Finn din ville side – og stå ansikt til ansikt med Shere Khan – jungelens konge!

Bli med på en fantastisk reise gjennom Jungelboken – hvor hovedpersonen heter Shere Khan!

Det er tidlig morgen, og solen har ikke brutt gjennom morgentåken. Du sitter i bilen; spaner etter skygger, lytter til hjortedyrenes varselrop og mener du har skimtet en hvit haletipp i det mannshøye gresset.

Plutselig ser du den! Tigeren - jungelens ypperste vesen. Den ligger der lys levende og enser ikke at du er der. Gjesper litt og strekker de store potene foran seg. Rister på det store hodet og krummer ryggen. Så forsvinner den inn i skogen.

Denne reisen tar deg med til tigrenes rike og nasjonalparkene Bandhavgarh, Kanha og Corbett, og gir deg sjansen til å se en av verdens vakreste dyr i sine naturlige omgivelser. Parkene er også hjem til en rekke andre dyrearter, så det blir noen minneverdige møter med Indias ville natur.

Reisen inkluderer også et besøk til Agra, hjem til Taj Mahal, selve symbolet på India.

VARIGHET: 14 dager/13 netter.

DAG 1: Norge – Delhi

Avreise fra Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa. I Delhi ønskes dere velkommen av en representant fra vår lokale samarbeidspartner i India. Dere mottas med den gjestfriheten som kjennetegner landet. Transport til hotellet for innsjekk.

Overnatting:
Delhi

DAG 2: Delhi – Agra

I dag reiser dere til Agra, kjent verden rundt som byen med Taj Mahal. Om ettermiddagen blir det besøk på det berømte Agra Fort. Den enorme festningen i rød sandsteinen er mildt sagt imponerende. Fire generasjoner har bidratt til å reise dette imponerende byggverket.

Overnatting: Agra

DAG 3: Agra – Umaria

Dagen starter med et besøk til verdensberømte Taj Mahal, som anses som selve symbolet på India. Foruten å være usedvanlig vakker har bygningen også en fascinerende kjærlighetshistorie knyttet til seg. Mausoleet ble bygd av stormogulen Shah Jahan, til ære for sin yndlingskone Mumtaz Mahal. Byggingen begynte i 1632 og tok 22 år å fullføre. Utallige sider er skrevet om Taj Mahal, men ingenting er bedre enn å oppleve det selv.

Etter endt besøk blir dere kjørt til togstasjonen for nattog til Umaria.

Overnatting: Tog

DAG 4: Umaria – Bandhavgarh nasjonalpark
tiger-1634324_1920

Dere ankommer Umaria tidlig om morgen. På togstasjonen venter en sjåfør, som kjører dere til hotellet. Formiddagen fri til å slappe av.

Om ettermiddagen blir dere tatt med til Bandhavgarh nasjonapark, for den første tigersafarien.
Denne spektakulære parken har et variert landskap, og er hjem til en rekke dyrearter. Parken er kjent for å ha størst antall tigre i verden så det er stor sjanse for at jungelens konge viser seg frem!

Overnatting: Bandhavgarh

DAG 5-6: Bandhavgarh nasjonalpark
wild-3837281_1920

Dagen er satt opp for safari i parken. Det er lagt opp til morgen- og ettermiddagssafari. Mellom etappene er det avslapning på hotellet.

Bandhavgarh er akkurat som Jungelboken. Foruten Shere Khan er det stor sjanse for å se bjørnen Baloo, leoparder, sjakaler, ulver, sambarhjorter, indiske gaseller, aper og fugler.

I parken er det også et 2000 år gammelt fort, som ligger på en 400 meter høy klippe. Kongen av Bandhavgarh satt her og speidet utover sitt rike. I dag er palasset en ruin, og tigersporene rundt vitner om at parken nå tilhører de stripete med fire poter.

Overnatting: Bandhavgarh

DAG 7: Bandhavgarh – Kanha nasjonalpark
bird-3121432_1920

Ta farvel med dyrene i Bandhavgarh og så kjører dere til neste nasjonalpark på listen: Kanha.

Kanha var hovedaktør i Indias ambisiøse tigerprosjekt, som ble startet i 1972. Prosjektet skal sikre tigrenes overlevelse.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Kanha

DAG 8-9: Kanha nasjonalpark
india-2361264_1920

Dagene er satt av til safariopplevelser i parken. Det blir morgen- og ettermiddagssafari, med avslapning på hotellet mellom etappene.

Kanha nasjonalpark ligger i ”Kiplings jungelland” i Satpura-fjellene. Elven Banjar er parkens livsnerve, og landskapet varier mellom skog, åpne gressletter og bambuskratt. Foruten tiger er det stor sjanse for å se axishjort, som det finnes et stort antall av. Hold også utkikk etter leopard, gaurokse, sambarhjort, stripete hyene, villsvin, villhund og leppebjørn.

Overnatting: Kanha

DAG 10: Kanha nasjonalpark – Delhi
Jama Masjid 01

Etter frokost blir dere kjørt til flyplassen i Nagpur for fly til Delhi. Vel fremme i Delhi blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet for innsjekk.
Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Delhi

DAG 11: Delhi – Corbett nasjonalpark
reclining-monkey-3484185_1920

Eventyret fortsetter med transport til Corbett nasjonalpark. Innsjekk på hotellet.

Om ettermiddagen blir det safari i parken, som er Indias eldste nasjonalpark.

Overnatting: Corbett

DAG 12: Corbett nasjonalpark – Dhikala
OWLL8165 – Kopi

Dagen starter med en morgensafari i parken.

Corbett nasjonalpark ligger ved foten av Himalaya-fjellene og består av et 1318 kvadratkilometer stort område. Det meste av parken består av skog, med elven Ramganga som bukter seg gjennom.
Dyrelivet er meget rikt, og rundt 100 tigre lever i parken. I tillegg er det elefanter, leoparder, axishjort, leppebjørn og fugler.

Deretter kjører dere til Dhikala Forest Lodge, en av de få lodgene i India hvor du bor inne i nasjonalparken. Om ettermiddagen venter nok en safari.

Overnatting: Dhikala Forest Lodge

DAG 13: Dhikala - Corbett nasjonalpark
india-3376006_1920

Morgensafari. Deretter kjører dere til nattens overnattingssted. Ettermiddagen er fri til avslapning og egne aktiviteter.

Overnatting: Corbett

DAG 14: Corbett nasjonalpark – Delhi – Norge
View of Rajpath ceremonial boulevard from the Secretariat Building towards the India Gate - New Delhi

Dagen starter med morgensafari – en siste sjanse for å se tigre. Så kjører dere til Delhi.
Innsjekk og fly hjem til Norge.

Spør oss om pris!

Merk at Taj Mahal er stengt fredager slik at programmet må tilpasses deretter.

Avhengig av flyreisen, kan det være nødvendig å forlenge reisen med 1 natt før hjemreisen.

Reiseperiode: 1.oktober – 1.juni (parkene er ofte stengt i monsunperioden; juni – september).

Prisen inkluderer:

 • Fly Norge – Delhi – Norge i økonomiklasse
 • Innlandsfly Nagpur - Delhi
 • Flyskatter
 • 13 overnattinger, inkludert helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • All transport i henhold til program
 • Safari i henhold til program
 • Togreise Agra – Umaria
 • Inngang til monumenter/severdigheter i henhold til program
 • Inngang til nasjonalparkene Bandhavgarh, Kanha og Corbett
 • Engelsktalende sjåfør/guide i henhold til program
 • Alle lokale skatter og avgifter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i India

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum til India
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Transport ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør/guide
 • Kameraavgifter ved monumenter/severdighete
Slik bestiller du hos oss 2

KONTAKT OSS

Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor og fortell oss hva du vil oppleve. Vi setter sammen reisen slik du vil ha den. Du kan også ringe til oss på tlf. 40458517.

VI SKREDDERSYR REISEN

Hos Unike Reiser får du din egen reisekonsulent. Sammen avklarer dere alle spørsmål og sjekker muligheter så reisen blir som du ønsker.

REISEN BLIR BOOKET

Når planen er godkjent av deg så booker vi reisen hos flyselskaper og samarbeidspartnere, slik at alt er klart for avreise. Nå kan du kjenne reisefeberen!

AVREISE

Verden er herlig og du skal ut på tur. Unike Reiser og våre samarbeidspartnere står klare til å hjelpe deg før, under og etter reisen. God tur!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

SVAR PÅ HENVENDELSER

Vi forsøker å svare på alle henvendelser så fort som mulig. Fortvil ikke dersom du ikke får svar med en gang – vi har bare mye å gjøre og du vil få svar innen kort tid! Send oss en gjerne en melding fra denne siden eller en mail direkte til post@unikereiser.no.

RING OSS GJERNE

Vi forsøker å besvare alle henvendelser innen 48 timer. Dersom du trenger raskere svar så er det bare å ringe oss.

TILGJENGELIG ALLE HVERDAGER, 09:00 - 17:00

(+47) 404 58 517

Ut på tur

OPPLEV INDIA

Yoga

Yoga beskrives som «et svært mangfoldig fenomen». Tross mangfoldet er det likevel noen fellesnevnere. Yoga handler om konsentrasjon og fokusering, om å ta kontroll over eget mentalt og kroppslig liv, slik at sansebegjær og mental aktivitet faller til ro og til syvende og sist opphører. Målet med yoga er å skape ro, fokus og konsentrasjon, og å oppnå stillhet og uforanderlighet.
India er et land med lange tradisjoner innen meditasjon, spirituell energi og yoga. Ta det et skritt lenger enn yogatimene på helsestudioet, og få et dypere innblikk i både religionen og filosofien, kombinert med opplevelser, storslått natur og reiselyst.

Les mer

Varanasi

Trekk pusten dypt, rens tankene, ro ned pulsen og gjør deg klar. Du er på vei til et av de mest fargesterke, kaotiske og ærligste steder på jord. Varanasi trollbinder, forbauser og hypnotiserer deg, men er du klar for eventyret vil det høyst sannsynlig bli ett av dine beste i India. Varanasi, kjent gjennom tidene som Kashi (City of Life) og Benares, er en av de 7 hellige byene innen hinduismen. Byens er sentrum for religion, meditasjon, kunnskap og lærdom, og her lever mytene, sagnene, guden Shiva og den hellige elven Ganges.

Les mer

Tiger Safari

Du befinner deg midt i Jungelboken, og kommer ridende på en elefant i grålysningen. Fra toppen av det majestetiske dyret spaner du etter skygger, lytter til hjortenes varsellyder og du mener du har skimtet en hvit haletipp i mannshøyt gress. Så ligger de plutselig der, to tigre, makelig utstrakt på en seng av løv, og uten å bry seg om din entusiasme. Alt føles så uvirkelig. Tigre! Dette er jungelens ypperste vesen. Den ligger der lys levende og puster rolig i morgenstillheten. Gjesper litt, strekker de store potene fremfor seg og krummer ryggen. Kaster et blikk i din retning og innser at du ikke er interessant og ser deretter bort.

Les mer

Togreiser i India

I India finnes at av verdens største jernbanenett, og det dekker det meste av alle landets hjørner. Det indiske jernbanenettet har eksistert i mer enn 150 år, og var det første i Asia. En reise med jernbane i India er en spennende måte å oppleve mangfoldet som dette enorme landet har å by på. Jernbanenettet er – grunnet dets størrelse – en blanding av gammelt og nytt. Indian Railways transporterer utrolig 5 milliarder mennesker årlig, på kryss og tvers av landet, og har med rette blitt kalt «Indias livslinje». Du kan reise med luksustog, fjellbaner eller kortere strekninger mellom Indias kjente byer og attraksjoner.

Les mer

Kerala Backwaters

Du ønsker noe annet enn de vanlige hotellene og strendene, så hvorfor ikke ta noen dager på en husbåt? Det er ikke hvilken som helst type husbåt, men den typen inderne kalles Kettuwallams. Ordet betyr egentlig ”båt av knuter”, og opprinnelig var de bygget uten en eneste spiker. I dag er båtene gjort noe om, men de er fortsatt bygget av lokalt materiale som bambus, kokosblader, treverk fra aracanut trærne og belysningen kommer fra solcellepaneler. Båtene tilbyr samme standard som et mellomklassehotell og tilbyr alt du trenger med soverom, bad og sittegrupper.

Les mer

Jaipur

Ranke raiput- menn med turbaner, glitrende øreringer og store buskete skjegg. Kvinnenes sarier er et orgie av farger med tråder av gull. De bærer familieformuen til offentlig skue i form av raslende smykker fra topp til tå. Langhalsede dromedarer med store, fine ører lunter avsted i passgang, mens underkjeven kjører sirkelbevegelser under drøvtyggingen. Hovedstaden Jaipur er en perle og ligger i den meget fargerike og interessante delstaten Rajasthan.

Les mer

Goa

Goa er noe meget spesielt. Her er lange hvite og gylne sandstrender og grønne, nærmest selvlysende rismarker. I byenes gater, mellom de fargede husene i kolonistil, er menneskemyldret ikke så stort og stressende som ellers i India. Goa er stedet hvor du kan oppleve avslapningens kunst, bare ved å sitte i skyggen av høye, svaiende kokospalmer og nyte en iskald drikke eller grillet fisk. Du kan besøke Indias minste delstat, Goa, hele året, men monsuntiden (juni – september) er meget regnfull, og det kan være farlig å bade på dette tidspunktet. Havet er lunt om vinteren, og bølgene bruser omkring de badende med masser av skumsprøyt.

Les mer

Det gylne triangel

Byene Delhi, Agra (med Taj Mahal) og Jaipur utgjør det berømte gylne triangel. Start reisen i Delhi – en by full av legender, en blanding av gammelt og nytt – og full av severdigheter. Delhi er Indias hovedstad. Byens farger, levende småbutikker og mogularkitektur i gamle Delhi utgjør en påfallende motvekt til glansen i den nye delen New Delhi, hvis brede alleer og flotte hager gir bydelen et særegent preg. Besøk Indias største moské, Jama Masjid, seierssøylen Qutb Minar fra det 13. århundre og gravplassen til Gandhi.

Les mer

Delhi

Delhi er Indias historiske hovedstad. Byens farger, levende småbutikker og mogularkitekturen i gamle Delhi utgjør en påfallende motvekt til glansen i den nye delen av New Delhi, hvis brede avenyer og flotte hager gir bydelen et særegent preg. Slalåmkjørende trehjulede autorickshaws, galopperende hester foran kjerrer, raslende busser, taxier og lastevogner. Trengselen er enorm og larmen ubeskrivelig. Men Delhi har også skjønnhet å komme med. Praktfulle historiske byggverk. Basarer og gater hvor du føler deg hensatt til orientalsk middelalder.

Les mer

Agra

Taj Mahal er kjent over hele verden og er nærmest blitt et symbol på India. Foruten å være usedvanlig vakkert har bygningen også en fascinerende kjærlighetshistorie knyttet til seg. «Palassets krone» (Taj Mahal) er et mausoleum, som stormogulen Shah Jahan bygde til ære for sin yndlingskone Mumtaz Mahal. Byggingen av Taj Mahal begynte i 1632 og tok hele 22 år. Det anslås at 22 000 mennesker jobbet for å fullføre monumentet. I den store kuppelen står to symbolske graver for Mumtaz og Jahan. De virkelige gravene befinner seg i kjelleren under kuppelen. Utallige sider er blitt skrevet om det storslagne mausoleet og ansees som et av verdens suverent vakreste byggverk.

Les mer

Nahargarh

Nahargarh i Ranthambore er kanskje det mest populære palasset for en bryllupsreise, med tanke på sin beliggenhet rett ved nasjonalparken. Her får dere nemlig oppleve Indias natur på sitt aller beste, villeste og vakreste. Nasjonalparken ligger omgitt av fjellkjedene Aravali og Vindhya, og strekker seg over et område på 400 kvadratkilometer. Denne uberørte villmarken var en gang jaktmarkene til maharaja’ene i Jaipur. I dag er det ett av de beste reservatene for å se tiger i hele India.

Les mer

Alsisar Haveli

Dette vakre palasset ble bygd i 1892, og i 1994 ble det omsorgsfullt gjort om til et luksushotell, og befinner seg i hjertet av byen Jaipur, også kjent som Den rosa by. Til tross for sin beliggenhet midt i byen, er palasset en stille og fredelig oase i en ellers så hektisk by. Palasset har en staselig arkitektur, eksepsjonell service og en kongelig atmosfære. Dermed har dere et ypperlig utgangspunkt til å oppleve alt den flotte byen har å by på. Palasset tilbyr 47 rom, alle vakkert innredet med himmelsenger, lysekroner i taket, lekre marmorbadekar og eksklusive tekstiler, som bidrar til at dere kan nyte dagene som kongelige.

Les mer

Bryllupsreise i India

Det er ingen tvil om at vakre og eventyrfylte India passer utmerket til en bryllupsreise. Hvilken bedre måte å feire bryllupsreisen på enn å gjøre den til et riktig eventyr hvor dere rir på elefanter, ser ville tigre og bor som en prins og prinsesse i et palass? Rajasthan er den største delstaten i India, og det er få delstater som har mer å tilby. Hovedstaden heter Jaipur, også kjent som Den rosa by, og lokker med spektakulære fort, palasser, templer, flotte bygninger og sjarmerende gater hvor håndverkere viser frem sine skatter.

Les mer