SYKKELTURER I ROMANIA

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– På sykkel i Draculas rike!

De fleste tenker vampyrer og varulver når de hører ordet Romania, men landet er så mye, mye mer. Her finner du nesten uberørt natur, dype skoger og ruvende fjell. Grønne enger strekker seg foran deg, på landsbygda brukes ofte fortsatt hest og kjerre og de gamle trekirkene gir det hele et historisk sus. Hva er vel da bedre enn å ta sykkelen fatt så du virkelig kan ta og føle på det ekte og genuine Romania?

Turen starter med tog fra Bucuresti til Brasov, den koselige byen ved foten av Karpatene. Brasov er nesten et must når du drar til Romania og selvfølgelig skal du få tid til og utforske den flotte byen på egenhånd også. I tillegg skal du få bli med på en dagstur til Bran, byen kjent for Draculas slott og vampyrenes hjemsted. Etter et besøk hos Vlad Tepes, går turen til Piatra Crailului Park, kanskje den flotteste og mest kjente nasjonalparken i hele Romania.

Fjellkjeden er rundt 25 kilometer lang og på sitt høyeste punkt ruver den 2238 meter over havet. Hvert år kommer tusenvis av naturelskere hit for vandreturer, klatring og sykling. Området er også kjent for sine mange grotter og huler, krystallklare bekker og fossefall, samt er hjem til utallige plantearter. Dyrelivet er rikt med bjørn og ulv som de mest kjente innbyggerne. Nettopp derfor avsluttes besøket ditt her med nettopp et besøk ved bjørnehiet – og er du heldig får du se gamle bamsefar.

Så er det sykkelen som gjelder! En hel dag tilbringer du på to hjul i områdene rundt Brasov. Selvfølgelig går turen til byer som Harman, Prejmer og Rasnov slik at du kan se de gamle festningene som ruver på fjellkanter og fjelltoppene. Transilvania er unikt med sine 200 saksiske middelalderbyer og området alene har syv festninger og fort fra denne tiden som står på UNESCOs verdensarvliste. Det blir en historisk sykkeltur med festninger, grønnkledde åser og vakre fjell. Lokalbefolkningen er vennlig og imøtekommende, og du inviteres hjem på lunsj til en lokal familie med tradisjonell husmannskost.

Etter en dag med mange inntrykk tar du toget til Sibiu, som i 2007 ble kåret til Europas kulturelle hovedstad. Sykkelturen i dag tar deg til Răşinari og Cisnădioara, to koselige små byer omringet av storslått natur. Det er nesten som om tiden har stått stille de siste hundre år.
I Sighisoara får du tid på egenhånd til og utforske byen og området, før reisen går videre til den vakre sakserbyen Viscri. Denne er en del av Eminescu Trust Village Restoration og hovedattraksjonen er kirken som også står på UNESCOs liste. Lyden fra hovene til hesten som trekker kjerra du sitter i, duften av tjære og smeltet metall henger i luften når du kommer inn til smeden og hans verksted. Her høster fortsatt de tradisjonelle håndverkerne stor respekt og produktene har høy kvalitet. Lunsjen inntar du hos en lokal familie og alt som dekkes frem på bordet foran deg er nærprodusert og ferskt.

Du bytter ut hest og kjerre med sykkelen din igjen, og tar deg frem til Mesendorf. Her sykler du mellom enger, grønne skoger og flotte hager. Dette er virkelig landsbygda og rundt deg beiter kuer og sauer på blomsterkledde enger. Koselige små hus i pastellfarger med tretak og velduftende frukttrær i hagene utenfor. I Malancrav overnatter du i et av de koselige husene, så følger en velfortjent hviledag hvor du slapper av, nyter omgivelsene og naturen, og selvfølgelig nyter hjemmelaget god mat! Hvorfor ikke bruke dagen med en vandring til Breite Plateau, eikeskogen med de eldste eiketrærne i hele Romania?
Turen avsluttes med tog tilbake til Bucuresti og kvelden til fri disposisjon slik at du kan ta en titt på denne flotte hovedstaden.

Sykkelturen tar deg med på en unik reise gjennom det storslåtte Romania og landets vakre natur og spennende kultur. Det er en flott måte å kombinere en aktiv ferie med genuine opplevelser.
Turen varer i 13 dager og kan forlenges med noen dager i Bucuresti eller ved havet.

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV ROMANIA

Sykkelturer i Romania

De fleste tenker vampyrer og varulver når de hører ordet Romania, men landet er så mye, mye mer. Her finner du nesten uberørt natur, dype skoger og ruvende fjell. Grønne enger strekker seg foran deg, på landsbygda brukes ofte fortsatt hest og kjerre og de gamle trekirkene gir det hele et historisk sus. Hva er vel da bedre enn å ta sykkelen fatt så du virkelig kan ta og føle på det ekte og genuine Romania? Turen starter med tog fra Bucuresti til Brasov, den koselige byen ved foten av Karpatene.

Les mer

Brasov

Et besøk i Transilvania er ikke komplett uten et besøk i Brasov. Den sjarmerende byen ligger omringet av Karpatenes mektige fjelltopper, og det er ikke uten grunn Brasov er en av Romanias mest besøkte byer. Med sin herlige blanding av gotikk, barokk og renessanse, nytt og gammelt, vil den garantert sjarmere deg allerede i løpet av de første timen. Byen ble grunnlagt i 1211, og deler av byen har beholdt sin følelse av middelalderen med sine tunge steinbygg, festningsmurer og ikke uten grunn spilles det ofte inn filmer i byen. Sett fra deg leiebilen, ta bena og start dagen med den koselige gågaten.

Les mer

Bran

Du speider utover dalen i Transilvania. Navnet formelig drypper av blod. Der ligger det. Innhyllet i tåke. Slottet med den overnaturlige magien rundt seg. Hårene reiser seg på ryggen, du kjenner det dypt inn i sjelen og et kaldt gufs går gjennom deg. Du vet det var lenge siden han bodde der, at alt egentlig bare er overtro, påfunn og gamle myter, skapt av menneskets fantasi og behov for å forklare det grusomme, men allikevel. Velkommen til Bran og Draculas hjem!

Les mer

Bucuresti

Bucuresti er en annerledes by. En by som ikke er formet etter europeisk standard. Men søk dypere, og byen er meget interessant. I tidligere tider var byen kjent som Lille Paris, full av kulturelle innslag og en prangende vakker arkitektur utgjorde store deler av bybildet. Det var før Ceausescus. Hovedstaden i Romania er vel verdt et besøk, og du kommer til å oppleve en interessant og spennende by. Menneskene er vennlige, prisene bra og mulighetene er mange. Bucuresti er første gang nevnt i skriftlige kilder i 1459. Byen ble et viktig handelssted i fyrstedømmet Valakia og var i perioder hovedstad og residensby for fyrstene.

Les mer