Langstrakte strender i Afrikas tropiske paradis!

Monsunvinden blåser milde dufter av krydder rundt på øya, som lokker med sine hvite sandstrender, fargestrålende koraller og fantastiske klima. I historiske Stone Town blir stemningen satt av myntgrønne skodder og smale gater med himmelblå balkonger. Med unntak av savannens ville dyr har Zanzibar samlet det beste av Afrika, så det er forstålig at den lille øya er blitt en fast ingrediens i safarirundreisene og et populært sted for en bryllupsreise!

Perfekte, hvite sandstrender og korallrev. Et varmt og solrikt klima året rundt. En historie, som flommer over av eventyr: arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende. Så en av Afrikas mest spennende byer spekket med flott arabisk arkitektur. Glem for all del ikke det smakfulle swahili – kjøkken og den behagelige befolkningen.

Zanzibar består av hovedøyene Unguja (Zanzibar øy) og Pemba, samt et utall av småøyer. I århundrer var øyriket knytepunkt for handel med halve verden: egyptere, fønikere, indere, arabere og portugisere, som alle har satt sitt preg på øya. Storhetstiden var på 1800 – tallet, etter at portugiserne ble satt på porten av araberne fra Oman. I 1830 – årene flyttet sultanen av Oman sitt hoff til Zanzibar, og 20 år senere ble øya et selvstendig sultanat. Rikdommene strømmet til Zanzibar, og sultanatet ble et av de rikeste dynastier Afrika noen gang har sett. I 1890 ble Zanzibar formelt et britisk protektorat, men makten forble hos de skiftende sultaner helt frem til uavhengigheten i 1963. Med en slik historie og påvirkning, er det ikke rart Zanzibar i dag er et sammensurium av kulturer og matgleder.

Øyas store attraksjon, etter de lekre strendene, er byen Stone Town, den gamle araberbydelen i Zanzibar by. Husene fra slavehandelens og de store oppdagelsesreisendes tid står fortsatt skulder mot skulder. På en kort spasertur kan du se både David Livingstones hus, sultanens palass, slavemarkedet og den legendariske slavehandleren Tippu Tips praktperle, som står og forfaller i enden av gaten med det bisarre (og uforklarlige) navnet Suicide Alley.

Kanskje bør du tenke deg godt om neste gang du ber noen dra dit pepper’n gror, for det kan hende de ender opp på vakre Zanzibar. Her vokser sort pepper som friske, grønne bær som ligner erter – sammen med vanilje, muskat, ingefær, chili, kryddernelliker, kanel og kardemomme. Bli med på en kryddersafari, hvor du kan se, røre, lukte og smake på alt krydderet som vi i vår verden først ser når de ligger klar til bruk, i plastikkposer eller forseglede glass.

Legg også turen ut til Changuu Island, også kjent som Prison Island, en velduftende jungeløy med lekre, hvite strender og gode snorkelmuligheter. Øyas beboere er over hundre kjempeskilpadder, som visstnok ble importert fra Seychellene i begynnelsen av 1900 – tallet. De største veier over 200 kilo, så det er noen store og meget sjarmerende innbyggere å hilse på.

Hvordan så Zanzibar ut før det ble bygget plantasjer og landsbyer? Det kan du se i Jozani Chwaka Bay National Park, den eneste biten av opprinnelig regnskog som er igjen på øya. Parken strekker seg ikke mer enn 50 kvadratkilometer, men består av busker, sumper og herlig mangroveskog med de merkelige nesehornsfuglene og de sjeldne, røde guereza – apene. Apene er forresten endemiske til Zanzibar, og er så søte at du har vanskelig for å forlate dem.

Men ja, det er strendene som frister og trekker. På østkysten lokker øyas lengste, uavbrutte strender, og det er lengre mellom hotellene. Til gjengjeld har den lavtliggende østkysten det minus at vannet trekker seg mange hundre meter tilbake når det er lavvann, noe som gjør bading litt vanskeligere. Fenomenet oppleves langt mindre på vestkysten, men til gjengjeld må du dele stranden med flere hotellgjester. I sør er det flere klipper, og strendene er kortere. Her er det glimrende dykke – og snorkelmuligheter, og tidevannet merkes langt mindre enn på østkysten. Zanzibar har så mange flotte strender at det er vanskelig å peke ut én, men et lite tips kan være den lange stranden rundt fiskerbyen Jambiani, hvor badestrand, snorkling og landsbyliv går opp i en høyere enhet. Matemwe Beach, på nordøstkysten er med sin finkornede, hvite sand en annen av øyas aller beste.

Kom til Zanzibar og la hverdag være hverdag og nyt strendene, krydderduften og la romantikken blomstre!

En reise til Zanzibar er mer enn sol og bad!

Zanzibar er virkelig som et idyllisk postkort. Øya lokker med sine deilige strender, syltynne kokospalmer og et turkisblått hav. Men Zanzibar er mer enn en avslappende ferie med sol og bad – den er også full av spennende aktiviteter og utflukter!

HER ER VÅRE FAVORITTER:

Kryddersafari
Du bør kanskje tenke deg godt om neste gang du ber noen reise dit pepperen gror. For det kan hende de ender opp på vakre Zanzibar. Her vokser sort pepper som friske, grønne bær som igjen ligner erter. Så er det vanilje, muskat, ingefær, chili og spisskum. Kryddernelliker, kanel og kardemomme.
På en Spice Tour kan du se, røre, lukte og smake på krydder som vi i vår del av verden ofte først ser når de er klare til bruk, ferdig pakket i plastposer. En velduftende og smakfullt tur med andre ord!

Changuu Island – Prison Island
Øya ble opprinnelig brukt av arabiske slavehandlere som oppbevaringssted for de mest besværlige slavene før de ble solgt på slavemarkedet i Stone Town. I 1893 bygde engelskmennene et fengsel på øya (derfor er den også kjent som ”Prison Island”), som riktignok aldri ble tatt i bruk. Bygningene ble i stedet brukt som karantenesenter for pasienter med gulfeber fra Kenya og Tanzania, men ligger i dag i ruiner.
Den duftende jungeløyen med de lekre, hvite strendene og gode snorkelmuligheter er i dag et av de mest populære utfluktsmålene på Zanzibar. Øya er også hjem til mer enn hundre kjempeskilpadder som visstnok ble importert fra Seychellene på begynnelsen av 1900-tallet. De største veier mer enn 200 kilo. Uten tvil en favoritt blant både barn og voksne!

Regnskogen Jozani
Hvordan så Zanzibar ut før den ble dekket av plantasjer og landsbyer? Det kan du se i regnskogen Jozani, den eneste større delen av den opprinnelige skogen som er igjen på Zanzibar. Den 50 kvadratkilometer store Jozani Chwaka Bay National Park er øyas eneste nasjonalpark og består av myr, buskland og herlig mangroveskog med de merkelige neshornfuglene og de sjeldne, røde guereza- apene. Med sine søte ansikter og mimiker vil de garantert sjarmere deg i senk.
Jozani Forest er en del av et øko- turismeprosjekt hvor landsbyboere jobber som guider, og en del av inntektene går til befolkningen i området.
Det er best å besøke skogen tidlig om morgenen når dyrene er mest aktive.

Seiltur med dhow
Heis seil og prøv den gamle swahilimetoden på havet, med eller uten fiskestang og snorkel i bagasjen.
Det er absolutt verdt å få med seg en slik seiltur i solnedgangen. Med et glass avkjølet hvitvin i hånden, vinden som rusker lett i håret og lyden av bølgeskvulp i ørene, er dette den perfekte avslutning på dagen.

Delfintur
Delfiner er fascinerende skapninger, og de kan du oppleve på nært hold med en båttur. Er du riktig så heldig kan du svømme sammen med de ville delfinene! Snorkling inngår også på turen, slik at du kan oppleve Zanzibar under havoverflaten.

Nungwi tur
Nungwi ligger på nord- tippen av Zanzibar og byr på krystallklart vann så området passer utmerket for snorkling og dykking. Turen tar deg også med til grotten Mangapwani. Frem til 1911 ble slaver oppbevart her ulovlig for siden å bli transportert med dhow til kjøperne. Slavehandelen ble forbudt i 1873, men handelen fortsatte. Turen inkluderer også et besøk hos en lokal arbeider som bygger de lokale båtene dhow, et besøk på Turtle Aquarium og lokale landsbyer.

Gå deg vill i Stone Town
Stone Town står på UNESCOs verdensarvliste og bydelen er et virvar med hvitkalkede fasader og utskårede, tunge dører. Ønsker du ikke å drukne i mengden av butikker som selger håndverk og suvenirer, er det bare å smette inn i et smug. Det gjelder bare å finne veien ut igjen!

I Freddie Mercurys fotspor
Queens legendariske sanger ble født i Stone Town i 1946. Her bodde han til han var ti år gammel. Flere av husene påstår at nettopp dette var hans barndomshjem. Vil du fråtse i memorabilia må du besøke Mercury Restaurant. Den finner du på stranden mellom Forodhani Gardens og havnen.

Så dra dit pepperen gror – og nyt reisen!

Zanzibar 2
Zanzibar 3
Zanzibar 4
Zanzibar 5
Zanzibar 6
Zanzibar 7

OVERNATTING

Indigo Beach Zanzibar

På vakre Indigo Beach går hverdagen i glemmeboken. Her er det bare å sparke av seg skoene, lene seg tilbake og nyte dagene! Turkist hav slår rolig inn over den kritthvite stranden og kokospalmene svaier lett i vinden.
Indigo Beach er et lite, koselig boutiquehotell, rett ved Paje-stranden, på sørøstkysten av Zanzibar.

Les mer

Fruit & Spice Wellness Resort

Turkisblått hav. Frodige, grønne og eksotiske trær og blomster. En lett bris, som får palmene til å svaie lett. Følelsen av avslapning, ferie og magi. Alt er i perfekt harmoni med naturen. Fruit & Spice Wellness Resort er et fem-stjerners hotell som ligger i Mchangamle, på den sørvestlige delen av Zanzibar. Her finner du en perfekt balanse mellom det moderne og tradisjonelle, komfort og enkelthet, autentisitet og teknologi. Et utmerket sted å tilbringe drømmeferien, hvor hverdagens jag svinner hen og kropp og hode slapper av.

Les mer

Z-Hotel Zanzibar****

Z-Hotel ligger på den idylliske stranden i Nungwi, på den nordlige delen av Zanzibar. Her har du direkte tilgang til kritthvit strand og Det indiske hav. Hotellet er en herlig blanding av elegant moderne design med tradisjonelle afrikanske trekk. Kombinasjonen skaper en unik og avslappet atmosfære. Hotellet er omringet av en vakker tropisk hage. Boutiquehotellet har 39 rom i ulike kategorier.

Les mer

POPULÆRE REISER TIL ZANZIBAR

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Zanzibar!

SOL OG BAD PÅ Z-HOTEL

PRIS: Fra kr. 22 650,- pr. person
VARIGHET: 11 Dager

Z-Hotel Zanzibar er et lekkert boutiquehotell, som ligger på den idylliske stranden i Nungwi. Hotellet ligger i den nordlige delen av øya, og byr på late dager på kritthvit strand og bading i Det indiske hav. Omringet av en tropisk hage frister hotellet med en unik og avslappet atmosfære. Hotellet er en herlig blanding av elegant moderne design og afrikanske trekk. Foruten late dager på stranden kan dere bli med på en rekke vannsportaktiviteter og utflukter. Velkommen til Zanzibar!

Les mer

BRYLLUPSREISE PÅ Z-HOTEL

PRIS FOR BRUDEPARET: Fra kr. KR 64 220,-
VARIGHET: 11 Dager

Feire kjærligheten på det lekre boutiquehotellet Z-Hotel. Hotellet ligger på den idylliske stranden i Nungwi i den nordlige delen av Zanzibar. Nyt late dager på stranden, under palmene og ta en dukkert i Det indiske havs varme bølger. Om kvelden kan dere se solnedgangen fra balkongen i suiten. Foruten late dager på stranden kan dere bli med på en rekke vannsportaktiviteter og utflukter. Hotellet har egen velkomstpakke for brudepar.

Les mer

SAFARI OG LATE DAGER PÅ ZANZIBAR

12 Dager

Fantastiske Tanzania er hjem til noen av Afrikas største og mest spektakulære nasjonalparker og naturreservater. Hver og en av dem har noe spesielt å by på. På programmet står verdenskjente Serengeti og Ngorongoro-krateret, hjem til De fem store (elefant, bøffel, neshorn, løve og leopard). Afrikas ville dyr viser seg gjerne frem, og det er lett å bli bitt av safaribasillen når du ser dyrene i sine naturlige omgivelser.

Les mer

SELOUS VILTRESERVAT OG ZANZIBAR

12 Dager

Denne turen er den perfekte kombinasjonen av safari og late dager i sol og varme. I Selous viltreservat kan du oppleve Afrika fra sin mest øde og utemmede side og på Zanzibar er det er langstrakte, kritthvite strender, bølgebrus og vakre korallrev med varmt og solrikt klima året rundt. Her sniker duften av krydder seg opp i nesen og du opplever historiens sus i herlige Stonetown.

Les mer

GOLF, SAFARI OG ZANZIBAR

18 Dager

Dette er den ultimate reisen til Tanzania – i hvert fall om du er en golfentusiast med en god dose safarifeber og lengsel etter late dager på kritthvite strender! Spill noen runder med golf på Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate, Tanzanias første 18-hulls Championship-bane. Så utforsker du Tanzanias ville side med safari og flyr videre til Zanzibar for mer golf og late dager på stranda.

Les mer

EN UKE I LUKSUS PÅ ESSQUE ZALU

PRIS: Fra kr. 16 035,- pr. person
VARIGHET: 8 Dager

Tilbring 8 dager på lekre Essque Zalu. Dette femstjerner hotellet lever opp til forventningene om et tropisk paradis, med vakker beliggenhet, utmerket service og velsmakende måltider. Hotellet ligger i en naturlig bukt ved Nungwi, på nordøstkysten av Zanzibar. Her kombineres luksus med en genuin følelse av å være på rett sted til rett tid. Skjem bort deg selv og dine på Essque Zalu!

Les mer

ROMANTISK OG UFORGLEMMELIG BRYLLUPSREISE PÅ ESSQUE ZALU

PRIS FOR BRUDEPARET: Fra kr. 31 780,-
VARIGHET: 8 Dager

Et lekkert og luksuriøst hotell som passer utmerket for en bryllupsreise! Brudeparet blir skjemt bort på dette femstjerners hotellet, som virkelig lever opp til forventningene. Dette vakre boutiquehotellet har det turkisblå havet på den ene siden og en frodig skog på den andre. Kritthvit strand, flotte rom, utmerket service og velsmakende måltider gjør Essque Zalu til et lite paradis. Over det hele sprer en svak duft av krydder seg – dere er jo tross alt på Zanzibar. Her kommer romantikken garantert til å blomstre. Også lenge etter at dere har kommet hjem igjen!

Les mer

HERLIGE MICHAMVI SUNSET BAY

PRIS: Fra kr. 14 395,- pr. person
VARIGHET: 11 Dager

Dette herlige og sjarmerende hotellet ligger på sørøstsiden av Zanzibar, ved Chwaka Bay. Her venter kritthvit strand og turkisblått hav rett utenfor døren. Nyt en tropisk drink på solsengen mens du graver tærne ned i sanden, speider utover Det indiske hav og vinden rusker lett i palmetrærne. Hotellet har 20 rom og er i sannhet en liten perle. Alle rommene har havutsikt. En avslappet atmosfære, et gjestfritt personale og utmerket service setter prikken over i’en for oppholdet.

Les mer

BRYLLUPSREISE PÅ MICHAMVI SUNSET BAY

PRIS FOR BRUDEPARET: Fra kr. 28 785,-
VARIGHET: 11 Dager

Dette hotellet passer utmerket for en bryllupsreise. Denne lille perlen ligger på sørøstsiden av Zanzibar, ved Chwaka Bay. Her venter kritthvit strand og turkisblått hav rett utenfor døren. Nyt en tropisk drink på solsengen mens du graver tærne ned i sanden, speider utover Det indiske hav og vinden rusker lett i palmetrærne. Med kun 20 rom, alle med havutsikt, er det duket for en intim og avslappet atmosfære. Brudepar ønskes velkommen med en egen brudepakke, som utgjør toppen av bryllupskaken.

Les mer

SJARMERENDE PONGWE BEACH HOTEL

PRIS: Fra kr. 18 315,- pr. person
VARIGHET: 11 Dager

Hotellet ligger direkte på en kritthvit, puddermyk strand, med turkisblått hav og omgitt av palmer. Her finner du garantert roen – og hverdagens stress og mas forsvinner. Pongwe Beach ligger på østsiden av Zanzibar, i et stille område uten andre hoteller i nærheten. Hotellet har 20 rom, alle smakfullt innredet i typisk afrikansk stil, med stråtak og treverk. Et herlig hotell – rett på stranden!

Les mer

BRYLLUPSREISE PÅ PONGWE BEACH HOTEL

PRIS FOR BRUDEPARET: Fra kr. 42 855,-
VARIGHET: 11 Dager

Sjarmerende og herlige Pongwe Beach Hotel er populært blant de nygifte – takket være sin intime og autentiske atmosfære.
Hotellet ligger direkte på en kritthvit strand, med turkisblått hav og palmer som bakgrunn. Pongwe ligger på østsiden av Zanzibar, i et stille område uten andre hoteller i nærheten. Tilbring dagene på stranden, på sykkel- eller kajakktur og bli med på en utflukt. Om kvelden kan dere slappe av i plunge poolen i suiten.

Les mer

SKJEM DEG BORT PÅ FRUIT & SPICE

PRIS: Fra kr. 19 460,- pr. person
VARIGHET: 8 Dager

Oppfyll drømmen om den perfekte ferie, med late dager på stranden, turkisblått hav og palmesus, på flotte Fruit & Spice Wellness Resort! Dette er et fem-stjerners hotell som ligger i Mchangamle, på den sørvestlige delen av Zanzibar. Her finner du en perfekt balanse mellom det moderne og tradisjonelle, komfort og enkelthet, autentisitet og teknologi. Et utmerket sted å tilbringe drømmeferien, hvor hverdagens jag svinner hen og kropp og hode slapper av.

Les mer

BRYLLUPSREISE TIL FRUIT & SPICE

PRIS FOR BRUDEPARET: Fra kr. 40 810,-
VARIGHET: 8 Dager

Herlige, vakre og sjarmerende Zanzibar er utmerket for en bryllupsreise. Et opphold på Fruit & Spice er toppen av bryllupskaken. Fruit & Spice Wellness Resort er et fem-stjerners hotell som ligger i Mchangamle, på den sørvestlige delen av Zanzibar. Her finner du en perfekt balanse mellom det moderne og tradisjonelle, komfort og enkelthet, autentisitet og teknologi.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

5 insider tips for safari i Tanzania

Etter å ha spart opp penger og bladd deg gjennom et utall med reisemagasiner, har du tatt en beslutning. Turen går til… Tanzania! Varierte, autentiske og vakre nasjonalparker, som er hjem til ville dyr. Hva bør du vite om din afrikanske ferie som gjør den enda mer spesiell og minneverdig? Vi gir deg 5 gode insider tips som sørger for at du får din livs safari!

Les mer

10 ting å gjøre på Zanzibar

Etter all spenningen og alle opplevelsene på safarien, er det ikke noe som er bedre enn noen dagers avslapning på den tropiske paradisøya Zanzibar. Nyt en cocktail mens du stikker føttene i sanden. Les en bok i skyggen av palmetreet. Lukk øyene mens du hører lyden av bølgene som slår innover stranden. Men ikke lukk øynene for lenge! Mens de lange, hvite sandstrendene er Zanzibars hovedattraksjon, har Krydderøya så mye mer å tilby. Her er våre Topp 10 ting å gjøre på Zanzibar!

Les mer

Den store vandringen – måned for måned

Den store vandringen, med gnuene i hovedrollen, er det mest spektakulære showet i verden. Men bare fordi du bestiller en safari til Serengeti nasjonalpark betyr ikke at du er garantert seter på første rad. Timing er alt. Du er nødt til å være på rett tid til rett sted. Denne guiden vil hjelpe deg med å finne ut hvor og når du skal reise.

Les mer

8 steder du ikke vil gå glipp av i Tanzania!

Tanzania er Afrikas svimlende storhet for full utblåsning. Med så mye å se og så mye å gjøre i landet, kan det være en utfordring å sette sammen den perfekte reisen. For å gjøre det litt lettere for deg har vi satt opp en liste over åtte av Tanzanias mest ikoniske steder – som du ikke vil gå glipp av!

Les mer

Hva slags safaritype er du?

For hver eneste reisende kan vi skreddersy den perfekte ferien. En privat safari som matcher dine individuelle behov og ønsker. Men hvor godt vet du hva du er på utkikk etter? Leter du etter den autentiske opplevelsen utenom turistflokken? Liker du å møte nye mennesker og lære om andre kulturer? Eller er du en ekte safarielsker som vil fortape deg i magien i det ville Afrika?
Vi har satt opp en oversikt over fem ulike safarityper. Hvilken er du?

Les mer

5 grunner til å reise til Tanzania i lavsesongen

Tanken på å begi seg ut på safari i den våte tiden høres kanskje ikke fristende ut, ikke sant? Men, det lodgene anser som lavsesong, anser vi som den ”grønne” sesongen. Det er helt sant at den grønne sesongen i Tanzania er ganske spesiell. Det er en rekke fordeler med å reise utenom høysesongen, som du sikkert ikke visste. Vi gir deg 5 grunner til hvorfor du bør reise til Tanzania i lavsesongen, som er absolutt fantastisk. Pssst – ikke si det til noen!

Les mer

Hvorfor reise til Tanzania?

Drømmer du om å dra på safari, klatre i fjell eller bare nyte dagene på stranden? Er du usikker på hvilket land du skal velge? Vi gir deg 5 meget gode grunner til hvorfor Tanzania er et utmerket valg!

Les mer

Kilimanjaro

Akkurat som de hvite skyene, som for det meste dekker toppen, er Kilimanjaro innhyllet i mystikk og omgitt av myter. Fjellet har i århundrer vært omdreiningspunkt i østafrikanernes sagn og religion. Med sin snøkledde topp og ikoniske kjegleform tårner fjellet opp midt på den flate høyslette. Det er ikke bare Afrikas høyeste, men også verdens høyeste frittstående fjellmasse – og nettopp derfor ekstra imponerende, fordi du kan se den i full figur.

Les mer

Nasjonalparker

To millioner gnuer. Et 6000 meter høyt fjell. 30 000 kvadratkilometer med savanne. 3500 kilometer dyrevandring pluss et vulkankrater fullt av dyr. Det er de som mener at nord-Tanzania er foran resten av Afrika på ett punkt når det gjelder safariopplevelser og spektakulære naturopplevelser: Kilimanjaro, Serengeti og Ngorongoro-krateret. Alle er på UNESCOs verdensarvliste.

Les mer

Tarangire nasjonalpark

En elefant kan spise opp til 250 kilo gress og blader om dagen. Det blir 150 kilo avføring hver dag. Så kan du selv tenke deg hvor mye det utgjør med over 3000 elefanter i Tarangire nasjonalpark! Flokker på over 300 av jordens største landedyr er ikke usedvanlig å se, og det er et meget spektakulært syn…

Les mer

Serengeti nasjonalpark

Et flimmer av tusenvis av sebraer fyller savannen som en sitrende varmedis. Du får nesten lyst til å glippe med øyene, og faktisk er sebraenes sort- hvite striper designet for å distrahere rovdyrene når de går til angrep. Stripene er samtidig hver sebras personlige signatur. Ingen steder i verden kan du oppleve større flokker med sebraer, som gresser på savannen, enn her i Serengeti. Det samme gjelder gnuene.

Les mer

Selous viltreservat

I Selous viltreservat kan du oppleve Afrika fra sin mest øde og utemmede side. I det enorme viltreservatet er terrenget vilt og dyrene sky. Det er Afrikas største viltreservat på astronomiske 55 000 kvadratkilometer, og du kan kjøre på safari en hel dag uten å møte andre biler, for det er kun 5000 årlige besøkende i den innbydende villmarken. Parkens nordlige del, som har flest antall lodger, er grønn og saftig, takket være store mengder med regn, utallige kilder og den mektige Rufiji- elven.

Les mer

Ngorongoro-krateret

Ikke mye kan få Serengeti til å blekne. Det må i så fall være Ngorongoro- krateret, som ligger som et tapt paradis sørvest for Serengeti. I bunnen av den utdødde vulkanen vandrer alle de kjente savannedyrene omkring i en helt usedvanlig tetthet. Hele 25 000 pattedyr lever nede i det 260 kvadratkilometer store krateret. Kun giraffen glimrer med sitt fravær, av den enkle grunn at kraterveggene er for bratte til at den vakre, langbeinte skapningen kan komme ned.

Les mer

Lake Manyara nasjonalpark

Det er det herlige landskapet beskrevet av Ernest Hemingway i boken The green hills of Africa (Afrikas grønne fjell) som venter på deg i Lake Manyara nasjonalpark. Etter inngangsporten blir du først tatt imot av frodig regnskog, som kjøles ned av kjølige vassdrag og som er stappfull av bavianer og andre aper. Tettere på Manyara- sjøen, som strekker seg over to tredjedeler av parken, oppløser skogen seg i et mer åpent savannelandskap med flokker av elefanter og bøfler.

Les mer

Arusha nasjonalpark

Liten, men vakker. Arusha nasjonalpark er med sine 137 kvadratkilometer en av de minste parkene i Tanzania, og ofte oversett. Men faktisk er den en av de vakreste og mest varierende. Den rommer både et vulkankrater med ville dyr på bunnen, et par idylliske innsjøer og det spektakulære Mount Meru, som med sine 4572 meter er Tanzanias nest høyeste. Den kuperte og tett bevokste parken er den rake motsetning av Serengetis åpne sletter, og vel verdt et besøk om programmet ikke er for tett.

Les mer

Bryllupsreise i Tanzania

Tanzanias natur er Afrikas svimlende storhet i full utblåsning. Vidstrakte sletter, baobabskog og utdødde vulkaner. Verdens største flokk av gnuer og sebraer og Afrikas høyeste fjell. På den store, flate Serengeti – savannen blander kamelgylne impalaer seg med fengselsstripede sebraer. Et par giraffer har søkt skygge under et akasietres flate krone, mens flodhestene kjøler seg av i elven. Kun de lyserøde øynene og nesebor stikker opp av det uklare vannet. Den ser godmodig ut, men du skal ikke ha lest så altfor mange bøker om Afrika for å unngå å få med deg at den er den største drapsmaskinen blant Afrikas dyr.

Les mer

Den store vandringen

Det er verdens største dyrevandring, og et av de mest spektakulære naturfenomener. En evig sirkelvandring på 3500 kilometer, drevet frem av regn og jakten på grønne beitemarker. I begynnelsen av juni begir over en million hvitskjeggede gnuer og pysjamasstripede sebraer seg hen med å krysse Mara – elven. Det friske, grønne gresset i Masai Mara lokker dem over på denne livsfarlige ferden. Når vi tar sommerferie, beveger gnuene og sebraene seg nordover mot Kenya, krysser grensen og finner nye beitemarker i Masai Mara.

Les mer