14 DAGER/13 NETTER

Kontakt oss i dag!

Hektisk storbystemning i verdensmetropolen New York med alle sine severdigheter og attraksjoner. Det er ganske så sikkert at tiden ikke står stille i New York – og at byen aldri sover!

Så venter New Englands vakre og særpregede landskap, hvor snødekte fjell ruver over skogskledde skråninger, ville skoger der elg og bjørn hersker og små, autentiske landsbyer. Atlanterhavets brenninger slår innover kysten og fyrtårnene speider etter fiskere. Utforsk historiske Boston til fots, bli en olympisk vinner i Lake Placid og se Niagara Falls’ spektakulære vannfall. Reisen avsluttes i legendariske Chicago, med sine gangsters, musikk og imponerende museer.

En herlig kombinasjon av storbyer og vakker natur!

New York 2

DAG 1: Norge – New York

Avreise fra Norge. Vel fremme i New York går dere gjennom passkontrollen og tar en taxi til hotellet på Manhattan. Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan bli bedre kjent med den verdensberømte og meget fascinerende storbyen.

Overnatting: Manhattan

9/11 Memorial, Financial District, Manhattan

DAG 2: New York

Høyere, raskere og sterkere. Ingenting kan kue byen med de himmelhøye skyskraperne og mektige avenyene, der det er plass til alt fra dresskledde forretningsmenn og bohemaktige designere til kinesiske gateselgere. Velkommen til byen som aldri sover, og der ingenting er umulig. New York City venter på deg, med sine verdenskjente severdigheter: Empire State Building, Frihetsgudinnen, Times Square, Wall Street, Central Park, Ellis Island og minnesmerket etter 11.september. I tillegg bugner byen over at flotte museer og et bredt utvalg restauranter, barer og butikker. Tiden kommer ikke til å stå stille i New York!

Overnatting: Manhattan

Hyannis

DAG 3: New York – Hyannis

Dere henter leieblen og forlater New Yorks hektiske storbyliv. Kjør nordover til vakre New England og byen Hyannis. Du kjører langs Atlanterhavskysten gjennom Connecticut hvor vi anbefaler et stopp på det berømte Yale University i byen New Haven eller en stopp på Mystic Seaport, verdens største maritime museum. Et annet alternativ er Newport i Rhode Island, en by som oser av rikdom og velstand. Vel fremme i Hyannis, som ligger på halvøya Cape Code, med utsikt mot Nantucket og Martha’s Vineyard.

Overnatting: Hyannis

DAG 4: Hyannis – Boston

Tilbring dagen med og utforske Cape Cod og gjerne Nantucket Island. Den lille Atlanterhavsøya er et rent luksusparadis for turister. Nantucket oser nemlig av idyll, med gamle hvalfangerhus, kafeer og eksklusive butikker, hvite stakitter, brosteinsbelagte gater og få biler.
Deretter videre til Boston, som er spekket med sjarmerende, historiske bygninger og opplevelser.

Overnatting: Boston

DAG 5: Boston

Boston er svingete brosteinsgater og bygningsperler fra 1700-tallet, den gang byen gjorde opprør mot den britiske kolonimakten. Med det er også skyskrapere og hektisk storbytempo, boutiquer og stormagasiner som får kredittkortene til å gløde. Da er det godt at man kan slappe av med en lokal fatøl og se hjemmelaget vinne på stormskjermen på en koselig pub om kvelden.
En gåtur i byen er som en tidsreise fra 1700-tallet til i dag, og byen tar deg tilbake i forfedrenes fotspor. De historiske bygningene forteller alle anekdoter som førte til den amerikanske uavhengighetskrigen. Følg The Freedom Trail slik at du får med Bostons viktigste severdigheter. Dette er en selvguidet tur som er markert med en rød linje gjennom hele byen.

Overnatting: Boston

Appalachian Mountains

DAG 6: Boston – White Mountains

I dag vil dere reise gjennom den vakre White Mountains nasjonalpark. Nesten surrealistisk, som et gammelt tøff-tøff-tog tatt rett ut av et Donald Duck- blad, trekker det kullfyrte veteranlokomotivet de fargesprakende togvognene popover New Englands høyeste fjell, Mount Washington, med sine 1917 meter. Det hyler og damper, mens meter etter meter tilbakelegges bratt oppover mot fjelltoppen, der utsikten over White Mountains er fantastisk. Toget er det eneste i sitt slag i USA, og det har besteget Mount Washington siden 1869.
Legger dere turen innom North Conway i delstaten New Hampshire er det et bredt spekter av aktiviteter dere kan delta på.

Overnatting: White Mountains

Adirondack Park

DAG 7: White Mountains – Lake Placid

Nok en perle venter i Adirondack Park, for parken er berusende fjellandskap med en barsk og ubarmhjertig natur. Dette er den største parken utenfor Alaska og rommer 46 fjell som er høyere enn 1200 meter, og det er 3000 sjøer og mer enn 9000 kilometer med elver. Her er det gode muligheter for å oppleve fjellene, både på fotturer eller fra sjøsiden i kajakk eller drønnende nedover Hudson River.
I Lake Placid kan dere kjenne suset fra gamle dagers olympiske leker og få med dere en bobsledetur i det olympiske anlegget.

Overnatting: Lake Placid

Syracuse

DAG 8: Lake Placid – Syracuse

Området kjent som The Finger Lakes, hvor frodige, grønne åser strekker seg opp fra sjøene og vingårder, dukker opp foran dere. Bare langs Seneca Lake ligger det hele 40 vingårder, og området er især kjent for sine Riesling- viner og hvitvin i det hele tatt.
Dagens destinasjon er Syracuse, hjem til det store Syracuse University, og mindre universiteter. Besøk Erie Canal Museum eller en av de mange vingårdene.

Overnatting: Syracuse

Reiser til USA

DAG 9: Syracuse – Niagara Falls

En reise i denne delen av verden vil ikke være komplett uten et besøk ved Niagara Falls, som ligger på grensen mellom USA og Canada. Dette er uten tvil en av severdighetene de fleste amerikanerne har på sin liste over steder i USA som de bare må se. Slik er det med turistene også, og derfor er det mange som sier ”åhh”, ”neei”, ”jøye meg” og knipser med kameraene. Vannet fosser ut over klippekanten. Som en hvit masse faller det 52 meter ned i Niagara- elven med en bredde på 750 meter, mens en kolossal dampsky gjør det umulig å se hvor vannet slutter. Horseshoe Falls er et spektakulært syn – ingen tvil om det! Blir med på en tur med Maid of the Mist- båtene, som tar deg helt innpå Niagara- fossen etter at dere har stått og betraktet den ovenfra. Her føler dere vannets krefter, og det er både morsomt og storslagent.
Turen ”Cave of the Winds” tar dere til fots ned gjennom fjellet og så går dere bort til fallene. Dette er en helt unik opplevelse, og det pumper litt ekstra adrenalin når dere beveger dere mot kjempekreftene som dundrer ned klippekanten. Her blir dere garantert våte!
Når mørket senker seg, flombelyses fallene i et fargerikt og spektakulært spekter, hvor belysningen skifter mellom ulike farger.

Overnatting: Niagara Falls

Cleveland

DAG 10: Niagara Falls – Cleveland

Cleveland, som ligger i delstaten Ohio, befinner seg på den sørlige enden av Lake Erie. I dag er byen hjem the one and only Rock and Roll Hall of Fame, dedikert til musikken som skapte så mye oppstår da den kom. Bygningen byr på utsikt over Lake Erie og inneholder skatter som inkluderer Jimi Hendrix’s håndskrevne tekster til Tina Turners konsertkostymer.
Besøk også Cleveland Museum of Art. Noen av spesialutstillingene koster penger, men det er mer enn 43 000 gjenstander til utstilling helt gratis.

Overnatting: Cleveland

Østlige triangel 2

DAG 11: Cleveland – Elkhart

I dag vil reisen ta dere med inn i hjertet av Amish- land, i delstaten Indiana. I det dere kommer opp bakken som er omgitt av mais- og jordbæråkre, kommer den karakteristiske mørkegrå amish-hestevognen mot dere i et raskt tempo. Vognen trekkes av en muskuløs, kastanjefarget hest, og på setet sitter en middelaldrende mann med stråhatt og langt, grått skjegg. Århundrer med historie, små, livlige samfunn og et landlig landskap vekkes til live langs ”Heritage Trail”, ansett som en av USAs vakreste kjøreruter.

Overnatting: Elkhart

Chicago skyline

DAG 12: Elkhart – Chicago

Velkommen til Chicago – også kjent som ”Vindenes by”. Byen er kjent for sine gangstere, skyskrapere, Jazz- og Blues- klubber og seriøse kunstmuseer. Få byer i USA er så legendariske som Chicago, og alle besøkende blir tatt med storm av ”Vindenes by”.

Overnatting: Chicago

DAG 13: Chicago

I dag skal Chicago utforskes nærmere. Byen har en mengde attraksjoner og severdigheter som lokker den yngre og eldre garde. Willis Tower er et godt startsted, og det imponerende tårnet har stått som byens landemerke siden 1973. Den primære attraksjonen er den 360 graders utsikten fra 103.etasje hvor dere kan se Chicago, Lake Michigan og så langt som til de omkringliggende delstatene Indiana, Michigan og Wisconsin. Adrenalin tilbys på Skydeck, der det er glasskasser hvor dere kan se ned til gatene under dere.
Vakkert plassert ut mot Lake Michigan er imponerende museer som Field Museum of Natural History, Shedd Aquarium og Adler Planetarium.
Navy Pier er Chicagos mest besøkte attraksjon, og den halv mil lange moloen er et inferno av restauranter, karuseller og et enormt pariserhjul.
Millenium Park er fylt med kunst og gratis fornøyelser. Cloud Gate, en blankpolert bønneformet skulptur som speiler knivskarpt, men forvrengt, Chicagos berømte skyline.
Det er også gode muligheter for å oppleve byen fra sykkelsetet, enten på egen hånd eller en gruppetur. Det arrangeres flere tematurer, blant annet i fotsporene til Al Capone. For den matinteresserte kan det lokke med en matrundtur i flere av Chicagos bydeler.
Avslutt kvelden med et besøk på et av Chicagos herlige jazz- eller blues- klubber, eller få med dere en musikal.

Overnatting: Chicago

DAG 14: Chicago – Norge

Den eventyrlige reisen er over, og leiebilen leveres på flyplassen. Innsjekk for fly hjem til Norge.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – New York/Chicago – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 13 netter på hotell (standard) i delt dobbeltrom
 • Kartbok (PDF)
 • Båtturen Maid of the Mist i Niagara Falls
 • Alle lokale skatter og avgifter
 • Leiebil i 13 dager, Fullsize (Toyota Camry eller lignende), inkludert forsikring, ubegrenset kjørelengde og lokale skatter og avgifter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

Prisen inkluderer ikke:

 • ESTA innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Parkering
 • GPS og annet tilleggsutstyr til leiebilen
 • Ekstra sjåfør
 • Bensin
 • Enveisleieavgift på leiebilen

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.

Reiseperiode:
April til midten av november

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

ØSTKYSTEN OG CANDA

17 DAGER

En fantastisk reise gjennom New York, Boston, Washington D.C. og Philadelphia og de herlige byene Quebec, Montreal, Ottawa og Toronto.

ROUTE 66

18 DAGER

Sett på cruise control og len deg tilbake mens landskapet fra Chicago til Los Angeles ruller forbi!

LAS VEGAS OG NASJONALPARKER

12 DAGER

Fra lys, glitter, kasinoer og opplevelser i Las Vegas til noen av de vakreste stedene USA har å by på.

EN RUNDREISE I VEST

22 DAGER

Verdensberømte storbyer, nasjonalparker og små og sjarmerende kystbyer. Kjør legendariske Highway 1.

TO ØYER PÅ HAWAII

8 DAGER

En flott kombinasjon av to av Hawaiis vakreste og mest spennende øyer.

TRE MAGISKE BYER

14 DAGER

Utforsk New York og opplev New Englands vakre og særpregede landskap, historiske Boston og legendariske Chicago!

THE GREAT LAKES OG TORONTO

15 DAGER

En herlig reise fra Chicago, gjennom vakker natur, små og sjarmerende byer og Toronto i Canada.

OPPLEV ATLANTERHAVSKYSTEN

18 DAGER

Opplev New York, Philadelphia og Washington og Atlanterhavs-kystens sjarmerende og autentiske amerikanske byer.

DET ØSTLIGE TRIANGEL

9 DAGER

Opplev de store byene, de landlige omgivelsene og de største severdighetene på østkysten.

ØSTKYSTENS HØYDEPUNKTER

10 DAGER

Start i Washington D.C. og opplev Philadelphia og New York før dere ankommer Boston.

OPPLEV DEN HERLIGE VESTKYSTEN

15 DAGER

Eventyret starter i Los Angeles. Deretter følger en rekke flotte opplevelser i nasjonalparkene før det blir noen dager i San Francisco, sene kvelder på kasinoene i Las Vegas og besøk i små, sjarmerende byer langs kysten.

UTFORSK VESTKYSTEN

15 DAGER

Start ditt amerikanske eventyr i San Francisco og opplev storbyer og nasjonalparker i California.

SMAKEN AV VEST

16 DAGER

Hollywood, Disneyland, San Francisco, nasjonalparker og Highway 1. Velkommen til California!

CALIFORNIA DREAMIN’

15 DAGER

Verdensberømte storbyer, severdigheter, sol og strand. California er virkelig en drøm!

UTFORSK NEW ENGLAND

15 DAGER

Utforsk Boston til fots og opplev vakkert landskap og små, autentiske landsbyer i New England.

ROMANTISKE NEW ENGLAND

10 DAGER

Start reisen i Boston og opplev blant annet Cape Cod, Newport, Berkshires og White Mountain.

OPPLEV VAKRE HAWAII

17 DAGER

Aloha! Vi lover at Hawaii er ett av de beste og koseligste reisemål dere kan tenke dere.

ØYHOPPING PÅ HAWAII

13 DAGER

Lekre strender, krystallklart hav, vakker natur og et aktivitetstilbud som gjør det vanskelig å velge.

SØRLIGE FLORIDA

11 DAGER

Milevis med sandstrender, Miami, Everglades, The Keys, Orlando og Fort Lauderdale.

FLORIDA DELUXE

11 DAGER

Solskinnstaten byr på Miami, Palm Beach, Orlando, Naples og Fort Lauderdale.

DET BESTE AV FLORIDA

13 DAGER

Florida er den perfekte kombinasjonen av avslappning og opplevelser.