EGYPTS SKATTER MED NILENCRUISE


Ikke noe annet land i verden har så mange unike og velbevarte underverker som menneskeheten fascineres og tiltrekkes av. Oldtidens Egypt, med sine pyramider, templer, kongelige graver og skatter imponerer besøkende den dag i dag.

Du reiser 4500 år tilbake i tid, og står på Giza-platået i Kairo. Foran deg er tre pyramider, som bindeledd mellom mennesker og guder, i form av et gravkammer til farao. I Det egyptiske museet får du se alle skattene fra oldtiden.

Den er overalt, og den sniker seg inn på deg. Fortiden. Den kaller på deg i form av kongelige graver, fantastiske templer og store statuer. Velkommen til Luxor.

Tidlig om morgenen seiler skipet av sted fra Luxor. Landskapet skifter farge. Livet langs Nilen går sin vante gang, mens du slapper av om bord. Seilturen er kun avbrutt av besøk i templer underveis.

Kairo 3

DAG 1: Norge – Kairo

Avreise fra Norge. Vel fremme i Kairo blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet for innsjekk. Hotellet ligger i området ved pyramidene.

Overnatting: Kairo

Reiser til Egypt

DAG 2: Oldtidens Egypt

Etter frokost blir det en reise tilbake til i tid - helt tilbake til oldtidens Egypt. Dagen starter med besøk ved pyramidene, disse mektige, trekantede spissene som strekker seg mot himmelen. Sfinksen, som har ligget her i mer enn 4000 år, har sett alt og mer til.

Så går turen til Det egyptiske museet, hvor du kommer ansikt til ansikt med mektige, gamle Ramses 2. og den unge Tutankhamon. Her vandrer du i ganger, gallerier og haller fylt av skatter fra oldtiden, mumier og statuer.

Fortsett så til basaren Khan el-Khalili, hvor dere lett kan la dere rive med. La dere lede inn på ett av de mange te- og kaffehusene på Hussain-plassen og drikk et glass myntete mens dere røyker vannpipe. Eller dere kan kaste dere ut i storslått suvenirshopping i de trange smugene.

Overnatting: Kairo

Memphis Egypt

DAG 3: Sakkara og Memphis

Frokost på hotellet og så blir dere kjørt videre bakover i tid – til Sakkara og Memphis, Egypts tidligere hovedstad. Sakkara er et sted der gjenstander fra oldtidens Egypt nærmest velter opp av jorden.

Alle som ble begravd i Sakkara eller i pyramidene i Abu Sir og Dahshur, bodde i Memphis, Egypts gamle hovedstad. Severdigheter her inkluderer en liggende statue av Ramses II, tempelet der de hellige Apis - oksene ble mumifisert og Amenophis II's sfinks av alabaster.

Overnatting: Kairo

Aswan

DAG 4: Kairo – Aswan

Morgenfly til sjarmerende Aswan, helt sør i Egypt. Så skal dere utforske Aswans severdigheter med buss. I dag skal dere oppleve Den nye demningen, et stykke moderne egyptisk historie fylt med politiske intriger og internasjonale kriser. Bak den 4 km lange og 111 meter høye demningen dannet verdenes største kunstige innsjø seg, Nasser-sjøen. Så besøker dere Philae- templene og steinbruddet med den uferdige obelisk.

Innsjekk på skipet og lunsj.

Om ettermiddagen blir det en seiltur med felukka, en herlig og tradisjonell måte å oppleve Aswan og landskapet på.

Overnatting: Cruiseskip

Egypt 4

DAG 5: Cruise på Nilen

Hele dagen går med til å seile på Nilen, Egypts livsnerve. Livet om bord er avslappende og behagelig og dere nyter det vakre landskapet som sakte passerer forbi dere.

I dag blir det to stopp: Edfu og Kom Ombo, hvor dere går i land og utforsker templene.

Alle måltider (frokost, lunsj og middag) inntas ombord.

Skipet seiler til Luxor, hvor det ankrer opp for natten.

Overnatting: Cruiseskip

Luxor 1

DAG 6: Luxor

Den er overalt, og den sniker seg inn på deg. Fortiden. Luxor byr på en rekke severdigheter, hvor oldtidens Egypt kommer til live og virkelig imponerer. Turen går til vestsiden av Nilen, som var "de dødes side". På avstand virker Memnon- kolossene ensomme der de står og skuer mot øst. Helt alene, merket av vær og vind og uten et tempel å lene seg mot, ønsker de nær sagt velkomme til vestbredden.

Oldtidens egyptiske konger ble stedt til hvile i dype klippevegger i Kongenes dal. Fra det mørke gravkammeret dypt inne i fjellet, kunne kongen nå ta fatt på reisen mot lyset og det evige livet etter døden. På den farefulle reisen kunne han konsultere de religiøse formlene og bildene som ble malt og hugd inn i veggene. Det blir besøk i tre graver, avhengig av hvilke som er åpne.

Neste stopp kan nesten virke som et fatamorgana. Tett inntil klippeveggen ligger det et tempel bygget i tre terrasser. Dette er dronning Hatshepsuts terrassetempel (Deir el-Bahri), reist av henne selv som et minne om tiden hun regjerte Egypt som farao.

Om kvelden besøker dere det opplyste Luxor-tempelet.

Overnatting: Cruiseskip

Egypt 3

DAG 7: Luxor – Kairo

Frokost og utsjekk fra skipet. Så skal dere utforske det vakre og spektakulære Karnak- tempelet. Morgenen har latt solstrålene brenne bort den magiske og mystiske atmosfæren som har ligget over tempelet om natten. Nå skinner den på tempelet der farao og yppersteprestene hans tilba statsguden Amon for 3000 år siden.

Om ettermiddagen flyr dere tilbake til Kairo, hvor dere overnatter.

Det er mulig å få med seg det fantastiske Sound & Light Show ved pyramidene (ikke inkludert).

Overnatting: Kairo

Kairo 5

DAG 8: Kairo – Norge

En siste frokost i faraoenes land. Så blir dere kjørt til flyplassen for innsjekk for fly hjem til Norge.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Kairo – Oslo i økonomiklasse
 • Innlandsfly Kairo – Aswan/ Luxor – Kairo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 4 netter på hotell i Kairo, inkludert frokost
 • 3 netter på cruiseskip, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • Utflukter, inkludert transport, inngang og guiding i henhold til program
 • Engelsktalende lokalguide
 • Transport i henhold til program
 • Tips til mannskapet om bord på cruiseskipet, hotell og sjåfører
 • Visum til Egypt
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Egypt

Prisen inkluderer ikke:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Attraksjoner/severdigheter ikke nevnt i program
 • Utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til lokale guider (anbefalt USD 5,- per person per dag)

Prisen er basert på at to personer reiser sammen og deler rom.

Reisen kan fint forlenges med noen dager i Hurghada.

Reiseperiode: 15.oktober – 30.april (merk at tillegg kan forekomme ved reise i jul og nytt år).

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

HERLIGE KAIRO OG CRUISE PÅ NILEN

VARIGHET: 10 Dager

Kairo er Egypts strålende hovedstad og kulturens vugge! Pyramidene dukker opp foran deg, som mektige, trekantede spisser, i horisonten. I 4500 år har pyramidene tatt pusten fra de fleste som har besøkt dem gjennom generasjoner. Så er det Sfinksen, som vokter den ene pyramiden slik den har gjort i mangfoldige årtusener. Nilen bukter seg gjennom landskapet som en gyllen slange. Den er selve livsnerven i Egypt. Vann, skog og ørken flyter sammen i ett. La deg imponere av templene Karnak, Luxor og Hatshepsut på denne fantastiske reisen i landet med verdens eldste kulturarv.

EGYPTS SKATTER MED NILENCRUISE

VARIGHET: 8 Dager

Ikke noe annet land i verden har så mange unike og velbevarte underverker som menneskeheten fascineres og tiltrekkes av. Oldtidens Egypt, med sine pyramider, templer, kongelige graver og skatter imponerer besøkende den dag i dag. Du reiser 4500 år tilbake i tid, og står på Giza-platået i Kairo. Foran deg er tre pyramider, som bindeledd mellom mennesker og guder, i form av et gravkammer til farao. I Det egyptiske museet får du se alle skattene fra oldtiden.