TRINIDAD

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– En labyrintisk skjønnhet med fargerike hus!

En hvithåret mann med et rynkete ansikt som rommer en tusen sider lang historiebok, sitter på en trappeavsats med dagens første havanneser i munnviken av den nesten tannløse munnen. Rundt ham gløder byens pastellfargede hus i morgensolen.
Gatene i Trinidad ble anlagt labyrintisk for å forvirre angripende sjørøvere og fører forbi en perlerad av prektige bygninger fra kolonitiden. Byens velholdte arkitektur fra 1700 – og 1800 – tallet står oppført på UNESCOs verdensarvliste. I den nesten bilfrie bykjernen kan du spasere rundt i ro og mak og beundre husenes søylekorridorer, romantiske trebalkonger samt dekorativ keramikk og smijernsgitter.

Trinidad er Cubas tredje eldste by, etter Baracoa og Bayamo. Den ble grunnlagt i 1514 av Diego Velázquez, og spanjolene hadde et godt øye til gullet som taíno – indianerne vasket ut i elvene. Gullgruvene gikk fort tomme og spanjolene forlot området. På 1700 – tallet opplevde Trinidad en ny boom da sukkerindustrien gjorde plantasjeeierne velstående. I dag står fortsatt mange av plantasjehusene igjen, som en liten, fargerik kladd i det frodige og vakre landskapet.

Den gamle bykjernen er hjertet av kolonitidens Trinidad. Her er det tett mellom museene, galleriene og restaurantene, mens musikken strømmer ut fra innbydende gårdsrom. Opplev også det cubanske Trinidad ved å spise pizza eller drikke rom med kubanerne for noen få pesos. Byopplevelsen bør settes i perspektiv med turer til den flotte sandstranden Playa Ancón, regnskogens hjerte i naturparken Topes de Collantes eller et besøk på en nedlagt sukkerplantasje i «Sukkermøllenes dal».

Plaza Mayor, med sine palmer, romantiske, hvite benker og bronseskulpturer, er det perfekte utgangspunkt for å gå på oppdagelsesferd i den gamle bydelene. Men det er også i dette området turistene holder til, så når «turistfølelsen» kommer snikende, er det på tide å besøke det kubanske Trinidad. I Parque Céspedes sitter eldre menn og slapper av benkene. Nyforelskede par går hånd i hånd under den store, kroneformede pergolaen i midten. Plassen er lokalbefolkningens foretrukne møtested.
Turist eller kubaner – når mørket senker seg over de sukkertøylignende, pastellfargede husene, finner du veien til Casa de la Música. Turister og lokale sitter i trappetrinnene eller danser tett til gratis salsakonserter under stjernene på den tropiske nattehimmelen.

Den blendende hvite, kilometerlange stranden, Playa Ancón, er en av de beste på sørkysten av Cuba. Bedre sted å nyte dagen skal du lete lenge etter.
Korallrevet ved Cayo Blanco og naboøya Cayo Macho er et lite paradis for snorkling og dykking.

Escambray – fjellene, som i dalbunnen minner om avsvidde ørkenlandskaper, endrer totalt karakter i takt med at bilen snegler seg oppover den bratte og buktende asfaltveien. En guidet tur gjennom naturparken Topes de Collantes bringer deg i nærkontakt med vakre blomster, grotter i klippene, brusende fosser og avkjølende, smaragdgrønne bassenger du kan bade i.

Som et vidstrakt teppe av bananplantasjer, sukkerrørsåkrer og palmer strekker den frodige dalen, Valle de los Ingenios (Sukkermøllenes dal), seg inn i landet og danner en fløyelsmyk kontrast til Escambray – fjellkjeden i bakgrunnen. Utsiktspunktet Mirador de La Loma del Puerto (192 moh) byr på sublim utsikt over dalen.
På sukkermøllen Hacienda Manaca Iznaga kan du presse saft (guarapo) av sukkerrør på en presse fra 1800 – tallet. Foran haciendaen står et 45 meter høyt tårn som kan bestiges. Legg merke til at alle de syv etasjene er ulike i form og dekorasjon.

Det kan ikke bli vakrere, mer sjarmerende og avslappende enn i Trinidad. Byen sniker seg inn i ditt hjerte – og blir der!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV CUBA

Varadero

Varadero er ensbetydende med sol, strand og mer sol og strand. Kubanske rytmer blandet med sol, kritthvite strender og turkisblått hav. Du kan ikke velge feil om det er dette du er på jakt etter.

Les mer

Valle de Viñales

Okser som trekker plogen etter seg, visker ut skillet mellom fortid og nåtid i Viñales. Ved soloppgang ligger palmelundene og de kuppelformede fjellknausene innhyllet i tåke med et vakkert, uvirkelig skjær i den frodige dalen. Du skal ikke mer enn 80 kilometer vest for Havanna før grønne fjell og en behagelig temperert luft avløser det flate landskapet langs hovedveien mot Pinar del Río.

Les mer

Trinidad

Gatene i Trinidad ble anlagt labyrintisk for å forvirre angripende sjørøvere og fører forbi en perlerad av prektige bygninger fra kolonitiden. Byens velholdte arkitektur fra 1700 – og 1800 – tallet står oppført på UNESCOs verdensarvliste. I den nesten bilfrie bykjernen kan du spasere rundt i ro og mak og beundre husenes søylekorridorer, romantiske trebalkonger samt dekorativ keramikk og smijernsgitter.

Les mer

Santiago de Cuba

Fra toppen av den gamle borgen, med utsikt over den speilblanke Santiago-bukten og Sierra Maestra – fjellenes grønne topper, sanser du hele Cubas historie: Skip lastet med gull og slaver, indianernes opprør, sjørøvernes herjingstog og partisanenes kamp i fjellene. Dramaet som skapte Cuba.

Les mer

Havanna

Solen får Havannas fine bygninger til å gløde som kobber, men den vakre kveldsbelysningen klarer ikke å skjule at mange hus ikke er blitt malt på et halvt århundre, og at de flotte kalksteinsarkadene er i ferd med å krakelere på grunn av saltholdige vinder som slynges inn over Havanna fra havet.

Les mer