Endeløse, hvite strender er omkranset av palmer som sakte svinger seg i vinden, krystallblått hav som er hjem til delfiner, hvaler og fisk i alle former og størrelser, apekatter som svinger seg i trærne og elefanter som avkjøler seg i elvene. Mektige fosser buldrer nedover fjellsidene og nasjonalparkene er imponerende og vakre.

Siden antikken har Sri Lanka vært et sentrum for buddhismen, og dette gjenspeiler seg i arkitekturen. Det er også mye annet som kommer til å fange din oppmerksomhet når du ankommer landet. Landet har et variert landskap, og for å få et ordentlig helhetsinntrykk av landet, bør du oppleve alle de ulike landskapene.

Sri Lanka 5

Det er forholdsvis enkelt å reise rundt, og en rundreise er å anbefale. Etter dager med inntrykk og reising, er det herlig å slappe av på en av kritthvite strendene. Det avholdes også flere festivaler på Sri Lanka og disse er verdt å få med seg. Lokalbefolkningen kler seg ut i lokale kostymer, elefantene utsmykkes og folket hengir seg i kulturelle danser.

Sri Lanka er kombinasjonen av utallige naturopplevelser, kultur, historie, smilende og gjestfrie mennesker, late dager på stranden og minner for livet!

Sri Lanka 3

Victoria falls og spennende safari!

Dette er et bemerkelsesverdig land! Her finner du enestående natur, et rikt dyreliv og vennlige mennesker. Landet, som tidligere het Nord – Rhodesia, er hjem til en av Afrikas største attraksjoner: De mektige Victoria Falls. Med sine 1,7 kilometer i bredden og 108 meter i høyden, er fossefallene et spektakulært syn. Under regntiden kan du se røyken fra fossene fra lang avstand, og lyden av vannet som braser over kanten minner om torden.

Men Zimbabwe har mer å by på enn fossefall. Elven Zambezi lokker tilreisende med båtsafari og kanoturer. I tillegg har landet åtte nasjonalparker, hvor av Hwange er den mest kjente. De fem store (elefant, bøffel, leopard, neshorn og løve) vandrer rundt i parkene og gir besøkende en fantastisk safariopplevelse. Zimbabwe har også mange arkeologiske steder som er å finne på UNESCOs verdensarvliste

Landets innbyggere har vært vitne til flere katastrofer enn vi kan tenke oss, men til tross for dette er de et meget vennlig og imøtekommende folkeferd. Du vil bli beriket med flere smil enn du noen gang har blitt. Du vil også bli tilbudt håndverksarbeid i store mengder, men det er bare en fordel. Håndverksarbeid fra Zimbabwe er verdensberømt, og du finner ikke vakrere gjenstander noe annet sted i Afrika.

Zimbabwe er ikke tilrettelagt å reise rundt i på egen hånd, så det beste, enkleste og mest givende er å få organisert en rundreise tilrettelagt akkurat dine ønsker. Så nøl ikke – Zimbabwe venter på deg!

Vi får ofte spørsmålet om hvorfor man skal velge Zimbabwe fremfor Kenya, Sør- Afrika og Tanzania. Selv om vi er veldig glad i alle våre destinasjoner, er Zimbabwe et bemerkelsesverdig land som byr på spektakulære safariopplevelser. Dessuten er Zimbabwe fortsatt et nokså uoppdaget land, og har langt fra så mange besøkende som Kenya, Tanzania og Sør-Afrika. I Zimbabwe er du nesten garantert å være alene med dyrene når du er på safari.

Så er du på jakt etter en destinasjon med utallige opplevelser og minner for livet, gir vi deg fem meget gode grunner for å velge Zimbabwe:

1. Stort utvalg av aktiviteter
I Zimbabwe, og med vår samarbeidspartner, er det et bredt utvalg unike safariaktiviteter utenom den vanlige safariopplevelsen i bil.

Fotsafari: Ingen motorlyd. Ingen beskyttelse fra bilen. Bare deg og en ranger. Midt mellom løver, bøfler og elefanter. Guidene i Zimbabwe anses som de best trente i Afrika. Takket være deres kunnskaper og opplæring, er fotsafari i Zimbabwe et absolutt must. Det er ingenting som slår avreise fra campen tidlig om morgenen, mens duften fra savannen som varmes opp, fester seg i nesen. På en fotsafari vekkes alle dine sanser, og du kan se, føle og lukte savannen. Du får også et bedre inntrykk av hvordan alt i naturen henger sammen, fra de minste små kryp, til flora og fauna og til de store skapningene. Villmarkens hemmeligheter åpenbarer seg, og du lærer om potavtrykk og hvilke dyr som har etterlatt seg spor. Fotsafari er en helt uforglemmelig opplevelse!

Kano/kajakksafari: En av våre flotteste lodger ligger rett ved Zambezi- elven og tilbyr kanoturer på den mektige Zambezi- elven. Turene kan variere fra en kilometer, en time til 5-10 kilometer til en halv eller hel dag. Det er alltid med en profesjonell og kunnskapsrik guide, og kanoene er stødige. Kom tett innpå elefanter, krokodiller og flodhester på en måte du ikke gjør fra bilen. For å berike opplevelsen enda mer, kan det legges inn både pikniklunsj og sundowners. Rett og slett magisk!

Elephant Express Rail Car: Om det finnes en morsommere og bedre måte å reise mellom Victoria Falls og lodgene våre i Hwange nasjonalpark, så har ikke vi funnet den enda! The Elephant Express er en togtur på 80 kilometer, med plass til 22 passasjerer som reiser både komfortabelt og elegant. Det er store sjanser for å se ville dyr underveis, og det serveres både snacks og drikke på turen. En mer fantastisk togtur skal du lete lenge etter!

Mountain biking: På en av våre litt mer øde lodger kan du utforske området fra sykkelsetet. Lodgen ligger langt sør i Hwange nasjonalpark, hvor sanden fra Kalahari- ørkenen har blåst inn og dannet små sanddyner gjennom hundrevis av år. Mellom dynene er det små stier som elefanter og andre dyr bruker når de er på gjennomgang. Disse stiene passer utmerket for en sykkelsafari. En kunnskapsrik guide er med på turen og lokale bushmen fra San- stammen går ofte i forveien for å varsle om hvor dyrene er. Sykkelturen er på mindre enn 15 kilometer, og det er følgebil med. Tråkk deg gjennom Hwange – det blir den beste sykkelturen du noen gang har tatt!

Fottur i Batoka Gorge: Det er to vandremuligheter fra en av våre lodger: Utforsk de flotte hagene med blomster som kun er å finne i Zimbabwe, rundt lodgen sammen med en kunnskapsrik guide. Når turen er over venter forfriskninger og så nyter du solnedgangen ved Peregrine Point.
For de mer energifulle vandrerne anbefales en tur til bunnen av Batoka Gorge. Det er rundt 200 meter, og er en hel morgenaktivitet. Her kreves det moderat fysisk form og meget gode sko. Turen ut fra kløften er ganske tøff, men ikke vanskelig. Det trengs ikke noe annet enn sterke bein og litt utholdenhet. I bunnen av kløften blir det drikke og snacks før dere begir dere på turen tilbake.

2. Eksklusivitet
Med 14 651 kvadratkilometer med villmark å utforske, er Hwange nasjonalpark omtrent samme størrelse som Serengeti nasjonalpark i Tanzania og litt mindre enn Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika. MEN – den store forskjellen er i antall besøkende.
Hwange har rundt 43 000 besøkende, med en tetthet på 3 personer per kvadratkilometer per år. Sammenlign dette med Serengeti med 350 000 besøkende per år, med en tetthet på 23 personer per kvadratkilometer og Kruger med 1,4 millioner besøkende hvert år, med en tetthet på 85 personer per kvadratkilometer. Masai Mara i Kenya, som er en mye mindre nasjonalpark, har 192 personer per kvadratkilometer. I Hwange kan du dermed oppleve å tilbringe hele safarien uten å se en eneste bil, med unntak av bilene fra lodgen du bor på, og dette gjør safariopplevelsen til noe helt unikt!
Så kommer det faktum at våre favorittlodger i Hwange kun har 8-10 rom, med et totalt antall på 16-20 gjester.

3. Fleksibilitet (og impulsivitet)
I Zimbabwe og på alle våre lodger eksisterer det ikke noen timeplan for aktivitetene. Det er ingen fastsatt tid for måltider, safari eller andre aktiviteter. Våre gjester har fleksibilitet til å sette opp sin egen timeplan og velge sine egne aktiviteter. Ved ankomst blir dere møtt av en ansatt og guide fra lodgen og sammen diskuterer dere interesser og ønsker. Dere får også en oppdatering av hva som skjer med dyrene i området. De legger da en plan for neste dag. Etter middagen treffes dere igjen for å legge en plan for neste dag.
I tillegg, forbi vi bruker lokale, utdannede og profesjonelle guider, har disse egne tillatelser som gjør at de kan ta med gjestene våre på spontane fotturer. Om en guide eller gjest ser noe spesielt mens de er på safari, kan dere gå ut av bilen og utforske nærmere til fots.

4. Valuta for pengene
Zimbabwe tilbyr et høy nivå av eksklusivitet, de beste guidene i Afrika, en bredt spekter av aktiviteter, spektakulære safariopplevelser, masse fleksibilitet og nye og renoverte lodger/camper. Og det er ekstremt konkurransedyktige priser! De fleste 4-5stjerners lodger/camps ligger mellom 300-700 dollar døgnet lavere i pris enn i andre afrikanske land. Dette er safarivaluta som det ikke går an å slå (i hvert fall ikke sammenlignet med Zambia og Botswana).

5. Til fordel for lokalsamfunnet
Safari i Zimbabwe skaper jobber, økonomisk hjelp og sosiale tjenester for lokalbefolkningen. Regjeringen i landet bidrar i særdeles liten grad med økonomisk støtte og hjelp til lokalsamfunnene, spesielt de små landsbyene i utkanten av Hwange nasjonalpark. Det er dermed operatører som våre lokal samarbeidspartnere som skaffer jobber, i et land med 90 prosent arbeidsledighet. De bidrar også med sosiale tjenester som tannbehandling, medisinsk hjelp, utstyr til skole, oppgradering av fasiliteter og brønner. Så langt har vår samarbeidspartner (lodgene) bidratt med 1,5 millioner dollar til lokalsamfunn rundt Hwange nasjonalpark og utenfor Victoria Falls. Pengene er brukt til bygging og vedlikehold av brønner, medisinsk hjelp og utdannelse.
To av våre favorittlodger er også bygd på land som tilhører lokalsamfunnet, ved grensen til nasjonalparken. Som er resultat av dette vil overskudd og inngang til parkene gå direkte til de lokale myndighetene (ikke den sentrale regjeringen), og loven påkrever at 85 prosent av inntektene skal gå direkte til landsbyene. De resterende 15 prosentene går til kommunale myndigheter. Utenom visumavgift og turistskatt på 16 prosent, er det ikke noen av pengene dine som går til de sentrale myndighetene, men rett til lokalbefolkningen – hvor de gjør svært god nytte.

Trenger du fortsatt å overbevises, nevner vi de mektige Victoria Falls, kunsttimer med elefanter, cruise og middag på Zambezi- elven, lunsj hos en lokal familie, helikoptertur over Victoria Falls, strikkehopp, rafting og en spennende og interessant kultur.

Så nøl ikke – Zimbabwe venter på deg!

Reiser til Zimbabwe
Reiser til Zimbabwe
Reiser til Zimbabwe
Zimbabwe 4
Zimbabwe 5
Zimbabwe 6
Zimbabwe 7
Zimbabwe 10

REISER TIL ZIMBABWE

MAGISKE ZIMBABWE

PRIS: Fra kr. 27 860,- pr. person
VARIGHET: 7 Dager

Zimbabwe er et bemerkelsesverdig og magisk land! Det frister med enestående natur, et rikt dyreliv, vennlige mennesker og opplevelser du aldri glemmer. Landet er hjem en av Afrikas største attraksjoner: Victoria Falls. Med sine 1,7 kilometer i bredden og 108 meter i høyden, er fossefallene et spektakulært syn. Men Zimbabwe har så utrolig mye mer å by på!
Denne fantastiske reisen tar deg med på safari i Sable Sands private viltreservat, hvor ville dyr gjerne viser seg frem. Flokker med elefanter og bøfler dukker opp i horisonten. Gnuene trasker rundt og sebraene, som naturligvis er kledd i sine pysjamaser, rolig gresser i morgensolen.

Les mer

SPEKTAKULÆRE VICTORIA FALLS OG SAFARI I HWANGE

PRIS: Fra kr. 28 780,- pr. person
VARIGHET: 7 Dager

I Zimbabwe finner du enestående natur, et rikt dyreliv og vennlige mennesker. Landet er også hjem til en av Afrikas største attraksjoner: De mektige Victoria Falls. Så venter en annerledes og spennende safariopplevese når dere går om bord på Elephant Express (som kun er tilgjengelig for gjester på Imvelos lodger). Toget tar dere med langs kanten av Hwange nasjonalpark. Her venter noen magiske dager med spektakulære safariopplevelser i Zimbabwes største nasjonalpark. Hwange er en uoppdaget perle, og hjem til De fem store

Les mer

EN KOMPLETT REISE I ZIMBABWE

PRIS: Fra kr. 46 420,- pr. person
VARIGHET: 12 Dager

Zimbabwe er et bemerkelsesverdig land, som byr på opplevelser som rett og slett tar pusten fra deg! På denne reisen får dere oppleve de mektige Victoria Falls, hvor lyden av vannet som braser over kanten minner om torden. Men Zimbabwe har mer å by på enn fossefall. Zambezi-elven lokker med båtsafari og kanoturer. Velkommen til en vill verden med flodhester som dupper i vannet, elefanter langs vannkanten, krokodiller på bredden og hylende hyener.

Les mer

ZIMBABWE – VICTORIA FALLS, SAFARI OG ZAMBEZI!

PRIS: Fra kr. 54 715,- pr. person
VARIGHET: 8 Dager

Denne turen er en luksusreise, som gir deg det beste av hva Zimbabwe har å by på: Fantastiske Victoria Falls, spektakulære safariopplevelser i Hwange nasjonalpark, kanotur på Zambezi-elven, utmerkede lodger, velsmakende måltider, togtur og vakre solnedganger. Bedre enn dette kan det ikke bli!

Les mer

OVERNATTING

Zambezi Sands

Lekre Zambezi Sands ligger på elvebredden av den mektige Zambezi – elven, i den vestlige delen av Zambezi nasjonalpark. De spektakulære Victoria Falls er kun en times minutter unna med bil. Et opphold på Zambezi Sands gir deg ikke bare vakker natur og luksus, men også et stort utvalg aktiviteter. Lodgen tilbyr 8 luksustelt som alle ligger ved elvebredden. Hvert telt har egen splash pool, veranda, store bad, minibar, takvifte, hårføner, myggnett, safe og badekåper.

Les mer

Camelthorn Lodge

Denne flotte lodgen ligger i vakre omgivelser vest for Ngamo, i ytterkanten av det sørvestlige hjørnet av Hwange nasjonalpark. Camelthorn er unik i sin stil og design, og strategisk plassert rundt et eldgammelt og gedigent camelthorn tre. Under et opphold her få du en spektakulær villmarkopplevelse. Camelthorn tilbyr 8 luksuriøse villatelt med veranda på bakkenivå, store bad, peis, takvifte, te/kaffekoker, hårføner, myggnett, badekåper, safe og minibar.

Les mer

Bomani Tented Lodge

Denne luksuriøse lodgen ligger i en privat del av det spektakulære Ngamo Plain, i den nesten uberørte sørvestlige delen av Hwange nasjonalpark. Bomani er kjent for sitt unike landskap, hvor store flokker med elefanter trasker i rolig tempo forbi deg.
Elefanter kan ikke klokken – og den glemmer du også under oppholdet. Her eksisterer ikke timeplaner eller rutetabeller. Personalet legger vekt på at din tid bestemmes av deg. Det er jo du som er på ferie!

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

The Bushtrack Express

The Bushtrack Express i Zimbabwe er en fantastisk og luksuriøs middagsopplevelse som tar deg med tilbake i tid. Tilbake til en tid da damplokomotivene tøffet rundt i landet. Over den berømte Victoria Falls Bridge, som ble bygd av Cecil Rhodes i 1905. Han ønsket et sted hvor vanndråpene fra fallene traff togvognene mens det krysset broen. Med femstjerners service, solnedgang og spektakulær utkikk over de majestetiske Victoria Falls fra den ikoniske broen, nyter du det beste Victoria har å by på.

Les mer

Vic Falls’ skjulte perler

De mektige og imponerende Victoria Falls er verdt reisen alene, men en reise hit bør inkludere mer enn ”bare” fallene, som velter over en 1,7 kilometer bred skrent og braser 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer gjør et inntrykk på alle besøkende når vannet kastes hundrevis av meter opp i luften og skyer dannes som kan sees mange kilometer unna.
En reise til Victoria Falls bør også inkludere noen av områdets skjulte perler, opplevelser som setter prikken over i’en på ferien din – og som gjør din reise til Victoria Falls enda mer uforglemmelig!

Les mer

Victoria Falls

Få ord kan beskrive det fantastiske naturvidunderet Victoria Falls. Det bør nemlig bare oppleves! Vannet som velter over en 1,7 kilometer bred skrent og braser 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer gjør et inntrykk på alle besøkende. Under regntiden føles det som en heftig regnstorm når vannet kastes hundrevis av meter opp i luften og skyer dannes som kan sees mange kilometer unna. Navnet ble gitt av den skotske oppdageren David Livingstone. Han ble slått med forundring da han så fallene for første gang i 1855 etter å ha hørt buldringen allerede da han var flere kilometer unna.

Les mer

Tog gjennom Afrika

Toget tøffer gjennom et vakkert slettelandskap. Utenfor vinduet kan du se antiloper som gresser eller bykser av sted. Landsbyer, giraffer og tomme vidder. Mektige fjell og historiske steder. Krystallglassene er fylt med den beste vin. Springbukksteken smelter i munnen. Kupeen består av mahognivegger og en stor myk dobbeltseng. Det er ikke snakk om NSB mellom Oslo – Trondheim, så absolutt ikke. Nei, det er snakk om togreise i Afrika. Toget du sitter på er et av verdens mest luksuriøse – sørafrikanske Rovos Rail.

Les mer

Mana Pools nasjonalpark

Mana Pools nasjonalpark er synonymt med Zambezi – elven, elefanter, løver, villmark, kano og fotturer og en av Zimbabwes mest populære parker. Takket være sin skjønnhet, villmark og store antall dyr og fugler, står Mana Pools på UNESCOs verdensarvliste. Det vakre våtmarksområdet oppleves best i kano på Zambezi – elven, eller med kombinasjonen kano, jeep og fottur. Mana Pools er ikke bare usedvanlig frodig og storslagent, med mahognitrær, vannveier, sandbanker og fikentrær, men den har også Zimbabwes største konsentrasjon av flodhest og krokodille.

Les mer

Magisk reise på Zambezi

Du glir lydløst i kanoen på Zambezielven, gjennom en vill verden med flodhester som dupper i vannet, elefanter langs kanten, krokodiller på bredden og hylende hyener. Solnedgangen er ulik alle andre du har sett, det er som om solen eksploderer før den forsvinner. Henrykt sitter du ved leirbålet og prater om dagens opplevelser, ville dyr og lar ilden kaste spennende skygger rundt deg. Zambezielven snirkler seg fram langs grensen mellom Zimbabwe og Zambia. I den nordvestlige delen av Zimbabwe ligger den spektakulære nasjonalparken Mana Pools med mange alternativer for den som er interessert i kanosafari.

Les mer

Hwange nasjonalpark

Det er sent i november og heten dirrer i luften. Du kan se og føle den der den ligger som en kappe over landskapet. Plutselig brytes den av de første regndråpene som treffer tørr mark, som igjen fører til at støvet virvler opp og frigjør den velkjente duften av Afrika. Med regnets ankomst kommer også energien og livsgnisten som et hurtig lyn tilbake i villmarken og over natten og Hwanges flora og fauna starter sin årlige sirkel.

Les mer

Bryllupsreise i Zimbabwe

Zimbabwe er et bemerkelsesverdig land – og passer dermed utmerket for en bryllupsreise utenom det vanlige. Her finner dere enestående natur, et rikt og spektakulært dyreliv, vennlige mennesker, minneverdige opplevelser og én av Afrikas største attraksjoner: De mektige Victoria Falls. Bryllupsreisen i Zimbabwe inkluderer opplevelser dere ikke finner noe annet sted i verden. Besøk de majestetiske Victoria Falls, skål med glassene på båtdekket mens solen forsvinner ned i Zambezi- elven og farger vannet rødt. Kom i nærkontakt med elefanter mens dere selv utfører kunstneriske utforminger på lerretet.

Les mer