fbpx

Lilongwe Wildlife Centre

Kampen for dyrenes overlevelse!

Lilongwe Wildlife Centre er Malawis første redningssenter for ville dyr. Senteret åpnet i 2009 og anses som ett av de beste i Afrika.

Senteret ble opprettet av Lilongwe Wildlife Trust og tar inn skadde og foreldreløse dyr og rehabiliterer dem. Så langt det lar seg gjøre blir dyrene satt i nasjonalparkene igjen. I enkelte tilfeller vil ikke dyrene overleve på egen hånd, og de får et permanent hjem på senteret.

Det bor rundt 200 dyr på senteret, som i hovedsak har blitt reddet i Malawi. Men senteret tar også inn dyr som har levd i fangenskap eller blitt mishandlet i andre land.

Lilongwe Wildlife Centre er åpent hver dag, hele året. Inntekten går direkte til senteret.

Du kan bli med på en guidet tur eller gå på egen hånd langs den seks kilometer lange stien som tar deg langs elven og inn i skogen.

Senteret tilbyr også frivillig arbeid.

Et besøk her er en utmerket start på eventyret i Malawi.

Lilongwe Wildlife Trust
Hvert år drepes 20 000 elefanter for støttennene sine i Afrika. Neshorn slaktes ned på grusomme måter for at hornet skal sendes til Asia (spesielt Kina og Vietnam) og brukes i såkalt medisin. Det er vitenskapelig bevist at hornet ikke har noen medisinsk funksjon. Skogsområder ryddes og dyrene får mindre territorium.

Malawi er et av de land i Afrika som nå har innsett at vi må sette ned foten og endringer må innføres snarest. Ellers vil ikke kommende generasjoner få oppleve elefanter, neshorn, løver, leoparder og hyener i det ville. De vil kun finnes i dyreparker og i bøker.

Lilongwe Wildlife Trust ble dannet i 2007 og har fokus på bevaring av dyr og natur. De samarbeider med lokale myndigheter og lokalbefolkningen ved å informere om bevaring og hvilken enorm påvirkning det vil ha for landets biologiske ressurser og økonomi om mennesket ikke endrer holdning.

Et flertall av innbyggerne i Malawi lever av turisme. Forsvinner dyrene vil ikke turistene finne Malawi like attraktivt og inntekten forsvinne. Ingen dyr – ingen turister – ingen inntekt. Det er så enkelt forklart!

Organisasjonen bidrar i kampen mot krypskyting, den ulovlige handelen av elfenben og andre dyreprodukter og jobber med å informere og utdanne lokalbefolkningen. Barn er hovedmålgruppen i prosjektene. Rundt 25 000 skolebarn har vært innom Lilongwe Wildlife Centre for å lære hvor viktig det er å ta vare på naturen og dyrene samt konsekvensene av dette.

I tillegg til senteret, driver organisasjonen med forskning for hvordan man kan tilrettelegge samspillet mellom dyr og mennesker på best mulig måte. Til tross for at store deler av Malawi er fredede områder, har dette lite betydning for krypskyttere som kan tjene penger på elfenben.

Organisasjonen støtter også landets viltvoktere og har sin egen veterinærgruppe som rykker ut for å hjelpe dyr i nød.

Lilongwe Wildlife Trust har også tatt inn dyr som er blitt brukt på sirkus og som vises frem til betalende turister, mens de lider under grusomme forhold de timene de ikke vises frem.

Du kan støtte Lilongwe Wildlife Trust med et besøk eller jobbe som frivillig. Du kan også donere penger, adoptere et dyr eller bli medlem av organisasjonen.

Les mer om Lilongwe Wildlife Trust

Skroll til toppen