Det beste av Zimbabwe

14

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Zimbabwe er et bemerkelsesverdig land, med opplevelser som rett og slett tar pusten fra deg!

Eventyret starter ved de mektige Victoria Falls, hvor lyden av vannet som braser over kanten minner om torden.

Zambezi-elven lokker med båtsafari og kanoturer. Velkommen til en vill verden med flodhester som dupper i vannet, elefanter langs vannkanten, krokodiller på bredden og hylende hyener. Solnedgangen er ulik alle andre du har sett; det er som om solen eksploderer før den forsvinner.

For ikke å snakke om safariopplevelsene! Hwange nasjonalpark er landets største; en nærmest uoppdaget perle hvor det er dyrene som hersker. Dere blir garantert bitt av safaribasillen etter besøk i denne spektakulære parken!

Lake Kariba er verdens største menneskelagde innsjø og hjem til et fantastisk dyreliv, både på lands og til vanns. Her venter ekte afrikansk villmark, solnedgangscruise og nattsafari.

Mana Pools er ikke bare usedvanlig frodig og storslagent, med mahognitrær, vannveier, sandbanker og fikentrær, men den har også Zimbabwes største konsentrasjon av flodhest og krokodille.

Zimbabwe venter på deg!

Dag 1:

Norge – Victoria Falls

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller Afrika (avhengig av flyselskap).

Fly videre til Victoria Falls.

Dag 2:

Victoria Falls

På flyplassen i Victoria Falls ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til lodgen.

Denne femstjerners lodgen ligger i Zambezi nasjonalpark, rett ved bredden av Zambezi-elven.

Resten av kvelden til egen disposisjon.

Middag om kvelden.

Overnatting: Old Drift Lodge

Dag 3:

Victoria Falls

Frokost på lodgen.

Start dagen med en guidet tur til de spektakulære naturvidunderet Victoria Falls. Vannet velter over en 1,7 kilometer bred skrent og braser 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer gjør et inntrykk på alle besøkende.

Den litt uvanlige utforming på Victoria Falls gjør at fossefallene kan sees i sin helhet fra samme nivå som toppen av fjellene, på en avstand så nære som 60 meter. Dette skyldes at elven Zambezi faller ned i en dyp, trang avgrunn forbundet med en serie av kløfter.

Lunsj anbefales på Lookout Cafe.
Mat og utvalgt drikke er inkludert, men plass må forhåndsbestilles sammen med reisen.

Om ettermiddagen blir det en safari med bil i Zambezi nasjonalpark. En firehjulstrekker tar dere med langs bredden av Zambezi-elven mens dere speider etter elefanter, bøfler, antiloper og løver.
Turen avsluttes med en sundowner og snacks.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Old Drift Lodge

Dag 4:

Victoria Falls

Frokost på lodgen.

På med en kunnskapsrik guide på en annerledes safari – til fots.
Turen tar dere i hovedsak langs Zambezi-elven, men også inn i selve nasjonalparken. Underveis vil guiden fortelle om små og store dyr samt flora og fauna som dere ser.
En fottur i parken gir et helt annet inntrykk av dyr og natur, og er en flott opplevelse.

Lunsj på lodgen.

Oppholdet i Victoria Falls avsluttes med en båttur i solnedgangen. Mens solen synker ned og farger Zambezi-elven rød, slapper dere av på båten. Det serveres snacks og drikke om bord.

Middag på lodgen.

Overnatting: Old Drift Lodge

Dag 5:

Victoria Falls – Hwange nasjonalpark (sør)

Frokost på lodgen.

En sjåfør står klar og kjører dere til flyplassen for fly til Somalisa Camp, som ligger vakkert til i Hwange nasjonalpark.

På flystripen står en sjåfør klar og kjører dere til lodgen hvor dere sjekker inn.

Om ettermiddagen er det klart for deres første safari i denne spektakulære parken. Hwange er Zimbabwes største park og strekker utover med imponerende 14 000 kvadratkilometer. Her bor mer enn 100 dyrearter og 470 fuglearter så alt er tilrettelagt for magiske møter med dyrene.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Somalisa Camp

Dag 6:

Hwange nasjonalpark

Store flokker med elefanter og bøfler dukker opp i horisonten, og trekker nærmere og nærmere. Marken skjelver når jordens største og majestetiske landdyr ankommer vannhullene. Trærne rister litt, støvet samles som en stor sky bak flokken og lyden fra ørene flyter som en myk symfoni over savannen.

I det grønne gresset dukker også antiloper i alle former og størrelser opp. De sprer seg utover og nyter buffeen som nå er tilgjengelig. Med ører som vibrerer, på konstant vakt etter lyden av rovdyr, gumler de i seg av markens overflod.

Lunsj på lodgen.

Begi dere ut til fots for en helt annen opplevelse i Hwange. Guidene mener det er så mye mer til en safari enn å bli kjørt rundt i bil mens man ser dyrene. Derfor har de kunnskapsrike guidene satt sammen en tur som kombinerer opplevelser, kunnskap og lidenskap som de deler med gjestene. La sansene våkne og oppdag hva bushen har å by på.

Middag om kvelden.

Overnatting: Somalisa Camp

Dag 7:

Hwange nasjonalpark

Sebraenes herlige pysjamaser i sort og hvit bryter de grønne omgivelsene og det er vanskelig å telle hvor mange de er når stripene blandes i en herlig miks. Det er den perfekte kamuflasje. Gnuene trasker rundt, som et endeløst teppe av sorte oppsamlinger.

Er dere riktig så heldige får dere se afrikansk villhund og gepard. Synet av disse går ikke lett i glemmeboken.

Safariturene skjer morgen og ettermiddag, med lunsj og tid til avslapning på lodgen mellom etappene.

Om ønskelig kan en av safarietappene erstattes med nattsafari.

Overnatting: Somalisa Camp

Dag 8:

Hwange nasjonalpark – Lake Kariba

Frokost på lodgen.

Dere blir kjørt til flystripen hvor dere går om bord for fly til Bumi Hills, som ligger ved Lake Kariba. Dette er verdens største menneskeskapte innsjø. Besøkende opplever ekte afrikansk villmark, med langt flere dyr enn mennesker. Dere får magiske safariopplevelser, både med bil og båt.

Transport til lodgen, som ligger vakkert til på toppen av åskjeden, med panoramautsikt over Lake Kariba.

Lunsj på lodgen.

Om ettermiddagen kan dere velge om dere ønsker safari i bil eller til fots. Det er også mulig å bli med på en nattsafari.
Det er inkludert 1 aktivitet i dag.

Middag på lodgen.

Overnatting: Bumi Hills

Dag 9:

Lake Kariba

Frokost på lodgen.

Dyrene venter og dere starter dagen med en safari (med bil) i Matusadona nasjonalpark. Det tykke gresset som vokser langs breddene av innsjøene er en god matkilde for bøfler, kudu, impala og sebraer. Et høyt antall av disse dyrene gjør at rovdyrene følger etter, og det er god sjanse for å se løver, gepard og leoparder på land, mens krokodillene lurer i vannet.

Bøflene er spesielt fremstående og det er ikke uvanlig å se flokker på opptil 1000 som koser seg ved vannkanten i den tørre perioden.

Parken er også hjem til elefanter, som alltid er et imponerende syn, på til vanns og på land.

Lunsjen i dag bør inntas på Starvation Island. Seilturen byr på en unik måte å se fugler og annet dyreliv.

Avslutt dagen med et solnedgangscruise. Se (og lytt) på elefantene, som danner en magisk silhuett mens solen forsvinner ned i horisonten, mens de slukker tørsten.

Middag på lodgen.

Overnatting: Bumi Hills

Dag 10:

Lake Kariba

Frokost på lodgen.

Vekk sansene og oppdag hvilke hemmeligheter og skatter som skjuler seg i den afrikanske bushen på en fotsafari. En profesjonell guide tar dere med ut i naturen. Han forteller om dyr, flora og fauna underveis.
Turen varer i en til to timer.

Lunsj på lodgen.

Ettermiddagen til egen disposisjon hvor dere kan slappe av ved bassenget.

Når solen har forsvunnet og mørket senket seg over den afrikanske villmarken, står en guide klar til å ta dere med på nattsafari. Dere opplever bushen slik den er når de nattaktive dyrene våkner, jakter og lever sine liv, i totalt mørke.

Middag på lodgen.

Overnatting: Bumi Hills

Dag 11:

Lake Kariba – Mana Pools nasjonalpark

Frokost på lodgen.

Transport til flystripen og ombordstigningen i flyet som tar dere til Kanga Camp, som ligger i Mana Pools nasjonalpark.

Her står en sjåfør klar og kjører dere til lodgen hvor dere sjekker inn.

Kanga Camp ligger i ett av mest øde områdene i parken, og et opphold her gir ro i sjelen.

Etter lunsj slapper dere av på terrassen og utfører en ekte «lenestolsafari». Med utsikt mot vannhullet er det bare å bestille en drink, lene seg tilbake og la dyrene komme til dere.

Om ettermiddagen venter en safari i Mana Pools nasjonalpark.

Middag på lodgen.

Overnatting: Kanga Camp

Dag 12:

Mana Pools nasjonalpark

Takket være sin skjønnhet, villmark og store antall dyr og fugler, står Mana Pools på UNESCOs verdensarvliste. Mana Pools er ikke bare usedvanlig frodig og storslagent, med mahognitrær, vannveier, sandbanker og fikentrær, men den har også Zimbabwes største konsentrasjon av flodhest og krokodille.

Elefanter, elgantiloper, bøfler, impala, vannbukker, bavianer, apekatter sebraer, villsvin og flodhester er noen av de store planteeterne som ofte blir sett på sandbankene når de kommer ut for å spise nedfallsfrukt.

Parken er også hjem til løver, leoparder, hyener og gepard, men det kan være vanskelig å se disse vakre kattedyrene, takket være deres sjy natur. Når det er sagt, så er det veldig sjelden en besøkende forlater Mana Pools uten å ha sett minst én av disse rovdyrene.

Lunsj på lodgen.

Om ettermiddagen blir det fotsafari med en profesjonell guide. En vandring i Mana Pools er noe av det nærmeste du kommer en komplett villmarksopplevelse. Bli kjent med floraen og følg i løvens fotspor. En fottur i Mana Pools er i sannhet en unik opplevelse.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Kanga Camp

Dag 13:

Mana Pools nasjonalpark

Dagen er satt av til safari i Mana Pools nasjonalpark.

Mens safaribilen humper av sted, speider dere etter elefanter og bøfler som dukker opp i horisonten. Sebraer som spiser seg gjennom bølgende gress, med et øre på vakt i tilfelle det er et rovdyr i nærheten. En leopard har klatret opp i et tre for å fortære sitt bytte.

Flere som har vært på safari vil nikke anerkjennende til Karen Blixens beskrivelse av opplevelsen av nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være kraftig vanedannede.

Det blir safari om morgenen og ettermiddagen. Mellom safarietappene spiser dere lunsj og slapper av på lodgen.

Middag om kvelden.

Overnatting: Kanga Camp

Dag 14:

Mana Pools nasjonalpark – Victoria Falls – Norge

En siste frokost i Zimbabwe.

Transport til flystripen hvor dere tar fly tilbake til Victoria Falls.

Innsjekk for fly hjem til Norge.

Dag 15:

Norge

Dere ankommer Norge med gode minner om fra bemerkelsesverdige og spektakulære Zimbabwe!

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Victoria Falls – Norge
 • Innenlandsfly Victoria Falls – Somalisa Camp
 • Innenlandsfly Somalisa Camp – Bumi Hills
 • Innenlandsfly Bumi Hills – Kanga Camp
 • Innenlandsfly Kanga Camp – Victoria Falls
 • 3 netter på Old Drift Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag), utvalgt drikke og aktiviteter
 • 3 netter på Somalisa Camp, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag), utvalgt drikke og aktiviteter
 • 3 netter på Bumi Hills Safari Camp, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag), utvalgt drikke og aktiviteter
 • 3 netter på Kanga Camp, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag), utvalgt drikke og aktiviteter
 • Transport i henhold til program
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Zimbabwe

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Visum til Zimbabwe (USD 50,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Inngang til Rainforest i Victoria Falls (dag 2), som betales direkte til parken
 • Drikke ikke nevnt i program
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfører, guider og ansatte på lodgene

Reiseperiode: Hele året.
Juli til oktober anses som den beste perioden for safari da dette er den tørre perioden. Merk at i denne perioden kan det være lite vann i Victoria Falls, men det er fortsatt et flott syn. Regntiden er fra desember til mars. Juni til august kan være noe kjølig så husk å ta med varme klær da det kan være kaldt om kvelden/natten. November er uforutsigbar, og det kan være varmt og tørt, men sesongens første regn kan også forekomme.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Visum til Zimbabwe kan etter gjeldende regler kjøpes ved innreise mot betaling og koster USD 50,- per person (single entry). Visum er gyldig for 30 dager. Alle reisende til Zimbabwe anbefales å kontrollere visumetiketten nøye, slik at det ikke hersker tvil om visumets gyldighetsperiode. En overskridelse av reglene kan få meget alvorlige konsekvenser. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise. Det anbefales minst tre ledige sider i passet. Er det ikke nok plass kan innreise nektes.
Besøkende må også ha med seg bevis på at har arrangert utreise og tilstrekkelige midler for oppholdet.

Det anbefales følgende vaksinasjoner: Hepatitt A. Hepatitt B. Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Zimbabwe er risikoområde for malaria og det anbefales å bruke malariaprofylakse om man reiser utenfor Harare.

Anbefalinger for reise i malariastrøk:

 • Husk at den beste måten å beskytte seg på er å ta forbehold for å hindre at man blir bitt.
 • Regelmessig bruk av insekt De fleste lodger og overnattingssteder tilbyr dette.
 • Bruk langermet genser/skjorter og bukser på kveldstid
 • Bruk myggnett de stedene det er tilgjengelig.
 • De stedene hvor det tilbys kan dere bruke insektmiddel for å drepe insekter som allerede har kommet inn på rommet / teltet.
 • Vifter og myggspiral er også effektive for å hindre myggstikk.
 • Dykkere bør være varsom ved bruk av Larium i sammenheng med dykking.

Det er færre hendelser av malaria på steder med liten befolkning. Dere vil høyst sannsynligvis nesten utelukkende oppholde dere i områder med lite malariaforekomst. Det tar minst 6 – 7 dager fra du blir bitt til malariasymptomene kjennes.

I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Grunnet store flyplasser og tidkrevende sikkerhetsopplegg anbefales det å være tilstede på flyplassen 2 timer før innlandsflyvninger og 3 timer før internasjonale flyvninger.

Ved internasjonale avganger fra flyplasser i Zimbabwe kan dere bli bedt om å betale USD 25,- per person. De aller fleste flyselskaper har inkludert denne prisen i billetten.
I januar 2011 ble det også introdusert en ”sikkerhetsskatt”. Denne kommer på USD 5,- per person for internasjonale avganger og USD 3,- for innlandsflyvninger. Dette kommer i tillegg til de overnevnte avgiftene.

Husk å ta med den nøyaktige summen USD som er påkrevet da man ikke kan veksle på flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Zimbabwe kan variere, alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommer: 0 timer.
Vinter: + 1 time.

Zimbabwe er har et behagelig klima året rundt, og den beste tiden for når du skal besøke landet avhenger av hvilke aktiviteter du ønsker å oppleve og hvilke regioner du skal besøke.

For den optimale safariopplevelsen er det best i de tørre månedene: Juli – oktober. Da er vannbestanden og tilgang til drikke mindre så dyrene trekker ned til elver og vannhull, som gjerne er rundt lodger og spesielt bygde utkikksplasser.
Under regntiden er vegetasjonen sterk og det er tilstrekkelig med vann så dyrene er vanskeligere å se. Fordelen er jo at det er færre besøkende i parkene.

Beste tiden for å besøke Victoria Falls er i perioden mars – juni da det er mest trykk i fossefallene. Helt spektakulært! Men det kan også være vanskelig å se takket være all spruten fra fallene.

I den tørre perioden (da de aller fleste besøker Zimbabwe på grunn av safariopplevelsene), er det mindre vann i fallene – noen ganger bare noen tynne striper med vann. Til gjengjeld får du fantastisk utsikt over juvene og de flotte geologiske utformingene.
For det beste av begge opplevelsene er perioden juni til august å foretrekke, selv om det er litt tidlig den ultimate safariopplevelsen.

Mest populære perioden å besøke Zimbabwe er april til oktober.

Zimbabwe har subtropisk klima. Året kan deles i tre årstider: Den kalde tiden, som varer fra mai til august med juli som den kaldeste måneden, den varme tiden fra september til november og regntiden som normalt varer fra desember til mars/april. I den kalde årstiden er dagtemperaturene omtrent som en gjennomsnittlig norsk sommerdag, med litt kjølige kvelder. Det anbefales å bruke solkrem med høy solfaktor for å beskytte huden og å drikke rikelig med vann for å unngå dehydrering.

Deler av Zimbabwe ligger på 1000 meter over havet og høyere. Her kan temperaturen synke ned mot null grader om natten i den kalde årstiden.

Visa og MasterCard aksepteres vanligvis i Zimbabwe, både av banker og overnattingssteder. American Express og Diners Club vil det være vanskeligere å finne steder som godtar.
Vær oppmerksom på at det er høye gebyrer for bruk av bankkort, og vanskelig å ta ut i minibank (på grunn av pengemangel) og vi anbefaler kontant betaling.

Vi anbefaler at du tar med deg godt med kontanter hjemmefra – og da i amerikanske dollar (USD). Gjerne små sedler (USD 1 og 5) slik at du kan kjøpe drikkevarer, små suvenirer eller måltider underveis.
Gyldig valuta er amerikanske dollar og enkelte steder sørafrikanske rand.

De fleste safarier foregår i 4x4 landrover, med åpent tak og sitteløsning designet for at folk skal se så mye som mulig av området og dyrene. Enkelte steder, på grunn av varme, sand eller støv, brukes lukkede kjøretøyer med store vinduer.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden i Zimbabwe ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.

Enkelte steder tilbys safari til fots. Dette kan medføre risiko da det er ville dyr i reservatene. Vi tar ikke ansvar for eventuelle hendelser som skulle oppstå.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Zimbabwe, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i mye bager fremfor harde kofferter.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Vannflasker kan kjøpes overalt i landet. De fleste lodger selger også vann, men da koster vannflasken mer enn i butikken. Vann kan drikkes etter grundig koking og filtrering. Da det er forurensing også av grunnvann og borehull flere steder, anbefales det å kjøpe drikkevann.
Husk alltid å ha med deg godt med drikke (vannflasker) når du skal på fotturer eller safari.

På våre reiser kommer du i kontakt med hverdagsliv, skikk og bruk. Det kan være forhold du ikke er vant med, som for eksempel skikken med driks.

I Zimbabwe er det vanlig å gi tips når man benytter ulike servicetjenester – mange lønninger er i stor grad basert på tips.

Som regel vil de ulike safarilodgene skrive anbefalinger i permer på hvert rom.

Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen