RUNDREISE I NEPAL

SPØR OSS OM PRIS

– Fjell, templer og jungel!

Bli med på ditt livs store eventyr til legendariske og sagnomsuste Nepal. Landet med mytene, sagnene og mystikken. De høye majestetiske fjellene, de dype junglene og de tusen templene. Det er et mylder av folkeslag, det er fargerikt og det er bønnevimpler i vinden!

Du går ut av flyet i Kathmandu, og inntrykkene og lydene er overveldende fra første sekund. Trafikken lyder som et mindre samstemt orker, fra de mange restaurantene strømmer lukten av tørket chili og kokt ris ut, entusiastiske fjellklatrere og turister om hverandre, selgerne som roper ut sine tilbud og luften er frisk her på 1345 meter. Du tar sekken på ryggen og går ut i de trange gatene, tar turen til Durbar Square, som bygges opp igjen etter jordskjelvet i 2015.

Duften av utallige blomster fyller nesen og fargerike bønnevimpler blafrer i vinden. Rundt det gamle tempelet Seto Machhindranath skinner solen i gull – og kobberdekorasjonene på de flotte statuene. Hinduister og buddhister side om side – da stedet er viktig for begge religioner.

Prai en rickshaw til Swayambhuntah Stupa som sies å være 2000 år gammel, og etter 365 trappetrinn står du ansikt til ansikt med dette mesterlige verket. Det er malt ansikt på alle fire sidene som symboliserer Buddhas altseende øyne, og hele området er som en mosaikk av templer og pagoder.

Fra de høyeste fjell til de dype skoger, i Chitwan venter et nytt eventyr på deg. Nå er det opp på elefantryggen, og på bortgjemte stier i jungelen sitter du trygt og behagelig på det mektige dyret. På denne måten kommer du frem på steder som ellers ville vært umulig, og du er et med jungelen på en naturlig måte. Nasjonalparken er hjem til et utall fugler, slanger og tigre, og kvelden tilbringer du med Tharu – stammen, og får en kveld fylt med show og musikk.

Du våkner neste morgen til fuglesang og i dag er det Rapti – elven som venter. Hva er vel bedre enn en kanotur for å se på mange av de 450 fugleartene? En krokodille soler seg på sandbanken og løfter så vidt på hodet mens du padler forbi på vei til nedover elven.

Besøk den lokale skolen, SOS Herman Gmeiner School, og landsbyen Tharu, før du setter kursen til Pokhara – kjent for sin vakre natur og kombinasjonen av tropisk frodighet mot snødekte fjelltopper i Himalaya. Turkisblå innsjøer og fossende elver gjør Pokhara til et magisk sted for sansene. Bli med på båttur på Phewa – sjøen, hvor fjellet Annapourna reflekteres på en slik måte at du nesten ikke vet hva som er himmel og hva som er vann. Fossefallet Machhapuchhara buldrer i bakgrunnen og fisken spretter lekent rundt båten.

Sarangkot er det høyeste utsiktspunktet ved Pokhara, og du ser soloppgangen her før du kanskje bruker noen timer på paragliding eller går en real tur opp Thulakot. Naturen er fantastisk – enten du velger å se den fra bakkeplan eller høytsvevende, fri som fuglen.

Nepal er landet med eventyr. Landet med magi – som garantert trollbinder deg lenge etter at du har kommet hjem!

OPPLEV NEPAL

Rundreise i Nepal

Bli med på ditt livs store eventyr til legendariske og sagnomsuste Nepal. Landet med mytene, sagnene og mystikken. De høye majestetiske fjellene, de dype junglene og de tusen templene. Det er et mylder av folkeslag, det er fargerikt og det er bønnevimpler i vinden! Du går ut av flyet i Kathmandu, og inntrykkene og lydene er overveldende fra første sekund. Trafikken lyder som et mindre samstemt orker, fra de mange restaurantene strømmer lukten av tørket chili og kokt ris ut, entusiastiske fjellklatrere og turister om hverandre, selgerne som roper ut sine tilbud og luften er frisk her på 1345 meter.

Les mer

Chitwan nasjonalpark

Chitwan er stedet å besøke om du ønsker et rikt dyreliv i den tropiske delen av Nepal. Fra ryggen av en elefant kan du se neshorn og mange andre dyr på tett hold. Kontrastene mellom Nepals skyhøye fjell og lavlandet Terai langs den indiske grensen kan neppe bli større. I Terai er klimaet nesten tropisk, med glohete forsomre, en dryppende våt sommermonsun og tåkete, kjølige vintere. De himmelhøye fjellene legges bak deg og området som åpner seg foran deg er helt flatt. Plutselig er det mange rickshawer og folk i indiske klær. I Terai finnes fortsatt jungel med tigre og neshorn. Byen Lumbini æres blant buddhister som Buddhas fødested.

Les mer

Kathmandu

Tenk deg høye fjell med snødekte topper, bønnevimpler som blafrer i vinden og glitrende tak fra de mange templer. Duften av røkelse, lydene fra et yrende folkeliv og overalt hvor du snur deg er det smilende ansikter. Velkommen til byen blant fjellene: Kathmandu. Nepals hovedstad ligger i Kathmandu – dalen, mellom fjellene Shivapuri, Phulchoki, Nagarjun og Chandragiri. Lenge trodde man dette kanskje var det sagnomsuste Shangri – La, men den gang ei. Kathmandu er dog inngangsporten til Nepal, og her finner du også den eneste flyplassen i landet.

Les mer

Mount Everest

Hvem har vel ikke lekt med tanken om hvordan det vil være å stå på toppen av verdens høyeste fjell? Nærmere himmelen kommer man ikke, blir det sagt – men svært få av oss får oppleve dette. Ikke uten grunn, for historiene rundt det 8848 meter høye vidunderet er mange, og ikke alle har endt lykkelig dessverre. I vesten er verdens høyeste fjell kjent som Mount Everest. Nepaleserne kaller det Sagarmatha, tibetanerne Chomolangma. Fjellet ligger i landskapet Khumbu på grensen til Tibet, rundt 150 kilometer nordøst for Kathmandu.

Les mer
Rull til toppen