OPPLEV HERLIGE KAIRO OG CRUISE PÅ NILEN


Kairo er Egypts strålende hovedstad og kulturens vugge! Pyramidene dukker opp foran deg, som mektige, trekantede spisser, i horisonten. I 4500 år har pyramidene tatt pusten fra de fleste som har besøkt dem gjennom generasjoner.  Så er det Sfinksen, som vokter den ene pyramiden slik den har gjort i mangfoldige årtusener. Pyramidenes størrelse imponerer, og mystikken svever fortsatt over Giza-platået.

Vil du stå ansikt til ansikt med mektige Ramses 2., eller beundre skattene til Tutankhamon? Vil du vandre i ganger, haller og gallerier fylt med skatter fra faraoenes tider? På Det egyptiske museet kan du få oppfylt disse ”egyptologiske” drømmene – og mer til.

Kairo er mer og enda litt til. Det er sant det som står i ”Tusen og én natt”: Den som ikke har sett Kairo, har ikke sett verden!

Nilen bukter seg gjennom landskapet som en gyllen slange. Den er selve livsnerven i Egypt. Vann, skog og ørken flyter sammen i ett. Solen går ned og templene langs bredden kaster lange skygger over landskapet.

Besøkende fra hele verden kommer til Luxor for å beundre de gamle monumentene og reise tilbake til en fortid via templer, kongegraver og museer. La deg imponere av templene Karnak, Luxor og Hatshepsut. Hør oldtidens historie suse rundt Memnon-kolossene og utforsk kongegravene, hvor hieroglyfene forteller historier få kan lese.

Egypt byr på verdens eldste kulturarv, og du vil så absolutt oppleve ting du ikke ser andre steder i verden. Du har nettopp valgt den perfekte ferie!

Kairo 5

DAG 1: Norge – Kairo

Avreise fra Norge. Vel fremme i Kairo blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet for innsjekk. Hotellet ligger i området ved pyramidene.

Overnatting: Kairo

Reiser til Egypt

DAG 2: Oldtidens Egypt

Etter frokost blir det en reise tilbake til i tid - tilbake til oldtidens Egypt. Dagen starter med besøk ved pyramidene, disse mektige, trekantede spissene som strekker seg mot himmelen. Sfinksen, som har ligget her i mer enn 4000 år, har sett alt og mer til.

Så går turen til Det egyptiske museet, hvor du kommer ansikt til ansikt med mektige, gamle Ramses 2. og den unge Tutankhamon. Her vandrer du i ganger, gallerier og haller fylt av skatter fra oldtiden, mumier og statuer.

Fortsett så til basaren Khan el-Khalili, hvor dere lett kan la dere rive med. La dere lede inn på ett av de mange te- og kaffehusene på Hussain-plassen og drikk et glass myntete mens dere røyker vannpipe. Eller dere kan kaste dere ut i storslått suvenirshopping i de trange smugene.

Overnatting: Kairo

Luxor 5

DAG 3: Kairo – Luxor

Transport til flyplassen for fly til Luxor. Vel fremme blir dere kjørt til cruiseskipet hvor dere sjekker inn. Om ettermiddagen venter en utflukt til det vakre og spektakulære Karnak- tempelet. Morgenen har latt solstrålene brenne bort den magiske og mystiske atmosfæren som har ligget over tempelet om natten. Nå skinner den på tempelet der farao og yppersteprestene hans tilba statsguden Amon for 3000 år siden.

Overnatting: Cruiseskip

Luxor 2

DAG 4: Luxor og seiling på Nilen

Om morgen blir det besøk i Luxor-templet før seilingen starter. Lunsj om bord og så passer skipet slusene ved Esna. Ankomst Edfu, hvor skipet ankrer opp for natten.

Overnatting: Cruiseskip

Cruise på Nilen 3

DAG 5: Seiling på Nilen

Hele dagen går med til å seile på Nilen, Egypts livsnerve. Livet om bord er avslappende og behagelig og dere nyter det vakre landskapet som sakte passerer forbi dere.

I dag blir det to stopp: Edfu og Kom Ombo, hvor dere går i land og utforsker templene.

Alle måltider (frokost, lunsj og middag) inntas ombord.

Skipet seiler til Aswan, hvor det ankrer opp for natten.

Overnatting: Cruiseskip

Aswan

DAG 6: Aswan

Frokost og så skal dere utforske Aswans severdigheter med buss. I dag skal dere oppleve Den nye demningen, et stykke moderne egyptisk historie fylt med politiske intriger og internasjonale kriser. Bak den 4 km lange og 111 meter høye demningen dannet verdenes største kunstige innsjø seg, Nasser-sjøen. Så besøker dere Philae- templene og steinbruddet med den uferdige obelisk.

Ettermiddagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske herlige Aswan nærmere.

Overnatting: Cruiseskip

Egypt 4

DAG 7: Aswan

I dag har dere mulighet til å bli med på en utflukt til Abu Simbel. en liten by som ligger langt utenfor allfarvei, men er likevel ett av de mest besøkte stedene i Egypt. Her bygde nemlig Ramses 2. det store klippetempelet sitt, samt det noe mindre Hathor- tempelet, for mer enn 3000 år siden. I 1960-årene ble de to templene flyttet 68 meter oppover fra sin opprinnelige posisjon og bygd inn i et kunstig fjell. Ingeniørene ble nødt til å bygge et kunstig fjell som erstatning for klippesiden som templene ble skilt fra da man flyttet dem.
Templene tar pusten fra deg!

Om ettermiddagen blir det en seiltur med felukka, en herlig og tradisjonell måte å oppleve Aswan og landskapet på.

Overnatting: Cruiseskip

Cruise på nilen

DAG 8: Aswan – Luxor

Hele dagen nytes ombord på skipet. Alle måltider (frokost, lunsj og middag) ombord. Skipet stopper i Kom Ombo og Edfu, men det er ingen utflukter. Ankomst Luxor om kvelden.

Luxor 1

DAG 9: Luxor

Frokost på skipet før dere utforsker det flotte Luxor Museum, et av de beste i Egypt. Museet er hjem til en rekke mesterverker.
Om kvelden besøker dere det opplyste Luxor-tempelet.

Overnatting: Cruiseskip

Kairo 3

DAG 10: Luxor – Kairo – Norge

Utsjekk fra skipet og fly tilbake til Kairo og videre hjem til Norge.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Kairo – Oslo i økonomiklasse
 • Innlandsfly Kairo – Luxor – Kairo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 2 netter på hotell i Kairo, inkludert frokost
 • 7 netter på cruiseskip, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • Utflukter, inkludert transport, inngang og guiding i henhold til program
 • Engelsktalende lokalguide
 • Transport i henhold til program
 • Tips til mannskapet om bord på cruiseskipet, hotell og sjåfører
 • Visum til Egypt
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Egypt

Prisen inkluderer ikke:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Attraksjoner/severdigheter ikke nevnt i program
 • Utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Utflukt til Abu Simbel
 • Tips til lokale guider (anbefalt USD 5,- per person per dag)

Prisen er basert på at to personer reiser sammen og deler rom.

Reisen kan fint forlenges med noen dager i Hurghada eller ekstra netter i Kairo.

Reiseperiode: 15.oktober – 30.april (Gjelder ikke reiser i jul, nyttår og påske).

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

HERLIGE KAIRO OG CRUISE PÅ NILEN

VARIGHET: 10 Dager

Kairo er Egypts strålende hovedstad og kulturens vugge! Pyramidene dukker opp foran deg, som mektige, trekantede spisser, i horisonten. I 4500 år har pyramidene tatt pusten fra de fleste som har besøkt dem gjennom generasjoner. Så er det Sfinksen, som vokter den ene pyramiden slik den har gjort i mangfoldige årtusener. Nilen bukter seg gjennom landskapet som en gyllen slange. Den er selve livsnerven i Egypt. Vann, skog og ørken flyter sammen i ett. La deg imponere av templene Karnak, Luxor og Hatshepsut på denne fantastiske reisen i landet med verdens eldste kulturarv.

EGYPTS SKATTER MED NILENCRUISE

VARIGHET: 8 Dager

Ikke noe annet land i verden har så mange unike og velbevarte underverker som menneskeheten fascineres og tiltrekkes av. Oldtidens Egypt, med sine pyramider, templer, kongelige graver og skatter imponerer besøkende den dag i dag. Du reiser 4500 år tilbake i tid, og står på Giza-platået i Kairo. Foran deg er tre pyramider, som bindeledd mellom mennesker og guder, i form av et gravkammer til farao. I Det egyptiske museet får du se alle skattene fra oldtiden.