fbpx

Klassiske India

Taj, tiger og Jaipur - en fantastisk rundreise.

Rundreisen i India starter og slutter i Delhi

En reise i India byr på opplevelser av uforglemmelig mangfold. India er annerledeslandet, et land som tar pusten fra deg og vekker alle dine sanser og følelser.

Denne reisen tar dere med til Indias største severdigheter, og byr på fargerike tradisjoner, kultur og spektakulære monumenter.
Besøk Delhi med sin fantastiske historie, blandet sammen i gammelt og nytt. Agra, hjemsted til Taj Mahal, symbolet på kjærligheten. Den hellige byen Varanasi. Jaipur med sine fort og palasser. I Ranthambores ville jungel speider dere etter tiger, mens solen våkner opp.

Hvert eneste sted på denne reisen har sin egen sjarm og er fulle av opplevelser. India er rett og slett magisk!

HØYDEPUNKTER:

Delhi: Old og New Delhi. Besøk Jama Masjid, Qutab Minareten og gamlebyen i Dehli.

Agra: Kjærlighetsdikt skrevet i stein – i form av det fantastiske Taj Mahal i tillegg besøkes byens gamle Fort.

Fatehpur Sikri: Mogulenes hovedstad under Akbar den Store fra 1571-1585. På Unescos liste over verdensarven.

Ranthambore National Park: Hold øynene åpne, kanskje får du se sambarhjort, ørner, krokodiller og den ytterst sjeldne Bengalske tigeren

Jaipur: Kjent som den rosa byen. Her får du se det fantastiske Amber Fortet, besøke City Palace og se det romantiske palasset Palace of the Winds.

Forslag til program

 • Avreise fra ønsket flyplass i Norge.
 • Mellomlanding og flybytte i Europa.
 • Fly videre til Delhi.

reiser india, delhi

I Delhi står en sjåfør og ønsker dere velkommen med den gjestfriheten som er så typisk for India.

Dere blir kjørt til hotellet for innsjekk og lunsj.

Guiden er klar til å ta dere med rundt i Delhi. Qutub Minar er Indias høyeste minaret. Dette fantastiske monumentet ble oppført av de første muslimske herskerne etter seieren over hindukongedømmet i Delhi.

Dere kjører fobi Indian Gate, selve symbolet på Delhi, Parlamentsbygningen og Presidentens hus.

Tilbake til hotellet og middag.

Overnatting: Vivanta by Taj Dwerka

reiser india, skreddersydde reiser,

Frokost på hotellet.

Det er alltid fint å kunne starte dagen med en velsignelse av en prest i et lokalt tempel, som er første stopp.

Indias største moské, Jama Masjid, er kvadratisk med fire hjørnetårn og to minareter. Under fredagsbønnen benyttes den 99 meter brede plassen, som kan ta 25 000 mennesker.

Ingen tur til India er komplett uten en tur med rickshaw, og turen tar dere med rundt i Chandni Chowk, Indias mest berømte og historiske gate, bygd for rundt 300 år siden.

Deretter fortsetter til Spice Market, som er Asias største, og deretter lunsj.

Dagen avsluttes på Gurudwara Bangla Sahib hvor dere jobber som frivillig til sewa, som betyr uselvisk oppførsel. Dette er ett av verdens største kjøkkensamfunn og maten serveres av frivillige. Dere er sewadars i tretti minutter til en time.

Middag på hotellet.

Overnatting: Vivanta by Taj Dwerka

reiser india, delhi

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for fly til Varanasi. Her står en sjåfør klar og tar dere med til Sarnath, et av buddhismens helligste steder. Her talte Buddha sitt budskap for første gang og fikk sine første tilhengere. Indias store buddhistiske konge Ashoka fant stedet så hellig at han bygde stupaer, templer og klostre her. Bygningene er i ruiner, men det hviler en unik atmosfære over stedet.

Innsjekk på hotellet og lunsj.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Middag på hotellet.

Overnatting: Rivatas By Ideal

reiser india, varanasi

Dagen starter tidlig med en båttur på Ganges-elven, hvor tusenvis utfører religiøse seremonier, lovpriser solen og vasker bort sine synder. Etter lovprisningen av solen og vannet, dypper pilegrimene seg helt ned i elven tre ganger. Mens de ber, lukker de øynene og er i kontakt med det aller helligste.

Opplev så Varanasi på tett hold med en rickshaw tur gjennom byens trange smug og gater.

Tilbake til hotellet for frokost.

Så venter en interessant byrundtur, med besøk på blant annet Kashi Vishwanath Temple og Banaras Vidya Mandir Ramnagar Museum.

Om kvelden venter nok en uforglemmelig opplevelse når dere skal se en Aarti Ceremony (samlet bønn) og se de lysende diyas (lamper) flyte nedover Ganges.

Middag på hotellet.

Overnatting: Rivatas By Ideal

reiser india, skreddersydde reiser,

Frokost på hotellet.

Opphenting på hotellet og transport til flyplassen for fly til Khajuraho. Her står en sjåfør klar til å kjøre dere til hotellet for innsjekk og lunsj.

Ettermiddagen fri til avslapning. Dere kan slappe av ved bassenget eller ta massasje i den flotte spa-avdelingen.

Middag på hotellet.

Overnatting: Ramada by Wyndham Khajuraho

reiser india, skreddersydde reiser,

Frokost på hotellet.

Khajuraho var hovedstad i det mektige Chandella-riket, som hadde sin storhetstid fra 900-1300. Det var totalt 85 templer, hvorav 22 er bevart. Templene er helt spesielt utformet og delt i tre grupper.

De erotiske templene ved Khajuraho er blant Indias største severdigheter. Templenes steinfriser og skulpturer viser mange sider av livet for rundt 1000 år siden. Musikk og dans var en viktig de av kulturen. Det mest iøynefallende er de mange avbildningene av kvinner i utfordrende positurer.

Etter endt besøk blir det lunsj og retur til hotellet.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Middag på hotellet.

Overnatting: Ramada by Wyndham Khajuraho

reiser india, skreddersydde reiser,

Frokost på hotellet.

Dagen starter med et besøk i templene i Orchha, en by grunnlagt på 1100-tallet. Byen fungerte som hovedstad til 1783. De tre palassene ble forlatt og naturen overtok. I dag rager mogul-ruinene i det frodige landskapet.

Tempelet Ram Raja Mandir besøkes av mange pilegrimer. En sti tar besøkende til tempelet Lakshmi-Narayan, som ligger på en bakketopp. Her er det god utsikt fra tårnet, men bakken er seig.

Lunsj og så fortsetter dere til Jhansi (fire timers tur). Her går dere om bord på toget som tar dere til Agra.

Dere ankommer Agra om kvelden og blir kjørt til hotellet for innsjekk og en sen middag.

Overnatting: Crystal Sarovar Premier

reiser india, skreddersydde reiser,

Frokost på hotellet.

Oppholdet i Agra starter med et besøk på Taj Mahal, kjent over hele verden som et symbol på både kjærligheten og India. Foruten å være usedvanlig vakkert har bygningen også en fascinerende kjærlighetshistorie knyttet til seg. Taj Mahal er et mausoleum, som stormogulen Shah Jahan bygde til ære for sin yndlingskone Mumtaz Mahal.

Lunsj på en restaurant i byen.

Deretter går turen til Agra Fort, som ligger vakkert til ved Yamuna-elven. Denne enorme festningen utgjorde midtpunktet i livet for mogulfamilien og er bygget i rød sandstein. Fire generasjoner har bidratt til å reise dette imponerende byggverket. Her finner du Moti Masjid, Perlemoskeen, en av verdens vakreste moskeer.

Agra Fort var også stedet hvor Shah Jahan ble satt i husarrest av sin sønn. Se rommet hvor han tilbrakte sine siste dager, med utsikt mot sitt elskede Taj Mahal.

Middag på hotellet.

Overnatting: Crystal Sarovar Premier

reiser india, skreddersydde reiser, taj mahal

Frokost på hotellet.

Sjåføren setter kursen mot Fathepur Sikri. Denne storslagne palassbyen ble bygd av Akbar den store, den tredje og største av mogulene. Anlegget har et tydelig hinduistisk preg, og ble kun brukt i noen år. Byen minner mest om en spøkelsesby, og er den best bevarte byen fra mogultiden.

Eventyret fortsetter til Ranthambore, et av Indias beste steder å se tigre.

Dagens kjøretur er på rundt seks timer, med mye spennende å se underveis. Turen tar dere gjennom og forbi landsbyer og langs veien er det alltid hektisk, hellige kuer, aper, selgere, syklister og gående.

Dere stopper for å spise lunsj underveis.

I Ranthambore sjekker dere inn på hotellet og middag om kvelden.

Overnatting: Nahargarh Palace

reiser india, skreddersydde reiser,

Dere befinner deg midt i Jungelboken. Spaner etter skygger, lytter til hjortenes varsellyder og mener dere har skimtet en hvit haletipp i mannshøyt gress. Så ligger de plutselig der, to tigre, makelig utstrakt på en seng av løv, og uten å bry seg om dere.

Øyeblikket og møte med tigrene er en åpenbaring, en sjelden opplevelse. Disse mektige kattedyrene er like uvirkelige som Den avskyelige snømannen og like kraftfull som enhjørningen. Bare at disse tigrene er virkelige!

Det er tidlig opp for morgensafari i Ranthambore. Deretter tilbake til hotellet for frokost og noen timers avslapning. Lunsj og så er det nok en tur ut på jakt etter de majestetiske tigrene. Middag på hotellet om kvelden.

Overnatting: Nahargarh Palace

reiser india, skreddersydde reiser,

Frokost på hotellet.

Turen går til Jaipur, også kjent som Den rosa by.

Jaipur er hovedstaden i delstaten Rajasthan, og byen er i sannhet en perle. Her kan dere se ranke rajputt-menn med turbaner, glitrende øreringer og store buskete skjegg. Kvinnenes sarier er en orgie av farger med tråder av gull. Langhalsede dromedarer med store, fine ører lunter av sted i passgang, mens underkjeven kjører sirkelbevegelser under drøvtyggingen.

Innsjekk på hotellet og lunsj.

Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske Jaipur nærmere. Byen har et livlig gateliv og shoppingglade fryder seg over alle varene hos håndverkerne og i de små bodene.

Middag på hotellet.

Overnatting: Four Points by Sheraton

reiser india, skreddersydde reiser, jaipur

Frokost på hotellet.

Start dagen med et besøk på Amber Fort, som ligger utenfor Jaipur. Palasset ligger på en bakketopp og en jeep tar dere til toppen. Ganske så imponerende er Kali-tempelet, bygd i hvit marmor. På alteret står Kali med avhugde hoder som magebelte. I Jai Mandir (Seiershallen) er det utallige speilmosaikker innlagt i kalk og alabast.

Lunsj på en restaurant i byen før det blir et besøk på City Palace Museum.

Videre til Jantar Mantar, et observatorium påbegynt i 1728 av Jai Singh. Bygningen ligner en samling abstrakte skulpturer, men hver bygningsdel har sin egen betydning for måling av solens, månens og stjernenes posisjoner.

Dagen avsluttes på Hawa Mahal (Vindenes Palass), en særpreget bygningen fra 1799 som danner den østlige delen av et palass. Fra øverste etasje er det strålende utsikt over byen, palasset og landskapet.

Middag på hotellet.

Overnatting: Four Points by Sheraton

reiser india, skreddersydde reiser,

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og setter kursen tilbake til Delhi. Kjøreturen er på rundt fem timer, med stopp for lunsj underveis.

I Delhi sjekker dere inn og resten av dagen til avslapning.

Middag på hotellet.

Overnatting: Vivanta by Taj Dwarka

reiser india, skreddersydde reiser,

Frokost på hotellet.

Opphenting på hotellet og dere blir kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

En magisk reise i et eventyrlig land er over – for denne gang!

reiser india, skreddersydde reiser, jaipur

Dette er inkludert:

 • Fly Oslo – Delhi – Oslo
 • Innenlandsfly Delhi – Varanasi – Khajuraho
 • Flyskatter
 • 3 netter på Vivanta by Taj Dwerka, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Rivatas by Ideal, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Ramada by Wyndham Khajuraho, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Crystal Sarovar Premier, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Nahargarh Palace, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 2 netter på Four Points by Sheraton, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 13 lunsjer
 • All transport i henhold til program
 • Engelsktalende guide i henhold til program
 • Inngang til attraksjoner/severdigheter i henhold til program
 • 1 rickshaw tur i Old Delhi
 • 1 båttur i Varanasi
 • 1 Aarti i Varanasi (om kvelden)
 • Togbillett fra Jhansi til Agra
 • 2 safarietapper (morgen og ettermiddag) i Ranthambore nasjonalpark
 • 1 middag med danseshow i Jaipur
 • Alle lokale skatter og avgifter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i India

Dette er ikke inkludert:

 • Visum til India
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Transport ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør/guide
 • Kameraavgifter ved monumenter/severdigheter

Reisen kan fint forlenges med noen dager sol og bad i Goa.

Beste reiseperiode: Oktober til juni.
Rathambore nasjonalpark er stengt i perioden 1.juli til 30.september.

Skroll til toppen