REYKJAVIK

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Den lille hovedstaden med det store hjertet!

Med en befolkning på 120 000 er Reykjavik ikke noen virvelvind av en storby. Denne lille kosmopolitiske hovedstaden er skapt av jordens indre krefter, omgitt av ren naturenergi og full av kontraster. Her ser du små hus med bølgeblikk ved siden av futuristiske glasshus, førstesklasses fasiliteter ligger så å si ved siden av vulkansk terreng, og internasjonal innflytelse, ispedd islandske tradisjoner, skaper en enestående kultur, hvor gammelt og nytt møtes.

Reykjavik har noe å by på, uansett hva du vil oppleve. Det er alltid en minneverdig opplevelse å besøke byen, ente du søker det pulserende underholdningslivet, øredøvende bråk fra de varme kildene under føttene dine, eller det stillferdige grønne og energiske landskapet rundt byen.

Alle bør besøke byens hyggelige utendørssvømmebassenger med jordvarmevann. Du kan velge mellom å svømme, ta et helbredende bad i «heitur pottur» eller nyte badstu, så rekker du å slappe av og samle krefter.

Reykjaviks omegn er også ganske så enestående og gir eventyrlystne turister mange muligheter til aktiviteter. Listen er lang og imponerende og inkluderer blant annet laksefiske, midnattsgolf, seiling, klatring, breturer, rideturer, naturopplevelser og hvalsafari. Alt i umiddelbar nærhet av byen. Dette kan gjøres på en dagstur, slik at du er tilbake igjen før middag.

Et besøk i denne trivelige byen kan resultere i noen ekstra kilo når du skal hjem. Reykjavik kan skryte av mange førsteklasses restauranter, som er kjent for fantasifulle retter og ferske råvarer. Du vil sikkert finne noe nytt og spennende på menyen, uansett om du foretrekker fisk, lam eller vilt.

Byens energi viser seg også i det store kulturtilbudet. I galleriene, museene og teatrene finner du alt fra det mest avantgarde til det virkelige historiske, fremstilt på en energisk, men samtidig sofistikert måte. Årlige festivaler, spesielle utstillinger og sceneoppsetninger gjør at det alltid står noe på den kulturelle kalenderen. Byen er også kjent som en av Europas hotteste og mest energiske nattelivsbyer.

Reykjavik er portalen til Island. Byen er ung, men likevel med gamle, historiske aner. Den er omringet av fjell og hav, og bare noen minutter finnes en uberørt natur skapt av jordens ustyrlige krefter. Uansett om du søker uhemmet moro i Islands hovedstad eller en stille stund i et unikt miljø, har Reykjavik alt du kan ønske deg.

Fra Reykjavik reiser du hjem med nye krefter – og lengselen etter å komme tilbake!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV ISLAND

Sørlandet og Vestmannaøyene

Vulkanen Hekla troner over den sørlige delen av Island. Sørlandet er også frodige gressmarker med mengder av hester og sauer. I Atlanterhavet lokker Vestmannaøyenes takkete profil og de mange flotte fuglene. Sørlandet har alltid vært blant Islands viktigste. Her ble Islands første domkirke oppført i 1056. Verdens eldste demokrati, Alltinget, lå like ved. Byen Selfoss er med sine rundt 5000 innbyggere stor etter islandske forhold. Den er et servicesentrum for landbruket, og området i sør er i dag landets viktigste landbruksområde.

Les mer

Reykjaviks omegn

Geysir er dampende springkilder og dampende svovellukt. Gullfoss er en utrolig flott foss med brevann som styrter gjennom flere fall. Thingvellir er nasjonens symbolske hjerte og som en lærebok i geologi. Alt dette kan nås på én fantastisk dag. De støvete grusveiene går langs store og små vann – ett blått og et annet grønt – og rykende gjørmepøler med lysende gule svovelavleiringer. Har du ikke anledning til den store rundturen eller utflukter til det indre høyfjellet, så byr hovedstadens nærområde på store omgivelser.

Les mer

Reykjavik

Med en befolkning på 120 000 er Reykjavik ikke noen virvelvind av en storby. Denne lille kosmopolitiske hovedstaden er skapt av jordens indre krefter, omgitt av ren naturenergi og full av kontraster. Her ser du små hus med bølgeblikk ved siden av futuristiske glasshus, førstesklasses fasiliteter ligger så å si ved siden av vulkansk terreng, og internasjonal innflytelse, ispedd islandske tradisjoner, skaper en enestående kultur, hvor gammelt og nytt møtes.

Les mer

Nordlandet

Døgnåpent – slik er Nordlandet om sommeren. Lyset svinner ikke og sansene holdes vidåpne. Den friske duften fra Grønlandshavet blander seg med stanken av svovel. Dramatiske, rykende lavafelter har nylig størknet over den kokende grunnen. Et nytt utbrudd kan begynne når som helst. Anstrengende fjellturer avsluttes med avslappende bad i varme kilder, natt og dag. Frodige bygder og kjempemessige fjell, øyer ved kysten og et land i stadig endring. Alt dette gjør Nordlandet til en enestående verden.

Les mer

Kjør selv på Island

Du reiser på ferie med det som mål å oppleve noe nytt, se ting du aldri har sett før. Bilferie på Island gir deg en fantastisk ferie med frihet og fleksibilitet. Et nytt eventyr ligger på lur rundt neste hjørne. En bilferie på Island er en flott måte å bli kjent med landet på. I eget tempo kan du utforske naturen og byene nærmere. Det er ikke mange land du på få dager kan komme deg helt rundt i med bil, og hvor landskapet blir mer og mer imponerende for hver mil som går. For side om side med veien dukker massive fjell, små gårder, islandshester, knallgrønt vann og mektige fossefall opp.

Les mer

Julefeiring på Island

Island er det ideelle stedet for julefeiring. Islandsk kultur er rik på juletradisjoner og mørket er faktisk bare en fordel når du skal feire lysets høytid. Islendingene feirer jul i 13 dager, og tradisjonelt er feiringen konsentrert om familien og god mat. Den tradisjonelle feiringen står sterkt hos mange av landets innbyggere. Husene dekoreres med julelys både inne og ute, og som i så mange andre deler av den vestlige verden, er et vakkert dekorert juletre en viktig del av stuen.

Les mer

I vikingenes fotspor

For drøye 1000 år siden ankom sunnfjordingen Ingolf Arnarson Island. Han var lyst fredløs i Norge etter et drap. I 874 brakte han med seg familie og tjenestefolk fra Norge. Arnarson ble så begeistret for Island at han reiste en gård der hovedstaden Reykjavik nå ligger. I de kommende årene fulgte mange nordmenn hans eksempel. De utvandret med frender, treller og husdyr og slo seg ned i det islandske lavlandet. I dag følger vikingentusiaster i samme spor. Du kan bo i Viking Village, hvor tema selvfølgelig er vikinger. I restauranten serveres et ekte vikingmåltid som består av tradisjonelle retter, servert på vikingbrett.

Les mer

Islandshesten

Små og tøffe. Søte og sjarmerende. Skikkelige hjerteknusere. Slik kan du fint beskrive islandshesten, og alle ordene passer perfekt. Et opphold på Island er ikke komplett uten et møte med de firbente skapninger som tølter seg inn i hjertet ditt. Overalt i Islands bebodde områder møter du hester som et markant innslag i landskapet. Disse dyrene er direkte etterkommere av de små, sterke og utholdende hestene som landnåmsmennene hadde med seg fra Norge og De britiske øyer på 800 – tallet. Siden det ikke er importert hester på Island de siste 800 årene, er dyrene du finner her helt unike.

Les mer

Den Gylne Sirkel

På én og samme tur opplever du tre av Islands mest kjente attraksjoner: Thingvellir, geysiren Strokkur og Gullfoss. Det er ikke for uten grunn turen kalles Den Gylne Sirkel. På en heldagsutflukt besøker du alle tre stedene og opplever historiens vingesus samt en utrolig variasjon av geologiske formasjoner.

Les mer

Bryllupsreise på Island

Island er kanskje ikke det første landet du tenker på når bryllupsreisen skal planlegges. Men utelukk ikke Sagaøya – den har mye mer å by på enn dere aner! Øya er full av slående kontraster, hvor ekstreme naturkrefter hersker, og et nytt eventyr ligger på lur rundt neste hjørne. Eksotiske og vakre Island er også et populært sted å gifte seg, året rundt. Varme kilder, restauranter i toppklasse, fantastisk natur og en romantisk atmosfære som henger som et brudeslør i luften over hele øya. Dere kan velge borgerlig eller kirkelig seremoni. Eller hva med å si ja til hverandre inne i isbreen Langjökull?

Les mer

Sykkelturer på Island

Kan du tenke deg en bedre måte å se Island enn fra sykkelsetet? I all sin prakt med vakre fjell, isbreer, innsjøer og annet røft terreng, har Sagaøya mye å tilby sykkelinteresserte. Til tross for at veiene ofte er tilrettelagt for biltrafikk og islandshester, er det absolutt ikke umulig å oppleve denne flotte øya på sykkel. Et nytt eventyr ligger på lur rundt neste sving!

Les mer

SPA på Island

”Spa” er et moderne begrep, men det å bade i geotermiske bassenger er en eldgammel tradisjon som går helt tilbake til landnåmstiden. Jordvarme varmer opp over 170 svømmebasseng på Island. Det moderne livet er krevende og stressende og folk jobber mye. På Island kan du slappe av i den enestående naturen på utallige måter. Den mest ettertraktede og populære er bad i varme kilder eller utendørsbasseng. Det er nok av jordvarmevann som gir utallige muligheter. Alle byer har et offentlig svømmebasseng med 27-29 grader varmt vann og dessuten ofte varme småbassenger (”heitur pottur”) med opp til 38-42 grader.

Les mer

I tølt på Island

Island er et vidunderlig sted! Det magiske landskapet, med sine geysirer, varme kilder, isbreer og fossefall. Den imponerende naturen er en inspirasjon for kunstnere, poeter og fotografer. Island er skapt av jordens indre krefter og er full av kontraster. Overalt i Islands bebodde områder møter dere hester som et markant innslag i landskapet. Hva er vel bedre enn å oppleve Sagaøya fra hesteryggen?

Les mer

Dykking og snorkling

Man forbinder vanligvis dykking og snorkling med tropiske øyer og eksotisk fisk. Blant dykkere er Island så absolutt på vei inn – selv om man kanskje ikke bør skrive ”i varmen”. Islands brevann tilbyr noe av den beste sikten i verden, og synet av jordens yngste skorpe som trykkes opp av den midtatlantiske ryggen er spektakulært. Det er ingen tvil om at det å dykke i det usedvanlig klare vannet i de vulkanske omgivelsene er en opplevelse som er tøff å overgå. I innsjøen Thingvallvatn er vannet så klart at du har en sikt på opptil 150 meter.

Les mer

Åtte magiske opplevelser

Det er ingenting som kan sammenlignes med det å ligge på ryggen, se opp mot de mørke skyene en vinternatt, og se nordlyset danse over himmelen. Lysshowet begynner ofte helt uten foranledning, og er virkelig verdt å vente på! Island ligger rett under polarsirkelen, med unntak av en liten øy 40 kilometer utenfor fastlandet. Det bor knapt hundre mennesker på Grimsey, men øya er et fugleparadis med hundretusener av fugler.

Les mer