Reiser til Sør-Afrika

4 DAGER/3 NETTER

Kontakt oss i dag!

Eventyret begynner når toget forlater Rovos Rails elskverdige stasjon i Pretoria. Så bukter toget seg sørover gjennom Johannesburg og markene i Witwatersrand før det vender vestover langs Magaliesberg– fjellene, tvers gjennom Bushveld Igneous Complex. Dette området er et av de rikeste med tanke på verdifulle mineraler.

Ved grenseovergangen i Mafikeng, hvor dere ordner alle formaliteter med visum og pass, kjører toget nordover gjennom Botswanas hovedstad, Gaborone. Underveis krysser du Tropic of Capricorn (den tropiske klimasonen), og fortsetter via Mahalapye og Francistown til Plumtree, ved grensen til Zimbabwe. Botswana består for det meste av den store Kalahari– ørkenen, og en stor del av befolkningen bor langs togskinnene. Dermed er det god sjanse for å observere dagliglivet når toget passerer små landsbyer og ikke minst de store kvegfarmene.

Neste dag passer toget forbi Hwange nasjonalpark – med et rikt og variert dyreliv. Det er stor sjanse for å se dyrene fra toget, og en safari i Zimbabwes største nasjonalpark hører med. Så følger et kort stopp ved Thompson’s Junction før toget ankommer Victoria Falls, kjent for de majestetiske og storslagne Victoria– fallene og den mektige elven Zambezi.

Rovos Rail er et luksustog trukket av gamle damplokomotiver som tar deg på en episk reise gjennom noen av det sørlige Afrikas mest spektakulære områder.
Forventningene vibrerer i luften. En togtur med Rovos Rail er den store reisedrømmen for mange. En reisedrøm de har spart til lenge. For Rovos Rail er ingen billig fornøyelse. Men så er også det meste inkludert i reisen. Bortsett fra hummer og champagne. Kelnere kledd i skjorte og vest glir lydløst mellom gjestene med digre vinlister og påkostede menyer. Vinen serveres selvfølgelig i krystallglass. Servicen er like perfekt som maten. Kupeene mangler ingenting, og du er omgitt av komfort. Det er noe spesielt å reise med tog. Det er som en rullende, romantisk drøm. Den rytmiske dunkingen fra skinnegangen er det siste du hører før du sovner om bord på majestetiske Rovos Rail.

Toget kjører gjennom Sør-Afrika, Botswana og Zimbabwe.
Merk at toget noen ganger kan kjøre nordover gjennom Beitbridge og Zimbabwe, avhengig av tilgjengelighet for toget.

Prisen inkluderer:

  • 3 netter om bord på Rovos Rail i delt kupé
  • Alle måltider (frokost, lunsj og middag)
  • Utflukter i henhold til program
  • Drikke, inkludert alkohol (med unntak av champagne)

Prisen forutsetter at 2 personer reiser sammen og deler kupé.

Togreisen kan også kjøres i motsatt retning: Victoria Falls – Pretoria.

Togreisen kan fint kombineres med noen dager i Victoria Falls. I og rundt Victoria Falls er det også et stort utvalg spennende aktiviteter, som strikkhopping, rafting, helikoptertur over fallene og båtcruise på den mektige Zambezi– elven.
Pretoria og nabobyen Johannesburg er ideelle utgangspunkt for safari i Kruger nasjonalpark og flere viltreservater som byr på ypperlige safariopplevelser. Vi anbefaler å legge inn noen dager med safari før eller etter endt togreise.

Reiseperiode: Ukentlige avganger hele året.

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

GOLF, VIN OG SAFARI I SØR-AFRIKA

9 Dager

Velkommen til herlige Sør-Afrika, et perfekt land for de som liker å svinge golfklubbene i vakre omgivelser! Eventyret starter i Cape Town. Her skal dere på bytur, oppleve den flotte naturen langs Kapp det gode håp, Table Mountain, spille golf på noen av Sør-Afrikas beste golfbaner, smake på vin i det vakre vinområdet og naturligvis se på de ville dyrene!

Les mer

GOLF SAFARI

9 Dager

Rovos Rail er et luksustog trukket av gamle damplokomotiver som tar deg på en episk reise gjennom noen av det sørlige Afrikas mest spektakulære områder. Forventningene vibrerer i luften. En togtur med Rovos Rail er den store reisedrømmen for mange. Kupeene mangler ingenting, og du er omgitt av komfort. Det er noe spesielt å reise med tog. Det er som en rullende, romantisk drøm.

Les mer

MED TOG FRA PRETORIA TIL VICTORIA FALLS

4 Dager

Eventyret begynner når toget forlater Rovos Rails elskverdige stasjon i Pretoria. Så bukter toget seg sørover gjennom Johannesburg og markene i Witwatersrand før det vender vestover langs Magaliesberg– fjellene, tvers gjennom Bushveld Igneous Complex. Dette området er et av de rikeste med tanke på verdifulle mineraler. Toget kjører gjennom Sør-Afrika, Botswana og Zimbabwe. Merk at toget noen ganger kan kjøre nordover gjennom Beitbridge og Zimbabwe, avhengig av tilgjengelighet for toget.

Les mer

MED TOG FRA PRETORIA TIL CAPE TOWN

3 dager

Denne 1600 kilometer lange reisen er en perfekt illustrasjon av Sør-Afrika, som én verden i ett land. Her reiser du gjennom vidstrakte sletter i den sentrale delen av landet, det såkalte Highveld, gjennom de ufruktbare områdene i Great Karoo, tøff så videre gjennom de spektakulære fjellkjedene og det vake vinlandet i Kapp–området. Siste holdeplass er Cape Town, Moderbyen i Sør–Afrika, hvor Table Mountain troner over byen.

Les mer

CAPE TOWN, VINLAND OG HVITHAI

8 Dager

Over Cape Town ruver byens landemerke, Table Mountain. Dette er det eneste sted i verden hvor du kan se solen stå opp over et verdenshav og synke ned i et annet.

Les mer

SHONGOLOLO EXPRESS – SOUTHERN CROSS

15 Dager

Denne imponerende 12 dager lange reisen mellom Pretoria og Victoria Falls foretar spennende stopp i Sør-Afrika, Swaziland, Mosambik og Zimbabwe.Togeventyret starter i Pretoria, og de første dagene går reisen østover forbi de mektige Drakensberg Mountains til Kruger nasjonalpark hvor utrolige safariopplevelser venter.

Les mer

FRIVILLIG ARBEID MED KATTEDYRENE

3 Uker

Det å jobbe som frivillig i Sør-Afrika er en fantastisk opplevelse! Bare noen timers kjøring fra Cape Town ligger et paradis for kattedyr og dyreelskere: Panthera Africa. Det er ikke alle forunt å sovne til løvebrøl, mens stjernehimmelen blinker over deg.

Les mer

AFRIKANSK FAMILIEEVENTYR

10 Dager

Legg familieferien til KwaZulu–Natal, ferieprovinsen par excellence. Denne rundreisen er lagt opp på barnas premisser: Fantastiske safariopplevelser og barna gjennomfører et kurs for å bli Junior Ranger (viltvokter).

Les mer

OUT OF AFRICA

8 Dager

En magisk bryllupsreise beriket med ville dyr i verdensberømte Kruger nasjonalpark og tropeparadiset Mosambik hvor det blir late dager på stranden. Eventyret starter i Kruger nasjonalpark hvor dere bor på Lukimbi Safari Lodge …

Les mer

AFRIKANSK BRYLLUPSEVENTYR

15 Dager

Denne luksuriøse bryllupsreisen starter i Cape Town, en av verdens vakreste byer. Her bor dere på Winchester Mansions, Cape Towns ledende kysthotell. Under oppholdet blir det en dagstur rundt Kapp– halvøya …

Les mer