TOGREISER I INDIA

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– På skinner gjennom India!

I India finnes at av verdens største jernbanenett, og det dekker det meste av alle landets hjørner. Det indiske jernbanenettet har eksistert i mer enn 150 år, og var det første i Asia. En reise med jernbane i India er en spennende måte å oppleve mangfoldet som dette enorme landet har å by på. Jernbanenettet er – grunnet dets størrelse – en blanding av gammelt og nytt. Indian Railways transporterer utrolig 5 milliarder mennesker årlig, på kryss og tvers av landet, og har med rette blitt kalt «Indias livslinje». Du kan reise med luksustog, fjellbaner eller kortere strekninger mellom Indias kjente byer og attraksjoner. Uansett hvilket alternativ du velger – uforglemmelig er det! Her finner du et lite utvalg av hva India kan tilby av togreiser. Ta kontakt med oss for flere forslag.

Luksustog

Palace on Wheels
Palasset på hjul! Det er ikke uten grunn denne togreisen har fått navnet sitt! Dette er nemlig et usedvanlig tog for usedvanlige mennesker. Et tog med indisk sjarm og moderne bekvemmeligheter. Toget kjører rundt i den vakre delstaten Rajasthan og stanser også i Agra med besøk på Taj Mahal. Luksustoget er kongelig flott og koster deretter. Med i prisen er luksuskupé, førsteklasses mat og utflukter. Rundreisen varer 8 dager/ 7 netter, men du kan velge å gjennomføre kun deler av reisen.

Royal Rajasthan on Wheels
Den luksuriøse Royal Rajasthan på hjul tar deg gjennom den livlige Rajasthan – regionen på en syv dagers tur. Reisens imponerende magi starter i New Delhi og realiserer dine fantasier om India. Fra Indias hovedstad tar togreisen deg gjennom Rajasthans fyrstelige steder som Jodhpur, Udaipur, Chittor og Jaipur. Gå ikke glipp av templene i Khajuraho, en gave fra India til verden.

Maharaja – Express
Denne togreisen tar deg på en himmelsk tur med sublim luksus, som er oppløftende for ditt hjerte, sinn og sjel. Hver av de fem togturene er på sin egen måte eksklusiv. Destinasjonene som inngår i turene er blitt valgt med sikte på å gi den aller beste innsikt i Indias rike kulturarv og historiske fortid. Maharaja – Ekspressens turer dekker de mest fremtredende turistdestinasjonene i det nordlige og sentrale India, inkludert de glitrende byene og tettstedene i Rajasthan, de arkeologiske underverkene i Maharashtra, de forheksede stedene i Madhya Pradesh og mirkalbyen Agra i Uttar Pradesh. Utfluktene utenfor toget er nøye planlagt med tanke på gjestenes komfort og luksus. De makeløse underverkene inkludert i reisen er påminnelser om den rike kulturarven India er velsignet med!

Velg mellom følgende reiser: Indias Edelsteiner, Indias ArvIndisk PanoramaIndisk Prakt og Indias Skatt.

Andre togreiser som er verdt å få med seg:

Himalayan Queen
For å unngå den verste varmen om sommeren flyttet britene i kolonitiden administrasjonen fra New Delhi til fjellbyen Shimla. Denne togreisen ble innviet i 1903 og går fra Kalka, gjennom 102 tunneler og over 862 broer, opp til Shimla på 2000 meter over havet. Strekning: Kalka – Shimla. Lengde: 9,5 mil. Reisetid: 5 timer.

Toy Train
Et nett, lite lokomotiv med et søtt leketøyaktig togsett står med dampen opp på stasjonen i New Jalpaiguri. Du befinner deg på sletten nord i vest – Bengal. Toget øker farten og kjemper seg fram på den smalsporede skinnegangen, oppover mot Himalaya, til tebyen Darjeeling. Det går ikke fort, men utsikten over terrasselandbruket og den snødekte, høye Kanchenhunga på 8586 meter, er mektig. Strekning: New Jalpaiguri – Darjeeling. Lengde: 9 mil. Reisetid: 7 timer.

Delhi Jaisalmer Express
Ta toget til ørkenen. Stig om bord i toget i hovedstaden om ettermiddagen og reis via byer med store murer rundt – over Aravallifjellene og gjennom Tharørkenen – til eventyrbyen Jaisalmer, med ankomst neste formiddag. Har du flaks, vil du se ville kameler som løper om kapp med steppeløpere langs sporet. Strekning: Delhi – Jaisalmer. Lengde: 92 mil. Reisetid: 18 timer.

Darbhanga Express
Fra Indias økonomiske senter til dets åndelige ditto. Gjør som seks millioner pilegrimer: Valfart til den hellige byen Varanasi ved elven Ganges. Togturen fra Mumbai går tvers over subkontinentet og byr på utsikt over mange slags landskap: fjell, frodige sletter, halvørken og skog. Strekning: Mumbai – Varanasi. Lengde: 188 mil. Reisetid: 25 timer.

Kerala Express
De 300 milene fra hovedstaden i nord til Keralas administrasjonssenter Trivandrum i sør tar sin tid – mer enn to døgn! De første timene skuer du over gulbrune hveteåkre, det siste stykket over kokospalmer og lyse sandstrender. Toget tar deg gjennom flere klimasoner. Strekning: Delhi – Trivandrum. Lengde: 304 mil. Reisetid: 51 timer.

Togreise i India lar seg fint kombinere med sol og bad i Goa eller Kerala.

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV INDIA

Yoga

Yoga beskrives som «et svært mangfoldig fenomen». Tross mangfoldet er det likevel noen fellesnevnere. Yoga handler om konsentrasjon og fokusering, om å ta kontroll over eget mentalt og kroppslig liv, slik at sansebegjær og mental aktivitet faller til ro og til syvende og sist opphører. Målet med yoga er å skape ro, fokus og konsentrasjon, og å oppnå stillhet og uforanderlighet.
India er et land med lange tradisjoner innen meditasjon, spirituell energi og yoga. Ta det et skritt lenger enn yogatimene på helsestudioet, og få et dypere innblikk i både religionen og filosofien, kombinert med opplevelser, storslått natur og reiselyst.

Les mer

Varanasi

Trekk pusten dypt, rens tankene, ro ned pulsen og gjør deg klar. Du er på vei til et av de mest fargesterke, kaotiske og ærligste steder på jord. Varanasi trollbinder, forbauser og hypnotiserer deg, men er du klar for eventyret vil det høyst sannsynlig bli ett av dine beste i India. Varanasi, kjent gjennom tidene som Kashi (City of Life) og Benares, er en av de 7 hellige byene innen hinduismen. Byens er sentrum for religion, meditasjon, kunnskap og lærdom, og her lever mytene, sagnene, guden Shiva og den hellige elven Ganges.

Les mer

Tiger Safari

Du befinner deg midt i Jungelboken, og kommer ridende på en elefant i grålysningen. Fra toppen av det majestetiske dyret spaner du etter skygger, lytter til hjortenes varsellyder og du mener du har skimtet en hvit haletipp i mannshøyt gress. Så ligger de plutselig der, to tigre, makelig utstrakt på en seng av løv, og uten å bry seg om din entusiasme. Alt føles så uvirkelig. Tigre! Dette er jungelens ypperste vesen. Den ligger der lys levende og puster rolig i morgenstillheten. Gjesper litt, strekker de store potene fremfor seg og krummer ryggen. Kaster et blikk i din retning og innser at du ikke er interessant og ser deretter bort.

Les mer

Togreiser i India

I India finnes at av verdens største jernbanenett, og det dekker det meste av alle landets hjørner. Det indiske jernbanenettet har eksistert i mer enn 150 år, og var det første i Asia. En reise med jernbane i India er en spennende måte å oppleve mangfoldet som dette enorme landet har å by på. Jernbanenettet er – grunnet dets størrelse – en blanding av gammelt og nytt. Indian Railways transporterer utrolig 5 milliarder mennesker årlig, på kryss og tvers av landet, og har med rette blitt kalt «Indias livslinje». Du kan reise med luksustog, fjellbaner eller kortere strekninger mellom Indias kjente byer og attraksjoner.

Les mer

Kerala Backwaters

Du ønsker noe annet enn de vanlige hotellene og strendene, så hvorfor ikke ta noen dager på en husbåt? Det er ikke hvilken som helst type husbåt, men den typen inderne kalles Kettuwallams. Ordet betyr egentlig ”båt av knuter”, og opprinnelig var de bygget uten en eneste spiker. I dag er båtene gjort noe om, men de er fortsatt bygget av lokalt materiale som bambus, kokosblader, treverk fra aracanut trærne og belysningen kommer fra solcellepaneler. Båtene tilbyr samme standard som et mellomklassehotell og tilbyr alt du trenger med soverom, bad og sittegrupper.

Les mer

Jaipur

Ranke raiput- menn med turbaner, glitrende øreringer og store buskete skjegg. Kvinnenes sarier er et orgie av farger med tråder av gull. De bærer familieformuen til offentlig skue i form av raslende smykker fra topp til tå. Langhalsede dromedarer med store, fine ører lunter avsted i passgang, mens underkjeven kjører sirkelbevegelser under drøvtyggingen. Hovedstaden Jaipur er en perle og ligger i den meget fargerike og interessante delstaten Rajasthan.

Les mer

Goa

Goa er noe meget spesielt. Her er lange hvite og gylne sandstrender og grønne, nærmest selvlysende rismarker. I byenes gater, mellom de fargede husene i kolonistil, er menneskemyldret ikke så stort og stressende som ellers i India. Goa er stedet hvor du kan oppleve avslapningens kunst, bare ved å sitte i skyggen av høye, svaiende kokospalmer og nyte en iskald drikke eller grillet fisk. Du kan besøke Indias minste delstat, Goa, hele året, men monsuntiden (juni – september) er meget regnfull, og det kan være farlig å bade på dette tidspunktet. Havet er lunt om vinteren, og bølgene bruser omkring de badende med masser av skumsprøyt.

Les mer

Det gylne triangel

Byene Delhi, Agra (med Taj Mahal) og Jaipur utgjør det berømte gylne triangel. Start reisen i Delhi – en by full av legender, en blanding av gammelt og nytt – og full av severdigheter. Delhi er Indias hovedstad. Byens farger, levende småbutikker og mogularkitektur i gamle Delhi utgjør en påfallende motvekt til glansen i den nye delen New Delhi, hvis brede alleer og flotte hager gir bydelen et særegent preg. Besøk Indias største moské, Jama Masjid, seierssøylen Qutb Minar fra det 13. århundre og gravplassen til Gandhi.

Les mer

Delhi

Delhi er Indias historiske hovedstad. Byens farger, levende småbutikker og mogularkitekturen i gamle Delhi utgjør en påfallende motvekt til glansen i den nye delen av New Delhi, hvis brede avenyer og flotte hager gir bydelen et særegent preg. Slalåmkjørende trehjulede autorickshaws, galopperende hester foran kjerrer, raslende busser, taxier og lastevogner. Trengselen er enorm og larmen ubeskrivelig. Men Delhi har også skjønnhet å komme med. Praktfulle historiske byggverk. Basarer og gater hvor du føler deg hensatt til orientalsk middelalder.

Les mer

Agra

Taj Mahal er kjent over hele verden og er nærmest blitt et symbol på India. Foruten å være usedvanlig vakkert har bygningen også en fascinerende kjærlighetshistorie knyttet til seg. «Palassets krone» (Taj Mahal) er et mausoleum, som stormogulen Shah Jahan bygde til ære for sin yndlingskone Mumtaz Mahal. Byggingen av Taj Mahal begynte i 1632 og tok hele 22 år. Det anslås at 22 000 mennesker jobbet for å fullføre monumentet. I den store kuppelen står to symbolske graver for Mumtaz og Jahan. De virkelige gravene befinner seg i kjelleren under kuppelen. Utallige sider er blitt skrevet om det storslagne mausoleet og ansees som et av verdens suverent vakreste byggverk.

Les mer

Nahargarh

Nahargarh i Ranthambore er kanskje det mest populære palasset for en bryllupsreise, med tanke på sin beliggenhet rett ved nasjonalparken. Her får dere nemlig oppleve Indias natur på sitt aller beste, villeste og vakreste. Nasjonalparken ligger omgitt av fjellkjedene Aravali og Vindhya, og strekker seg over et område på 400 kvadratkilometer. Denne uberørte villmarken var en gang jaktmarkene til maharaja’ene i Jaipur. I dag er det ett av de beste reservatene for å se tiger i hele India.

Les mer

Alsisar Haveli

Dette vakre palasset ble bygd i 1892, og i 1994 ble det omsorgsfullt gjort om til et luksushotell, og befinner seg i hjertet av byen Jaipur, også kjent som Den rosa by. Til tross for sin beliggenhet midt i byen, er palasset en stille og fredelig oase i en ellers så hektisk by. Palasset har en staselig arkitektur, eksepsjonell service og en kongelig atmosfære. Dermed har dere et ypperlig utgangspunkt til å oppleve alt den flotte byen har å by på. Palasset tilbyr 47 rom, alle vakkert innredet med himmelsenger, lysekroner i taket, lekre marmorbadekar og eksklusive tekstiler, som bidrar til at dere kan nyte dagene som kongelige.

Les mer

Bryllupsreise i India

Det er ingen tvil om at vakre og eventyrfylte India passer utmerket til en bryllupsreise. Hvilken bedre måte å feire bryllupsreisen på enn å gjøre den til et riktig eventyr hvor dere rir på elefanter, ser ville tigre og bor som en prins og prinsesse i et palass? Rajasthan er den største delstaten i India, og det er få delstater som har mer å tilby. Hovedstaden heter Jaipur, også kjent som Den rosa by, og lokker med spektakulære fort, palasser, templer, flotte bygninger og sjarmerende gater hvor håndverkere viser frem sine skatter.

Les mer