Møt King Kong!

Det er mange måter å beskrive Uganda på, men det var Winston Churchill som traff blink da han uttalte at Uganda var ”Afrikas perle”. Årsaken var at han ble så begeistret for landets praktfulle natur, dyreverden og kultur. Var Uganda godt nok for Churchill, så er det godt nok for deg også.

Uganda er et eventyr som venter på deg. Det ligger midt i hjertet av Afrika, og roper på deg. Det venter, lokker og forfører. Hovedattraksjonen i dette lille landet er de utrydningstruede fjellgorillaene. Gorillaen er kanskje verdens vakreste skapning. Tenk å sitte noen meter unna en gorilla og se inn i dens mørke, vakre øyne. Ingen tvil om at et møte med gorillaer er noe av det største og mest intime du kan oppleve innen dyreverden.

Uganda er ikke bare gorillaer. Landet har 12 store nasjonalparker og 14 reservater. Det er ikke dårlig for et så lite land. Her ser du løver som klatrer i trær, sjimpanser som leker og sover under og i fikentrær, giraffer som langsomt tråkker gjennom gresset, sebraer som spiser, antiloper i flokker, flodhester som boltrer seg i vannet og leoparder som svinger med halen fra greinen over deg.

Ugandas ville dyr 1

Uganda er mer enn bare dyreliv. Du kan rafte på Nilen, foreta spennende landsbybesøk, hoppe i strikk eller ta en kanotur eller tre. Vandreturer i fjellene hvor innsjøer, fosser, grønne åser, tropisk regnskog, bambusskoger og en variert flora og fauna åpenbarer seg for deg. Kampala, landets hovedstad, med sine livlige gater og mange museer, er en fin introduksjon til landet. Bli med i dansen når lokalbefolkningen utfører gamle, tradisjonelle danser for deg, og syng gjerne med.

Uansett hvor i Ugandas du reiser, vil befolkningen møte deg med et varmt smil. åpne armer og en gjestfrihet du ikke har sett maken når. Siden landet ikke er så stort, rekker du det meste av hva landet har å tilby på en relativt kort reise. Den store turistbølgen har enda ikke nådd hit, og dermed vil din reise her bli meget genuin og ekte.

Uganda – Afrikas Perle 3

POPULÆRE REISER TIL UGANDA

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Uganda!

I GORILLAENS FOTSPOR

8 Dager

Uganda er som et eventyr. Det vakre landet ligger midt i Afrika og roper på deg. Det venter, lokker og forfører.
Landet, som også kalles Afrikas Perle, er mest kjent for sine gorillaer. Et møte med disse vakre skapningene er noe av det største du kan oppleve innen dyreverdenen! Gorillatrekking er en intens, men uforglemmelige opplevelse.

Les mer

AFRIKAS PERLE

12 Dager

Uganda – magisk, mytisk og vakkert! Denne reisen tar deg med på en reise som gir deg en komplett opplevelse av Afrikas Perle.

Les mer

UGANDAS VILLE DYR

10 Dager

Denne reisen gir deg nærkontakt med Ugandas mest kjente innbyggere: Gorillaene og sjimpansene! I tillegg blir den en fantastisk safari i nasjonalparkene Queen Elizabeth og Lake Mburo, hjem til løver, elefanter, flodhester, sebraer og bøfler.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

Queen Elizabeth nasjonalpark

Safaribilen humper av gårde. Solen har akkurat stått opp og kastet sine første stråler over den storslåtte savannen. Bilen svinger rundt et av parkens store trær, og du speider opp i trekronene, strekker hals og bøyer deg ivrig fremover for å se enda bedre. Det er nemlig her, blant greiner og blader, parkens virkelige store stjerner slapper av på varme dager: Parkens klatrende løver.
Ingen vet hvorfor de klatrer i trærne, men bortsett fra Lake Manyara nasjonalpark i Tanzania, skal det ikke finnes klatrende løver noe annet sted i verden. I Queen Elizabeth nasjonalpark holder de til i Ishasha, som ligger i den sørlige delen av parken.

Les mer

Sjimpansesafari

Det er en drøy time siden du forlot campen og bega deg innover i skogen. Trekronene henger tett over hodet på deg, og frodige og grønne busker og blader danner kulissene i Kibale nasjonalpark. Guiden trasker ivrig foran, og han gleder seg til å vise frem sjimpansene «sine». Innimellom stopper han, lytter litt og fortsetter gjennom skogens tette kratt. Han speider, ser ned på bakken etter spor, i trærne etter knekte grener og på stien. Som en ekte etterforsker følger han sporene dit de leder. Sjimpansene gjør fra seg i farta, noe som gjør det enkelt å se hvilken vei de har gått, er forklaringen da han stopper og peker ned på en pæreformet klump på stien foran seg.

Les mer

Kibale nasjonalpark

Kibale nasjonalpark er en av de vakreste og mest varierte tropiske skogene i Uganda. Parken er hjem til et av de mest varierte og største antall primater i hele øst- Afrika og har utmerkede forhold for fugletittere og et godt utvalg aktiviteter. Dermed er Kibale et interessant og attraktivt reisemål for alle som ønsker å utforske Uganda nærmere. De aller fleste velger Kibale for å delta på sjimpansesafari, og vil gjerne se Julius i sine naturlige omgivelser.

Les mer

Golf og gorillaer

Unike Reiser er stolt av å introdusere reisen Golf og Gorillaer i Uganda, også kjent som ”Afrikas perle”. Vi kan også tilby golfopplevelser ved Nilens kilde, kombinert med safari, sjimpansetrekking Uganda er et eventyr som venter på deg, og nå kan du begi deg ut på en aktiv reise som gir deg minneverdige opplevelser. Den store turistbølgen har enda ikke nådd Uganda, og dermed vil din reise hit bli genuin og ekte. For ikke å glemme unik.

Les mer

Gorillatrekking

Du har akkurat vandret i flere timer gjennom tropisk regnskog på jakt etter akkurat dette øyeblikket! Du føler utmattelse, eufori, glede, gråt, ydmykhet og engasjement. Den litt strabasiøse vandreturen opp er glemt, og du nyter øyeblikket hvor du står så nærme en av verdens vakreste skapninger: Fjellgorillaen! Det gir gjenlyd i skogen. Sølvryggen dunker hendene mot brystet. Unger som leker.

Les mer

Safari

Flere som har vært på safari vil nikke anerkjennende til Karens Blizens beskrivelse av opplevelsen av nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Noen sier at du glemmer alle livets sorger og føler at du har en flaske champagne innabords og du er inderlig takknemlig for at du lever. Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være kraftig vanedannede.

Les mer