Herlige Madagaskar

14

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Madagaskar er et eventyr – og en helt annen verden. Øyas største stjerner er lemurene, men Madagaskar har så mye mer å by på! Naturen er særdeles rik, og flertallet av plantene som vokser her, er endemiske.

Denne reisen tar deg med til den sørlige delen, hvor du opplever nasjonalparkene Ranomafana og Isalo, som hver har sitt særpreg og unik natur. Deretter flyr du til Morondava, hvor det blir en spennende kjøretur gjennom den berømte Baobab Alley – kjennetegnet på Madagaskar.

Turen inkluderer også lemurer, fugler og kameleoner, kulturelle innslag og flotte vandreturer i Madagaskars spesielle og fascinerende landskap.

Dag 1:

Norge – Antananarivo

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller Afrika (avhengig av flyselskap).

Fly videre til Antananarivo.

Dag 2:

Antananarivo

Vel fremme i Antananarivo blir dere møtt på flyplassen og kjørt til hotellet for innsjekk.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Antananarivo

Dag 3:

Antananarivo – Antsirabe

Frokost på hotellet.

Turen går til Antsirabe, hvor landskapet består for det meste av fjell og rismarker. Madagaskars tredje største by er også kjent som «Town of Water» (Vannbyen), takket være de mange varme kildene og de to innsjøene som omgir byen. Grunnlagt i 1872 av norske misjonærer, byr den på en flott aveny hvor fargerike pousse-pousses (rickshawer) står side om side.

Her venter også et besøk i et lokalt håndverkerverksted som lager figurer og statuer av resirkulert materiale.

Overnatting: Antsirabe

Dag 4:

Antsirabe – Ranomafana

Etter frokost kjører dere til Ranomafana nasjonalpark, hvor regnskogen venter dere. Parken er hjem til en rekke lemurer, fugler, kameleoner og frosker. Underveis blir det et stopp i Ambositra, hvor en lokal treskjærer gjerne viser frem sin kunnskap og dyktighet.

Vel fremme i Ranomafana sjekker dere inn.

Om kvelden blir det oppdagelsesferd i mørket hvor dere speider etter dyr som er aktive om natten.

Overnatting: Ranomafana

Dag 5:

Ranomafana – Fianarantsoa

Frokost på hotellet.

I dag skal nasjonalparken Ranomafana utforskes. Ranamafana betyr «varmt vann», og under kolonitiden var det nettopp det varme vannet, ikke lemurene, som trakk besøkende. Parken er hjem til lemurer, kameleoner, frosker, reptiler, fugler, orkideer og planter som brukes til medisinsk bruk. Så sent som i 1986 oppdaget man gylden bambuslemur her, som i dag er kritisk truet.

Begi deg ut til fots i parken, i jakten på de mange dyreartene som bor her. Fotturen tar mellom 3-4 timer, for det meste på sti, men det hender at dere tar en avstikker inn i skogen for å se etter lemurer.

Turen fortsetter så til Fianarantsoa, hjemsted til Betsileo-stammen.

Overnatting: Fianarantsoa

Dag 6:

Fianarantsoa – Ranohira

Tidlig avreise til Ranohira.

Første stopp er Ambalavao, kjent for sin kultur og håndverk. Det blir et besøk på Antemoro Paper Factory, som lager håndlaget papir, gjerne dekorert med blomster. Det delikate papiret lages av fibrene i et tre som kalles Avoha.

Neste stopp er Anja Park, hvor dere begir dere til fots ut på jakt etter ringhalelemur, også kalt «katta», som tilbringer mer tid på bakken enn noen andre lemurarter. Turen varer rundt 2 timer.

Dere ankommer Ranohira sent om ettermiddagen.

Overnatting: Ranohira

Dag 7:

Ranohira

Kombinasjonen av sandsteinsklipper med dype juv, sjeldne, endemiske planter og tørt vær gjør et besøk i Isalo nasjonalpark minneverdig. Botanikeren i deg våkner, og for lemurelskere er det store sjanser for å se sifakas, ringhaler og brunmaki.

Parken og dens vakre natur utforskes på en fottur, som varer rundt fem timer. Det kan bli varmt i parken, og da er det deilig med et avkjølende bad i en kulp som naturen selv har skapt, og fossene sørger for en stadig strøm av vann.

Om ettermiddagen går turen tilbake til hotellet.

Overnatting: Ranohira

Dag 8:

Ranohira – Tulear

Etter frokost går turen til Tulear, langs en vei som byr på høye busker, tykk skog og noen flott dekorert graver fra Mahafaly.

På vei til Tulear, også kjent som «Solens by» blir det et besøk på Arboretum d’Antsokay, en botanisk hage. Her kan dere beundre mer enn 1000 ulike planter, hvorav mange er endemiske til Madagaskar. Det er også et stort antall fugler og reptiler.

Overnatting: Tulear

Dag 9:

Tulear – Antananarivo

Frokost på hotellet.

Avhengig av flyavgang, har dere litt tid på egen hånd før dere blir kjørt til flyplassen for fly til Antananarivo. Her blir dere møtt på flyplassen og kjørt til hotellet.

Overnatting: Antananarivo

Dag 10:

Antananarivo – Morondava

Frokost på hotellet og så blir dere kjørt til flyplassen for fly til Morondova. Her blir dere møtt av en sjåfør og kjørt til hotellet.

Resten av dagen til egen disposisjon.

NB! Det er kun flyavgang til Morondava tre til fire ganger i uken, så reisedatoer må tilpasses flyrutene.

Overnatting: Morondava

Dag 11:

Morondava – Kirindy Reserve – Morondava

Frokost på hotellet.

Så står Kirindy reservat, ett av øyas flotteste naturreservater, på programmet. Her er en rekke dyrearter som ikke kan ses andre steder på Madagaskar, blant annet kjemperotten, den smalstripede mungoen og fossa, Madagaskars største rovpattedyr. Fotturen varer mellom 1,5-3 timer, og tar deg med på en reise gjennom vakkert landskap, med fugler og reptiler.

På vei tilbake til Morondava stopper dere ved den berømte Baobab Avenue – som er enda vakrere i solnedgangen!

Overnatting: Morondava

Dag 12:

Morondava – Antananarivo

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen og flyr tilbake til Antananarivo. Her blir dere møtt og kjørt til hotellet.

Overnatting: Antananarivo

Dag 13:

Antananarivo – Norge

Etter frokost blir det et besøk på det lokale markedet.

Dere har så noen timer til egen disposisjon.

Sjåføren henter dere på hotellet og kjører dere til flyplassen for fly hjem til Norge.

En eventyrlig reise er over!

Dag 14:

Norge

Ankomst Norge med uforglemmelig minner om en fantastisk reise på Madagaskar.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Antananarivo – Norge
 • Innenlandsfly Tulear – Antananarivo
 • Innenlandsfly Antananarivo – Morondava - Antananarivo i økonomiklasse
 • 11 netter på mellomklasse hotell, inkludert frokost.
 • Inngang og avgifter til parkene Ranomafana, Isalo, Anja og Kirindy
 • Privat transport med engelsktalende sjåfør i henhold til program
 • Lokale engelsktalende guider i parker og reservater
 • Besøk på det lokale markedet i Antananarivo
 • Turistskatter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Madagaskar

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Visum til Madagaskar (EURO 35,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guider

Det er mulig å oppgradere hotellstandard og/eller halvpensjon eller helpensjon mot et tillegg.

Beste reiseperiode: April til oktober.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere trenger visum for opphold på Madagaskar. Turistvisum kan utstedes på flyplassen ved ankomst. Visumet er gyldig i 30 dager, og koster EURO 35,- per person. Visum betales kontant ved ankomst. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise.

Det er malaria i store deler av landet, og anti-malaria profylakse anbefales på Madagaskar.
Det anbefales vaksine mot Hepatitt A.
Myndighetene på Madagaskar krever gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Madagaskar har et varierende klima, mye takket være sin enorme størrelse. Generelt er nord på øya varmt og fuktig, østkysten våtere med mye regn, mens vest og sørkysten har sitt beste klima om sommeren.
Beste reiseperiode er mellom april og november.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer.
Vær oppmerksom på at veistandarden på Madagaskar er langt fra slik vi er vant med hjemme, og at veiene enkelte steder kan være svært dårlige.

Hotellstandarden på Madagaskar lever ikke nødvendigvis opp til de internasjonale standardene. Hotellene fungerer, og det finnes gode hoteller både i de større byene og i de mest populære turistområdene. På et mellomklassehotell kan maling være i ferd med å skalle av og det kan være knekte fliser på badet.
Det er en del av å reise – og sjarmen – ved å reise rundt på Madagaskar.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Madagaskar, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i myke bager fremfor harde kofferter.

På innenlandsflyene kan tillatt vekt på innsjekket bagasje være mindre enn på den internasjonale flyvningen. Noen ganger er tillatt vekt 15-20 kilo per kolli per person. Ekstra kilo betales direkte ved innsjekk.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Det er lurt å med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter. En ryggsekk er absolutt å anbefale når dere skal på lengre fotturer eller på tur i nasjonalparkene.

På våre reiser kommer du i kontakt med lokalbefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette.

Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske.

Det anbefales å ta med førstehjelpsutstyr for å kunne rense sår og sikre mot ytterligere infeksjoner som lett oppstår i tropisk klima.

Det er fare for malaria i store deler av landet, og det anbefales å søke råd hos lege/helsestasjon før avreise om behov for malariaprofylakse.

Husk at myggolje alltid bør være med, og at medbrakt myggnetting kan være nyttig om man reiser utenfor byer og større turiststeder.

Tidsforskjellen mellom Norge og Madagaskar kan variere, alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommer: + 1 time
Vinter: + 2 timer

På Madagaskar bruker man ariary (MGA).
Kun større hoteller, restauranter og shoppingsentre i Antananarivo aksepterer kredittkort.
Det kan tas ut kontanter i banker og minibanker i de største byene og på turiststedene Nosy Be (nord-vest) og Ile St. Marie.

Det mest utbredte kredittkortet er VISA, men Mastercard er også godkjent en rekke plasser. Kun et mindretall banker aksepterer Mastercard. Det anbefales å ta med en god beholdning utenlandsvaluta (amerikanske dollar eller euro). Det er ingen øvrig grense for innføring av valuta, men beløp må oppgis ved innreise som ledd i kontrollen med det svarte marked.
Vær oppmerksom på at svært mange fremdeles oppgir priser i den tidligere valutaen gassisk franc (FMG). Bytteforholdet er 5 FMG = 1 MGA.

I hovedstaden Antananarivo snakker mange fransk, men engelskkunnskapene er generelt mangelfulle. Det er en god idé å ha med en guide på hele rundreisen.

Skikk og bruk
Vær oppmerksom på at synet på hva som er sømmelig kleskode på offentlig sted er mer konservativt enn i Norge.

Det er nyttig å være oppmerksom på at lokalbefolkningen (gasserne) i større grad enn nordmenn legger vekt på formell høflighet: Man hilser når man går inn i en butikk eller passerer noen i et rom, sier unnskyld når man støter bort i noen og bruker ofte s’il vous plaît og merci.

Herlige Madagaskar

Vi sender vi deg gjerne et tilbud på denne reisen.

Fyller du inn informasjon under, så tar vi kontakt med deg så snart vi kan. Vi gleder oss til å hjelpe deg med din reise!

Fortell gjerne mer om din reiseønsker. Ønsker du noen endringer ift. reiseforslaget? Hva slags hotellkategori ser du for deg? Ønsker du et bestemt flyselskap? Er det noen annen relevant informasjon vi trenger å vite om?

Scroll to Top