fbpx

5 insider tips til safari i Tanzania

Slik får du mest ut av safarien!

Etter å ha bladd gjennom en rekke reisemagasiner og diskutert med reisefølget er beslutningen tatt. Årets drømmereise skal gå til: TANZANIA!

Vi gir deg 5 gode insider tips som sørger for at du får din livs safari.

1. Ikke stress
Den største fellen er at du vil se og oppleve mest mulig i den reiseperioden du har tilgjengelig. Som ofte betyr dette å stå opp tidlig, bruke masse tid i bilen og så ankomme overnattingsstedet sent. På slutten av reisen kan ikke omtrent ikke huske hva du gjorde for to dager siden.

Ikke prøv å se alt på din (første) reise til Tanzania. Du vil nyte safarien mye mer om du tar det rolig, tilbringer to, eller kanskje tre, netter på samme lodge. Inkluder gjerne en avslappende ettermiddag her og der, kos deg ved bassenget og nyt panoramautsikten. Bare gjør ingenting. Først da innser du at du befinner på ett av de mest magiske stedene i verden!

2. Gå glamping
Hvem sier at camping ikke kan være komfortabelt? Når du tenker på camping går tankene ofte til hvor vanskelig det er å sette opp telt på en altfor liten plass, og at du må gå langt til nærmeste toalett.

Tro det eller ei, men camping kan faktisk være veldig stilfullt og kan tilføre en ekstra liten touch for safariopplevelsen. De fleste tented camps i Tanzania er små og intime, den rake motsetning av de store, internasjonale hotellkjedene.

Mobile camps kan flyttes gjennom året slik at de hele tiden har førsteklasses beliggenhet.

3. Variasjon
Mens firehjulstrekkerne vi bruker på safari er komfortable og perfekt for fotografering, med store vinduer og tak som løftes opp, er du også velkommen til å gå ut av bilen og utforske Tanzania på andre måter.

Strekk på beina under en fotsafari hvor du oppdager naturens skjulte skjønnhet, som ellers hadde forblitt usett. Bli med på en kanotur på innsjøen for å se det store antall av fargerike fugler. Fra varmluftballongen som svever over slettene nyter du et syn som tar pusten fra deg. Flyt nedover Rufiji River mens du ser elefanter som kommer for å drikke. Hva er vel mer minneverdig enn å nærme seg ville dyr enn fra hesteryggen?

4. Ikke vær redd for å bli lokal
Selvfølgelig handler din afrikanske ferie om dyr. Men også om mennesker. Tanzania har over 120 ulike stammer, inkludert den velkjente masai-stammen.

I løpet av safarien er det mange muligheter til å komme i kontakt med lokalbefolkningen, som ofte er like nysgjerrig på deg som du er på dem. Ikke vær redd for å gi dem et smil eller slå av en prat.

Vær heller ikke redd for å smake lokale matretter: De enkleste er ofte de beste. Lær mer om kulturen og tradisjonene, og en helt ny verden vil åpne seg for deg!

5. Det er de små tingene som teller
Sant nok. Du reiser hele veien til Tanzania og du vil ikke komme hjem uten å ha sett De fem store (elefant, løve, neshorn, bøffel og leopard). Men husk at det er viktig å ha et åpent sinn når du er på safari. Selvfølgelig er det å se en leopard i et tre eller løver som akkurat har nedlagt et bytte en fantastisk opplevelse.

Men ikke glem å se skjønnheten i de små tingene. Fargerike fugler. Eller de små, men fascinerende honninggrevlingene, som er meget sjelden å se. Ikke like kjent som De fem store, er De fem små: Elefantspissmus, maurløve, rødnebbøffelvever, leopardskillpadde og neshornbille.

Setter du pris på de små tingene i naturen vil det utgjøre en stor forskjell på reisen din.

Har du disse 5 safaritipsene i bakhodet, vil du definitivt på en enda bedre opplevelse. Som også gir deg en grunn til å komme tilbake!

Skroll til toppen