fbpx

Kauai

Den eldste, nordligste og vakreste av øyene!

Kauai er den fjerde største øya og den nordligste. Den er også den eldste av øyene samt den første som ble bebodd. Hit ankom folk flere hundre år før de slo seg ned på øyene omkring. Det var også her James Cook først gikk i land da han landet i Waimea i 1778.

Da Cook og hans sjømenn ankret opp i bukten så de et frodig og grønt landskap, skapt av vulkansk aktivitet, utformet av naturens elementer og hjem til et stort utvalg flora og fauna. Det skjønne landskapet har ikke endret seg mye siden Cooks tid, og mange reisende mener Kauai er den vakreste av alle Hawaiis øyer.

Waimea Canyon er ett av verdens dypeste juv. Med sine imponerende 16 kilometer i lengden og en kilometer i bredden, er den et populært utfluktsmål.

Juvet står i sterk kontrast til det ellers så frodige landskapet. Kraftige regnskyll former juvet kontinuerlig, og i bunnen av juvet flyter den viltre elven Waimea. Fra klippekantene får du spektakulær utsikt over landskapet. Utsiktsstedene er tilgjengelig med bil om du ikke ønsker å utforske juvet.

Elven kan også utforskes med båt, og da får du med deg Fern Grotto. Langs elven finner du også en rekonstruert polynesisk landsby.

Waimea Canyon er Hawaiis mest ettertraktede sted å gifte seg, både for lokale og turister.

Strender, strender og atter strender!

Kauai er et paradis for strandløver, og du trenger ikke bekymre deg om at det blir kamp om plassen. En av de vakreste lagunene ligger i Hanalei. Øyas desidert vakreste plass er Lumahai Beach, som er brukt i utallige filmer.

Atmosfæren og stemningen på Kauai er avslappet og behagelig. Ingen storbyer og trafikkaos. Kun palmesus, lange, hvite strender og lyden av bølger som slår innover kysten. Fuglekvitring i de grønne trærne og duften av ananas gir deg en ekte velkommen-til-paradiset-følelse.

I de små og sjarmerende byene Hanalei, Old Koloa Town, Lihue og Kapaa finner du det du trenger av restauranter og små butikker.

På Kauai regner det mer enn på de andre øyene, men nedbørsmengden varierer sterkt. Waialeale har verdens største mengde med nedbør. Bare noen mil sørover, skinner alltid solen.

Regnet har også sine fordeler, i form av 50 flotte fossefall. De mest populære er det enorme Opaeka Falls og Wailua Falls, som ligger rett ved Lihue.

Besøket på Kauai bør også inkludere ville kyllinger i den tropiske regnskogen, golf på tre av Hawaiis flotteste baner, fotturer, late dager under palmene, hvalsafari, fugletitting, dykking, dyphavsfiske og helikopterturer over og rundt øya.

Så må du ikke glemme å smake på den lokale spesialiteten: Fiskeburger!

Kauai appellerer til reisende i alle aldre, par og familier. Øya tilbyr et stort utvalg aktiviteter, og ingen kommer til å kjede seg.

Skroll til toppen