- oppfyll drømmen i dag

Vi tilbyr skreddersydde reiser til Afrika. Se våre reiseforslag for inspirasjon.

Få et gratis og uforpliktende tilbud på din reise!
BESTSELGER
MOBIL BESTSELGER

LAKE NAIVASHA & SAFARI I MASAI MARA

Eventyret i Kenya starter med et besøk på Elefantbarnehjemmet før dere begir dere ut på safari i Nairobi nasjonalpark. Den er ikke blant de største, men kan skryte av å være den eneste parken i Afrika hvor du kan ta bilder av de ville dyrene med skyskrapere i bakgrunnen!

Fortsett så til magiske Lake Nakuru nasjonalpark, med neshorn, apekatter og giraffer. Så videre til sjarmerende Lake Naivasha, hvor en vandretur opp en aktiv vulkan venter og sykling i nasjonalparken Hell’s Gate venter. Reisen tar dere videre til spektakulære Masai Mara, hvor dere ønskes velkommen av løvebrøl og enorme flokker med sebraer og gnuer. Lodgen ligger midt inne i parken, rett ved Mara-elven. Når mørket faller over Masai Mara og dyrene går til ro for natten, samles gjestene rundt leirbålet og det blir dans, sang og eventyrfortellinger fra de lokale.

Dette er en tur som byr på det beste av Afrikas nasjonalparker!

ANBEFALT
MOBIL ANBEFALT

AFRIKAS PERLE

Uganda – magisk, mytisk og vakkert! Denne reisen tar deg med på en reise som gir deg en komplett opplevelse av Afrikas Perle. Eventyret starter med et besøk på Rhino Sanctuary før du fortsetter til den eldste og største parken i Uganda: Murchison Falls. Safarien byr på muligheter til å se løver, elefanter, bøfler og leoparder. En båttur på Victoria Nile er en helt annerledes opplevelse, hvor du avslutter med en fottur opp toppen av et fossefall.

I Kibale nasjonalpark ser guiden frem til å vise deg sjimpansene ”sine”. Parken er hjem til 1450 ”Juliuser”, og har dermed den største konsentrasjonen av menneskets nærmeste slektning.

I nasjonalparken Queen Elizabeth er safariopplevelsene helt unike, og topper seg med en båttur på Kazinga Channel, hvor flodhester dupper i vannkanten. Parken er også hjem til treklatrende løver, et syn du ikke glemmer så lett.
Eventyret slutter med et besøk hos de utrydningstruede og fantastiske gorillaene, som besøkes i Bwindi nasjonalpark.

FAMILIETUR
MOBIL FAMILIETUR

FAMILIEEVENTYR I SØR-AFRIKA

Rundreisen starter i Durban hvor dere henter leiebilen. Deretter setter dere kursen nordover til et av de mest spennende områdene i Zululand. Første stopp på eventyret er Thanda Private Game Reserve.

Reservatet har et rikt dyreliv, og er hjem til De fem store (elefant, løve, leopard, neshorn og bøffel). Ved ankomst blir barna (og foreldre) tatt imot med den gjestfrihet som Sør–Afrika er så kjent for. Barna får utdelt en sekk med nødvendig utstyr for å gjennomføre sitt kurs for å bli en junior ranger.

Barna blir med en viltvokter ut i naturen og lærer om dyr, fugler, spor og planter. Etter endt opphold får barna et diplom og premie. Programmet tilpasses alderen på barna.

LUKSUS
MOBIL LUKSUS

VICTORIA FALLS, SAFARI OG ZAMBEZI!

Denne turen er en luksusreise, som gir deg det beste av hva Zimbabwe har å by på:

Fantastiske Victoria Falls, spektakulære safariopplevelser i Hwange nasjonalpark, kanotur på Zambezi-elven, utmerkede lodger, velsmakende måltider, togtur og vakre solnedganger.

Bedre enn dette kan det ikke bli!

Unike Reiser er norske eksperter på afrikansk safari!

Vi samarbeider bare med lokale, profesjonelle aktører.

KENYA

Livet er for kort til å ikke dra på safari!

Kenya er en destinasjon som nærmest er komplett. Mulighetene her er nesten uendelige. Reisen begynner i Nairobi og fortsett så ut i dyrenes verden. Nasjonalparkene Tsavo, Samburu, Meru, Amboseli og Nakuru venter på deg. På en safari i Kenya er du nesten garantert et møte med De fem store. Sebraer så langt øyet kan se, en leopard døser i et tre, en flokk vortesvin humper av sted med sine fyldige bakender og en elefantflokk er på vei mot elven.

SE ALLE VÅRE SAFARIREISER I KENYA

SØR-AFRIKA

Landet som har det meste!

Landet frister med så mange spennende tilbud at selv den mest erfarne reisende kan miste oversikten. Det kan legges opp spesialturer til fots, til sjøs eller i lufta. Ferien i Sør-Afrika fylles til randen av opplevelser, storslått natur og adrenalinfylte aktiviteter. Opplevelsene tilrettelegges for både par, vennegjengen eller familien. Regnbuenasjonen har noe for alle og det er ikke tvil om at Sør-Afrika er en godtepose av en feriedestinasjon – og kombineres naturligvis med safari!

SE ALLE VÅRE SAFARIREISER I SØR-AFRIKA!

ZIMBABWE

Victoria Falls og spennende safari!

Vi får ofte spørsmålet om hvorfor man skal velge Zimbabwe fremfor Kenya, Sør- Afrika og Tanzania. Selv om vi er veldig glad i alle våre destinasjoner, er Zimbabwe et bemerkelsesverdig land som byr på spektakulære safariopplevelser. Dessuten er Zimbabwe fortsatt et nokså uoppdaget land, og har langt fra så mange besøkende som Kenya, Tanzania og Sør-Afrika. I Zimbabwe er du nesten garantert å være alene med dyrene når du er på safari.

SE ALLE VÅRE SAFARIREISER I ZIMBABWE!

UGANDA

Møt King Kong i Afrikas perle!

Uganda er et eventyr som venter på deg. Det ligger midt i hjertet av Afrika, og roper på deg. Det venter, lokker og forfører. Landet har 12 store nasjonalparker og 14 reservater. Det er ikke dårlig for et så lite land. Her ser du løver som klatrer i trær, sjimpanser som leker og sover under og i fikentrær, giraffer som langsomt tråkker gjennom gresset, sebraer som spiser, antiloper i flokker, flodhester som boltrer seg i vannet og leoparder som svinger med halen fra greinen over deg.

SE ALLE VÅRE SAFARIREISER I UGANDA!

MALAWI

Det nye safarilandet!

Malawi beskrives som ”Afrika for nybegynnere” og ”Det varme hjertet i Afrika”. Her finner du en herlig blanding av landskap, kultur, dyreliv, innsjøer og naturopplevelser. Landet ligger sørøst i Afrika, og landets sjel er Lake Malawi. Innsjøen dekker hele 20 prosent av Malawis areal. De høyeste toppene strekker seg 3000 meter mot himmelen. Store kontraster bidrar til at Malawi har noe av det mest varierte landskapet i hele Afrika.

SE ALLE VÅRE SAFARIREISER I MALAWI!

ZAMBIA

Eventyrlig og med et snev av magi!

Dette er Afrikas uslepne diamant! Zambia er et spennende reisemål for deg som er eventyrlysten og sulten på en opplevelse litt utenom det vanlige. Det er 143 år siden den berømte replikken «Doctor Livingstone I presume» ble uttalt ved Tanganyikasjøen da Henry Stanley endelig kom i kontakt med David Livingstone, den skotske oppdageren. I dag kan du vandre i Livingstones fotspor og utforske Zambia nærmere.

SE ALLE VÅRE SAFARIREISER I ZAMBIA!

TANZANIA

Ville dyr, natur, kultur og strandliv!

Tanzanias natur er Afrikas svimlende storhet for full utblåsning. Vidstrakte sletter, baobabskoger og utdødde vulkaner. Verdens største flokker av gnuer og sebraer og Afrikas høyeste fjell. I Tanzania finner du noen av Afrikas største og mest spektakulære naturreservater og nasjonalparker. Hver og en av dem har noe spesielt å by på, som f.eks. den fantastiske Serengeti- savannen, hvor du finner verdens største flokker med ville dyr.

SE ALLE VÅRE SAFARIREISER I TANZANIA!

RWANDA

Nærmere naturen kommer du ikke!

Lille, sjarmerende, vakre og fascinerende Rwanda. Landet frister deg med gorillatrekking, safari, fugletitting, kulturelle opplevelser, markeder, grotter, landskapet, helikopterturer og festivaler. Det er opp til deg hvilke deler av Rwanda du vil oppleve! Hovedattraksjonen i Rwanda er fjellgorillaene. De lever kun i tre land, og det er rundt 750 fjellgorillaer igjen i verden. Rundt en tredjedel av dem kan du møte i Rwanda.

SE ALLE VÅRE SAFARIREISER I RWANDA!

Kraftig vanedannende og magisk!

Flere som har vært på safari vil nikke anerkjennende til Karens Blizens beskrivelse av opplevelsen av nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Noen sier at du glemmer alle livets sorger og føler at du har en flaske champagne innabords og du er inderlig takknemlig for at du lever. Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være kraftig vanedannede.

Men en safari betyr også at du må stå tidlig opp, før fanden har fått på seg skoene. Du skutter deg i den kjølige morgenluften, og så spør du kanskje deg selv hvorfor du ikke valgte badeferie. For det er nemlig i de tidlige morgentimene at rovdyrene er mest aktive, og du – med litt hell og flaks – vil se en løve eller en gepard nedlegge sitt bytte. Det er ofte mørkt når du blir vekket i diskret med et «jambo, your coffee is ready» fra den andre siden av teltduken.

Zimbabwe 10

Heldigvis er avstanden mellom natt og dag kort i området rundt ekvator, så himmelen rekker å skifte til rosa innen du har fått opp øynene og slurper i deg morgenkaffen. Innen solen kaster sine første stråler på det duggvåte savannegresset, har du sikkert allerede sett din første elefant eller slumrende bøffelflokk.

Frokosten inntas, når solen har fått makt, et sted på savannen hvor gresset er lavt og du har god utsikt til dyrene. I formiddagens hete skjer det derimot ikke så mye, så du kan slappe av på lodgen, enten ved bassenget eller med en avkjølt drink i baren. På ettermiddagen våkner dyrene til live igjen etter siestaen. I de gylne timer frem til solnedgang går det hele opp i en høyere enhet, landskapet gløder og dyrene er igjen aktive. Middagen inntas på lodgen, og du kan avslutte kvelden med en prat med andre safarielskere rundt bålet. Så starter det hele på nytt dagen derpå.

Fotsafari 5
Slik bestiller du hos oss 2

KONTAKT OSS

Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor og fortell oss hva du vil oppleve. Vi setter sammen reisen slik du vil ha den. Du kan også ringe til oss på tlf. 40458517.

VI SKREDDERSYR REISEN

Hos Unike Reiser får du din egen reisekonsulent. Sammen avklarer dere alle spørsmål og sjekker muligheter så reisen blir som du ønsker.

REISEN BLIR BOOKET

Når planen er godkjent av deg så booker vi reisen hos flyselskaper og samarbeidspartnere, slik at alt er klart for avreise. Nå kan du kjenne reisefeberen!

AVREISE

Verden er herlig og du skal ut på tur. Unike Reiser og våre samarbeidspartnere står klare til å hjelpe deg før, under og etter reisen. God tur!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

SVAR PÅ HENVENDELSER

Vi forsøker å svare på alle henvendelser så fort som mulig. Fortvil ikke dersom du ikke får svar med en gang – vi har bare mye å gjøre og du vil få svar innen kort tid! Send oss en gjerne en melding fra denne siden eller en mail direkte til post@unikereiser.no.

RING OSS GJERNE

Vi forsøker å besvare alle henvendelser innen 48 timer. Dersom du trenger raskere svar så er det bare å ringe oss.

TILGJENGELIG ALLE HVERDAGER, 09:00 - 17:00

(+47) 404 58 517

Ut på tur

Alt du trenger å vite om safari i Afrika

Lilongwe Wildlife Centre

Lilongwe Wildlife Centre er et redningssenter for skadde og foreldreløse dyr om rehabiliteres på senteret før de slippes ut i den ville natur igjen. Akkurat der de hører hjemme. Senteret drives av Lilongwe Wildlife Trust, og er deres hjertebarn. Organisasjonen ble dannet i 2007 og legger vekt på bevaring av dyr og natur. De samarbeider tett med Malawis myndigheter, lokale og internasjonale dyrevernsorganisasjoner og Department of National Parks and Wildlife.

Les mer

Hvorfor reise til Tanzania?

Drømmer du om å dra på safari, klatre i fjell eller bare nyte dagene på stranden? Er du usikker på hvilket land du skal velge? Vi gir deg 5 meget gode grunner til hvorfor Tanzania er et utmerket valg!

Les mer

10 ting å gjøre på Zanzibar

Etter all spenningen og alle opplevelsene på safarien, er det ikke noe som er bedre enn noen dagers avslapning på den tropiske paradisøya Zanzibar. Nyt en cocktail mens du stikker føttene i sanden. Les en bok i skyggen av palmetreet. Lukk øyene mens du hører lyden av bølgene som slår innover stranden. Men ikke lukk øynene for lenge! Mens de lange, hvite sandstrendene er Zanzibars hovedattraksjon, har Krydderøya så mye mer å tilby. Her er våre Topp 10 ting å gjøre på Zanzibar!

Les mer

Den store vandringen – måned for måned

Den store vandringen, med gnuene i hovedrollen, er det mest spektakulære showet i verden. Men bare fordi du bestiller en safari til Serengeti nasjonalpark betyr ikke at du er garantert seter på første rad. Timing er alt. Du er nødt til å være på rett tid til rett sted. Denne guiden vil hjelpe deg med å finne ut hvor og når du skal reise.

Les mer

5 insider tips for safari i Tanzania

Etter å ha spart opp penger og bladd deg gjennom et utall med reisemagasiner, har du tatt en beslutning. Turen går til… Tanzania! Varierte, autentiske og vakre nasjonalparker, som er hjem til ville dyr. Hva bør du vite om din afrikanske ferie som gjør den enda mer spesiell og minneverdig? Vi gir deg 5 gode insider tips som sørger for at du får din livs safari!

Les mer

Cape Town

Cape Town er en kosmopolitisk storby og ingen afrikanske storby kan måle seg med denne. Det er ikke uten grunn byen er kjent som «lille Europa». Det er nesten som du ikke befinner deg i Afrika. Atmosfæren er internasjonal. Waterfront , den store turistattraksjonen, bugner med restauranter, butikker, barer og båtliv. Over Cape Town ruver byens landemerke: Table Mountain. Dette er også det eneste sted i verden hvor du kan se solen stå opp over et verdenshav og synke ned i et annet.

Les mer

5 grunner til å reise til Tanzania i lavsesongen

Tanken på å begi seg ut på safari i den våte tiden høres kanskje ikke fristende ut, ikke sant? Men, det lodgene anser som lavsesong, anser vi som den ”grønne” sesongen. Det er helt sant at den grønne sesongen i Tanzania er ganske spesiell. Det er en rekke fordeler med å reise utenom høysesongen, som du sikkert ikke visste. Vi gir deg 5 grunner til hvorfor du bør reise til Tanzania i lavsesongen, som er absolutt fantastisk. Pssst – ikke si det til noen!

Les mer

The Bushtrack Express

The Bushtrack Express i Zimbabwe er en fantastisk og luksuriøs middagsopplevelse som tar deg med tilbake i tid. Tilbake til en tid da damplokomotivene tøffet rundt i landet. Over den berømte Victoria Falls Bridge, som ble bygd av Cecil Rhodes i 1905. Han ønsket et sted hvor vanndråpene fra fallene traff togvognene mens det krysset broen. Med femstjerners service, solnedgang og spektakulær utkikk over de majestetiske Victoria Falls fra den ikoniske broen, nyter du det beste Victoria har å by på.

Les mer

8 steder du ikke vil gå glipp av i Tanzania!

Tanzania er Afrikas svimlende storhet for full utblåsning. Med så mye å se og så mye å gjøre i landet, kan det være en utfordring å sette sammen den perfekte reisen. For å gjøre det litt lettere for deg har vi satt opp en liste over åtte av Tanzanias mest ikoniske steder – som du ikke vil gå glipp av!

Les mer

Flyt gjennom Tsitsikamma!

Bli med på et fantastisk vanneventyr som gir deg muligheten til å utforske Tsitsikamma nasjonalpark, en unik hav- og kystpark som snor seg 80 kilometer langs kysten. Disse utfluktene foregår ved at man flyter på en oppblåsbar gummiflåte nedover Storms River i Plaatbos naturreservat og Tsitsikamma nasjonalpark. Eventyret på elven inkluderer padling, svømming, vakker natur og hopping fra en 8 meter høy klippe og fra gummiflåten.

Les mer

Hva slags safaritype er du?

For hver eneste reisende kan vi skreddersy den perfekte ferien. En privat safari som matcher dine individuelle behov og ønsker. Men hvor godt vet du hva du er på utkikk etter? Leter du etter den autentiske opplevelsen utenom turistflokken? Liker du å møte nye mennesker og lære om andre kulturer? Eller er du en ekte safarielsker som vil fortape deg i magien i det ville Afrika?
Vi har satt opp en oversikt over fem ulike safarityper. Hvilken er du?

Les mer

Vic Falls’ skjulte perler

De mektige og imponerende Victoria Falls er verdt reisen alene, men en reise hit bør inkludere mer enn ”bare” fallene, som velter over en 1,7 kilometer bred skrent og braser 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer gjør et inntrykk på alle besøkende når vannet kastes hundrevis av meter opp i luften og skyer dannes som kan sees mange kilometer unna.
En reise til Victoria Falls bør også inkludere noen av områdets skjulte perler, opplevelser som setter prikken over i’en på ferien din – og som gjør din reise til Victoria Falls enda mer uforglemmelig!

Les mer

Luangwa nasjonalpark

Når den østafrikanske forsenkningen – enorme geologiske sprekker som strekker seg fra Syria til Mosambik – kommer til Zambia, danner den vestre grenen en naturlig korridor, ti mil bred og syttito mil lang: Luangwadalen. I midten slynger elven seg, elven som har gjort denne dalen til en av Afrikas dyrerikeste. Her finner du kontinentets kanskje høyeste konsentrasjon av krokodiller og flodhester. Legg så til tusenvis av elefanter og bøfler, hundrevis av fuglarter, giraffer og rovdyr som løver, hyener, leoparder og villhunder, ja da må safarien bli magisk!

Les mer

Fotsafari

Ingen motorlyd. Ingen beskyttelse fra bilen. Bare deg og en ranger. Midt mellom løver, bøfler og elefanter. Du befinner deg på en fottur i villmarken – i vakre Zambia. Guiden viser deg noen fotavtrykk i sanden. Det er løvenes konge som nettopp har passert. Du titter forsiktig rundt deg og pulsen øker ørlite grann. Er de i nærheten? Skjuler de seg i det høye gresset mens de titter på deg fra avstand? Fremoverbøyd, mens spenningen sitrer i kroppen, beveger du deg gjennom gresset. Denne gangen er det ikke løven som er jakt, men du selv.

Les mer

Bryllup i Kenya

Drømmer dere om et litt annerledes bryllup enn det tradisjonelle? Da er Kenya den perfekte destinasjon. Savannen i nasjonalparken Masai Mara er det perfekte sted for en romantisk og spesiell vielse. Ikke bare er parken hjem til et spektakulært dyreliv, men det er også noen av de vakreste naturomgivelsene dere kan tenke dere. Bedre bakgrunn for både vielse og brudebilder skal dere lete lenge etter!

Les mer

Nasjonalparker i Kenya

Tenk på et landskap – og Kenya har det. Fra knasende tørr ørken til frodig regnskog og fra tropiske sandstrender til snøkledde vulkaner. For ikke å snakke om savanne, høylandsslette og frodige daler med friske avlinger, fete kuer og geiter. Legger man til en 480 kilometer lang kyststrekning og en stor del av Afrikas største innsjø, Victoriasjøen, er det ikke en overdrivelse å kalle Kenyas natur for avvekslende. Og fantastisk!

Les mer

Mombasa

Det er ved Kenyas kyst mange velger å vaske støvet av seg etter fantastiske safariopplevelser inne i landet. Kokospalmene og mangotrærnes skygge i Mombasa eller en av de andre kystbyene ved Det indiske hav er gode steder å avslutte den spennende reisen i Kenya.

Les mer

Kilimanjaro

Akkurat som de hvite skyene, som for det meste dekker toppen, er Kilimanjaro innhyllet i mystikk og omgitt av myter. Fjellet har i århundrer vært omdreiningspunkt i østafrikanernes sagn og religion. Med sin snøkledde topp og ikoniske kjegleform tårner fjellet opp midt på den flate høyslette. Det er ikke bare Afrikas høyeste, men også verdens høyeste frittstående fjellmasse – og nettopp derfor ekstra imponerende, fordi du kan se den i full figur.

Les mer

Nasjonalparker

To millioner gnuer. Et 6000 meter høyt fjell. 30 000 kvadratkilometer med savanne. 3500 kilometer dyrevandring pluss et vulkankrater fullt av dyr. Det er de som mener at nord-Tanzania er foran resten av Afrika på ett punkt når det gjelder safariopplevelser og spektakulære naturopplevelser: Kilimanjaro, Serengeti og Ngorongoro-krateret. Alle er på UNESCOs verdensarvliste.

Les mer

Tarangire nasjonalpark

En elefant kan spise opp til 250 kilo gress og blader om dagen. Det blir 150 kilo avføring hver dag. Så kan du selv tenke deg hvor mye det utgjør med over 3000 elefanter i Tarangire nasjonalpark! Flokker på over 300 av jordens største landedyr er ikke usedvanlig å se, og det er et meget spektakulært syn…

Les mer