Utforsk sagaøya fra hesteryggen

RIDE, RIDE RANKE PÅ ISLAND

Fra kr. 11 370,- PR. PERSON

Island er et vidunderlig sted! Det magiske landskapet, med sine geysirer, varme kilder, isbreer og fossefall. Det aller beste er å oppleve den imponerende naturen fra hesteryggen.

Denne rideturen foregår i området rundt vulkanen Hengill. I løpet av disse dagene vil du og din lille islandshest bli gode venner, og utforsker Sagaøya sammen.

Underveis får dere se den vakre dalen Reykjadalur, med forunderlige klippeformasjoner og mange rykende kilder. Dere kan nyte et bad i en varm bekk. Så rir dere langs fjellet Reykjafjall og Ingólfsfjall, hvor den første vikingen på Island bodde en gang i tiden. Islandshestene tar dere så med på en herlig ridetur langs elva Ölfusá før dere rir gjennom et fuglereservat hvor dere kan beskue mange av Islands fugler. Den ukjente dalen Grensdalur byr på en fargerikdom utenom det vanlige.

Etter endt dag i salen kan dere nyte et bad i varmt basseng, en god middag og førsteklasses overnatting på et landsbyhotell på Eldhestars gård Vellir. Avslutt kvelden med en hyggelig pratestund i baren.

Islandshesten 2

DAG 1: Norge – Reykjavik

Avreise fra Norge. Vel fremme på Island tar dere flybussen fra Keflavik flyplass mot Reykjavik til BSI. Her venter en representant fra Eldhestar. Transport videre til Eldhestars gård Vellir, som ligger rett utenfor det lille samfunnet Hveragerði.
Velkomstmiddag og så går dere gjennom alle detaljene for de kommende dagene.

I tølt på Island 2

DAG 2: Reykjadalur

Fra Hveragerði følger dere den gamle rideruten vestover mot Hellisheiði. Når dere kommer opp på heden, setter de herlige islandshestene kursen mot vulkanen Hengill, som ligger ovenfor lavafeltet Kristnitökuhraun. Lavafeltet ble skapt av et vulkanutbrudd i år 1000. Sagaen forteller at gudene Tor, Odin og Frøy stod bak utbruddet, som hevn for at Island gikk over til kristendommen. Rideturen fortsetter langs vulkanen, og dreier deretter av mot dalen Reykjadalur, med boblende varme kilder og fantastiske klipper. Vel nede i dalen kan dere ta en dukkert i den varme elven.
Fortsett så ut gjennom dalen. Dagens rideetappe avsluttes ved Vellir.

I tølt på Island 4

DAG 3: Ölfusá

I dag fører hestene dere til elven Ölfusá, og det vidstrakte deltalandskapet. På vei mot elven rir dere over grønne enger, og passerer den 800 år gamle kirkegården ved Arnarbælj. I den fjerne ses den berømte vulkanen Hekla. Rideturen fortsetter gjennom vann, til øya Lambey. I fuglereservatet Ölfusforir kan dere se mange av Islands fuglearter. Så vender dere tilbake til gården.

Bryllupsreise på Island 1

DAG 4: Grensdalur

Dagen byr på et spekter av farger. Rideturen begynner langs fjellet Reykjafjall. Hestene tar dere i dag i vestlige retning. I utkanten av Hveragerði passerer dere den statlige gartnerskolen, og ankommer dalen Gufudalur, nord for byen. Fortsett så lengre inn i Grensdalur, som anses som et slags Landmannalaugar i miniatyrutgave. Her venter særpregede og fargerike fjellformasjoner og dampende, varme kilder.

Etter endt ridetur er det transport til innkvarteringen i Reykjavik.

Sørlandet og Vestmannaøyene 3

DAG 5: Reykjavik – Norge

Frokost på hotellet. Så tar dere flybussen til flyplassen for innsjekk på fly hjem til Norge.

PRIS: FRA KR. 11 370,- PR. PERSON

TUREN VARER I 5 DAGER/4 NETTER

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Reykjavik – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 3 netter på Hotel Eldhestar
 • 1 natt på hotell i Reykjavik
 • Ridning i 3 dager
 • Under rideturene inngår helpensjon (frokost, lunsj og middag)
 • Transport til og fra Reykjavik, i forbindelse med rideturen
 • Engelsk/skandinavisk-talende guide på rideturene
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Island

Prisen inkluderer ikke:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Middag siste kvelden
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.

Rideetappene er på 20-35 km (4-7 timer) per dag.

Turen kan også forlenges til 6 dager/5 netter, med 4 dager i salen.

Rideturene/dagsetappene er avhengig av været og rytterens erfaring, slik at det blir en så vellykket opplevelse som mulig for hver enkelt rytter.

Opphenting i Reykjavik: Klokken 17:30-18:30.

Reiseperiode: Mai - september

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

GOLF PÅ VAKRE ISLAND

PRIS: Fra kr. 17 230,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Golfatmosfære er det ikke mange som forbinder med Island, men Sagaøya byr på store og uforglemmelige golfopplevelser. Faktum er at det er utrolig spennende å spille her – med helt annerledes baner enn i Norge. Her er ingen trær, men en knallhard, svart lava i røffen som krever at du har tungen rett i munnen når du slår. Det er hele 70 baner på den lille øya, og i Akureyri ligger verdens nordligste bane.

ROMANTISKE ISLAND

PRIS: Fra kr. 7 780,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Alle har behov for å komme seg vekk fra hverdagens stress og mas iblant. Da er Sagaøya den perfekte løsning. Reisen inkluderer både land og by, og starter med at dere trekker dere tilbake to netter på et flott firestjerners hotell i Selfoss. Leiebil er inkludert. Med utgangspunkt i Selfoss kan dere dra på utflukter og aktiviteter etter eget ønske.

RIDE, RIDE RANKE PÅ ISLAND

PRIS: Fra kr. 11 370,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Island er et vidunderlig sted! Det magiske landskapet, med sine geysirer, varme kilder, isbreer og fossefall. Det aller beste er å oppleve den imponerende naturen fra hesteryggen. Denne rideturen foregår i området rundt vulkanen Hengill. I løpet av disse dagene vil du og din lille islandshest bli gode venner, og utforsker Sagaøya sammen.

JULEBORD PÅ ISLAND

PRIS: Fra kr. 7 650,-
VARIGHET: 4 Dager

Islandsk kultur er rik på juletradisjoner, og mørket er faktisk bare en fordel når man skal feire lysets høytid.
I uformelle omgivelser får dere sammen oppleve mektig natur, spennende aktiviteter og førsteklasses mat. Vintervakre Reykjavik er det perfekte sted å avslutte året sammen med kollegaer. Restaurant Reykjavik byr på et utsøkt julebord. Her serveres de beste tradisjonelle islandske julerettene, side om side med skandinavisk julemat.

FIRMATUR TIL ISLAND

PRIS: Fra kr. 4 290,- pr. person
VARIGHET: 3 Dager

Lille Island. Så vakkert. Så sjarmerende. Så utmerket for en firmatur, Kick-Off, julebord eller jubileum.
Legg neste firmatur til Island, og gi de ansatte noe å glede seg til. Island er nært, spennende og unik. Det er umulig å overse den lille øya som destinasjon til neste firmatur. En reise hit inspirerer og styrker samholdet blant de ansatte, som igjen fører til økt motivasjon og trivsel på arbeidsplassen. Det er lov å ha det moro på jobben!

FAMILIEFERIE PÅ MAGISKE ISLAND

FAMILIEPRIS: Fra kr. 45 710,-
VARIGHET: 10 Dager

Island er et magisk sted for familier! Denne vakre øya er skapt av ild og is, og overalt hvor dere reiser vil dere være i nærheten av vulkaner og isbreer. Denne reisen er basert på at dere kjører selv rundt på Sagaøya. Overnatting skjer på trivelige bondegård og i hytter. Under oppholdet på bondegårdene inviteres familiens minste med et besøk i fjøset, hvor dyrene skal både klappes og mates. Underveis får dere oppleve Islands store severdigheter, som Den blå lagune, Gullfoss, Geysir, nasjonalparken Thingvellir, Vestmannaøyene og ridning på islandshest.

VIKINGFESTIVAL PÅ ISLAND

PRIS: Fra kr. 9 785,-
VARIGHET: 4 Dager

For drøye 1000 år siden ankom sunnfjordingen Ingolf Arnarson Island. Han var lyst fredløs i Norge etter et drap. I 874 brakte han med seg familie og tjenestefolk fra Norge. Arnarson ble så begeistret for Island at han reiste en gård der hovedstaden Reykjavik nå ligger. I de kommende årene fulgte mange nordmenn hans eksempel. De utvandret med frender, treller og husdyr og slo seg ned i det islandske lavlandet. Bli med på en uforglemmelig opplevelse for alle vikingentusiaster!

BARNAS ISLAND

PRIS: Fra kr. 6 215,- pr. person
VARIGHET: 6 Dager

Ta med barna på en innholdsrik reise til magiske Island!
Opplev Sagaøya med sine praktfulle fossefall, svarte lavastrender og en magisk natur som er hentet ut fra eventyrenes verden. I løpet av reisen blir dere med på hvalsafari, rir på den sjarmerende islandshesten, bader i varme kilder, besøker dyreparken i Reykjavik og utforsker landskapet.