fbpx

Goa

Sol, bad og best som det er!

Goa er noe meget spesielt.

Her er lange hvite og gylne sandstrender og grønne, nærmest selvlysende rismarker. I byenes gater, mellom de fargede husene i kolonistil, er menneskemyldret ikke så stort og stressende som ellers i India.

Goa er stedet hvor du kan oppleve avslapningens kunst, bare ved å sitte i skyggen av høye, svaiende kokospalmer og nyte en iskald drikke eller nygrillet fisk.

Indias minste delstat trekker besøkende hele året, med unntak av monsuntiden (juni til oktober). Havet er lunt om vinteren, og bølgene bruser omkring de badende med masser av skumsprøyt. Brisen fra havet gir en behagelig temperatur. Blir det for varmt, gir kokospalmene skygge. Du kan også søke ly i en av de mange strandrestaurantene.

Langs kysten av Nord-Goa ligger de tre byene Candolim, Calangute og Baga. Dette er de mest populære området for besøkende, med kritthvite strender, flotte hoteller og et bredt spekter av restauranter.

Her står tilbudene om aktiviteter i kø. Hvorfor ikke bli med på et cruise på elven Sal? Kanskje du ser noen delfiner mens du nyter solen og lunsjen på dekket?
Velg en båttur som arrangeres i regi av Goa Animal Welfare. Overskuddet går til senteret for løshunder i Goa. Senteret ønsker også besøkende velkommen inn for et innblikk i hvordan de arbeider.

Sør-Goa er roligere, og består for det meste av eviglange paradisstrender med kokospalmer som svaier sakte i vinden. Byene ligger spredt, og den største attraksjonen er å sette seg ned på stranden med en drink, senke skuldrene og speide utover havet.

Old Goa er vel verdt et besøk. Under kolonitiden var dette en stor og staselig hovedstad med snirklende smug, plasser, flotte kirker og bygg. I dag er gamlebyen klassifisert som verdens kulturarv, selv om bare en mindre del fortsatt står igjen.

Ønsker du følelsen av en tropisk jul, men fortsatt følelsen av høytiden, ja da er Goa et utmerket sted. Ikke noe annet sted i India feires julen så intenst som her. Årsaken er at nesten halvparten av befolkningen er kristne.
Hele desember er Goa dekorert med girlander, kunstig snø og julenisser. Dagene før jul reiser ungene rundt og synger portugisiske julesanger. Julaften holdes det julemesse i det fri under palmene i den tropiske natten.

Goa er en søvnig bygate med en enslig syklist som sikksakker seg fram mellom pastellfargede fasader.

Goa er en lys sandstrand, med kilometer på kilometer med kritthvit sand som står i sterk kontrast mot det krystallklare vannet og den blå himmelen.

Goa er palmesus, avslapning, late dager på stranden.

Goa er duften av indiske retter som strømmer ut fra restaurantene og vibrerer i nesen.

Goa er solbrente turister som smiler fornøyd under Indias varme sol.

Goa er best som det er!

Skroll til toppen