Vandring opp Mount Kenya

5

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Det føles som du befinner deg i ”Ringenes Herre”. Eller som om du har landet på Mars. Du står midt i en mektig dal hvor et gigantisk teppe av gresstuer brer seg utover. Kjempekaktuser og løkformede topper av planter stikker opp med noen meters mellomrom.

Mount Kenya ligner ikke på noe annet sted på jorden. Selv om navnet Mount Kenya ikke er omringet av samme forlokkende mystisk som Kilimanjaro i Tanzania, kan fjellet som naturopplevelse så absolutt måle seg med sin tanzaniske storebror. Faktisk er det en utbredt oppfatning at Mount Kenya overgår Kilimanjaro takket være sin helt enestående og mer varierte natur. Dermed blir turen opp til toppen ikke en konkurranse eller et kappløp, men heller en magisk vandring gjennom et fascinerende landskap.
Dette er en tour de force gjennom fem–seks helt forskjellige landskapsformer.

Denne ruten kombinerer rutene Sirimon- Chogoria.

Sirimon-ruten er den nest lengste ruten opp Mount Kenya, men etter manges oppfatning, den vakreste. Turen begynner på nordøstsiden av Mount Kenya.

Chogoria-ruten er den mest spektakulære, men også den lengste vei opp fjellet. Oppstigningen starter fra Chogoria Forest Station på fjellets østside.

Turen varer 5 dager/4 netter.
Turen kan også gjøres i motsatt rekkefølge.

Dag 1:

Nairobi - Mount Kenya

Avreise fra Nairobi etter en tidlig frokost og ankomst Mount Kenya hvor dere blir møtt av en guide og bærere. Deretter kjører dere til inngangsporten ved Sirimon hvor dere sjekker inn i parken.

Så begynner den tre timer lange vandringen opp til overnattingsstedet på 3300 meter. Pikniklunsj underveis. I dag består turen av lett vandring slik at dere kan akklimatisere dere. Middag om kvelden.

Overnatting: Judmaier Camp (telt)

Dag 2:

Judmaier Camp – Liki North Camp

Etter frokost går turen langs Sirimon-ruten til Likii North Valley.

Dere overnatter i denne lille, vakre dalen som ligger rett under sidetoppene Teleki og Sendeyo, to eldgamle parasittiske rifter fra hovedtoppene av Mount Kenya. Dere befinner dere nå på 3990 meters høyde hvor dere overnatter i fjelltelt. Middag om kvelden.

Overnatting: Liki North (telt)

Dag 3:

Liki North – Shiptons Camp

Etter frokost går turen gjennom North Valley og inn i Mackinders Valley, en av de bredeste dalene på fjellet. Pikniklunsj underveis.

Dere ankommer Mackinder's Valley, som ligger rett under hovedtoppene Bastian og Nelion. Her overnatter dere i fjelltelt i Shipton's Camp på 4300 meter. Middag om kvelden.

Overnatting: Shipton’s Camp (telt)

Dag 4:

Shiptons Camp – Point Lenana

Avreise fra leiren klokken 04:00 slik at dere er sikre på å nå toppen før soloppgang. Herfra er det spektakulær utsikt over de majestetiske fjelltoppene.

Fortsett til Point Lenana, Mount Kenyas tredje høyeste topp (4985 meter). Bruk litt tid på å feire at dere har nådd toppen og ta bilder før dere begynner nedstigningen. Dere går langs østsiden av fjellet og ned til Mintos Camp hvor frokost og litt hvile venter. Etter frokost fortsetter dere nedover, og får flott utsikt over Gorges Valley, Vivian Falls og Lake Michealson. Lunsj underveis og middag i leiren.

Overnatting: Mount Kenya Meru Bandas

Dag 5:

Mount Kenya Meru Bandas – Chogoria Gate – Nairobi

Etter frokost gjenstår en tre timers vandring gjennom skogen før dere ankommer 4x4 hjultrekkeren som venter på å kjøre dere til Chogoria by.

Gratulerer med veloverstått tur opp Kenyas høyeste fjell!

Deretter transport tilbake til Nairobi, til en av nasjonalparkene for safari eller Mombasa for sol og bad.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Nairobi – Norge
 • Flyskatter
 • Meet & Greet
 • Transport fra Nairobi - Mount Kenya nasjonalpark – Nairobi
 • 5 dagers vandretur på Mount Kenya, inkludert guide, bærere, kokk, overnatting i telt, måltider og inngang og tillatelse til Mount Kenya nasjonalpark
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Kenya

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Visum til Kenya (USD 50,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Transport ikke nevnt i program
 • Overnatting ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør, guide, bærere og kokk
 • Personlig vandreutstyr (sovepose, leie av vandrestokker osv.)

Det anbefales å være minst to dager i Kenya før du begynner turen opp Mount Kenya og minst en dag etter at du har kommet ned.

Reisen kan fint forlenges med safari i en eller flere nasjonalparker og sol og bad i Mombasa.

Reiseperiode: Januar til mars og juni til midten av oktober.

Det anbefales ikke å bestige Mount Kenya utenom disse periodene på grunn av regn.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Det er visumplikt for norske statsborgere til Kenya. Visum får du ved ankomst i Kenya og koster USD 50,-per person. Visum betales kontant ved ankomst. Passet må være gyldig minst 6 måneder ved innreise.

Gulfebervaksine og anti – malaria profylakse anbefales i Kenya.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.
Kenyanske myndigheter krever gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.
Malariamedisin er nødvendig i store deler av Kenya, med unntak av Nairobi og høylandet.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Kenya, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i mye bager fremfor harde kofferter.

På småflyene fra Nairobi til nasjonalparker, og fra nasjonalparker til Mombasa, er det kun tillatt 15 kilo per kolli per person.
Om du skal på safari og deretter fly via Nairobi til Mombasa, vil vår lokale samarbeidspartner oppbevare ekstra bagasje for dere mens dere er på safari.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Kenya er en helårsdestinasjon, og safari kan oppleves året rundt.

Januar, februar og mars
Gode safarimåneder. Den korte regntiden er over, men gresset er ikke så høyt og dyrene er lettere å se. Trekkfugler er på vinterbesøk fra Europa. Nå er det gode muligheter for å se store flokker med elefanter.

April til første halvdel av mai
Anses som ”den store regntiden”. Det betyr ikke at man ikke kan dra på safari. Regnet, som kommer i store byger, varer bare noen timer. Det regner ikke hele dagen slik vi er vant til i Norge.

 

Siste halvdel av mai og juni
Gode safarimåneder. Regnet har etterlatt et grønt og frodig landskap. I slutten av juni har sebraene begynt å trekke nordover fra Tanzania og inn i Kenya. De kommer rundt en måned før gnuene.

Juli, august, september og oktober
Mot slutten av juli ankommer gnuene fra Serengeti, på vandring nordover. De krysser elvene Grumeti og Mara, på jakt etter grønne beitemarker. I elven venter krokodiller. I halen av de vel 1,5 millioner gnuene følger rovdyrene. Denne årlige vandringen anses som verdens største dyrevandring, og er et spektakulært syn.

November og desember
Savannen faller til ro. Normalt er det en liten regntid i denne perioden.

Tidsforskjellen mellom Norge og Kenya kan variere, alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommer: + 1 time
Vinter: + 2 timer

Ved ankomst i Kenya blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk. På safari har dere privat bil og sjåfør/guide, som gjør at dere selv kan bestemme hvordan safaridagen skal legges opp. Om ønskelig kan dere tilbringe hele dagen i parken (med piknikkurv) eller dele safarietappen i to: Morgen- og ettermiddagssafari.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden i Kenya ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.

På alle våre safarier i Kenya har du privat bil og sjåfør/guide. Det vil si at du kan styre din egen safaridag, og du deler ikke bil med andre reisende. Bilens tak kan åpnes så det er meget god utsikt over savannen og de fascinerende dyrene.

I Kenya bruker man kenyanske shilling (KES) á 100 cent. De fleste valutaer kan veksles overalt i Kenya, men mange steder gir man dårlig kurs for norske kroner. Det er derfor bedre å veksle penger hjemme eller ta med amerikanske dollar. Vær oppmerksom på at amerikanske dollarsedler fra før 2000 ikke blir godtatt i Kenya. Det samme gjelder sedler som er revet i eller teipet sammen.
Det finnes minibanker i Nairobi, og det pleier å være uproblematisk å ta ut penger i disse. De fleste steder aksepterer også betaling med amerikanske dollar. Sørg for å ha mindre sedler (USD 1-5) på deg, som kan benyttes på marked, betaling av tips og lignende.
Bankkort (VISA og Mastercard) aksepteres på de fleste større lodger og i suvenirbutikker.

På safarilodgene er helpensjon (frokost, lunsj og middag) inkludert. Ønsker dere å tilbringe hele dagen i parken, vil guiden arrangere en piknikkurv for dere, som er inkludert.
Drikkevarer er for egen regning.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Vannflasker kan kjøpes overalt i landet. De fleste lodger selger også vann, men da koster vannflasken mer enn i butikken. På våre safariturer er det én flaske vann per person inkludert per dag. Vann kan ikke drikkes fra kranen i Kenya.
Husk alltid å ha med deg godt med drikke (vannflasker) når du skal på fotturer eller safari.

På våre reiser kommer du i kontakt med lokalebefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. Kenyanerne gir ikke hverandre driks, så på lokale steder forventes normalt ikke tips. Det er ganske annerledes i de mer turistpregede hotellene, hvor bagasjebærere og andre hjelper til. Her forventes alt fra 50-150 kenyanske shilling (KES), som er rundt 10 kroner, avhengig av ytelsen.
På restauranter forventes som regel ikke tips, men da lønnen er ekstremt lav, vil for eksempel 10 prosent av den samlede regningen bli godt mottatt.
På safaritur er tips kutyme og utgjør den helt avgjørende del av den ansattes lønn. Om du er fornøyd med servicen forventes tips til sjåfør, guide, kokk og hvem som ellers måtte være med. Regn med 20-30 kroner per person per dag for hver reisende. Noe mer til guiden, litt mindre til bærerne på fotturene.
De fleste lodgene har en boks hvor du kan legge inn tips ved avreise. Dette fordeles da direkte på alle ansatte. Tips til sjåfør og guide kan leveres direkte ved avreise.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen