VEST-TEXAS

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– En reise til Ingenmannsland!

Vest – Texas er en tilstand. Det er her ørkenen begynner, armadilloene (beltedyr) krysser veien og klapperslangene klaprer i takt med bilens motordur. Verden forsvinner og det er kun veien og himmelen igjen. Det er langt hit ut, men det er reisen verdt.

Big Bend nasjonalpark står på listen over USAs beste naturparker. Stemningen er halvt ørken, halv cowboy, så tenk Coen – brødrenes film No Country for Old Men. Med sine fjell, elver og ørken blir Big Bend ofte kalt for «tre parker i én». Noen mektige canyons skjærer gjennom landskapet, og hardføre, taggete kaktuser gjør sitt for å spe på det nærmest filmatiske inntrykket.

Parkens sørlige del løper langs Rio Grande, elven som utgjør grensen mot Mexico. Her ligger USAs største del av Chichiahua – ørkenen. Klimaet varierer mye mellom de lave områdene, der det kan bli veldig varmt om sommeren, og de høye Chisos – fjellene. Dette bidrar til stor variasjon både når det gjelder vegetasjon og dyreliv.

Du kan holde deg til veiene i parken, men for å få en skikkelig følelse for den stille, tørre ørkenen skal du parkere bilen, ta med deg vannflasken og gå en liten tur langs noen av de merkede stiene.
Parken byr på et vell av aktiviteter, fra fotturer til kanoturer på Rio Bravo – elven til fugletitting.

Kunstneroasen Marfa er en opplagt base for å utforske området. I 1971 leide New York – kunstneren Donald Judd et hus i Marfa, og la dermed grunnsteinen til byens nåværende inkarnasjon som minimalistisk kunstsentrum midt i ingenting. Forbindelsen til New Yorks kunstverden merkers i utbruddet av gallerier og fancy restauranter, men ørkenens ufremkommelighet tegner den perfekte kontrast og holder fimseriet i sjakk. Uforklarlige spøkelseslys kjent som Marfa Lights, danser til tider i horisonten og medvirker til byens legendariske status.

Midt ute i den bleksorte ørken dukker stjernene helt ned i horisonten, Melkeveien skjelver og Karlsvognen trer frem. Opplevelsen av denne fantastiske stjernehimmelen er gratis året rundt, men vil du lære noe om stjernenes lov, så legg turen innom McDonald Observatorium, som er en del av astronomiprogrammet på Texas University. I observatoriets besøkssenter tilbys du i dagtimene Solar Viewings, hvor du har sjansen til å se nærmere på solen. Når mørket senker seg, skrus det opp for Star Party under åpen himmel, hvor du kan se på utvalgte stjerner gjennom teleskopene.

Spøkelsesbyen Terlingua har så smått fått nytt liv som primær inngangsport til Big Bend nasjonalpark, og er i seg selv en eksotisk stopp for en blanding av både bikers og hippier. Her ligger restauranten Starlight Theater, som holder hus i en nedlagt kino. På terrassen sitter tilreisende med en kald drikk i hånden, spiller banjo og slapper av.

Opplev den vestlige delen av Texas med all sin sjarm, ørken og ingenmannsland. Du kommer ikke til å angre når du returnerer til sivilisasjonen.

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV TEXAS

Vest – Texas

Vest – Texas er en tilstand. Det er her ørkenen begynner, armadilloene (beltedyr) krysser veien og klapperslangene klaprer i takt med bilens motordur. Verden forsvinner og det er kun veien og himmelen igjen. Det er langt hit ut, men det er reisen verdt.

Les mer

San Antonio

San Antonio er det sentral Texas’ festligste by, berømt for Alamo, det livlige Riverwalk og de stolte meksikanske relasjoner. Nordvest for byen ruller Hill Country ut over landskapet i myke bakker. Området er rikt på tysk immigrasjonshistorie, kitsch og rustikke BBQ – restauranter.

Les mer

Houston

Til tross for at Houston er den største byen i Texas, har ikke byen så altfor mange attraksjoner som lokker besøkende. Det som utviltsom trekker mest i Houston, er månens tiltrekningskraft. Houston var det første ordet som ble sagt på månen av Neil Armstrong. Mest kjent er nok allikevel replikken «Houston, we have a problem» fra Tom Hanks i filmen «Apollo 13».

Les mer

Fort Worth

Bare en snau halvtime med bil utenfor Dallas, begynner Vesten. Fort Worth gjør ære på sin status som kvegby. Kombinert med et par eksepsjonelle museer, gir mottoet «City of cowboys % Culture» absolutt mening.

Les mer

Dallas

Dallas, som er den tredje største byen i Texas, er i dag sentrum for statens oljebusiness. Det er også den byen i USA som har flest shoppingsentre per innbygger, noe som er vel verdt å merke seg for en handlelysten besøkende. NFL – laget Dallas Cowboys er det dyreste laget i ligaen og årsaken til at gatene ligger øde når guttene løper på banen.

Les mer

Austin

Selv om Austin er både hovedstaden i Texas og verdens musikkhovedstad (The Live Music Capital of the World), så er det ikke slik at du må være glad i musikk for å reise hit. Men du vil garantert får mer ut av oppholdet. Det er også slik at selv om du kan styre deg for musikken, er det fortsatt mye å finne på både her og i nabobyen San Antonio.

Les mer