Det beste av Rwanda og Uganda

17

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

En reise som gir deg det beste av to spennende og unike land!

Uganda beskrives som Afrikas perle, takket være den praktfulle naturen, det rike dyrelivet og kulturen.

Rwanda er bittelite, men det er ikke alltid størrelsen som teller. Dette er ett av Afrikas mest naturskjønne og rene land.

Denne turen tar dere med i regnskogen på jakt etter sjimpanser og gullmarekatter. Det blir et uforglemmelig møte med gorillaene og søken etter neshorn til fots i Ziwa Rhino Sanctuary.

Kom tett på dyrelivet i spektakulære nasjonalparker, hjem til elefanter, løver, bøfler, bavianer, giraffer og antiloper. Len dere tilbake og speid etter flodhester og krokodiller mens båten tar dere inn mot et vakkert fossefall, som stuper ned i Nilen.

Nærmere naturen kommer du ikke!

Dag 1:

Norge – Entebbe

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller Afrika (avhengig av flyselskap).

Fly videre til Entebbe.

Dag 2:

Entebbe

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Vel fremme i Entebbe går dere gjennom passkontrollen og henter bagasjen.

I ankomsthallen blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Hotellet ligger ved Lake Victoria, og vi anbefaler et solnedgangscruise på Afrikas største innsjø (ikke inkludert).

Overnatting: The Boma

Dag 3:

Entebbe – Ziwa Rhino Santuary – Murchison Falls

Frokost på hotellet.

Taleo, Malaika, Uhuru og Luna.

Dette er navnene på noen av neshornene du kan se i Ziwa Rhino Santuary, dagens første stopp. Dette er det eneste stedet i Uganda du kan se neshorn, da de ble utryddet i det ville på 70- og 80-tallet. Senteret jobber hardt for å reintrodusere neshornet i nasjonalparkene. I dag er det 33 neshorn, voksne og barn.

Dere blir med en kunnskapsrik viltvokter på fottur i bushen for å se etter neshorn. For å beskytte dyrene fra krypskyttere, har neshornene døgnvakt, to viltvoktere per dyr.

En fantastisk opplevelse du ikke vil gå glipp av!

Fortsett til Murchison Falls nasjonalpark.

Innsjekk på lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Pakuba Safari Lodge

Dag 4:

Murchison Falls nasjonalpark

Safari i Ugandas største nasjonalpark byr på fantastiske opplevelser.

Det er fortsatt mørkt når dere kjører til parken. Med sine 5000 kvadratkilometer er Murchison Falls Ugandas største. Rollebesetningen er klar, med imponerende karakterer som elefant, løve, bøffel, leopard og giraff.

Parken er en drøm for safarientusiaster – rik på dyreliv, vakker natur og Nilen, som tilføyer litt ekstra magi.

Omgitt av høye, frodige klipper på begge sider av Nilen, tar kapteinen dere med på båttur. Elven er hjem til flodhester, krokodiller og fugler.

Lunsj på en restaurant i parken.

Båten tar dere til Murchison Falls, hvor Nilen presser seg gjennom en syv meter bred kløft i fjellsiden. Den mektige fossen eksploderer til slutt i den som kalles Devil’s Cauldron, 50 meter lenger ned.

Tilbake til lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Pakuba Safari Lodge

Dag 5:

Murchison Falls – Kibale nasjonalpark

Etter frokost går turen til neste nasjonalpark, Kibale. Dette er en av de vakreste og mest varierte tropiske skogene i Uganda. Parken er hjem til det største antall primater i Øst-Afrika. Med hele 13 ulike arter har Kibale gjort seg fortjent til kallenavnet «Primatenes hovedstad».

Det tar rundt syv timer å komme til Kibale, og dere har med pakket lunsj.

En kjøretur i Uganda er aldri kjedelig. Apekatter i og langs veien, gateselgere og syklister, fotgjengere og geiter om hverandre. Turen går gjennom små landsbyer hvor dere kan observere dagliglivet til befolkningen. Med privat bil kan dere også stoppe når dere ønsker for å ta bilder av den flotte naturen.

Innsjekk på lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Turaco Treetops

Dag 6:

Sjimpansetrekking i Kibale nasjonalpark

Sjimpansetrekking er et spennende eventyr som tar dere dypt inn i regnskogen.

Opplevelsen starter med registrering, informasjonsmøte og inndeling i grupper.

Så legger dere i vei inn i skogen i håp om å få se Julius i sine naturlige omgivelser.

Plutselig ankommer dere en lysning, og det rasler i trekronene over deg. Viltvokteren har vist dere spor på bakken, i trærne og knekte grener. Han eller hun har lyttet, ruslet videre, stoppet opp og lyttet igjen. Vandreturen med en stor dose tålmodighet har vist seg verdt det: Dere står nå foran flokken med sjimpanser, som ikke bryr seg noe om at dere er kommet for å beundre dem. De daglige syslene består av å slappe av, pille hverandre i pelsen, krangle litt, spise og kose mye.

Etter lunsj blir det landsbybesøk. Gåturen gjennom Bigodi skjer med en lokal guide. Det blir stopp hos en mann som lager øl basert på bananer. Det blir også en tur innom madamen som lager kaffe og damene som lager kurver av gress. Besøket avsluttes hos den lokale medisinmannen, som har noen interessante løsninger for hvordan man skal kurere ulike sykdommer.

Tilbake til lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Turaco Treetops

Dag 7:

Kibale – Queen Elizabeth nasjonalpark

Eventyret i Uganda fortsetter etter frokost.

Målet for dagen er Queen Elizabeth nasjonalpark, en av landets største attraksjoner. Her får dere oppleve det villeste Afrika, omgitt av spektakulær natur og fantastiske dyreopplevelser.

Kjøreturen tar dere gjennom Rwenzori- fjellene, med flott utsikt over landskapet og innsjøer. Det er imponerende å se de ulike innsjøene, som ligger vakkert til mellom høye fjellknauser.

Fremme i parken blir det lunsj og så venter en båttur på Kazinga Channel. Langs elvebredden ligger store flokker med bøfler som nyter ettermiddagssolen, mens flodhester pruster og peser mellom dem. Elefanter kan observeres på tett hold, der de majestetisk vandrer langs elvebredden og sluker tørsten. Krokodillene ligger som tømmerstokker, og fuglene kretser over båten.

Innsjekk på lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Twin Lakes Safari Lodge

Dag 8:

Queen Elizabeth nasjonalpark

Det rører seg i buskaset. En gylden skygge glir gjennom gresset. Det rasler i kvistene, og så stikker et enormt hode frem. Det er en løvinne i full majestet. Rett bak henne hopper og spretter to skjønne unger, som ikke lar bilens tilstedeværelse påvirke leken i noen grad. Moren er rolig, og hun har vært med på dette før.

Safarieventyret i Queen Elizabeth har begynt!

De store åpne slettene er fullspekket av lekne hjortedyr som koser seg i morgensolen, alltid med noen på vakt i tilfelle rovdyrene lurer i buskaset. Elefanter vandrer rundt, og dere kan møte både på flokker med små barn og enslige hannelefanter som spiser frokost. Bøfler og flodhester slåss om plassen i parkens «spa», som er store gjørmehull. Det gryntes og dyttes, for her gjelder det å sikre seg en fullstendig kroppsbehandling. Pumba traver av sted, med halen til værs, mens giraffene spiser fra tretoppene.

Safaribilen kjører videre til Ishasha, som ligger i den sørlige delen av parken. Bilen svinger rundt et av parkens store trær, og du speider opp i trekronene, strekker hals og bøyer deg ivrig fremover for å se enda bedre. Det er nemlig her, blant greiner og blader, parkens virkelige store stjerner slapper av på varme dager: Parkens klatrende løver.

Etter endt safari kjører dere til lodgen for innsjekk.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Lunsjen inntas i parken eller på lodgen. Middag om kvelden på lodgen.

Overnatting: Ishasha Jungle Lodge

Dag 9:

Ishasha – Volcanoes nasjonalpark (Rwanda)

Tidlig avreise fra lodgen, med nok en safaritur i Ishasha. Skulle dere ha unngått de treklatrende løvene i går, får dere nok en mulighet i dag.

Etter endt safari kjører dere mot grensen til Rwanda hvor dere går gjennom passkontrollen.

Dagens kjøreetappe er på rundt seks timer, med lunsj underveis.

Dere ankommer lodgen i Rwanda sent på ettermiddagen.

Middag om kvelden.

Overnatting: Le Bambou Gorilla Lodge

Dag 10:

Gorillatrekking i Volcanoes nasjonalpark

Etter en tidlig frokost blir dere kjørt til parkens hovedkvarter for et kort informasjonsmøte om gorillatrekkingen.

Dere har sett dem på film og lest så mye om dem at en nærmere presentasjon ikke er nødvendig. Dere har reist langt for å se dem selv. Det er virkelig en uforglemmelig opplevelse: I Virunga-fjellene skal dere møte de myteomspunne gorillaene i Rwandas tåkefulle regnskog. Få ting gir så varige, fine inntrykk som et møte med disse fantastiske skapningene!

Snart forlater dere landsbyer og åkrer, og regnskogen sluker dere.

Plutselig – en åpenbaring. Rett foran deg dukker to ravnsvarte gorillaer opp. De er kanskje 10 meter unna. Gorillaene er blitt virkelige, og alt strevet gjennom skogen, pusting og svettingen er glemt. Du kjenner bare glede. De sitter på sine ender og gomler videre på dagens frokost. Uten å ense at de har fått besøk og har oppfylt drømmen din. Fortryllelsen forsetter, den blir faktisk bare bedre, når de sorte og vakre skapningene begynner å røre på seg. Bambusen knekkes høylytt når de nesten rullende beveger seg mot en lysning i skogen. Så er de der, alle gorillaene. Det er som å komme inn på et slektstreff. Små og store. De er rundt deg og foran deg. Ungene er nesten til å spise opp, så søte er de der de leker og spiser og klatrer over mammaen sin. Mest imponerende er flokkens vokter, familiens overhode, sjefen selv. Hannen, en 200 kilo tung silverback, holder vaktsomt øye med begge gruppene – sine egne og din.

Om ettermiddagen blir det besøk i en lokal landsby slik at dere kan bli kjent med Rwandas befolkning.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Le Bambou Gorilla Lodge

Dag 11:

Gullmarekatt-trekking i Volcanoes nasjonalpark

Etter frokost blir dere nok en gang kjørt til hovedkvarteret, denne gang for trekking etter gullmarekatten (golden monkey). Dette er en sjarmerende og utrydningstruet ape som bor i Virunga-fjellene.

En viltvokter avholder et kort informasjonsmøte og så starter vandringen. Viltvokteren kommuniserer med sporfinnerne, som bega seg ut i skogen før dere starte, om hvor apene befinner seg.

Når dere har lokalisert gruppen, som består av opptil 30 individer, har en time sammen med apene. I motsetning til gorillaene er gullmarekattene langt mer aktive og beveger seg fra et område til et annet. Uansett hvor lang tid dere får sammen med gruppen, er det en magisk stund.

Dere returnerer til lodgen hvor dere spiser lunsj.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Le Bambou Gorilla Lodge

Dag 12:

Volcanoes nasjonalpark - Nyungwe Forest

Frokost på lodgen.

Dere starter reisen mot Nyungwe Forest med en kjøretur på svingete veier i Rwanda. Kjøreturen tar dere gjennom og forbi det vakre landskapet og landsbyer. En utmerket mulighet til å se hvordan hverdagslivet i Rwanda utspiller seg.

Det blir stopp underveis slik at dere kan ta bilder og strekke på beina.

Lunsjen inntas på en restaurant.

Innsjekk på lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Meraude Kivu Resort

Dag 13:

Nyungwe Forest

Frokost på lodgen.

Sjåføren står klar til å kjøre dere til Uwinka Visitor Center i Nyungwe Forest. Her blir det et kort informasjonsmøte om dagens aktivitet, Canopy Walk.

En spesialisert guide tar dere med på en vandretur gjennom skogen og over walkway’en, som henger 60 meter over skogen, mellom enorme trær og topper.

Dette er den eneste Canopy Walk i Øst-Afrika og den byr på vakker utsikt, dyreliv og natur. Guiden forteller om flora og fauna underveis. Er dere riktig så heldige får dere se fugler, aper og sommerfugler på turen.

Aktiviteten varer i 2 timer.

Etter endt opplevelse kjører sjåføren dere til Kigali, med lunsj underveis.

Det blir en stopp på Ethnographic Museum of Rwanda som forteller om landets historie, kultur og viser frem arkeologiske gjenstander.

Dere blir kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge (ankomst dagen etter).

Dag 14:

Lake Mburo – Kampala - Jinja

Etter frokost blir det safari i denne herlige parken. Sebraene koser seg i morgensolen og giraffene rusler rolig og langbeint rundt mens de speider utover parken. Antilopene bykser mellom trærne og over veiene og bavianene utfører sine daglige gjøremål både på bakken og i trærne. Bøflene slapper av i skyggene og villsvinene er alltid på farten, ivrige etter å finne noe godt i bakken de kan spise.

Turen fortsetter til Kampala, med stopp på ekvator og deretter lunsj.

I Jinja sjekker dere inn på lodgen og middag om kvelden.

Overnatting: Jinja

Dag 15:

Rafting på Nilen

Frokost på lodgen.

Det er nettopp her i Jinja at Nilen har sitt opphav. Så er det duket for en fartsfylt dag på verdens lengste elv: Rafting!

Sjåføren kjører dere til startpunktet, hvor det blir et informasjonsmøte. Deretter setter dere i vei ned Nilens stryk.

Hele dagen brukes på rafting. Dere gjennomfører halve turen før det blir lunsjpause og den resterende etappen etter.

NB! Det er mulig å endre til en halv dag med rafting. Resten av dagen tilbringes på lodgen eller med andre aktiviteter som quad bike safari, bungee jumping, kajakktur eller hesteridning med safari.

Middag på lodgen om kvelden.

Overnatting: Jinja

Dag 16:

Jinja – Entebbe - Norge

Frokost på hotellet.

Dere blir kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dag 17:

Norge

Ankomst Norge med uforglemmelig minner om en fantastisk reise i Uganda og Rwanda.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Entebbe/Kigali – Norge
 • Flyskatter
 • 1 natt på Cassia Lodge, inkludert halvpensjon (frokost og middag)
 • 2 netter på Pakuba Safari Lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 2 netter på Turaco Treetops, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 1 natt på Twin lakes safari lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 1 natt på Ishasha jungle lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 2 netter på Le Bambou gorilla lodge, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • 1 natt på Emeraude Kivu Resort, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • Besøk på Ziwa Rhino Sanctuary, inkludert guide og inngang
 • Safari i nasjonalparkene Murchinson Falls og Queen Elizabeth
 • Inngang til nasjonalparkene Murchinson Falls, Kibale, Queen Elizabeth, Volcanoes og Nyungwe
 • Safari med privat bil i henhold til program
 • Båttur i Murchinson Falls og Kazinga Channel
 • Tillatelse til sjimpansetrekking
 • Tillatelse til gorillatrekking
 • Tillatelse til gullmarekatt-trekking
 • Canopy walk
 • Transport med privat bil og engelsktalende sjåfør/guide i henhold til program
 • Vannflasker i bilen
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Uganda

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Visum til Uganda (USD 50,- per person)
 • Visum til Rwanda (USD 50,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guide

Lodgene som er oppgitt er mellomklasse og holder god standard. Det er mulig å oppgradere mot et tillegg.

Det utstedes et begrenset antall tillatelser for gorilla- og sjimpansetrekking per dag. Det anbefales å bestille reisen minst 6 måneder før avreise.

Reiseperiode: Hele året.
Gorilla- og sjimpansetrekking er mer utfordrende i regntiden (oktober til november og april til mai). Regnet kommer for det meste om natten og tidlig om morgenen.
Safari og gorilla/sjimpansetrekking oppfattes av mange som best i regnperiodene. I denne perioden er kostnaden for gorillatrekking lavere enn resten av året.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere trenger visum for opphold i Uganda. Det er obligatorisk å søke om e-visum i forkant av innreise. Søknaden må legges inn i portalen Uganda Electronic Visa/Permit Application System minst syv dager før innreise til Uganda.
Søknaden kan leveres her: https://visas.immigration.go.ug/

Etter å ha fylt ut og sendt inn skjema får søker en bekreftelse på portalen og tilsendt per e-post. Denne bekreftelsen må skrives ut og tas med ved innreise til Uganda. Bekreftelsen er ikke et visum, men en autorisasjon for å få visum ved ankomst til Uganda. Mottatt bekreftelse betyr ikke at man er sikret visum ved ankomst Uganda.
Merk at om man sender en søknad samtidig, kan det variere når hver mottager får bekreftelse/godkjenning på visum.
Visum blir gitt for én måned og koster USD 50,- per person. Visum betales på nettet når søknaden fylles ut, og betales med kort (Visa eller Master Card). Du må også legge ved passbilde (kan tas med mobilen så lenge det er portrett), kopi av passet og kopi av gulfebervaksinen.
Det er også mulig å søke om East Africa Visa, som kan benyttes i Kenya og Rwanda i tillegg til Uganda. Dette visumet koster USD 100,- per person.
Passet må være gyldig minst 6 måneder etter utreise fra Uganda.
Myndighetene krever at man fremviser gyldig attest på gulfebervaksine ved innreise til Uganda.

Av obligatoriske vaksinasjoner er nå gulfeber det eneste som kreves. Myndighetene krever at man fremviser gyldig attest på gulfebervaksine ved innreise til Uganda.
Malaria forekommer over hele landet, også i Kampala om enn i noe mindre grad.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Uganda kan besøkes året rundt.
Selv om Uganda ligger nær ekvator, er landets høye beliggenhet over havets overflate med på å stabilisere temperaturen, så det aldri blir alt for varmt. Gjennomsnittstemperaturen er på cirka 26 grader om dagen og cirka 17 grader om natten.
Fotturer i fjellet, gorilla- trekking og andre gåturer i skogen er mer utfordrende i regnperiodene (oktober til november og april til mai). Det er ikke andre grunner til å frykte regnperiodene, da solen stort sett skinner. Regnet kommer for det meste om natten og tidlig om morgenen. Safari og sjimpanse- trekking oppfattes av mange som best i regnperiodene.

Den lokale valutaen i Uganda heter Shillings (UGX). Valutaer som amerikanske dollar, euro og engelske pund er også brukbare i Uganda. Det er mulig å veksle i bankene og vekslingskontorer. Dollarsedler fra før 2006 aksepteres ikke i Uganda. Det er også lurt å ha små sedler (1-5 i USD) med seg for betaling på markeder, tips og lignende.
Kredittkort kan brukes på de større hotellene. De fleste minibanker aksepterer Visa og Mastercard. Det anbefales å ha kontanter da det kun er få restauranter og butikker som tar kredittkort. I de fleste tilfeller legges det på et gebyr på opptil fem prosent. Utenfor Kampala kan det være problematisk å få tatt ut kontanter, og mange turisthoteller utenom byene tar ikke kredittkort.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Ved ankomst i Uganda blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Uganda og Norge er to timer om vinterhalvåret og en time om sommerhalvåret.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Uganda, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i mye bager fremfor harde kofferter.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Vann kan ikke drikkes fra kranen i Uganda.
Husk alltid å ha med deg godt med drikke (vannflasker) når du skal på fotturer eller safari.

Alle måltider (frokost, lunsj og middag) inngår i pakken. Drikkevarer er for egen regning.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden i Uganda ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.

På safariene brukes firehjulstrekkere. Taket på safaribilen kan åpnes under safarien.

Det er ikke utbredt å tipse i Uganda. Men ønsker du å vise at du har satt pris på god service, kan du selvsagt gi litt i tips. Hvor mye du ønsker å tipse, er helt opp til deg selv. Det forventes heller ikke tips på restauranter og barer.
Normalt er det vanlig å gi tips til guiden, med en tommelfingerregel på USD 5,- per person per dag. Vi anbefaler at du gir tips på slutten av turen.
For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Et møte med de utrydningstruede gorillaene er nok noe av det største du kan oppleve innen dyreverdenen. Gorillatrekking er intens, men en uforglemmelig opplevelse. Den koster, men det er en investering for livet. Gorillatrekking må planlegges i god tid før avreise (minst tre måneder) da det kun utstedes 32 tillatelser per dag. Det er kun 8 personer i hver gruppe.
Det er 15 års aldersgrense for å delta på gorillatrekking.
Vandreturen gjennom tett regnskog tar mellom 3-8 timer, avhengig av hvor gorillaene befinner seg. En slik vandretur krever energi og rimelig god form.
Det er dette som kalles det perfekte samspill mellom dyr og mennesker!
Husk at det er ingen garanti for at du får se gorillaene. Gorillalisensen kan ikke endres til andre datoer enn de opprinnelig er utstedt på. De refunderes heller ikke om man er uheldig å ikke ser dem.
Ved sykdom er det heller ikke tillatt å dra ut for å se gorillaene. Det er rangers (viltvokterne) som har det siste ordet om en reisende er frisk nok til å kunne være med på trekkingen. Utgifter til tillatelse, kost og losji refunderes ikke ved sykdom.

I Kibale nasjonalpark bor det hele 1450 sjimpanser, som utgjør den største konsentrasjonen av menneskets nærmeste slektning i Uganda. Et møte med gruppen er ganske så unikt.
Sjimpansesafari skjer i den delen av Kibale som heter Kanyanchu, med to turer per dag. Det er kun tillatt tre grupper med seks personer i hver gruppe. Turen varer rundt 3 timer. Det er sjimpansesafari hver morgen og ettermiddag.
Det er 15 års aldersgrense for å delta på sjimpansesafari.
Husk at dette er ville dyr, og det gis ingen løfter om et møte med sjimpansene. Du skal være riktig så uheldig om du ikke kommer tett på flokken under disse turene.

Uganda har 12 store nasjonalparker og 14 reservater. Queen Elizabeth nasjonalpark er den mest besøkte og kjente safariparken. Her kan du virkelig oppleve det villeste Afrika, omgitt av en spektakulær natur og fantastiske dyreopplevelser. Parkens mest berømte beboere er de treklatrende løvene, men også elefanter, flodhester, leoparder, sebraer, bøfler, bavianer og antiloper.

Når man møter en ugander, er det vanlig å håndhilse, og så følger et lite hilserituale ”Hvordan går det med deg, din familie” osv. Det er ikke vanlig å introdusere seg selv før etter man har utvekslet hilsefrasene. Folk som er eldre enn en selv blir tiltalt som madam (nyabo på luganda) og mister (ssebo på luganda). Det er viktig å takke for tjenester.

Det beste av Rwanda og Uganda

Vi sender vi deg gjerne et tilbud på denne reisen.

Fyller du inn informasjon under, så tar vi kontakt med deg så snart vi kan. Vi gleder oss til å hjelpe deg med din reise!

Fortell gjerne mer om din reiseønsker. Ønsker du noen endringer ift. reiseforslaget? Hva slags hotellkategori ser du for deg? Ønsker du et bestemt flyselskap? Er det noen annen relevant informasjon vi trenger å vite om?

Scroll to Top