fbpx

Lake Malawi

Klart som krystall, slaraffenliv og fiskelykke!

Lake Malawi byr på en krystallklar opplevelse. Innsjøen er en av de dypeste i verden, med 706 meter på det dypeste. Området rundt er slående vakkert: Ved Cape McClear er det lange sandstrender og gode hoteller. Mumbo Island har troll-lignende, sjokoladefargede klipper. Fra disse kan du hoppe rett ned i det knallgrønne vannet.

Innsjøen er en del av Lake Malawi nasjonalpark, som ble satt på UNESCOs verdensarvliste i 1984. Vannet holder som regel 27 grader, og er usedvanlig klart. Her svømmer mer enn tusen ulike arter fisker rundt, og det er mer enn noen annen innsjø i verden.

Alt er tilrettelagt for et skikkelig slaraffenliv ved Lake Malawi.

Lake Malawi er som et stort akvarium og dermed et eldorado for snorkeling. Store og små fargerike fisk koser seg i kanten, så det er bare å trekke ned masken, feste svømmeføttene og begi seg ut i akvariet for å utforske livet under havoverflaten nærmere. Du kan beundre stripete, spettete, ensfarget, trekantet, tjukke, smale, blå, grønne, gule og grå fisk. Noen kommer i stimer mens andre holder seg for seg selv.

De store hordene med turister har enda ikke ankommet Malawi, og landet er i startfasen når det gjelder å etablere seg på markedet. Rundt innsjøen ligger det små fiskerlandsbyer, inkludert Nankhwali. Eimen av småfisk sitter i nesen allerede før du ankommer landsbyen, og den lukker seg rundt hvert hus. De sardinlignende fiskene er lagt på store brett, og tørker i solen. Deretter legges den i sekker og transporteres til markeder rundt om i landet.

Solen forsvinner ned i Lake Malawi. Ikke noe er bedre enn å avslutte dagen med en seiltur om bord en tradisjonell dhow. Solnedgangscruise er veldig populært og det er bare å lene seg tilbake og nyte turen, med noen godt i glasset.

Mumbo Island
Ute i innsjøen, rundt ti kilometer fra land, ligger Mumbo Island. Du kan ankomme enten med motorbåt (rundt 30 minutter), eller velge den mer idylliske og stille, men også mer tidkrevende, måten: Kajakk. Padleturen ut tar rundt to timer. Mer unikt enn dette blir det ikke. Solen skinner på en knallblå himmel, krystallklart vann omgir deg og kun lyden av åren som treffer vannet kan høres.

Vel fremme på Mumbo Island er du nesten forpliktet til å henfalle til det berømte og ettertraktede slaraffenlivet. Selve øya stiger opp fra vannet som et velhevet brytebrød dekket av en gyllen skorpe, med jungel på toppen. Pulsen synker og skuldrene senkes. Dette er harmoni og avslapning på sitt beste.

Kun 14 gjester får plass på Mumbo Island. Da er det fullt på øyas eneste økohotell, som består av tre hytter og to safaritelt ute på en holme. Hyttene er av trestokker, bambus, strå og lerret. Det er også en familieenhet med sengeplass til fire inne i skogen. Så hører det med en spisesal og en salong med åpne vegger. Kjøkkenet og husene til de ansatte er godt gjemt inne i skogen.

Strøm finnes ikke. Ei heller innlagt vann. Vannflaskene kommer uten kork. Solcellelykter står til oppladning på stranda, filtrert vann serveres i karafler og hver morgen bærer en ansatt en bøtte med varmt dusjvann til hytten din om du ber om det.

Hovedaktivitetene på Mumbo Island består av snorkeling, kajakk og late dager på stranden eller i hengekøya. Det er også mulig å gå rundt på stiene mens du utforsker den én kvadratkilometer store øya.

Pumulani Lodge
Ønsker du å tilbringe noen dager i luksus, er valget lett: Pumulani Lodge.

Luksushotellet ligger rett nord for Nankhwali, og selv om det ikke er store avstanden, er forskjellene desto større.

Pumulani ligger inne i selve nasjonalparken og består av ti villaer, alle med utsikt over innsjøen. Både villaene og hovedbygningen er godt gjemt blant trekronene. Du har ankommet en verden med store rom, aircondition, bad med dusj, badekar og toalett og privat balkong hvor du kan nyte solens første stråler.

Fasiliteter inkluderer en privat strand, basseng, restaurant og bar.

Men du befinner deg fortsatt midt i naturen, i en grønn og høyreist verden. Bavianer og marekatter deler området med deg. Det samme gjør gekkoer, varaner og et fargerike fugler.

Aktiviteter inkluderer seiltur med dhow, båttur, vannski, wakeboard, snorkeling, guidede fotturer, sykkelturer, besøk i landsbyen og stjernetitting.

Pumulani betyr hvil godt på det lokale språket chichewa – og det er akkurat det lodgen tilbyr!

Merk at Pumulani Lodge kun er åpen i perioden april til januar. 

Skroll til toppen