fbpx

Fårehunder i arbeid

Voff, voff til saueflokken!

På Glenshane Country Farm ønskes du velkommen som en del av familien. Både av eieren Jamese, sauer, ender, høner og hunder!

Jamese er fjerde generasjon sauegjeter og bonde. Hans mål er å skape en autentisk, unik opplevelse for alle som kommer på besøk – uansett alder. Under besøket får du se hundre år gamle gjeteferdigheter demonstrert av en meget stolt ire.

Gården ligger vakkert i Sperrinfjellene, og er et perfekt sted for både to- og firbente. Akkurat i samme område som Saint Patrick (Irlands nasjonalhelgen) gjettet sine sauer for mange hundre å siden. Jamese rusler fortsatt rundt på gården, med gjeterstaven sin, med en lidenskap og iver som er få forunt.

Besøket på Glenshane Country Farm starter med en varm velkomst og servering av drikke. Deretter blir du introdusert til showets stjerner: Hundene Tess, Moss og Jess – alle med hver sin personlighet.

Moss er seks år gammel, typisk mann og han må få beskjed to ganger for at noe skal bli gjort.
Tess er fire år gammel, og en skikkelig hardtarbeidende dame.
Valpen Jess er litt sjenert, men kommer seg.

Besøkende får en introduksjon av hvordan hundene trenes og hvordan oppdrett og utvikling har endret oppførselen deres fra å jakte til å hyrde. Hundene kan stolt vise frem en stamtavle, med mange fårehunder i slektstreet.

Jamese demonstrerer også hvilke utstyr og redskaper han bruker for å klippe sauene. Gjestene får bli med inn for å se, føle og lukte hvordan det er i fjøset. Dette er den beste måten å oppleve og bevare minnene om besøket på gården.

Høydepunktet er naturligvis å se hundene i arbeid. Jamese blåser i fløyta og gir tegn på hvor hundene skal gå for å lede sauene hjem. Det er lett å la seg imponere over innsatsen, og hundene får mer enn fortjent applaus etter utført innsamling.

Jamese stopper ikke der. Som gjest kan du selv prøve å gi kommandoer og åpne og lukke portene. Det er ikke så lett som du tror!

Den stolte, irske gjeteren lar selvfølgelig gjestene ta bilder både av og med hunder og sauer etter endt demonstrasjon.

En fantastisk opplevelse som anbefales alle reisende til Nord-Irland.

Hvem vil vel ikke komme hjem å si at de har møtt en irsk gjeter og kommandert fårehunder?

Jamese tilbyr også overnatting på gården.

Glenshane Country House har tre soverom, stue, bad og fullt utstyrt kjøkken.

Det er plass til opptil 8 personer.

Skroll til toppen