Reiser til Sør-Afrika

Uforglemmelig toreise gjennom Sør-Afrika, Botswana og Zimbabwe.

ROVOS RAIL: PRETORIA TIL VICTORIA FALLS

Fra kr. 24 255,- PR. PERSON

Eventyret begynner når toget forlater Rovos Rails elskverdige stasjon i Pretoria. Så bukter toget seg sørover gjennom Johannesburg og markene i Witwatersrand før det vender vestover langs Magaliesberg– fjellene, tvers gjennom Bushveld Igneous Complex. Dette området er et av de rikeste med tanke på verdifulle mineraler.

Ved grenseovergangen i Mafikeng, hvor dere ordner alle formaliteter med visum og pass, kjører toget nordover gjennom Botswanas hovedstad, Gaborone. Underveis krysser du Tropic of Capricorn (den tropiske klimasonen), og fortsetter via Mahalapye og Francistown til Plumtree, ved grensen til Zimbabwe. Botswana består for det meste av den store Kalahari– ørkenen, og en stor del av befolkningen bor langs togskinnene. Dermed er det god sjanse for å observere dagliglivet når toget passerer små landsbyer og ikke minst de store kvegfarmene.

Neste dag passer toget forbi Hwange nasjonalpark – med et rikt og variert dyreliv. Det er stor sjanse for å se dyrene fra toget, og en safari i Zimbabwes største nasjonalpark hører med. Så følger et kort stopp ved Thompson’s Junction før toget ankommer Victoria Falls, kjent for de majestetiske og storslagne Victoria– fallene og den mektige elven Zambezi.

Rovos Rail er et luksustog trukket av gamle damplokomotiver som tar deg på en episk reise gjennom noen av det sørlige Afrikas mest spektakulære områder.
Forventningene vibrerer i luften. En togtur med Rovos Rail er den store reisedrømmen for mange. En reisedrøm de har spart til lenge. For Rovos Rail er ingen billig fornøyelse. Men så er også det meste inkludert i reisen. Bortsett fra hummer og champagne. Kelnere kledd i skjorte og vest glir lydløst mellom gjestene med digre vinlister og påkostede menyer. Vinen serveres selvfølgelig i krystallglass. Servicen er like perfekt som maten. Kupeene mangler ingenting, og du er omgitt av komfort. Det er noe spesielt å reise med tog. Det er som en rullende, romantisk drøm. Den rytmiske dunkingen fra skinnegangen er det siste du hører før du sovner om bord på majestetiske Rovos Rail.

Toget kjører gjennom Sør-Afrika, Botswana og Zimbabwe.
Merk at toget noen ganger kan kjøre nordover gjennom Beitbridge og Zimbabwe, avhengig av tilgjengelighet for toget.

PRIS: FRA KR. 24 255,- PR. PERSON

TUREN VARER I 4 DAGER/3 NETTER

Prisen inkluderer:

  • 3 netter om bord på Rovos Rail i delt kupé
  • Alle måltider (frokost, lunsj og middag)
  • Utflukter i henhold til program
  • Drikke, inkludert alkohol (med unntak av champagne)

Prisen forutsetter at 2 personer reiser sammen og deler kupé.

Togreisen kan også kjøres i motsatt retning: Victoria Falls – Pretoria.

Togreisen kan fint kombineres med noen dager i Victoria Falls. I og rundt Victoria Falls er det også et stort utvalg spennende aktiviteter, som strikkhopping, rafting, helikoptertur over fallene og båtcruise på den mektige Zambezi– elven.
Pretoria og nabobyen Johannesburg er ideelle utgangspunkt for safari i Kruger nasjonalpark og flere viltreservater som byr på ypperlige safariopplevelser. Vi anbefaler å legge inn noen dager med safari før eller etter endt togreise.

Reiseperiode: Ukentlige avganger hele året.

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

GOLF, VIN OG SAFARI I SØR-AFRIKA

PRIS: Fra kr. 35 795,- pr. person
VARIGHET: 9 Dager

Velkommen til herlige Sør-Afrika, et perfekt land for de som liker å svinge golfklubbene i vakre omgivelser! Eventyret starter i Cape Town. Her skal dere på bytur, oppleve den flotte naturen langs Kapp det gode håp, Table Mountain, spille golf på noen av Sør-Afrikas beste golfbaner, smake på vin i det vakre vinområdet og naturligvis se på de ville dyrene!

Les mer

ROVOS RAIL: GOLF SAFARI

PRIS: Fra kr 53 910,- pr. person
VARIGHET: 9 Dager

Rovos Rail har satt sammen en flott 9- dagers tur med nok program til å tilfredsstille selv den mest skarpsindige golfspiller. Det er også lagt opp til utflukter for reisende som ikke spiller golf.

Les mer

ROVOS RAIL: PRETORIA TIL VICTORIA FALLS

PRIS: Fra kr 24 255,- pr. person
VARIGHET: 4 Dager

Eventyret begynner når toget forlater Rovos Rails elskverdige stasjon i Pretoria. Så bukter toget seg sørover gjennom Johannesburg og markene i Witwatersrand før det vender vestover langs Magaliesberg– fjellene.

Les mer

ROVOS RAIL: PRETORIA TIL CAPE TOWN

PRIS: Fra kr 18 540,- pr. person
VARIGHET: 3 dager

Denne 1600 kilometer lange reisen er en perfekt illustrasjon av Sør-Afrika, som én verden i ett land. Her reiser du gjennom vidstrakte sletter i den sentrale delen av landet, det såkalte Highveld, gjennom de ufruktbare områdene …

Les mer

CAPE TOWN, VINLAND OG HVITHAI

PRIS: Fra kr 17 350,- pr. person
VARIGHET: 8 Dager

Over Cape Town ruver byens landemerke, Table Mountain. Dette er det eneste sted i verden hvor du kan se solen stå opp over et verdenshav og synke ned i et annet.

Les mer

SHONGOLOLO EXPRESS: SOUTHERN CROSS

PRIS: Fra kr 50 530,- pr. person
VARIGHET: 15 Dager

Togeventyret starter i Pretoria, og de første dagene går reisen østover forbi de mektige Drakensberg Mountains til Kruger nasjonalpark hvor utrolige safariopplevelser venter.

Les mer

FRIVILLIG ARBEID MED KATTEDYRENE

PRIS: Fra kr 26 350,- pr. person
VARIGHET: 3 Uker

Det å jobbe som frivillig i Sør-Afrika er en fantastisk opplevelse! Bare noen timers kjøring fra Cape Town ligger et paradis for kattedyr og dyreelskere: Panthera Africa. Det er ikke alle forunt å sovne til løvebrøl, mens stjernehimmelen blinker over deg.

Les mer

AFRIKANSK FAMILIEEVENTYR

PRIS FOR HELE FAMILIEN:
Fra kr 85 900,-
VARIGHET: 10 Dager

Legg familieferien til KwaZulu–Natal, ferieprovinsen par excellence. Denne rundreisen er lagt opp på barnas premisser: Fantastiske safariopplevelser og barna gjennomfører et kurs for å bli Junior Ranger (viltvokter).

Les mer

BRYLLUPSREISE: OUT OF AFRICA

PRIS FOR BRUDEPARET:
Fra kr 64 500,-
VARIGHET: 8 Dager

En magisk bryllupsreise beriket med ville dyr i verdensberømte Kruger nasjonalpark og tropeparadiset Mosambik hvor det blir late dager på stranden. Eventyret starter i Kruger nasjonalpark hvor dere bor på Lukimbi Safari Lodge …

Les mer

BRYLLUPSREISE: AFRIKANSK BRYLLUPSEVENTYR

PRIS FOR BRUDEPARET:
Fra kr 96 095,-
VARIGHET: 15 Dager

Denne luksuriøse bryllupsreisen starter i Cape Town, en av verdens vakreste byer. Her bor dere på Winchester Mansions, Cape Towns ledende kysthotell. Under oppholdet blir det en dagstur rundt Kapp– halvøya …

Les mer