18 DAGER/17 NETTER

Kontakt oss i dag!

På legendariske Route 66 er selve reisen målet. Bevegelsen er selve ferien. Det handler ikke om å ligge på en badestrand for å bli brun. Det handler ikke om å se museer for å bli klok. Det handler ikke om å bestige fjell. Vekk fra motorveien kommer du tett innpå det landlige USA og ofte tettere på menneskene. Sett på cruise control og len deg tilbake, mens landskapet fra Chicago til Los Angeles ruller forbi som den beste road movie du noen sinne har sett.

Med et kart over ruten med alle dens merkelige og fascinerende stopp og kjøregleden på topp, forlater dere Chicago. Gjennom ørken, jordbruksområder, enorme fjellandskaper og drømmer om California. Dere skal gjennom åtte delstater og kjøre 3949 kilometer, med alt de har å by på. Dere får med dere Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og California. Hver delstat har noe unikt og interessant å by på. Få med dere Bluesklubbene i Chicago, westernbyen Tucumcari, arkitekturen i Santa Fe i New Mexico, Grand Canyon og Las Vegas (krever en liten omvei siden disse ikke ligger langs Route 66) og Santa Monica i Los Angeles. Dette er de store severdighetene. De små er alle de gamle bensinstasjonene, saloonene, spøkelsesbyene, bilmuseene og cowboybutikkene. Så er det landskapet og omgivelsene og menneskene du møter.

Route 66. Smak på ordet. Frihet. Lang, rett vei. Brede amerikanske biler fra femtitallet. Blues og rock. Hamburgere. Vakkert landskap. Slik lyder myten. Så kjører dere!

New York til Chicago 5

DAG 1: Norge – Chicago

Avreise fra Norge. I Chicago henter dere leiebilen og kjører til hotellet for innsjekk. Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Chicago

Chicago 2

DAG 2: Chicago

Dagen er til egen disposisjon slik at dere kan utforske Chicago nærmere. The Windy City er kjent for sine gangstere, skyskrapere og seriøse kunstmuseer. Det er dog mye mer til byen om du bare beveger deg litt bort fra The Loop og Near North, hvor de primære attraksjonene og hotellene ligger, og til de mange distinktive kvartalene hvor lokalbefolkningen bor.

Overnatting: Chicago

Springfield

DAG 3: Chicago – Springfield, Illinois

Nå begynner selve eventyret på Route 66. Kjøreturen tar dere gjennom flere småbyer, og det blir en koseetappe gjennom Illinois’ flate og grønne landskap.
Selv om veien går mer rundt enn gjennom, anbefales et stopp i byen Pontiac. Her kan dere besøke Route 66 Association Hall of Fame & Museum, som ligger i den gamle brannstasjonen.
Ankomst Springfield, byen som er ”besatt” av president Abraham Lincoln. Det var nemlig her Lincoln bodde og jobbet fra 1837 til 1861 og hvor han er gravlagt.

Overnatting: Springfield

St. Luis

DAG 4: Springfield – St. Louis, Missouri

Etter utsjekk forlater dere delstaten Illiois til fordel for en ny delstat: Missouri.
Underveis kan dere stoppe i Collinsville, berømt for sin 51 meter høye World’s Largest Catsup Bottle.
Byen St. Louis ligger vakkert til ved Mississippi- elven, og ønsker dere velkommen med sitt berømte landemerke The Gateway Arch. Stålbuen strekker seg 190 meter i været, og en tur opp på toppen er absolutt å anbefale.

Overnatting: St. Louis

St. Louis 02

DAG 5: St.Louis

Dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske St. Louis nærmere. Byen har alltid vært ansett som startstedet for utforskingen av den vestlige delen av USA, og det var her eventyrerne og oppdagelsesreisende Lewis og Clark startet sin ekspedisjon fra. I 1904 steg Charles Lindbergh om bord i sitt fly her, og la ut på den første transatlantiske flyturen.
St. Louis er en trivelig by, med flere attraksjoner og et bredt utvalg restauranter og butikker.

Overnatting: St. Louis

Route 66 1

DAG 6: St. Louis – Springfield, Missouri

I dag kjører dere gjennom Missouris sceniske landskap, som også var hjem til forfatteren Mark Twain. Stopp innom Jesse James Wax Museum i Stanton, og hør historiene om den beryktede banden og deres togrøverier.
Det beste stoppet i Missouri er Meramec Caverns, en kalksteinsgrotte. Grottene ble utvunnet under Borgerkrigen for deretter å bli et populært sted for bøndene å samles til dans. I dag kan du bli med på en guidet tur i de vakre grottene.
I Lebanon er det et meget bra Route 66 Museum, hvor hele den historiske veiens historie er fortalt ved hjelp av kart, postkort, plakater og dioramaer.
Siste stopp i dag er Springfield, Missouri.

Overnatting: Springfield

Tulsa

DAG 7: Springfield – Tulsa, Oklahoma

Velkommen til nok en stat: Oklahoma. Delstaten er rik på historie, og kanskje mest kjent som fristaten slavene ankom under Den amerikanske borgerkrigen. De innfødte har satt et sterkt preg på Oklahoma, noe som gjenspeiler seg i kulturen.
Byen Vinita har et godt museum som ærer regionens indianere; Eastern Trail Museum. Utstillingen fokuserer på Cherokee Trail of Tears, som førte stammen hit etter at de ble tvunget til å gå fra North Carolina i 1830-årene. Museet dekker også den generelle historien i området.
Oljebyen Tulsa, er en fascinerende by og utforske. Her er det mange flotte art deco bygninger fra 1920-tallet. Vel verdt et besøk er Gilcrease Museum, et av landets beste kunstmuseer, med gjenstander fra det vestlige USA og en stor samling indianergjenstander.

Overnatting: Tulsa

Route 66 02

DAG 8: Tulsa – Oklahoma City

I dag kjører dere til delstatens hovedstad, Oklahoma City. Underveis bør dere stoppe i Chandler, en av mest behagelige, gamle Route 66- byene i Oklahoma. Her er det fine Route 66 Interpretive Center.
Motorsykkelentusiaster vil like Seaba Station Motorcycle Museum i Warwick.
I Arcadia er det et herlig landemerke, Pops. Bensinstasjonen og den lille kafeen frontes med et enormt 20 meter høyt brusflaske-skilt (ikke neon, men flerfarget og energibesparende LED-lys). Her selges over 500 ulike typer brus samt hamburgere og milkshake.
I Oklahoma City bør dere besøk Stockyard City, som er en flott sjanse til å oppleve det autentiske western som fortsatt lever i en moderne metropol. The National Cowboy Western & Heritage Museum er USAs desidert beste institusjon for western historie, kunst og kultur. Også populært blant besøkende er The Myriad Botanical Gardens.

Overnatting: Oklahoma City

Route 66 9

DAG 9: Oklahoma City – Amarillo, Texas

Etter frokost fortsetter eventyret på Route 66. Stopp i Clinton, som ligger på den originale Route 66- ruten. Her er et besøk på Oklahoma Route 66 Museum et must.
Noen få kilometer utenfor Amarillo vil dere få øye på USAs mest kjente kunstverk: Ti gamle Cadillac’er med fronten ned i bakken. Verdens største støvlebutikk, Cavender’s Boot City, er også verdt et stopp.
I Amarillo (og resten av Texas) er det kjøtt som gjelder, og på Big Texan Steak House kan du få i deg 2,2 kilo kjøtt. Klarerer du hele måltidet, spanderer kokken!

Overnatting: Amarillo

Route 66 3

DAG 10: Amarillo – Santa Fe, New Mexico

Før dere krysser grensen til New Mexico kommer dere til byen Adrian. Alle stopper her, for dere er nemlig kommet halvveis på turen. Da er det naturlig med et fotostopp foran skiltet Midpoint.
New Mexico er etter manges mening den vakreste staten, og kjøreturen tar dere gjennom tørr, rød ørken og spektakulære fjellformasjoner. Dere kjører også gjennom de gamle jaktmarkene til Comanche– indianerne før du ankommer Tucumcari. Her ligger et av ikonene på Route 66: The Blue Swallow Hotel, hvor hvert rom har privat garasje, som igjen er dekorert med motiver fra Route 66 og den verdensberømte filmen ”Easy Rider”.
Så ankommer dere delstatens hovedstad, Santa Fe. Indianere på rekke og rad med små utstillinger av kunsthåndverk. Rødbrune leirhus. Fantasifulle, moderne skulpturer langs kunstnergaten Canyon Road. Farger, lys, bilder og stemning er helt spesielt i Santa Fe, og det er ikke merkelig at byen er blitt et eget begrep i USA. Besøk det fargerike indianer markedet og History Museum.

Overnatting: Santa Fe

Taos

DAG 11: Santa Fe og Taos

Nyt en utflukt til herlige Taos. Det er ikke uten grunn Taos ble satt på UNESCOs verdensarvliste. Det er den største og flotteste av New Mexicos 19 pueblolandsbyer, der man har bevart den tradisjonelle adobe-byggestilen, som rett og slett består av leire, vann og strå blandet sammen. Helt usedvanlig for Taos er at husene har opp til fem etasjer, som er forbundet med lange stiger. Puebloen er bygget fra år 1000 til 1450, og den ser omtrent lik ut som da de første spanske misjonærene kom til byen i 1540.

Overnatting: Santa Fe

Motel 01

DAG 12: Santa Fe – Gallup

På vei til Gallup bør dere stoppe i Albuquerque, hvor den beste delen av byen er Old Town, det historiske hjertet. Populære stopp er American International Rattlesnake Museum og Indian Pueblo Cultural Center.
Underveis bør dere stoppe i Acoma Pueblo, et av de mest fascinerende stedene i sørvest. Lenge kjent som ”Sky City”, og er ett av de eldste samfunnene i Nord-Amerika, bebodd fra 1150. Utsikten over slettene er fantastisk.
Dagens etappe ender i Gallup, et annet kjent sted på Route 66. Besøk det legendariske El Rancho Motel, hvor mange store filmstjerner har bodd og spilt inn scener fra filmene sine.

Petrified

DAG 13: Gallup – Grand Canyon

Start dagen med et besøk i Petrified Forest National Park, hvor dere vil oppleve en forsteinet skog som er flere millioner år gammel.
Winslow, Arizona, kom ikke med på Bobby Troup’s originale Route 66 hitliste, men byen gjorde det en generasjon senere da The Eagles slapp ”Take It Easy”. Andre vers starter nemlig med ”Standin’ on a corner in Winslow, Arizona”. Denne strofen har fått utallige besøkende til å stoppe innom. Byen har naturligvis et skilt hvor du kan avbildes under den kjente strofen.
I det ellers så flate landskapet ligger et fascinerende meteorkrater (Meteor Crater) med en dybde på 170 meter og en diameter på 1,2 kilometer. Krateret ble skapt for 50 000 år siden da en 45 meter bred meteor rammet jorden.
Et morsomt stopp langs Route 66, som også er foreviget i Disney-filmen Biler, er byen Seligman. Kjøp en cheeseburger eller en soft is hos Delgatillo’s Snow Cap, der det alltid drives gjøn med kundene. Langs gaten står parkerte bilvrak, skilt og symboler på Route 66.

Overnatting: Grand Canyon- området

Toroweap Point, Grand Canyon National Park, Arizona, USA

DAG 14: Grand Canyon

I dag skal dere utforske den verdensberømte og vakre nasjonalparken Grand Canyon, uten tvil et av verdens underverker. Med sine 2700 km lange ferd fra kilden i Rocky Mountains til California- bukta i Mexico har Colorado- elven skapt dette naturvidunderet. Grand Canyon er 446 km lang, opp til 29 km bred og 1,6 km dyp. Nede i dypet bukter den mudderrøde Colorado- elven seg i kjapt tempo i et forsøk på å grave seg enda lenger ned. Når solen leker seg med skyggene og får klippelagene til å gløde i utallige nyanser av rødt, er det som en eksplosjon av farger og former.
Gå langs South Rim slik at dere kan beundre mirakelet nærmere.

Overnatting: Grand Canyon- området

Reiser til Las Vegas

DAG 15: Grand Canyon – Las Vegas

I dag kjører dere langs den ene av de lengste sammenhengende deler av Route 66 som fortsatt eksisterer. Las Vegas er opprinnelig ikke en del av Route 66, men det er en by som bare oppleves når dere først er i nærheten. Las Vegas vil garantert fascinere og imponere dere – med glitter, stas, lys og imponerende hoteller og kasinoer. Når dere går langs The Strip er det som å komme inn i en tidsmaskin, der verdener og tidsepoker smelter sammen.

Overnatting: Las Vegas

Reiser til USA, Reiser til Las Vegas

DAG 16: Las Vegas

Dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske gambler- byen Las Vegas. Ta på dere gode sko og spaser ned The Strip, la dere underholde av de mange gratisshowene på hotellene og test noen av de mange ekstreme opplevelsene som berg-og-dal-baner og karuseller.
Kanskje frister det med et av de verdensberømte showene om kvelden? Eller en helikoptertur over byen?
Alternativt kan dere ta en tur til Hoover Dam.

Overnatting: Las Vegas

Route 66 5

DAG 17: Las Vegas – Los Angeles

Veien tar dere gjennom Mojave- ørkenen. Underveis bør dere stoppe i Calico Ghost Town, spøkelsesbyen som hadde sin storhetstid på 1880-tallet. En tredjedel av bygningene er bevart, mens resten er rekonstruert for å skape litt liv og røre. Det er mulig å bli med på en kort tur med gruvetoget.
Kryss de flotte San Bernardino Mountains og ankom Los Angeles, som brer seg utover i landskapet. Det er her Route 66 blir Santa Monica Boulevard, som skjærer gjennom Hollywood og Beverly Hills før den plutselig ender på Santa Monica Boardwalk, ved Stillehavet.

Overnatting: Los Angeles

DAG 18:Los Angeles – Norge

Utsjekk fra hotellet og leiebilen leveres på flyplassen. Eventyret langs Route 66 er over og dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Chicago/ Los Angeles – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 17 netter på hotell (standard) i delt dobbeltrom
 • Kartbok (PDF)
 • Alle lokale skatter og avgifter
 • Leiebil i 18 dager, Fullsize (Toyota Camry eller lignende), inkludert forsikring, ubegrenset kjørelengde og lokale skatter og avgifter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

Prisen inkluderer ikke:

 • ESTA innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter
 • Inngangspenger til attraksjoner/nasjonalparker
 • Parkering
 • GPS og annet tilleggsutstyr til leiebilen
 • Ekstra sjåfør
 • Bensin
 • Enveisleieavgift for leiebil

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.
To barn under 12 år bor gratis om de deler rom med foreldrene.

Turen kan også kjøres i motsatt retning; Los Angeles – Chicago.

Reisen kan forlenges med noen dager i Los Angeles eller kjøretur langs Highway 1 til San Francisco.

Reiseperiode: April – midten av oktober

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

ØSTKYSTEN OG CANDA

17 DAGER

Fra New York til New York!
En komplett reise som tar dere med til USAs fantastiske byer; New York, Boston, Washington D.C. og Philadelphia. Underveis får dere oppleve den vakre naturen og små, herlige byer og historiske steder. Ingen reise i denne delen av landet er komplett uten et stopp i Niagara Falls. Ta turen til Canada, hvor dere opplever herlige byer som Quebec, Montreal, Ottawa og Toronto.

ROUTE 66

18 DAGER

På legendariske Route 66 er selve reisen målet. Bevegelsen er selve ferien. Det handler ikke om å ligge på en badestrand for å bli brun. Det handler ikke om å se museer for å bli klok. Det handler ikke om å bestige fjell. Vekk fra motorveien kommer du tett innpå det landlige USA og ofte tettere på menneskene. Sett på cruise control og len deg tilbake, mens landskapet fra Chicago til Los Angeles ruller forbi som den beste road movie du noen sinne har sett.

LAS VEGAS OG NASJONALPARKER

12 DAGER

I Las Vegas venter 24 timers nonstop vanvidd hele året. Selv fantasien strekker ikke til. Byen er lys, glitter, kasinoer og opplevelser. Dere hallusinerer ikke – dere er bare i Las Vegas.
Fra gamblerbyen Vegas til vakker natur, stillhet og ro i sjelen. Denne reisen tar dere med på noen av de vakreste stedene i USA: Nasjonalparkene Zion, Bryce Canyon, Capitol Reef, Arches, Monument Valley og Guds gave til menneskene, Grand Canyon.

EN RUNDREISE I VEST

22 DAGER

Dette er en komplett pakke som byr på det beste av den herlige Vestkysten. Utforsk storbyer som Los Angeles, Las Vegas og San Francisco. Besøk USAs vakre og varierte natur i nasjonalparker som Grand Canyon, Death Valley og Yosemite. Reisen inneholder også en kjøretur langs legendariske Highway 1, som tar dere med til små og sjarmerende kystbyer.

TO ØYER PÅ HAWAII

8 DAGER

Start drømmeferien på Oahu, som er Hawaii slik dere kjenner det fra tv. Oahu er Hawaiis tredje største øy, og hjem til øystatens største by Honolulu, og den verdensberømte Waikiki Beach. Bak og utenfor disse stedene ligger et tropisk vidunderland som venter på å bli utforsket. Her får dere en flott kombinasjon av to av Hawaiis vakreste og mest spennende øyer.

TRE MAGISKE BYER

14 DAGER

Utforsk New York med alle sine severdigheter og attraksjoner, New Englands vakre og særpregede landskap, historiske Boston og legendariske Chicago med sine gangsters, musikk og imponerende museer. Besøk tre magiske byer, opplev den fantastiske amerikanske naturen og få en ferie du aldri glemmer!

OPPLEV THE GREAT LAKES OG TORONTO

15 DAGER

En herlig reise som tar dere med til storbyen Chicago, hvor historiens sus ligger i luften, bluesmusikken strømmer ut fra klubbene og imponenrende museer lokker. Dere kjører gjennom vakker natur, små og sjarmerende byer, slapper av på strender og beundrer fossefall i ulike nasjonalparker. Bilbyen Detroit er en interessant opplevelse. I Toronto, Canada, kan dere stå på toppen av én av verdens høyeste bygninger.

OPPLEV ATLANTERHAVSKYSTEN

18 DAGER

Hektisk storbystemning i verdensmetropolen New York, Pennsylvanias fjell reiser seg i det fjerne når ankommer Philadelphia, Washington er maktens korridor og monument etter monument vitner om USAs krefter utenfor landets grenser. Fortsett langs Atlanterhavskysten med besøk i sjarmerende og autentiske byer, late dager på stranden og fart og spenning i Orlando.

BESØK DET ØSTLIGE TRIANGEL

9 DAGER

Opplev de store byene, de landlige omgivelsene og de største severdighetene på USAs fascinerende østkyst. Denne turen tar deg gjennom New York, Niagara Falls, Washington D.C. og Phildelphia. God tur!

OPPLEV ØSTKYSTENS HØYDEPUNKTER

10 DAGER

Denne reisen starter i USAs hovedstad, Washington D.C., og tar dere gjennom historiske byer som Philadelphia og New York før dere ankommer Boston. I hovedstaden vandrer dere gjennom Amerikas historiebok, og se monument etter monument som vitner om supermaktens krefter. Pennsylvanias fjell reiser seg i det fjerne før dere ankommer Philadelphia, hvor USAs første lover ble skrevet og definert.

OPPLEV DEN HERLIGE VESTKYSTEN

15 DAGER

Eventyret starter i Los Angeles, med alle sine kjente attraksjoner. Deretter følger en rekke flotte opplevelser i nasjonalparker som Grand Canyon, Bryce Canyon, Death Valley og Yosemite. Naturens skjønnhet og imponerende formasjoner vil både fascinere og forundre dere. Det blir noen dager i USAs vakreste by, San Francisco og sene kvelder på kasinoene i Las Vegas. Turen tar dere også med til små, sjarmerende byer langs kysten.

UTFORSK VESTKYSTEN

15 DAGER

Det amerikanske eventyret starter i det som anses som USAs vakreste by, San Francisco, og tar dere med gjennom nasjonalparkene Yosemite, Bryce og Grand Canyon. Hver park har sin unike natur og karakter. Test spillekunnskapene og lykken i Las Vegas, nyt solens varme stråler i San Diego, spaser blant stjernene i Los Angeles og opplev den ville Stillehavskysten med sine herlige byer. Herlige Vestkysten venter på dere!

SMAKEN AV VEST

16 DAGER

California er Drømmenes land, og et USA i miniatyr: Hollywood, Disneyland, San Francisco, nasjonalparker og Highway 1. Her ligger store høysletter og ørkener, snørike fjell, grønne daler med de mest fenomenale vingårder, fornøyelsesparker og en kystlinje med strender og fascinerende klipper.
Det er deluxe-overnatting alle steder.

CALIFORNIA DREAMIN’

15 DAGER

California Dreaming byr på en flott kombinasjon av delstatens velkjente byer som San Francisco, Los Angeles og San Diego. Ta trikken eller tråkk rundt på sykkel i San Francisco, bli fengslet av Alcatraz og fengselets historie. Prøv nye retter i Chinatown og hils på sjøløvene i havnen. Los Angeles er Hollywood, filmstjerner, verdensberømte attraksjoner og Universal Studios. San Diego er sol, late dager på stranden, båtturer og vakre solnedganger.

UTFORSK NEW ENGLAND

15 DAGER

En komplett reise som gir deg det beste av New England!
USA- eventyret starter i historiske og sjarmerende Boston, hvor dere kan utforske byens severdigheter til fots. Så venter New Englands vakre og særpregede landskap, hvor snødekte fjell ruver over skogskledde skråninger, ville skoger der elg og bjørn hersker og små, autentiske landsbyer venter.

OPPLEV ROMANTISKE NEW ENGLAND

10 DAGER

Reisen starter i historiske og sjarmerende Boston, hvor USA i bunn og grunn ble født. Boston er svingete brosteinsgater og bygningsperler fra 1700-tallet, den gang byen gjorde opprør mot den britiske kolonimakten. Bruset fra Atlanterhavet, hvit sand mellom tærne og kystbyer som oser av idyll og hygge. Det er deluxe-overnatting på hele reisen.

OPPLEV VAKRE HAWAII

17 DAGER

Aloha! Det betyr velkommen – og dere føler dere virkelig velkommen på Hawaii, for ordet symboliserer hele oppholdet deres. Hawaii er ett av de beste og koseligste reisemål dere kan tenke dere: Lekre strender, krystallklart hav, vakker natur, flotte hoteller, en behagelig temperatur, vennlige mennesker og et stort aktivitetstilbud. Kombinasjonen er uslåelig!

ØYHOPPING PÅ HAWAII

13 DAGER

Aloha! Hawaii er ett av de beste og koseligste reisemålene dere kan tenke dere. Lekre strender, krystallklart hav, vakker og variert natur og et aktivitetstilbud som gjør det vanskelig å velge hva dere skal gjøre. Naturligvis er Hawaii assosiert med late dager på stranden – og det er ingenting som sier at dere ikke bare kan stikke føttene i sanden og bare slappe av.

SØRLIGE FLORIDA

11 DAGER

Denne reisen tar dere med på en kjøretur under solen til noen av Floridas mest populære steder. Underveis vil dere oppleve mil etter mil med sandstrender, storbyen Miami, alligatorer i Everglades nasjonalpark, verdensberømte The Keys, fornøyelsesparkene i Orlando og avslapning i Fort Lauderdale.

FLORIDA DELUXE

11 DAGER

Denne reisen starter og ender i Miami, og byr på det beste av Solskinnsstaten. Her bor dere på deluxe- overnatting og opplever herlige steder som Miami, Palm Beach, Orlando, Naples og Fort Lauderdale. Opplev solskinnsstaten!

DET BESTE AV FLORIDA

13 Dager

Denne reisen tar dere med til Solskinnsstanes mest berømte byer; Miami, Naples, Orlando, Palm Coast og Palm Beach. Underveis bor dere på deluxe- overnattinger. Det er også mulighet til å legge noen runder med golf om ønskelig.