SHARM EL SHEIK

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Rødehavets perle!

Solen stiger sakte opp over ørkenfjellene og farger dem i alle tenkbare nyanser av lilla, oransje og gull. Det skimrer i havoverflaten i det klare vannet, og ett par delfiner svømmer nysgjerrig inn mot badestranden som fortsatt er folketom. Bare ett par morgenfugler er oppe og løper langs strandpromenaden før solen virkelig får tak. Om bare noen timer vil hotellrestaurantene yre av sultne gjester, selgere som åpner butikkene sine med alt fra parfymer, papyrus og kopierte designervarer.

I marinaen er det allerede full trafikk der dykkere, snorklere og fiskere forbereder båtene sine med nitro – flasker, svømmeføtter og agn. Strendene vil fylles av badeglade, solelskende livsnytere fra hele verden. For det er noe av hva Sharm el Sheikh er best på: Sol, bad og varme. Selv i de kaldeste månedene her i nord er du garantert sommer og sol, og en temperatur i vannet som aldri går under 20 grader.  Rødehavet varmes nemlig opp av de tektoniske platene, og derfor er temperaturen relativt stabil. I tillegg gjør dette Rødehavet til et ideologisk sted for koraller, planter og all verdens fargerike fisk. Nettopp derfor er Sharm el Sheikh ett mekka for dykkere og snorklere.  Her finner du Ras Um Sid som er rangert som verdens nest beste dykkested etter Great Barrier Reef i Australia. Men for deg som bare vil snorkle holder det lenge med hotellstranden for å se en dragefisk eller en Nemo fisk eller to.

Sharm el Sheikh har mer å by på enn badeliv. Her finner du restauranter fra alle verdens kriker og kroker, enhver gane blir garantert fornøyd. Kinesisk, amerikansk, indisk, arabisk, ja alt du kan tenke deg, i alle kategorier. Prøv deg frem under ferien: alt fra lokale gatekjøkken der egypterne selv spiser, til de flotte femstjerners restaurantene.
Skulle det rocke i dansefoten er det nok av utesteder å velge mellom. Enten du vil se orientalske show med magedans eller virkelig slå ut håret og la dansen gå. For vennegjenger og partylystne har Sharm el Sheikh et utall steder å velge mellom: Pacha, Buddha Bar og Hard Rock Cafe.

Tilbring gjerne en hel dag på Rødehavet. Det er nok av spennende båtturer å velge mellom. Bli med på et prøvedykk – eller ta dykkesertifikat. Fra båten kan du prøve fiskelykken, snorkle, eller bare ligge på soldekket med en god bok.

Sharm er omgitt av turkisblått hav på den ene siden og ørken på den andre. Føl deg som Lawrence of Arabia når du utforsker landskapet fra kamelryggen eller hesteryggen. For den som ønsker litt mer action: Quad – bike. Uansett så er ørkenen like mektig. Avslutt turen hos beduinene med en kopp te eller grillaften- og opplev en stjernehimmel du aldri har sett maken til!

Fra Sharm el Sheik arrangeres det dagsturer til Kairo, Dahab, Blue Lagoon og Luxor. Om natten kan du vandre opp Mosesfjellet.

Så enten du vil ha fart og eventyr, fest og moro eller bare nyte solen og nydelig mat, er Sharm el Sheikh stedet for deg!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV EGYPT

Sharm el Sheik

Solen stiger sakte opp over ørkenfjellene og farger dem i alle tenkbare nyanser av lilla, oransje og gull. Det skimrer i havoverflaten i det klare vannet, og ett par delfiner svømmer nysgjerrig inn mot badestranden som fortsatt er folketom. Bare ett par morgenfugler er oppe og løper langs strandpromenaden før solen virkelig får tak. Om bare noen timer vil hotellrestaurantene yre av sultne gjester, selgere som åpner butikkene sine med alt fra parfymer, papyrus og kopierte designervarer.

Les mer

Luxor

Den er overalt, og den sniker seg inn på selv den mest uinteresserte turisten. Fortiden. Den kaller på deg hele tiden, og krever like mye oppmerksomhet som nåtiden. Noen gjenkjenner den kanskje som en nesten lydløs hvisken mellom Karnak – tempelets søyler, mens andre fornemmer bruddstykker av hemmelige ritualer utført i Luxor – tempelets åndelige solgård. Luxor er ingen støyende storby. Den deles i to: Øst og vest. Turisttrafikken er spesielt synlig i Luxor øst. Hit kommer besøkende fra hele verden for å beundre de gamle monumentene og reise tilbake til fortiden via templer og museer.

Les mer

Kairo

Plutselig dukker de opp. Pyramidene. De dukker opp som mektige, trekantede spisser langt ut i horisonten. Dette må være verdens eldste synsrand. Her hviler tre mektige faraoer: Kheops, Khefren og Mykerinos. I 4500 år har pyramidene tatt pusten fra de fleste som har besøkt dem gjennom generasjoner. Arkeologer og forskere har klødd seg i hodet over ingeniørkunsten som ikke gir slipp på hemmelighetene sine. Du står foran det eneste av oldtidens syv underverker som fortsatt eksisterer. Pyramidenes størrelse imponerer, og mystikken svever fortsatt over Giza – platået.

Les mer

Hurghada

Den egyptiske Rødehavskysten har utviklet seg med lynets hastighet, og besøkende fra hele verden strømmer hele året til store turistbyene. Strandferien kan enten legges til det avslappende El Gouna eller det mer hektiske og livlige Hurghada. Den største og eldste av Rødehavets badebyer er Hurghada. En gang en liten fiskerby – i dag den tredje største byen langs Rødehavet. Byen har ekspandert enormt de siste årene, og de som besøkte Hurghada 10 år siden, vil de nesten ikke kjenne seg igjen i dag.

Les mer

Cruise på Nilen

Om bord gjør passasjerene seg klare til kveldsbuffeen, og kelnerne står parate til å ta imot bestillinger på drikkevarer. Først ut på natten går skipet gjennom slusen, men da sover de fleste i kahyttene sine, og bare de færreste oppdager at man legger til kai. Skipene legger til i lag, og man kan ikke regne med å få noen utsikt fra kahytten sin, med mindre man er så heldig at skipet man er om bord på ligger ytterst i rekken. Tidlig om morgenen seiler skipet langsomt videre sørover. Landskapet skifter farge. Frodige grønne marker blir til gul ørken, før det skifter tilbake igjen og går helt ned til Nilens bredd.

Les mer