeid i Kuti Wildlife Reserve, som er et av stedene senteret slipper løs dyrene når de er ferdig rehabilitert. Da får oppleve en liten smak av villmarkslivet og hvordan veterinærene arbeider ute i felten.
Er du under utdanning innen veterinærfeltet, vil senteret yte sitt beste for at du skal få erfaring og lære mest mulig at deres egne veterinærer. Merk at dette er et tilflukssted for dyr under rehabilitering, og ikke en veterinærklinikk, så veterinæroppgaver blir ikke utført hver dag. Du vil allikevel få mye nyte av å samarbeide med senterets veterinærer.

Oppholdet
Som frivillig vil du få sjansen til å delta i ulike prosjekter og tilegne deg nye kunnskaper og erfaringer. De ansatte på senteret er meget dyktige og kunnskapsrike, og deler gjerne sin erfaring med deg.
Frivillige bor sammen i Volunteer House, som ligger midt i senteret og du er omgitt av dyrene. Det er ikke hver dag du kan våkne opp til løvebrøl eller bli vekket av apekatter som leker på utsiden av vinduet ditt.
Det er kun 15 deltagere av gangen på senteret, så det lønner seg å bestille tidlig. Frivillige bor på felles sovesal med ti soveplasser. Det er elektrisitet, et kjøkken, oppholdsrom og bad med dusj. Om kvelden eller på fridagen kan du slappe av i hagen.

Ønsker du litt mer privatliv kan du bo i en chale. De har sengeplass for to personer, eget bad og en liten balkong. Chaleten ligger rett ved Volunteer House slik at du fortsatt kan omgås de andre frivillige og innta måltidene her.
Måltidene er inkludert og den lokale kokken serverer både internasjonale og lokale retter. Han lærer gjerne bort ferdighetene sine. Kokken har fri hver søndag og da lager de frivillige måltidene sammen.
Ønsker du derimot et måltid på en restaurant, er det ikke lange taxituren.

Frivillige som bor i Kuti Wildlife Reserve for deler av utplasseringen vil bo mer rustikk, siden de er ute i bushen. Elektrisiteten kommer fra solcellepanel og det er fortsatt varme dusjer hver dag. Matlaging gjøres sammen med andre deltagere på ild under stjernehimmelen, og du våkner opp til sebraer og gaseller i stedet for apekatter.
Kuti ligger to timer med bil fra Lilongwe.
Merk at utplassering i Kuti er på forespørsel og behov.

Arbeidstiden er helt avhengig av dyrene som er på senteret og deres behov for stell. Vanligvis er arbeidstiden fra 08:00 – 17:00, men som regel varierer den stort siden foreldreløse dyr trenger stell hele døgnet. Senteret gjør sitt beste for å dele arbeidsgavene og arbeidstiden, men vær oppmerksom på at det kan bli lange dager og noen ganger nattevakter.

Praktisk informasjon
Alle er velkomne som frivillig, og du trenger ikke ha erfaring, kun entusiasme, en positiv holdning, fleksibilitet, god arbeidsmoral og en kjærlighet for dyr.
Du må være minst 18 år for å delta. Den eldste frivillig var 72 år.
Du kan reise hele året, og Lilongwe har behagelig temperatur året rundt. November/desember til februar/mars er det regntid, men det regner stort sett bare en times tid om kvelden. Den varmeste perioden er oktober og november (32 grader i gjennomsnitt) og juli er den kjøligste (25 grader).
Du flyr til Lilongwe og herfra er det rundt 30 minutter med bil til senteret. Dermed har du også mulighet til å reise inn til byen om kvelden eller på fridagen.
Utplasseringen starter hver tirsdag.
Lengden på oppholdet varierer fra 2-12 uker.
Alle pengene som kommer inn gjennom frivillig arbeid går direkte til senteret og dyrene.

Inkludert i programmet: Overnatting, alle måltider (inkludert ubegrenset te, kaffe og vann), visum inntil 30 dager, transport flyplass – senteret (tur/retur), all transport nødvendig for å utføre arbeidet, gratis internett og telefonkort for lokale samtaler, orientering og opplæring i alle relevante avdelinger, full støtte og assistanse fra Volunteer Manager under oppholdet og t-skjorte.

Unike Reiser kan også hjelpe deg med å skreddersy reise om du ønsker å forlenge oppholdet før eller etter endt arbeid på Lilongwe Wildlife Centre. Malawi har mye spennende å by på, som safari, sykkelturer, home stays og fotturer. Vi anbefaler at du setter av tid til å oppleve mer av vakre Malawi!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV MALAWI

Lilongwe Wildlife Centre

Lilongwe Wildlife Centre er et redningssenter for skadde og foreldreløse dyr om rehabiliteres på senteret før de slippes ut i den ville natur igjen. Akkurat der de hører hjemme. Senteret drives av Lilongwe Wildlife Trust, og er deres hjertebarn. Organisasjonen ble dannet i 2007 og legger vekt på bevaring av dyr og natur. De samarbeider tett med Malawis myndigheter, lokale og internasjonale dyrevernsorganisasjoner og Department of National Parks and Wildlife.

Les mer

Nyika nasjonalpark

Nyikas hovedattraksjon er det vakre og unike landskapet, så helt ulikt alt annet som finnes i Malawi. Det minner faktisk litt om Europa, og da spesielt høylandet i Skottland. Bortsett fra at det er sebraer og leoparder og ikke sauer og gjeterhunder som dukker opp i landskapet. Borte er akasietrærne du forbinder med Afrika. I stedet er det en tett skog av ranke furutrær. På begge sider av veien strekker et hav av grønt gress og bregner utover, og landskapet bølger mykt som lag på lag med sanddyner.

Les mer

Liwonde nasjonalpark

Liwonde nasjonalpark er blant Afrikas beste for å se elefanter og flodhester. Blandingen av savanne og elvelandskap gjør denne parken til et attraktivt område for fugler. Ikke mindre enn 400 arter er observert her, så det er et fantastisk mylder av fugler i alle størrelser og fasonger som sprer sine vinger rundt deg. Elven Shire renner gjennom Liwonde, og er den dominerende livsnerven som skjærer gjennom landskapet på vei mot Zambezi – elven i sør.

Les mer

Lilongwe Wildlife Trust

Lilongwe Wildlife Trust ble dannet i 2007 og har satt fokus på bevaring av dyr og natur. De samarbeider med lokale myndigheter og med lokal befolkningen om informasjon rundt bevaring og hvilken enorm påvirkning det vil ha for landets biologiske og økonomiske påvirkning om det ikke blir en endring i menneskets holdning til krypskyting og ødeleggelse av naturområdene. Et flertall av innbyggerne i Malawi lever av turisme, men om dyrene forsvinner, vil ikke turister finne Malawi like attraktivt, og inntekten forsvinner. Ingen turister – ingen inntekt. Det er så enkelt forklart!

Les mer

Lake Malawi

Lake Malawi byr på en krystallklar opplevelse. Innsjøen er en av de dypeste i verden, med 706 meter på det dypeste. Den verdenskjente Malawiciklider, som var populær i norske akvarium på 1980-tallet, har sitt hjemsted her. Området rundt er slående vakkert: Ved Cape McClear ligger det lange sandstrender, og øya Mumbo Island har trolliknende, sjokoladefargede klipper. Fra dem kan du hoppe rett ned i det knallgrønne vannet. Lake Malawi er del av Lake Malawi nasjonalpark, som ble satt på UNESCOs verdensarvliste i 1984. Vannet holder som regel 27 grader, og er usedvanlig klart.

Les mer

Frivillig arbeid i Malawi

Velger du å jobbe som frivillig i Malawi har du valgt et lite og sjarmerende land som byr på spennende opplevelser, vakker natur og en gjestfri befolkning. Det lille landet som ligger klemt mellom Tanzania, Zambia og Mosambik er en uoppdaget perle.
Malawi beskrives som Afrika for nybegynner og Det varme hjertet i Afrika. Du vil finne en fascinerende miks av opplevelser, kultur, dyreliv, landskap, historie og naturopplevelser. Det lille landet som ligger sørøst i Afrika har hele ni nasjonalparker og viltreservater.

Les mer

Safari

Flere som har vært på safari vil nikke anerkjennende til Karens Blizens beskrivelse av opplevelsen av nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Noen sier at du glemmer alle livets sorger og føler at du har en flaske champagne innabords og du er inderlig takknemlig for at du lever. Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være kraftig vanedannede.

Les mer