Opplev Madagaskars høydepunkter – inkludert de søte lemurene!

BESØK HERLIGE MADAGASKAR!


Madagaskar er et eventyr – og en helt annen verden. Øyas største stjerner er lemurene, men Madagaskar har så mye mer å by på! Naturen er særdeles rik, og flertallet av plantene som vokser her, er endemiske.

Denne reisen tar deg med til den sørlige delen, hvor du opplever nasjonalparkene Ranomafana og Isalo, som hver har sitt særpreg og unik natur. Deretter flyr du til Morondava, hvor det blir en spennende kjøretur gjennom den berømte Baobab Alley – kjennetegnet på Madagaskar.

Turen inkluderer også lemurer, fugler og kameleoner, kulturelle innslag og flotte vandreturer i Madagaskars spesielle og fascinerende landskap.

international-2694636_1920

DAG 1: Norge – Antananarivo

Avreise fra Norge. Vel fremme i Antananarivo blir dere møtt på flyplassen og kjørt til hotellet for innsjekk.

Overnatting: Antananarivo

SONY DSC

DAG 2: Antananarivo – Antsirabe

Frokost på hotellet. Så går turen til Antsirabe, hvor landskapet består for det meste av fjell og rismarker. Madagaskars tredje største by er også kjent som ”Town of Water” (Vannbyen), takket være de mange varme kildene og de to innsjøene som omgir byen. Grunnlagt i 1872 av norske misjonærer, byr den på en flott aveny hvor fargerike pousse-pousses (rickshawer) står side om side. Her venter også et besøk i et lokalt håndverkerverksted som lager figurer og statuer av resirkulert materiale.

Overnatting: Antsirabe

Chameleon8

DAG 3: Antsirabe – Ranomafana

Etter frokost kjører dere til Ranomafana nasjonalpark, hvor regnskogen venter dere. Parken er hjem til en rekke lemurer, fugler, kameleoner og frosker. Underveis blir det et stopp i Ambositra, hvor en lokal treskjærer gjerne viser frem sin kunnskap og dyktighet.
Vel fremme i Ranomafana sjekker dere inn. Om kvelden blir det oppdagelsesferd i mørket hvor dere speider etter dyr som er aktive om natten.

Overnatting: Ranomafana

Lemur_Katta3

DAG 4: Ranomafana – Fianarantsoa

Frokost på hotellet. Så skal nasjonalparken Ranomafana utforskes. Ranamafana betyr ”varmt vann”, og under kolonitiden var det nettopp det varme vannet, ikke lemurene, som trakk besøkende. Parken er hjem til lemurer, kameleoner, frosker, reptiler, fugler, orkideer og planter som brukes til medisinsk bruk. Så sent som i 1986 oppdaget man gylden bambuslemur her, som i dag er kritisk truet. Begi deg ut til fots i parken, i jakten på de mange dyreartene som bor her. Fotturen tar mellom 3-4 timer, for det meste på sti, men det hender at dere tar en avstikker inn i skogen for å se etter lemurer.

Turen fortsetter så til Fianarantsoa, hjemsted til Betsileo-stammen.

Overnatting: Fianarantsoa

Lemur_Sifaka1

DAG 5: Fianarantsoa – Ranohira

Tidlig avreise til Ranohira. Første stopp er Ambalavao, kjent for sin kultur og håndverk. Det blir et besøk på Antemoro Paper Factory, som lager håndlaget papir, gjerne dekorert med blomster. Det delikate papiret lages av fibrene i et tre som kalles Avoha.
Neste stopp er Anja Park, hvor dere begir dere til fots ut på jakt etter ringhalelemur, også kalt ”katta”, som tilbringer mer tid på bakken enn noen andre lemurarter. Turen varer rundt 2 timer.
Dere ankommer Ranohira sent om ettermiddagen.

Overnatting: Ranohira

flower-95139_1280

DAG 6: Ranohira

Kombinasjonen av sandsteinsklipper med dype juv, sjeldne, endemiske planter og tørt vær gjør et besøk i Isalo nasjonalpark minneverdig. Botanikeren i deg våkner, og for lemurelskere er det store sjanser for å se sifakas, ringhaler og brunmaki. Parken og dens vakre natur utforskes på en fottur, som varer rundt fem timer. Det kan bli varmt i parken, og da er det deilig med et avkjølende bad i en kulp som naturen selv har skapt, og fossene sørger for en stadig strøm av vann.

Om ettermiddagen går turen tilbake til hotellet.

Overnatting: Ranohira

Air_Madagascar2

DAG 7: Ranohira – Tulear

Etter frokost går turen til Tulear, langs en vei som byr på høye busker, tykk skog og noen flott dekorert graver fra Mahafaly. På vei til Tulear, også kjent som ”Solens by” blir det et besøk på Arboretum d’Antsokay, en botanisk hage. Her kan dere beundre mer enn 1000 ulike planter, hvorav mange er endemiske til Madagaskar. Det er også et stort antall fugler og reptiler.

Overnatting: Tulear

????????????????????????????????????

DAG 8: Tulear – Antananarivo

Frokost på hotellet. Avhengig av flyavgang, har dere litt tid på egen hånd før dere blir kjørt til flyplassen for fly til Antananarivo. Her blir dere møtt på flyplassen og kjørt til hotellet.

Overnatting: Antananarivo

sunset-3875295_1920

DAG 9: Antananarivo – Morondava

Frokost på hotellet og så blir dere kjørt til flyplassen for fly til Morondova. Her blir dere møtt av en sjåfør og kjørt til hotellet. Resten av dagen til egen disposisjon.

NB! Det er kun flyavgang til Morondava tre til fire ganger i uken, så reisedatoer må tilpasses flyrutene.

Overnatting: Morondava

Market-scene4

DAG 10: Morondava – Kirindy Reserve – Morondava

Frokost på hotellet. Så står Kirindy reservat, ett av øyas flotteste naturreservater, på programmet. Her er en rekke dyrearter som ikke kan ses andre steder på Madagaskar, blant annet kjemperotten, den smalstripede mungoen og fossa, Madagaskars største rovpattedyr. Fotturen varer mellom 1,5-3 timer, og tar deg med på en reise gjennom vakkert landskap, med fugler og reptiler.

På vei tilbake til Morondava stopper dere ved den berømte Baobab Avenue – som er enda vakrere i solnedgangen!

Overnatting: Morondava

braided_sisal

DAG 11: Morondava – Antananarivo

Frokost på hotellet. Så blir dere kjørt til flyplassen og flyr tilbake til Antananarivo. Her blir dere møtt og kjørt til hotellet.

Overnatting: Antananarivo

MINOLTA DIGITAL CAMERA

DAG 12: Antananarivo – Norge

Etter frokost blir det et besøk på det lokale markedet og så noen timer til egen disposisjon. Dere blir kjørt til flyplassen for fly hjem til Norge. En eventyrlig reise er over.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Antananarivo – Oslo i økonomiklasse
 • Innlandsfly Tulear – Antananarivo i økonomiklasse
 • Innlandsfly Antananarivo – Morondava - Antananarivo i økonomiklasse
 • 11 netter på mellomklasse hotell, inkludert frokost.
 • Inngang og avgifter til parkene Ranomafana, Isalo, Anja og Kirindy
 • Privat transport med engelsktalende sjåfør i henhold til program
 • Lokale engelsktalende guider i parker og reservater
 • Besøk på det lokale markedet i Antananarivo
 • Turistskatter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Madagaskar

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum til Madagaskar (EURO 35,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guider

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.

Det er også mulig å oppgradere hotellstandard og/eller halvpensjon eller helpensjon mot et tillegg.

Reiseperiode: Hele året

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

KLASSISKE MADAGASKAR

VARIGHET: 16 Dager

Reisen tar dere sørover, med besøk i nasjonalparkene Ranomafana og Isalo og hos en lokal treskjærer. I Tulear, hvor solen skinner året rundt, skal dere utforske den botaniske hagen, som gir et lite innblikk i Madagaskars fantastiske planteliv. Det blir også vandring etter mørkets frembrudd, på jakt etter dyr som er aktive om natten, båtturer på kanaler og fotturer. Det hele avsluttes med late dager på øya Sainte Marie, hvor krystallklart vann og hvite strender oppfyller drømmen om paradis.

UTFORSK NORDLIGE MADAGASKAR

VARIGHET: 8 Dager

Denne reisen tar dere med til nasjonalparkene Amber Mountain og Ankarana, som gir dere et innblikk av Madagaskars varierte og fascinerende landskap og dyreliv. Eventyret avsluttes på den tropiske øya Nosy Be, hvor det handler om å senke skuldrene, grave tærne i sanden og utforske livet under havoverflaten.

MADAGASKAR FOR DEN EVENTYRLYSTNE

VARIGHET: 8 Dager

Denne reisen tar deg med på en reise gjennom Madagaskars fascinerende og storslåtte natur. Fra frodiggrønn skog, trolske bregner, høye klippeformasjoner til enorme baobabtrær. Øya er hjem til dyr og fugler som ikke lever andre steder i verden, og du skal oppleve alt på fotturer gjennom nasjonalparkene.

HERLIGE MADAGASKAR

VARIGHET: 12 Dager

Denne reisen tar deg med til den sørlige delen, hvor du opplever nasjonalparkene Ranomafana og Isalo, som hver har sitt særpreg og unik natur. Deretter flyr du til Morondava, hvor det blir en spennende kjøretur gjennom den berømte Baobab Alley – kjennetegnet på Madagaskar. Turen inkluderer også lemurer, fugler og kameleoner, kulturelle innslag og flotte vandreturer i Madagaskars spesielle og fascinerende landskap.