Eventyrlig og med et snev av magi!

Dette er Afrikas uslepne diamant! Zambia er et spennende reisemål for deg som er eventyrlysten og sulten på en opplevelse litt utenom det vanlige. Det er 143 år siden den berømte replikken «Doctor Livingstone I presume» ble uttalt ved Tanganyikasjøen da Henry Stanley endelig kom i kontakt med David Livingstone, den skotske oppdageren. I dag kan du vandre i Livingstones fotspor og selv utforske Zambia nærmere. Landet passer utmerket for deg som ønsker å reise til land uten for mye vestlig innflytelse.

Zambias livsnerve er den mektige Zambezi – elven, som sørger for vann til Afrikas største og mest berømte foss, Victoria Falls. Landet omfatter store strekninger med villmark, frodige våtmarker, gresskledde sletter, tett skog og veldige innsjøer. En slik variert blanding av leveomåder gir husrom til mange dyr, som elefanter, geparder, flodhester, bøfler, giraffer og sebraer. Dermed er Zambia ideelt for den som ønsker å dra på safari. Du kan være med på safari enten i bil, til fots, på hesteryggen eller med kano. Flodhester, krokodiller og elefanter holder til i og ved elvene. Disse elvene trekker også til seg fiskeentusiaster fra hele verden. Det mangler heller ikke på tilbud for den som søker ekstremsport og aktiviteter.

Zambia innfrir alles forventninger med sin slående vakre natur og dyreliv. Det er ikke for ingenting at Zambia omtales som hjertet av Afrika. Landet er virkelig et midtpunkt på det afrikanske kontinent. Eneste måten du kan avgjøre om beskrivelsen stemmer, er ved å oppleve det selv!

Zambia 1
Zambia 5

POPULÆRE REISER TIL ZAMBIA

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Zambia!

SAFARI I SOUTH LUANGWA NASJONALPARK

8 Dager

Zambia er et magisk sted for safari og landet passer utmerket for de som ønsker å reise til et land uten for mye vestlig innflytelse. Mest av alt er Zambia ideelt for de som ønsker å dra på safari. Du kan være med på safari enten i bil eller til fots. I South Luangwa nasjonalpark ligger det en lekker lodge, som hvert år ønsker noen spesielle gjester velkommen. Familier med elefanter ankommer lodgen og vandrer gjennom resepsjonen. Ja, du leste rett: Elefantene rusler gjennom resepsjonen, noe de har gjort i generasjoner.

Les mer

ZAMBIAS VILLE SIDE

8 Dager

Zambia er Afrikas uslepne diamant, og et spennende reisemål for deg som er eventyrlysten og sulten på opplevelser litt utenom det vanlige. På programmet står en av de vakreste nasjonalparkene i landet: South Luangwa. Parken regnes for å være en av de beste i verden, og kan besøkes året rundt. Et fantastisk rikt dyreliv og storslått landskap er synet som møter dere. Dette er det ville Afrika på sitt beste!

Les mer

OVERNATTING

Kapamba Bushcamp

I et avsidesliggende hjørne av South Luangwa nasjonalpark ligger Kapamba, en camp som kombinerer isolasjon og supre safariopplevelser med ekte bushcamp-følelse, og med luksus. Campen ligger på elvebredden av Kapamba River og er omgitt av parkens rike dyreliv. Se elefantene bade i elven er en spektakulær opplevelse – spesielt når du ser den fra din private plunge pool. Spisesalen og baren ligger under store trær, med en veranda som også har utsikt over elven.

Les mer

Bilimungwe Bushcamp

Bilimungwe Bushcamp er designet slik at den sklir rett inn i miljøet, og tilbyr fantastiske dyreopplevelser. Her møtes den tradisjonelle afrikanske bushcampen med eleganse og stil. Kombinasjonen skaper en flott camp som føles som den har vokst rett ut av landskapet. Under det store mahognitreet er campens hjerte, loungen. Herfra er det utsikt mot ett av de tre vannhullene. Slå deg ned i en stol og nyt en sundowner og slapp av mens du ser fugler og dyr som er like komfortable som deg.

Les mer

Chindeni Bushcamp

En misunnelsesverdig beliggenhet, på kanten av lagunen, hvor flodhester humrer og elefanter velter seg, står Chindeni. Campen er uten tvil en av de flotteste campene i South Luangwa nasjonalpark. Det er noe helt spesielt å sove under teltduken som flammer opp følelsen av eventyr i oss alle. På Chindeni kan du kombinere den følelsen med stil og komfort i et av de fire teltene. Fra verandaen kan du speide utover lagunen, som tiltrekker seg fugler og dyr. Eller du kan lene deg tilbake i loungen eller spiseområdet med en drink i hånden. Naturligvis har du samme spektakulære utsikt herfra.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

Vic Falls’ skjulte perler

De mektige og imponerende Victoria Falls er verdt reisen alene, men en reise hit bør inkludere mer enn ”bare” fallene, som velter over en 1,7 kilometer bred skrent og braser 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer gjør et inntrykk på alle besøkende når vannet kastes hundrevis av meter opp i luften og skyer dannes som kan sees mange kilometer unna.
En reise til Victoria Falls bør også inkludere noen av områdets skjulte perler, opplevelser som setter prikken over i’en på ferien din – og som gjør din reise til Victoria Falls enda mer uforglemmelig!

Les mer

Victoria Falls

Få ord kan beskrive det fantastiske naturvidunderet Victoria Falls. Det bør nemlig bare oppleves! Vannet som velter over en 1,7 kilometer bred skrent og braser 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer gjør et inntrykk på alle besøkende. Under regntiden føles det som en heftig regnstorm når vannet kastes hundrevis av meter opp i luften og skyer dannes som kan sees mange kilometer unna. Navnet ble gitt av den skotske oppdageren David Livingstone. Han ble slått med forundring da han så fallene for første gang i 1855 etter å ha hørt buldringen allerede da han var flere kilometer unna.

Les mer

Safari

Flere som har vært på safari vil nikke anerkjennende til Karens Blizens beskrivelse av opplevelsen av nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Noen sier at du glemmer alle livets sorger og føler at du har en flaske champagne innabords og du er inderlig takknemlig for at du lever. Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være kraftig vanedannede.

Les mer