fbpx

Det beste av Rwanda og Uganda

En reise som gir deg det beste av to spennende og unike land!

Velkommen til Rwanda og Uganda

Uganda beskrives som Afrikas perle, takket være den praktfulle naturen, det rike dyrelivet og kulturen.

Rwanda er bittelite, men det er ikke alltid størrelsen som teller. Dette er ett av Afrikas mest naturskjønne og rene land.

Denne turen tar dere med i regnskogen på jakt etter sjimpanser og gullmarekatter. Det blir et uforglemmelig møte med gorillaene og søken etter neshorn til fots i Ziwa Rhino Sanctuary.

Kom tett på dyrelivet i spektakulære nasjonalparker, hjem til elefanter, løver, bøfler, bavianer, giraffer og antiloper. Len dere tilbake og speid etter flodhester og krokodiller mens båten tar dere inn mot et vakkert fossefall, som stuper ned i Nilen.

Nærmere naturen kommer du ikke!

Forslag til program

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Vel fremme i Entebbe går dere gjennom passkontrollen og henter bagasjen.

I ankomsthallen blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Hotellet ligger ved Lake Victoria, og vi anbefaler et solnedgangscruise på Afrikas største innsjø (ikke inkludert).

Frokost på hotellet.

Taleo, Malaika, Uhuru og Luna.

Dette er navnene på noen av neshornene du kan se i Ziwa Rhino Santuary, dagens første stopp. Dette er det eneste stedet i Uganda du kan se neshorn, da de ble utryddet i det ville på 70- og 80-tallet. Senteret jobber hardt for å reintrodusere neshornet i nasjonalparkene. I dag er det 33 neshorn, voksne og barn.

Dere blir med en kunnskapsrik viltvokter på fottur i bushen for å se etter neshorn. For å beskytte dyrene fra krypskyttere, har neshornene døgnvakt, to viltvoktere per dyr.

En fantastisk opplevelse du ikke vil gå glipp av!

Fortsett til Murchinson Falls nasjonalpark.

Innsjekk på lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Pakuba Safari Lodge

Safari i Ugandas største nasjonalpark byr på fantastiske opplevelser.

Det er fortsatt mørkt når dere kjører til parken. Med sine 5000 kvadratkilometer er Murchinson Falls Ugandas største. Rollebesetningen er klar, med imponerende karakterer som elefant, løve, bøffel, leopard og giraff.

Parken er en drøm for safarientusiaster – rik på dyreliv, vakker natur og Nilen, som tilføyer litt ekstra magi.

Omgitt av høye, frodige klipper på begge sider av Nilen, tar kapteinen dere med på båttur. Elven er hjem til flodhester, krokodiller og fugler.

Lunsj på en restaurant i parken.

Båten tar dere til Murchinson Falls, hvor Nilen presser seg gjennom en syv meter bred kløft i fjellsiden. Den mektige fossen eksploderer til slutt i den som kalles Devil’s Cauldron, 50 meter lenger ned.

Tilbake til lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Pakuba Safari Lodge

Etter frokost går turen til neste nasjonalpark, Kibale. Dette er en av de vakreste og mest varierte tropiske skogene i Uganda. Parken er hjem til det største antall primater i Øst-Afrika. Med hele 13 ulike arter har Kibale gjort seg fortjent til kallenavnet «Primatenes hovedstad».

Det tar rundt syv timer å komme til Kibale, og dere har med pakket lunsj.

En kjøretur i Uganda er aldri kjedelig. Apekatter i og langs veien, gateselgere og syklister, fotgjengere og geiter om hverandre. Turen går gjennom små landsbyer hvor dere kan observere dagliglivet til befolkningen. Med privat bil kan dere også stoppe når dere ønsker for å ta bilder av den flotte naturen.

Innsjekk på lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Turaco Treetops

Sjimpansetrekking er et spennende eventyr som tar dere dypt inn i regnskogen.

Opplevelsen starter med registrering, informasjonsmøte og inndeling i grupper.

Så legger dere i vei inn i skogen i håp om å få se Julius i sine naturlige omgivelser.

Plutselig ankommer dere en lysning, og det rasler i trekronene over deg. Viltvokteren har vist dere spor på bakken, i trærne og knekte grener. Han eller hun har lyttet, ruslet videre, stoppet opp og lyttet igjen. Vandreturen med en stor dose tålmodighet har vist seg verdt det: Dere står nå foran flokken med sjimpanser, som ikke bryr seg noe om at dere er kommet for å beundre dem. De daglige syslene består av å slappe av, pille hverandre i pelsen, krangle litt, spise og kose mye.

Etter lunsj blir det landsbybesøk. Gåturen gjennom Bigodi skjer med en lokal guide. Det blir stopp hos en mann som lager øl basert på bananer. Det blir også en tur innom madamen som lager kaffe og damene som lager kurver av gress. Besøket avsluttes hos den lokale medisinmannen, som har noen interessante løsninger for hvordan man skal kurere ulike sykdommer.

Tilbake til lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Turaco Treetops

Eventyret i Uganda fortsetter etter frokost.

Målet for dagen er Queen Elizabeth nasjonalpark, en av landets største attraksjoner. Her får dere oppleve det villeste Afrika, omgitt av spektakulær natur og fantastiske dyreopplevelser.

Kjøreturen tar dere gjennom Rwenzori- fjellene, med flott utsikt over landskapet og innsjøer. Det er imponerende å se de ulike innsjøene, som ligger vakkert til mellom høye fjellknauser.

Fremme i parken blir det lunsj og så venter en båttur på Kazinga Channel. Langs elvebredden ligger store flokker med bøfler som nyter ettermiddagssolen, mens flodhester pruster og peser mellom dem. Elefanter kan observeres på tett hold, der de majestetisk vandrer langs elvebredden og sluker tørsten. Krokodillene ligger som tømmerstokker, og fuglene kretser over båten.

Innsjekk på lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Twin Lakes Safari Lodge

Det rører seg i buskaset. En gylden skygge glir gjennom gresset. Det rasler i kvistene, og så stikker et enormt hode frem. Det er en løvinne i full majestet. Rett bak henne hopper og spretter to skjønne unger, som ikke lar bilens tilstedeværelse påvirke leken i noen grad. Moren er rolig, og hun har vært med på dette før.

Safarieventyret i Queen Elizabeth har begynt!

De store åpne slettene er fullspekket av lekne hjortedyr som koser seg i morgensolen, alltid med noen på vakt i tilfelle rovdyrene lurer i buskaset. Elefanter vandrer rundt, og dere kan møte både på flokker med små barn og enslige hannelefanter som spiser frokost. Bøfler og flodhester slåss om plassen i parkens «spa», som er store gjørmehull. Det gryntes og dyttes, for her gjelder det å sikre seg en fullstendig kroppsbehandling. Pumba traver av sted, med halen til værs, mens giraffene spiser fra tretoppene.

Safaribilen kjører videre til Ishasha, som ligger i den sørlige delen av parken. Bilen svinger rundt et av parkens store trær, og du speider opp i trekronene, strekker hals og bøyer deg ivrig fremover for å se enda bedre. Det er nemlig her, blant greiner og blader, parkens virkelige store stjerner slapper av på varme dager: Parkens klatrende løver.

Etter endt safari kjører dere til lodgen for innsjekk.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Lunsjen inntas i parken eller på lodgen. Middag om kvelden på lodgen.

Overnatting: Ishasha Jungle Lodge

Tidlig avreise fra lodgen, med nok en safaritur i Ishasha. Skulle dere ha unngått de treklatrende løvene i går, får dere nok en mulighet i dag.

Etter endt safari kjører dere mot grensen til Rwanda hvor dere går gjennom passkontrollen.

Dagens kjøreetappe er på rundt seks timer, med lunsj underveis.

Dere ankommer lodgen i Rwanda sent på ettermiddagen.

Middag om kvelden.

Overnatting: Le Bambou Gorilla Lodge

reiser til rwanda, rwanda reise, rwanda reiser, reiser rwanda, reis til rwanda, tur til rwanda, ferie rwanda, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Etter en tidlig frokost blir dere kjørt til parkens hovedkvarter for et kort informasjonsmøte om gorillatrekkingen.

Dere har sett de på film og lest så mye om dem at en nærmere presentasjon ikke er nødvendig. Dere har reist langt for å se dem selv. Det er virkelig en uforglemmelig opplevelse: I Virunga-fjellene skal dere møte de myteomspunne gorillaene i Rwandas tåkefulle regnskog. Få ting gir så varige, fine inntrykk som et møte med disse fantastiske skapningene!

Snart forlater dere landsbyer og åkrer, og regnskogen sluker dere.

Plutselig – en åpenbaring. Rett foran deg dukker to ravnsvarte gorillaer opp. De er kanskje 10 meter unna. Gorillaene er blitt virkelige, og alt strevet gjennom skogen, pusting og svettingen er glemt. Du kjenner bare glede. De sitter på sine ender og gomler videre på dagens frokost. Uten å ense at de har fått besøk og har oppfylt drømmen din. Fortryllelsen forsetter, den blir faktisk bare bedre, når de sorte og vakre skapningene begynner å røre på seg. Bambusen knekkes høylytt når de nesten rullende beveger seg mot en lysning i skogen. Så er de der, alle gorillaene. Det er som å komme inn på et slektstreff. Små og store. De er rundt deg og foran deg. Ungene er nesten til å spise opp, så søte er de der de leker og spiser og klatrer over mammaen sin. Mest imponerende er flokkens vokter, familiens overhode og sjefen selv. Hannen, en 200 kilo tung silverback, holder vaktsomt øye med begge gruppene – sine egne og din.

Om ettermiddagen blir det besøk i en lokal landsby slik at dere kan bli kjent med Rwandas befolkning.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Le Bambou Gorilla Lodge

Etter frokost blir dere nok en gang kjørt til hovedkvarteret, denne gang for trekking etter gullmarekatten (golden monkey). Dette er en sjarmerende og utrydningstruet ape som bor i Virunga-fjellene.

En viltvokter avholder et kort informasjonsmøte og så starter vandringen. Viltvokteren kommuniserer med sporfinnerne, som bega seg ut i skogen før dere starte, om hvor apene befinner seg.

Når dere har lokalisert gruppen, som består av opptil 30 individer, har en time sammen med apene. I motsetning til gorillaene er gullmarekattene langt mer aktive og beveger seg fra et område til et annet. Uansett hvor lang tid dere får sammen med gruppen, er det en magisk stund.

Dere returnerer til lodgen hvor dere spiser lunsj.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Le Bambou Gorilla Lodge

reiser til rwanda, rwanda reise, rwanda reiser, reiser rwanda, reis til rwanda, tur til rwanda, ferie rwanda, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Frokost på lodgen.

Dere starter reisen mot Nyungwe Forest med en kjøretur på svingete veier i Rwanda. Kjøreturen tar dere gjennom og forbi det vakre landskapet og landsbyer. En utmerket mulighet til å se hvordan hverdagslivet i Rwanda utspiller seg.

Det blir stopp underveis slik at dere kan ta bilder og strekke på beina.

Lunsjen inntas på en restaurant.

Innsjekk på lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Meraude Kivu Resort

reiser til rwanda, rwanda reise, rwanda reiser, reiser rwanda, reis til rwanda, tur til rwanda, ferie rwanda, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Frokost på lodgen.

Sjåføren står klar til å kjøre dere til Uwinka Visitor Center i Nyungwe Forest. Her blir det et kort informasjonsmøte om dagens aktivitet, Canopy Walk.

En spesialisert guide tar dere med på en vandretur gjennom skogen og over walkway’en, som henger 60 meter over skogen, mellom enorme trær og topper.

Dette er den eneste Canopy Walk i Øst-Afrika og den byr på vakker utsikt, dyreliv og natur. Guiden forteller om flora og fauna underveis. Er dere riktig så heldige får dere se fugler, aper og sommerfugler på turen.

Aktiviteten varer i 2 timer.

Etter endt opplevelse kjører sjåføren dere til Kigali, med lunsj underveis.

Det blir en stopp på Ethnographic Museum of Rwanda som forteller om landets historie, kultur og viser frem arkeologiske gjenstander.

Dere blir kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge (ankomst dagen etter).

reiser til rwanda, rwanda reise, rwanda reiser, reiser rwanda, reis til rwanda, tur til rwanda, ferie rwanda, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Dere ankommer Norge med mange gode minner om en flott reise i Rwanda.

Dette er inkludert:

 • Fly Norge – Entebbe/Kigali – Norge
 • Flyskatter
 • 1 natt på Cassia Lodge, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Pakuba Safari Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 2 netter på Turaco Treetops, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 1 natt på Twin lakes safari lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 1 natt på Ishasha jungle lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 2 netter på Le Bambou gorilla lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 1 natt på Emeraude Kivu Resort, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • Besøk på Ziwa Rhino Sanctuary, inkludert guide og inngang
 • Safari i nasjonalparkene Murchinson Falls og Queen Elizabeth
 • Inngang til nasjonalparkene Murchinson Falls, Kibale, Queen Elizabeth, Volcanoes og Nyungwe
 • Safari med privat bil i henhold til program
 • Båttur i Murchinson Falls og Kazinga Channel
 • Tillatelse til sjimpansetrekking
 • Tillatelse til gorillatrekking
 • Tillatelse til gullmarekatt-trekking
 • Canopy walk
 • Transport med privat bil og engelsktalende sjåfør/guide i henhold til program
 • Vannflasker i bilen
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Uganda og Rwanda

Dette er ikke inkludert:

 • Visum til Uganda (USD 50,- per person)
 • Visum til Rwanda (USD 50,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guide

Lodgene som er oppgitt er mellomklasse og holder god standard. Det er mulig å oppgradere mot et tillegg.

Det utstedes et begrenset antall tillatelser for gorilla- og sjimpansetrekking per dag. Det anbefales å bestille reisen minst 6 måneder før avreise.

Reiseperiode: Hele året.

Gorilla- og sjimpansetrekking er mer utfordrende i regntiden (oktober til november og april til mai). Regnet kommer for det meste om natten og tidlig om morgenen.
Safari og gorilla/sjimpansetrekking oppfattes av mange som best i regnperiodene. I denne perioden er kostnaden for gorillatrekking lavere enn resten av året.

Skroll til toppen