VALLE DE VIÑALES

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Landlig idyll som for hundre år siden!

Okser som trekker plogen etter seg, visker ut skillet mellom fortid og nåtid i Viñales. Ved soloppgang ligger palmelundene og de kuppelformede fjellknausene innhyllet i tåke med et vakkert, uvirkelig skjær i den frodige dalen.

Du skal ikke mer enn 80 kilometer vest for Havanna før grønne fjell og en behagelig temperert luft avløser det flate landskapet langs hovedveien mot Pinar del Río.

Enorme, bevokste klipper skyter opp som paddehatter midt i et flatt, veltrimmet landskap av kobberrøde, firkantete jordlapper, grønne tobakksåkrer og elegante kongepalmelunder. De tueformede klippene, mogotes, som tilfører dalen en mystisk skjønnhet, var opprinnelige en del av et kalksteinsplatå som skjøt opp av havet for cirka 160 millioner år siden. Regnvann og elver eroderte høyderyggens indre og skapte huler hvor taket til slutt brøt sammen, slik at bare gulvet – de flate områdene i dalen – står igjen. Andre steder har tidens tann gnagd ut underjordiske hulesystemer. Her har særegne dyr og planter fått utvikle seg, indianerkulturer har utført ritualer her, og rømte slaver og geriljasoldater har søkt tilflukt her. Hulene er i dag attraksjoner for både turister og andre eventyrere, på  samme måte som de bratte mogotes er ypperlige lekeplasser for klippeklatrere.

I Viñales by renner høns og griser rundt i gatene. I denne bedagelige byen trives folk med å betrakte livet fra en gyngestol på terrassen. Viñales er et godt utgangspunkt for å utforske dalen. Den flotte hovedgaten, Salvador Cisneros, er beplantet med høye furutrær langs rekken av gamle hus i solbrente pastellfarger med rød teglstein.

Muralmaleriet Mural de la Prehistoria er et 120 meter høyt og 180 meter bredt muralmaleri som dekker den flotte klippen Mogote Dos Hermanas. Det er verdt å ta turen hit, ikke for selve maleriet, men for det vakre landskapet, hvor store mogotes på forunderlig vis stikker opp av den frodige jorden. Kunstverket, som forestiller historiske dyr og mennesker, ble malt rundt 1960 av lokale bønder.

Den dype, takkete katedralen av en grotte som kalles Cueva del Indio, er et eventyr for barnefamilier. Via en 300 meter dyp korridor og en glatt trapp stiger du ned i en molo, og herfra går turen videre med motorbåt på en ertegrønnn underjordisk elv. En guide peker ut stalagmitter og stalaktitter som ligner alt fra skilpadder til spøkelser.

Fred Flintstone og Barney Rubble ville passet fint inn i den rustikke baren i munningen av grotten Cueva de San Miguel. Her kan du våge deg ned gjennom en klippekorridor som leder fram til en rekonstruert boplass for rømte slaver.

Viñales er også et utmerket sted for fotturer i vakre omgivelser, rideturer fordi grønne tobakksplantasjer og et besøk på en sigarfabrikk.

I Viñales velter fortiden opp av jorden og hensettes tilbake i tid!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV CUBA

Varadero

Varadero er ensbetydende med sol, strand og mer sol og strand. Kubanske rytmer blandet med sol, kritthvite strender og turkisblått hav. Du kan ikke velge feil om det er dette du er på jakt etter.

Les mer

Trinidad

Gatene i Trinidad ble anlagt labyrintisk for å forvirre angripende sjørøvere og fører forbi en perlerad av prektige bygninger fra kolonitiden. Byens velholdte arkitektur fra 1700 – og 1800 – tallet står oppført på UNESCOs verdensarvliste. I den nesten bilfrie bykjernen kan du spasere rundt i ro og mak og beundre husenes søylekorridorer, romantiske trebalkonger samt dekorativ keramikk og smijernsgitter.

Les mer

Santiago de Cuba

Fra toppen av den gamle borgen, med utsikt over den speilblanke Santiago-bukten og Sierra Maestra – fjellenes grønne topper, sanser du hele Cubas historie: Skip lastet med gull og slaver, indianernes opprør, sjørøvernes herjingstog og partisanenes kamp i fjellene. Dramaet som skapte Cuba.

Les mer

Havanna

Solen får Havannas fine bygninger til å gløde som kobber, men den vakre kveldsbelysningen klarer ikke å skjule at mange hus ikke er blitt malt på et halvt århundre, og at de flotte kalksteinsarkadene er i ferd med å krakelere på grunn av saltholdige vinder som slynges inn over Havanna fra havet.

Les mer