KAUAI

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Den eldste, nordligste og vakreste av øyene!

Kauai er den fjerde største øya og den nordligste. Den er også den eldste av øyene og den første som ble bebodd. Hit ankom folk flere hundre år før de slo seg ned på øyene omkring. Det var også her James Cook først gikk i land da han landet i Waimea i 1778.
Det Cook og hans sjømenn så da de ankret opp i bukten var et frodig og grønt landskap, skapt av vulkansk aktivitet, utformet av naturens elementer og hjem til et stort utvalg flora og fauna. Det skjønne landskapet har ikke endret seg mye siden Cooks tid, og mange reisende mener Kauai er den vakreste av alle Hawaiis øyer.

På Kauai regner det mer enn på de andre øyene, men nedbørsmengden varierer sterkt. Waialeale har verdens største mengde med nedbør. Bare noen mil sørover, skinner alltid solen.

Øya er også hjem til et av verdens dypeste juv, Waimea Canyon. Med sine imponerende 16 kilometer i lengden og 1 kilometer i bredden, er den et populært utfluktsmål. Juvet står i sterk kontrast til det ellers så frodige landskapet. Kraftige regnskyll former juvet kontinuerlig, og i bunnen av juvet flyter den viltre elven Waimea. Fra klippekantene får du spektakulær utsikt over landskapet, og disse utsiktsstedene er tilgjengelig med bil om du ikke ønsker å utforske juvet. Elven kan også utforskes med båt, og da får du også med deg Fern Grotto. Dette er Hawaiis mest ettertraktede sted å gifte seg, både for de lokale og turister. Langs elven finner du også en rekonstruert polynesisk landsby.

Strender, strender og atter strender! Kauai er et paradis for strandløver, og du trenger ikke bekymre deg om at det blir kamp om plassen. En av de vakreste lagunene ligger i Hanalei. Øyas desidert vakreste plass er Lumahai Beach, som er brukt i utallige filmer.
Atmosfæren og stemningen på Kauai er avslappet og behagelig. Ingen storbyer og trafikkaos. Kun palmesus, lange, hvite strender og lyden av bølger som slår innover kysten. Fuglekvitring i de grønne trærne og duften av ananas gir deg en ekte «velkommen – til – paradiset» – følelse.

På Kauai eksisterer bare små byer, som Hanalei, Old Koloa Town, Lihue og Kapaa. Her finner du det du trenger av restauranter og små butikker.

Vann finnes i mengder på øya, i form av over 50 fossefall. Avlegg et besøk til det enorme Opaeka Falls eller Wailua Falls, som ligger rett ved Lihue.

Ditt besøk på Kauai inneholder også ville kyllinger i den tropiske regnskogen, golf på tre av Hawaiis flotteste baner, fotturer, late dager under palmene og med sand mellom tærne, hvalsafari, fugletitting, dykking, dyphavsfiske og helikopterturer over og rundt øya.
Så må du ikke glemme å smake på den lokale spesialiteten: Fiskeburger.

Kauai appellerer til reisende i alle aldre, både par og familier. Øya tilbyr et stort utvalg aktiviteter, og ingen i familien kommer til å kjede seg.

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV HAWAII

Maui

Maui er den nest største av Hawaiis øyer, og desidert den mest populære blant besøkende. Øya lokker med mil etter mil med forlokkende strender, en kulinarisk reise som er like fargerike som de beste tropiske cocktailene, flotte hoteller, spennende opplevelser, shopping, aktiviteter og vulkanen Haleakala.

Les mer

Bryllupsreise på Hawaii

Med sine kritthvite strender flankert av palmetrær, asurblå hav, spektakulære natur, brusende fossefall, slående vakre solnedganger og følelsen av Aloha: Hawaii var skapt for romantikk! Hawaii er ikke bare perfekt for en bryllupsreise, dere kan også gifte dere, feire bryllupsdagen eller fornye løftene. Eller kanskje tenker du å fri til din hjertes utvalgte?

Les mer

Molokai

Molokai er den øya som er minst påvirket av turisme. Flertallet av befolkningen nedstammer fra polynesierne og bebyggelsen likeså. Den vestlige kulturen har enda til gode å utdanke (og konkurrere) med den lokale, og det sies at huladansen ble oppfunnet på nettopp Molokai. I følge legenden skal lærestedet for den første timen i huladans ha funnet sted i fjellene på vestsiden av øya. Du trår med andre ord på hellig mark, og hvert år er øya vert for den store festivalen Molokai Hula Piko.

Les mer

Lanai

Lanai var en gang kjent som Ananasøya, ettersom den ble kjøpt opp av ananasdyrkeren James Dole i 1922. Dermed ble Lanai gjort om til verdens største plantasje for dyrking av ananas. Dole grunnla også øyas største by, Lanai City. I dag er det ikke så mye ananas som dyrkes, selv om 98 prosent av øya fortsatt eies av selskapet. I stedet er Lanai en forlokkende øy, med følelsen av totalt privatliv og uforstyrrede områder.

Les mer

Kauai

Kauai er den fjerde største øya og den nordligste. Den er også den eldste av øyene og den første som ble bebodd. Hit ankom folk flere hundre år før de slo seg ned på øyene omkring. Det var også her James Cook først gikk i land da han landet i Waimea i 1778.

Les mer

Big Island

Som navnet tilsier er dette den største av øyene. Større enn alle de andre øyene til sammen, faktisk på samme størrelse som Wales. Øya hevdes å være oppkalt etter den polynesiske navigatøren Hawai’iloa, som skal ha oppdaget øya. Den lokale historien sier at navnet ble gitt av kong Kamehameha I da han forente alle øyene. For å unngå misforståelser mellom delstaten Hawaii og øya Hawaii, refererer befolkningen til sistnevnte som Big Island.

Les mer