fbpx

Aktiv i Sør-Afrika

Noe for enhver smak!

Sør-Afrika er et utendørsland med massevis av muligheter for en aktiv ferie. Landet frister med så mange spennende tilbud at selv den mest erfarne reisende kan miste oversikten.

Her kan du legge i vei på fotturer gjennom vakkert og variert landskap, i fjell eller blant ville dyr. Du kan prøve fjellklatring, strikkhopping, hanggliding, rideturer, fiske, surfing, kanoturer, rafting, dykking, ballongturer og golf.

Ferien i Sør-Afrika fylles til randen av opplevelser, storslått natur og adrenalinfylte aktiviteter. Regnbuenasjonen har noe for alle og enhver.

Ingen tvil om at Sør-Afrika er en godtepose av en feriedestinasjon – kombinert med safari - naturligvis!

Fotturer
Det er fantastiske muligheter for fotturer i nær sagt alle nasjonalparker, i fjellområder og langs kysten. Velg mellom en dagstur eller turer som strekker seg over flere dager.

Blant de mest populære rutene er Otter Trail, som strekker seg 42,5 kilometer gjennom det vakre landskapet, og Tsitsikamma Trail.
Turene varer i fem dager og er uten tvil en once-in-a-lifetime - opplevelse.

I Gondwana viltreservat kan du bli med på en fottur i bushen, omgitt av lyder og lukter fra dyr, flora og fauna. Nærmere naturen kommer du ikke, og guidene gir deg en innføring i dyr og naturen.
Turen varer i tre dager, og er meget ettertraktet.

Kruger nasjonalpark frister med den ettertraktede Bushman Trail, hvor du leter etter dyr og helleristninger.
Turen varer i tre dager, og må bestilles mange måneder i forveien.

Golf
Slå et slag i Sør-Afrika! Det finnes imponerende golfbaner over hele landet, og mange av disse er verdensberømte.

Bare i Johannesburg-området er det over 30 baner. Noen av de flotteste beliggenhetene har golfbanene ved Natal-kysten, i området rundt Cape Town og langs Garden Route.

En golfreise kombineres med god mat og vin og en safari.

Det er ikke alle forunt å spille golf mens sebraer eller gaseller gresser ved siden av der du slår fra!

Sykling
I Sør-Afrika byr til og med byene på spektakulære sykkelruter. Tråkk deg gjennom Regnbuenasjonen på to hjul, enten på en dagstur eller lengre turer.

Velg mellom de litt større utfordringene off road, en behagelig tur langs Garden Route eller i Vinområdet. I Stellenbosch legges det inn stopp med vinsmaking på de mange flotte vingårdene, slik at du fint kan tråkke videre uten bekymring for en promillekontroll.

Sør-Afrika er fantastisk fra sykkelsetet!

Ballongturer
Safari blir aldri helt det samme etter å ha prøvd det i en ballong. Det ene øyeblikket svever du like over tretoppene. I det neste har brenneren løftet ballongen og forvandlet savannens dyr til maur på en skogsti.
Det er én time i luften, og deretter venter champagnefrokost!

Dykking
Båten har tatt deg langt ut på havet. Solen steker og sjøspruten slår opp foran båten. Det sitrer i kroppen og spenningen stiger. Tanken er festet på ryggen og dykkemasken er på. Så faller du over kanten i et elegant plask – og begynner å utforske livet under havoverflaten.

Det er ikke uten grunn at Sodwana Bay går for å være en av verdens beste dykkerdestinasjoner, og Sør-Afrikas dykkemekka nummer én. Verdens sørligste korallrev, med over 1200 ulike fiskearter samt et fantastisk variert sjølandskap, venter deg. Svøm med knølhvaler, skilpadder og delfiner.
Du kan også oppleve en helt annen undervannsverden ved å delta på nattdykking.

Sør-Afrika byr på flotte dykkeropplevelser langs hele kysten, og spesielt i området KwaZulu-Natal.

Fjellklatring
Dette er en meget populær sport i Sør-Afrika, og både i Drakensberg og ved Cape Town er det flotte muligheter. Den største utfordringen er de bratte fjellsidene i KwaZulu-Natal opp mot Lesotho.

Table Mountain (i Cape Town) byr på utfordringer for erfarne klatrere, og er absolutt verdt turen.

Det er lett å bli bergtatt!

Fugletitting
Sør-Afrika er et paradis for fugleinteresserte. Landet er velsignet med en mengde fugler som bare kan oppleves her, og enorme flokker kan sees under immigrasjonstiden.

I de store parkene nær kysten og i Kruger nasjonalpark er det massevis av spennende fugler å se.

Rafting og kano
White water rafting og/eller kanoturer på de store elvene tiltrekker seg stadig flere besøkende. Fra rafting i heftige stryk til roligere padling på elvene – her er noe for alle og enhver.

Populære ruter inkluderer Blyde River Canyon og elvene The Breede, Orange og Tugela.
Du kan bli med på noen timers tur eller tilbringe flere dager med rafting og kano.

Rideturer
Opplev Sør-Afrika fra hesteryggen, og kom tett innpå ville dyr på en måte du aldri har trodd.

Rideturer tilbys i en rekke parker og private viltreservater, og du kan velge mellom korte og lange turer. Kanskje frister det med en ridetur på stranden eller gjennom vinlandet, med vinsmaking underveis?

Malealea Lodge and Horse Treks i Lesotho byr på en ekte afrikansk opplevelse. Du rir gjennom det vakre landskapet for å se dinosaurfotspor og helleristninger fra San-folket.
Overnattingen skjer i typiske Basotho-hus, med tradisjonell mat og dans fra lokalbefolkningen.

Dette er en hesteelskers drøm!

Sportsfiske
Mer enn 250 arter fisk kan fanges, enten på line, med stang eller dyphavsfiske.

Når det kalde vannet fra Atlanterhavet møter det varme vannet fra Det indiske hav, dannes forhold som byr på en enorm mengde fisk, inkludert tuna.

Områdene Mpumalanga og KawZulu-Natal byr på utmerket ørretfiske.

Tilbring noen timer med stang i en elv eller på en båt, eller flere dager med å trekke fisk.

Surfing
Catch a wave!

Det sies at nordmenn er født med ski på beina, og da er sørafrikanere født med surfebrettet under armen. Surfing er umåtelig populært langs hele kysten, men bølgeentusiaster reiser til Jeffreys Bay, som er Sør-Afrikas surfemekka nummer én. Her er det en «bølge for alle», og det er en håndfull surferskoler i byen.

Hver vinter strømmer surfere fra hele verden til bukta, og det er på dette tidspunktet de perfekte bølgene er helt fantastiske. Beste tid på året er fra april til juli.
En av verdens tradisjonsrike surfekonkurranser, Billabong Country Feeling Surf Classic, arrangeres i juli.

Så kom og «fang en bølge eller to» i magiske Sør-Afrika!

Skroll til toppen