Denne reisen til Madagaskar er en flott kombinasjon av natur, dyreliv, kultur og avslapning.

KLASSISKE MADAGASKAR


Herlige Madagaskar venter på å bli utforsket – og denne reisen gir deg det beste av hva den vakre øya har å by på! Eventyret tar deg med gjennom Madagaskars varierte og fascinerende landskaper, hvor lemurer, fugler og kameleoner venter.

Reisen tar dere sørover, med besøk i nasjonalparkene Ranomafana og Isalo og hos en lokal treskjærer. I Tulear, hvor solen skinner året rundt, skal dere utforske den botaniske hagen, som gir et lite innblikk i Madagaskars fantastiske planteliv. Det blir også vandring etter mørkets frembrudd, på jakt etter dyr som er aktive om natten, båtturer på kanaler og fotturer.

Det hele avsluttes med late dager på øya Sainte Marie, hvor krystallklart vann og hvite strender oppfyller drømmen om paradis.

international-2694636_1920

DAG 1: Norge – Antananarivo

Avreise fra Norge. Vel fremme i Antananarivo blir dere møtt på flyplassen og kjørt til hotellet for innsjekk.

Overnatting: Antananarivo

Madagaskar

DAG 2: Antananarivo – Antsirabe

Frokost på hotellet. Så går turen til Antsirabe, hvor landskapet består for det meste av fjell og rismarker. Madagaskars tredje største by er også kjent som ”Town of Water” (Vannbyen), takket være de mange varme kildene og de to innsjøene som omgir byen. Grunnlagt i 1872 av norske misjonærer, byr den på en flott aveny hvor fargerike pousse-pousses (rickshawer) står side om side. Her venter også et besøk i et lokalt håndverkerverksted som lager figurer og statuer av resirkulert materiale.

Overnatting: Antsirabe

6

DAG 3: Antsirabe – Ranomafana

Etter frokost kjører dere til Ranomafana nasjonalpark, hvor regnskogen venter dere. Parken er hjem til en rekke lemurer, fugler, kameleoner og frosker. Underveis blir det et stopp i Ambositra, hvor en lokal treskjærer gjerne viser frem sin kunnskap og dyktighet.
Vel fremme i Ranomafana sjekker dere inn. Om kvelden blir det oppdagelsesferd i mørket hvor dere speider etter dyr som er aktive om natten.

Overnatting: Ranomafana

Lemur_bamboo5

DAG 4: Ranomafana – Fianarantsoa

Frokost på hotellet. Så skal nasjonalparken Ranomafana utforskes. Ranamafana betyr ”varmt vann”, og under kolonitiden var det nettopp det varme vannet, ikke lemurene, som trakk besøkende. Regnskogen byr på et rikt dyreliv, hvor de søte lemurene er hovedattraksjonen. Så sent som i 1986 oppdaget man gylden bambuslemur her, som i dag er kritisk truet. Mer enn 100 fuglearter kan observeres i parken. Fotturen tar mellom 3-4 timer, for det meste på sti, men det hender at dere tar en avstikker inn i skogen for å se etter lemurer.

Turen fortsetter så til Fianarantsoa, hjemsted til Betsileo-stammen.

Overnatting: Fianarantsoa

Antemoro_paper_workshop

DAG 5: Fianarantsoa – Ranohira

Tidlig avreise til Ranohira. Første stopp er Ambalavao, kjent for sin kultur og håndverk. Det blir et besøk på Antemoro Paper Factory, som lager håndlaget papir, gjerne dekorert med blomster. Det delikate papiret lages av fibrene i et tre som kalles Avoha.
Neste stopp er Anja Park, hvor dere begir dere til fots ut på jakt etter ringhalelemur, også kalt ”katta”, som tilbringer mer tid på bakken enn noen andre lemurarter. Turen varer rundt 2 timer.
Dere ankommer Ranohira sent om ettermiddagen.

Overnatting: Ranohira

SONY DSC

DAG 6: Ranohira

Kombinasjonen av sandsteinsklipper med dype juv, sjeldne, endemiske planter og tørt vær gjør et besøk i Isalo nasjonalpark minneverdig. Botanikeren i deg våkner, og for lemurelskere er det store sjanser for å se sifakas, ringhaler og brunmaki. Parken og dens vakre natur utforskes på en fottur, som varer rundt fem timer. Det kan bli varmt i parken, og da er det deilig med et avkjølende bad i en kulp som naturen selv har skapt, og fossene sørger for en stadig strøm av vann.

Om ettermiddagen går turen tilbake til hotellet.

Overnatting: Ranohira

SONY DSC

DAG 7: Ranohira – Tulear

Etter frokost går turen til Tulear, langs en vei som byr på høye busker, tykk skog og noen flott dekorert graver fra Mahafaly. På vei til Tulear, også kjent som ”Solens by” blir det et besøk på Arboretum d’Antsokay, en botanisk hage. Her kan dere beundre mer enn 1000 ulike planter, hvorav mange er endemiske til Madagaskar. Det er også et stort antall fugler og reptiler.

Overnatting: Tulear

Air_Madagascar2

DAG 8: Tulear – Antananarivo

Frokost på hotellet. Avhengig av flyavgang, har dere litt tid på egen hånd før dere blir kjørt til flyplassen for fly til Antananarivo. Her blir dere møtt på flyplassen og kjørt til hotellet.

Overnatting: Antananarivo

MINOLTA DIGITAL CAMERA

DAG 9: Antananarivo – Andasibe

Etter frokost kjøres dere til Andasibe. Kjøreturen tar dere gjennom et landskap som består av rismarker, fossefall og skog. Før middag blir det en fottur langs veien for å se etter natteaktiv dyr. Er dere riktig så heldig kan dere se både muselemurer og kameleoner.

Overnatting: Andasibe

Lemur_indri5

DAG 10: Andasibe – Manambato – Akanin’ Ny Nofy

Etter frokost besøker dere Andasibe nasjonalpark, hjem til verdens største lemur, indri. Den har svært lange bakbein som den gjør enorme sprang med, som gjør at den kan hoppe opptil 10 meter. De snur seg gjerne midt i luften, holder seg fast til et tre og henger opp ned mens de ser på besøkende. De søte ansiktene er et fantastisk fotomotiv. Ikke bare vil du se disse vakre skapningene – du vil også høre dem. Indrien er den eneste av lemurartene som synger, en lyd som kan høres opptil 3 km unna. Fotturen i parken tar rundt 3 timer.

Fortsett så til Manambato hvor dere blir fraktet med båt til Akanin’ Ny Nofy, som betyr ”Reir av drømmer”. Båtturen tar rundt 2 timer.

Overnatting: Akanin’ Ny Nofy

Lemur_Aye_Aye

DAG 11: Akanin’ Ny Nofy

Hele dagen til å slappe av eller utforske det klare og stille vannet i Ampitable Lake og den privateide parken Palmarium. Parken er hjem til en rekke lemurer, som gjerne samles på ett sted. Her kan dere begi dere ut på fotturer, som gjerne varer i flere timer.

Når mørket senker seg venter en båttur for å se etter fingerdyr (Aye Aye lemur), verdens største nattaktive primat. Den er kjent for sin lange midtfinger, og har en ekstrem metode for å finne mat: Den klapper på treet for å finne larver, gnager et hull med de skarpe tennene og bruker den lange fingeren til å hente ut larvene.

Overnatting: Akanin’ Ny Nofy

PANGALANES

DAG 12: Akanin’ Ny Nofy – Tamatave – Sainte Marie

Transport med båt tidlig om morgenen på Pangalanes Canal til Tamatave. Dere blir hentet i havnen og kjørt til flyplassen for fly til Sainte Marie. Her blir dere hentet og kjørt til hotellet.

NB! Det er kun fly fra Tamatave til Sainte Marie en eller to ganger i uken, så reisedatoer må tilpasses deretter. Om det er tidlig fly, vil dere bli transportert fra Akanin’ Ny Nofy til Tamatave dagen før da båtturen tar rundt 3 timer.

Overnatting: Sainte Marie

Lakana Sainte Marie

DAG 13 – 14: Sainte Marie

Dagene er til egen disposisjon. Sainte Marie er en vakker, tropisk øy med en rekke flotte strender så her er alt duket for noen late dager i paradis.
Dere kan også bli med på en rekke utflukter (ikke inkludert), som båttur, besøk i fiskerlandsby, sjørøvernes kirkegård og utflukt til fantastiske og genuine île aux nattes.
I perioden juli til september kan man ofte se knølhval fra stranden.

Overnatting: Sainte Marie

MINOLTA DIGITAL CAMERA

DAG 15: Sainte Marie – Antananarivo

Frokost og så transport til flyplassen for fly tilbake til Antananarivo, hvor dere blir møtt og kjørt til hotellet. Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske Madagaskars hovedstad nærmere.

Overnatting: Antananarivo

MINOLTA DIGITAL CAMERA

DAG 16: Antananarivo – Norge

Etter frokost blir det besøk til det hellige Ambohimanga, som er på UNESCOs verdensarvliste. Kongepalasset er omgitt av frodig skog, med syv porter og huset til kong Andrianampoinimerina.
Tilbake i Antananarivo blir det et besøk på det lokale markedet.

Om ettermiddagen blir dere kjørt til flyplassen for fly hjem til Norge.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Antananarivo – Oslo i økonomiklasse
 • Innlandsfly Tulear – Antananarivo i økonomiklasse
 • Innlandsfly Tamatave – Sainte Marie i økonomiklasse
 • Innlandsfly Sainte Marie – Antananarivo i økonomiklasse
 • 15 netter på mellomklasse hotell, inkludert frokost. På Sainte Marie er det halvpensjon (frokost og middag)
 • Inngang og avgifter til parkene Ranomafana, Ranohira, Andasibe og Palmarium
 • Privat transport med engelsktalende sjåfør i henhold til program
 • Lokal engelsktalende guide med på turen (med unntak av på Sainte Marie)
 • Lokale engelsktalende guider i parker og reservater
 • Transport med motorbåt Manambato – Akanin’ Ny Nofy – Tamatave (merk at det kan være andre passasjerer om bord)
 • Besøk til Anja Park, Arboretum, Palmarium Reserve og utflukten i Akanin’ Ny Nofy for å se fingerdyr
 • Turistskatter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Madagaskar

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum til Madagaskar (EURO 35,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter på Sainte Marie
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guider

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.

Det er også mulig å oppgradere hotellstandard og/eller halvpensjon eller helpensjon mot et tillegg.

Reiseperiode: Hele året

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

KLASSISKE MADAGASKAR

VARIGHET: 16 Dager

Reisen tar dere sørover, med besøk i nasjonalparkene Ranomafana og Isalo og hos en lokal treskjærer. I Tulear, hvor solen skinner året rundt, skal dere utforske den botaniske hagen, som gir et lite innblikk i Madagaskars fantastiske planteliv. Det blir også vandring etter mørkets frembrudd, på jakt etter dyr som er aktive om natten, båtturer på kanaler og fotturer. Det hele avsluttes med late dager på øya Sainte Marie, hvor krystallklart vann og hvite strender oppfyller drømmen om paradis.

UTFORSK NORDLIGE MADAGASKAR

VARIGHET: 8 Dager

Denne reisen tar dere med til nasjonalparkene Amber Mountain og Ankarana, som gir dere et innblikk av Madagaskars varierte og fascinerende landskap og dyreliv. Eventyret avsluttes på den tropiske øya Nosy Be, hvor det handler om å senke skuldrene, grave tærne i sanden og utforske livet under havoverflaten.

MADAGASKAR FOR DEN EVENTYRLYSTNE

VARIGHET: 8 Dager

Denne reisen tar deg med på en reise gjennom Madagaskars fascinerende og storslåtte natur. Fra frodiggrønn skog, trolske bregner, høye klippeformasjoner til enorme baobabtrær. Øya er hjem til dyr og fugler som ikke lever andre steder i verden, og du skal oppleve alt på fotturer gjennom nasjonalparkene.

HERLIGE MADAGASKAR

VARIGHET: 12 Dager

Denne reisen tar deg med til den sørlige delen, hvor du opplever nasjonalparkene Ranomafana og Isalo, som hver har sitt særpreg og unik natur. Deretter flyr du til Morondava, hvor det blir en spennende kjøretur gjennom den berømte Baobab Alley – kjennetegnet på Madagaskar. Turen inkluderer også lemurer, fugler og kameleoner, kulturelle innslag og flotte vandreturer i Madagaskars spesielle og fascinerende landskap.