Ville dyr, natur, kultur og strandliv!

Tanzanias natur er Afrikas svimlende storhet for full utblåsning. Vidstrakte sletter, baobabskoger og utdødde vulkaner. Verdens største flokker av gnuer og sebraer og Afrikas høyeste fjell. På den store, flate Serengeti- sletten blander karamellgylne impalaer seg med fangestripete sebraer.

Et par giraffer har søkt skygge under et akasietres flate krone, mens flodhester kjøler seg av i elven. Kun dens lyserøde ører og nesebor stikker opp av det grumsete vannet.

I Tanzania finner du noen av Afrikas største og mest spektakulære naturreservater og nasjonalparker. Hver og en av dem har noe spesielt å by på. I Tarangire nasjonalpark rusler flokker på hundrevis av elefanter rundt mellom parkens kjempestore baobabtrær. På bunnen av Ngorongoro- krateret går en overflod av dyr rundt mellom hverandre – fra elefanter, bøfler og neshorn til løver, sebraer og flodhester. Så er det ikoniske Mount Kilimanjaro, som med sin snøkledde topp og enkle kjegleform ruver opp på den flate høysletten. Den evige snø og isblå isbre på toppen av Kilimanjaro fremstår som litt av et mirakel, når du befinner deg på ekvator.

Så selvfølgelig, ”moderskipet” blant Øst- Afrikas nasjonalparker, den fantastiske Serengeti- savannen, hvor du finner verdens største flokker med ville dyr.
I det sørlige Tanzania ligger det utemmede og oversette Selous Game Reserve. Her er terrenget vilt og dyrene sky. Den antas at Selous rommer flere elefanter enn noe annet reservat i verden, og at mellom 60 000 – 70 000 av disse vakre skapningene hersker i parken. Legg så til et stort antall flodhester, bøfler, sabelantiloper, løver og afrikanske villhunder, så er safarien komplett. Men så har dyrene også astronomiske 55 000 kvadratkilometer å boltre seg på. Selous er Afrikas største viltreservat, og her er det meget stor sjanse for at du vil være alene med dyrene på safarien.

Hele 53 000 kvadratkilometer av Tanzania er dekket av innsjøer: Den vakre Tanganyikasjøen, som danner grensen til Kongo, og er en av verdens, biologisk sett, mest mangfoldige sjøer. Malawisjøen i sørvest, og halvparten av verdens nest største sjø, Victoriasjøen.

Tanzania er mer enn bare safari, flotte lodger og ville dyr. Langs den 1400 kilometer lange kystlinjen er det korallrev med et mylder av fargestrålende fisk. Her er historie, kultur og tradisjoner. Ettermæle fra gamle oppdagelsesreisende. Slavemarkeder og sultanpalasser. På Tanzanias østkyst er du hovedpersonen i en historisk sjørøverroman. Det er her du finner Dar Es Salaam, en tilbakelent og sjarmerende afrikansk storby. Palmer og sandstrender er en integrert del av byen, og blander seg med travle handlegater og livlige markedsplasser.

Kanskje du bør tenke deg godt om neste gang du ber noen dra dit pepper’n gror, for det kan hende de ender opp på vakre Zanzibar, med sine perfekte, hvite strender og korallrev. Et varmt og solrikt klima året rundt. Hvor duften av krydder henger i nesen, lyden av bølgene som slår innover land sitter behagelig i ørene og du trekkes inn i den livlige kulturen. Natur og hav. Avslapning og opplevelser. Stone Towns krokete gater og slitte husfasader. Paleer, hvor kjempemessige tredører er bygget som beskyttelse mot angripende fiender.

Øyene Pemba og Mafia lokker besøkende med sine flotte strender og krystallblått hav, som er utmerket for de som vil utforske livet under havoverflaten. Her er det langt færre turister, og opplevelsen er mer genuin enn på den større og mer besøkte Zanzibar.
Zanzibar, Pemba og Mafia er perfekte destinasjoner å avslutte en innholdsrik ferie i Tanzania på.

Tanzania kan også fint kombineres med Kenya.

Oppdag Tanzania du også – du blir forbløffet over hvor mye landet har å vise frem!

Safari fra luften, fjellturer og undervannssafari!

Om bilsafari i lengden føles for passivt er det et stort utvalg andre muligheter for enda mer dynamiske safariformer. En safari behøver nemlig ikke foregå på fire hjul. Du kan også hoppe ombord i et propellfly, fly med varmluftsballong, se dyrene fra sykkelsetet, fra hesteryggen eller på en fottur over savannen. Hva med en runde golf på en av verdens flotteste baner? Du kan også stikke hodet under havoverflaten og gjennom maske og snorkel oppleve et Tanzania hvor livet er minst like myldrende som på savannen.

Flysafari
Flyvning er ofte en del av logistikken for å komme frem til fjerntliggende parker og lodger, men du kan også velge å gjøre transporten til målet i seg selv. Kombiner fly og safari med bil på en reise hvor du flyr mellom nasjonalparkene i stedet for å kjøre bil. Det sparer tid på transportetappen samtidig som du får sett landskapet og dyrelivet fra luften. En fantastisk måte å oppleve Tanzania på.

Ballongsafari
Safari blir aldri helt det samme etter at du har prøvd det i en varmluftsballong. Det ene øyeblikket svever du rett over tretoppene. I det neste har brenneren løftet ballongen opp og forvandlet savannens dyr til maur på en skogsti. Det er mulig å delta på en ballongsafari i nasjonalparkene Serengeti, Selous og Ruaha. Når du lander inntas en champagnefrokost på savannen.

Fotsafari
Fotsafari er noe ganske unikt og du kommer tettere på naturen og føler deg i ett med landskapet.
Du går ut, vanligvis om morgenen, sammen med en erfaren guide. Det er spennende å se hvor tett du kommer på dyrelivet, uten at det er noen stengsler fra bilen.
Fotsafari arrangeres i nasjonalparkene Serengeti og Selous.

Fot- og fjellturer
Tanzanias vakre landskap byr på mange muligheter når det gjelder fot- og fjellturer. Lengden og vanskelighetsgraden varierer, men det mangler ikke på steder å velge mellom. Det er utmerkede fotturmuligheter i Ngorongoro- området, Mahale Mountains, Mount Hanang og Uluguru Mountains nasjonalpark.
På Zanzibar kan du begi deg ut på en behagelig og lett fottur i Jozani Forest mens i Dar Es Salaam organiseres det ukentlig fotturer for fugleentusiaster.
Den mest utfordrende (og uforglemmelige) fotturen er Kilimanjaro, som ruver over savannen med sine 5892 meter. Kilimanjaro blir helt passende kalt ”Afrikas tak” og representerer muligheten til å få et helt kontinent under sine føtter. Du trenger ikke være fjellklatrer for å komme til helt opp. Toppen Uhuru Peakkan klatres med varmt tøy, viljestyrke og en ok kondisjon.
Januar – februar og september – oktober er de beste månedene å bestige fjellet. Juni – juli er også gode, men kalde.

Safari på hesteryggen
Det er en unik og fantastisk opplevelse å sitte på hesteryggen og observere giraffer og sebraer, og du kan komme ganske så nærme dyrene. De fleste dyrene ser ikke på hestene som en trussel, og menneskene blender seg inn på ryggen. Flere steder i Tanzania arrangeres det nå safari fra hesteryggen.

Undervannssafari
En helt annen type safari er den som skjer under havoverflaten. Tanzanias kystlinje frister ikke bare med noen av Afrikas vakreste strender, men også med øyer og korallrev med glimrende dykkermuligheter. Særlig anbefales Zanzibar for de som ønsker å skylle av seg støvet fra safarituren. Østkysten lokker med øyas lengste, ubrutte strender og lengre avstand mellom hotellene. Minuset er lavvannet, som trekker seg flere hundre meter tilbake, og kan gjøre bading vanskelig. Fenomenet oppleves langt mindre på vestkysten, hvor det også er fremragende strender, men til gjengjeld flere hoteller. Sør på Zanzibar er det flere klipper og kortere strender, men glimrende dykke- og snorklemuligheter.
Er du glad i vannaktiviteter, er det gode muligheter for vindsurfing, vannski og dyphavsfiske på Zanzibar. Mange steder kan du også bli med på en seiltur i en tradisjonell dhow– fiskerbåt.

Golf
Golf er ikke den største turistattraksjonen i Tanzania, men det gjør ikke opplevelsen noe dårligere av den grunn. Landet byr på en rekke flotte baner, hvor du virkelig får utfordret deg selv – samtidig som du er omgitt av en natur som nesten tar pusten fra deg.
Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate er Tanzanias første 18-hulls Championship bane, og befinner seg mellom Kilimanjaro og Mount Meru. En runde eller flere på denne banen er garantert en uforglemmelig opplevelse for enhver golfentusiast.

Fiske
Zanzibar, Bagaoyo og Mafia Island er alle anerkjente steder for dyphavsfiske, hvor du (forhåpentligvis) kan dra i land tunfisk, marlin, sverdfisk, hai og barrakuda. Disse fiskes etter prinsippet «fang, merk, vei og slipp løs- prinsippet”. I Tanzania deles fiskesesongen inn i to deler: tunfisksesongen som varer fra august til oktober, og marlinsesongen fra desember til mars.
Ferskvannsfiske er mulig i Mwanza (Lake Victoria), Lake Tanganyika og Rufiji River i Selous viltreservat.

Dykking
Rundt Unguja er det flotte rev. Pemba Island er spektakulært og verdenskjent blant dykkere. Delfiner kan som regel sees rundt Zanzibar, mens i området rundt Pemba er det et stort antall skilpadder.

Kano
For de som ønsker å oppleve Tanzania fra kano er det flotte muligheter på Momella Lakes (i Arusha nasjonalpark), på Duluti crater lake utenfor Arusha og Lake Manyara.

Kulturelle turer
For de som ønsker å oppleve det autentiske Tanzania tilbys en rekke turer, fra dagsturer til to uker, inkludert fotturer med safari, i området rundt Lake Burungi og østlige Manyara.
Pakken inkluderer lokal transport, overnatting, måltider, guide og besøk i landsbyer. Disse turene er langt fra luksuriøse, men gir til gjengjeld en genuin og autentisk opplevelse. Passer perfekt for de som vil komme litt off the beaten track til en rimeligere kostnad.

Tanzania 2
Tanzania 3
Tanzania 4
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tanzania Tarangire-olifanten

POPULÆRE REISER TIL TANZANIA

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Tanzania!

SAFARI OG LATE DAGER PÅ ZANZIBAR

12 Dager

Fantastiske Tanzania er hjem til noen av Afrikas største og mest spektakulære nasjonalparker og naturreservater. Hver og en av dem har noe spesielt å by på. På programmet står verdenskjente Serengeti og Ngorongoro-krateret, hjem til De fem store (elefant, bøffel, neshorn, løve og leopard). Afrikas ville dyr viser seg gjerne frem, og det er lett å bli bitt av safaribasillen når du ser dyrene i sine naturlige omgivelser.

Les mer

SELOUS VILTRESERVAT OG ZANZIBAR

12 Dager

Denne turen er den perfekte kombinasjonen av safari og late dager i sol og varme. I Selous viltreservat kan du oppleve Afrika fra sin mest øde og utemmede side og på Zanzibar er det er langstrakte, kritthvite strender, bølgebrus og vakre korallrev med varmt og solrikt klima året rundt. Her sniker duften av krydder seg opp i nesen og du opplever historiens sus i herlige Stonetown.

Les mer

TANZANIAS VILLE SIDE

9 Dager

Tanzanias natur er Afrikas svimlende storhet for full utblåsning. Vidstrakte sletter, baobabskoger og utdødde vulkaner. Verdens største flokker av gnuer og sebraer og Afrikas høyeste fjell. Fantastiske Tanzania er hjem til noen av Afrikas største og mest spektakulære nasjonalparker og naturreservater. Hver og en av dem har noe spesielt å by på.

Les mer

GOLF, SAFARI OG ZANZIBAR

18 Dager

Dette er den ultimate reisen til Tanzania – i hvert fall om du er en golfentusiast med en god dose safarifeber og lengsel etter late dager på kritthvite strender! Spill noen runder med golf på Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate, Tanzanias første 18-hulls Championship-bane. Så utforsker du Tanzanias ville side med safari og flyr videre til Zanzibar for mer golf og late dager på stranda.

Les mer

PÅ TOPPEN AV AFRIKA

12 Dager

Akkurat som de hvite skyene som for det meste dekker toppen, er Kilimanjaro innhyllet i mystikk og omgitt av myter. Kilimanjaro er Afrikas høyeste fjell (5892 meter) – og vi inviterer deg til å bestige den sagnomsuste toppen! Ingen reise til Tanzania er komplett uten safari, så eventyret avsluttes med noen dager på safari i Tarangire nasjonalpark.

Les mer

DET BESTE AV KENYA OG TANZANIA

12 Dager

Opplev det beste av Afrika, med safari i både Kenya og Tanzania! En uslåelig kombinasjon som byr på dyremøter i verdenskjente parker som Masai Mara og Serengeti. Reisen inkluderer også besøk på Elefantbarnehjemmet i Nairobi, båttur på Lake Naivasha og det spektakulære Ngorongoro-krateret, som anses som Edens Paradis.

Les mer

GOLF OG SAFARI I TANZANIA

14 Dager

Denne reisen er den perfekte kombinasjon av golf og safari. Spill noen runder på en av Tanzanias vakreste baner og begi deg ut på safari i noen av Afrikas mest spektakulære nasjonalparker!

Les mer

OVERNATTING

Tarangire Sopa Lodge

Etter å ha tilbrakt hele dagen på savannen med Afrikas ville dyr og vakre natur, er Tarangire Sope Lodge et utmerket sted å trekke seg tilbake til. Du ankommer lodgen via en liten bakketopp, og så åpenbarer lodgen seg foran deg. Tarangire Sopa Lodge er bygd slik at den glir inn i naturomgivelsene, og flott lokalisert mellom trærne. Lodgen er et utmerket sted å bo i nasjonalparken. Området er ikke inngjerdet, som gjør at dyrene kommer og går som de vil. Om kvelden følges gjestene til rommene av vakter.

Les mer

Serengeti Sopa Lodge

Denne flotte lodgen ligger i Nyarboro Hills i den sørvestlige delen av Serengeti, med fantastisk utsikt over savannen. Gjestene slapper av under den afrikanske solen, omgitt av et vakkert landskap, med Tanzanias ville dyr som nærmeste nabo. Lodgen har 73 rom, hvorav fire av disse er suiter. Alle rommene er store og har balkong, to doble senger, myggnett, minibar, bad med dusj, toalett, hårføner og badeprodukter. Noen av rommene er sammenkoblede og passer fint for familier.

Les mer

Ngorongoro Sopa Lodge

Den afrikanske solen er i ferd med å synke ned i horisonten. Mørket senker seg over Ngorongoro-krateret, hjem til mer enn 25 000 dyr. Kraterkanten stuper 500 meter nedover. På kanten av ligger Ngorongoro Sopa Lodge, og byr på spektakulær utsikt over krateret, som også kalles Verdens åttende under. Beliggenheten er fantastisk. Bygningens utseende og interiør har grunnlag i de tradisjonelle afrikanske husene, og glir lett inn i omgivelsene.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

5 insider tips for safari i Tanzania

Etter å ha spart opp penger og bladd deg gjennom et utall med reisemagasiner, har du tatt en beslutning. Turen går til… Tanzania! Varierte, autentiske og vakre nasjonalparker, som er hjem til ville dyr. Hva bør du vite om din afrikanske ferie som gjør den enda mer spesiell og minneverdig? Vi gir deg 5 gode insider tips som sørger for at du får din livs safari!

Les mer

10 ting å gjøre på Zanzibar

Etter all spenningen og alle opplevelsene på safarien, er det ikke noe som er bedre enn noen dagers avslapning på den tropiske paradisøya Zanzibar. Nyt en cocktail mens du stikker føttene i sanden. Les en bok i skyggen av palmetreet. Lukk øyene mens du hører lyden av bølgene som slår innover stranden. Men ikke lukk øynene for lenge! Mens de lange, hvite sandstrendene er Zanzibars hovedattraksjon, har Krydderøya så mye mer å tilby. Her er våre Topp 10 ting å gjøre på Zanzibar!

Les mer

Den store vandringen – måned for måned

Den store vandringen, med gnuene i hovedrollen, er det mest spektakulære showet i verden. Men bare fordi du bestiller en safari til Serengeti nasjonalpark betyr ikke at du er garantert seter på første rad. Timing er alt. Du er nødt til å være på rett tid til rett sted. Denne guiden vil hjelpe deg med å finne ut hvor og når du skal reise.

Les mer

8 steder du ikke vil gå glipp av i Tanzania!

Tanzania er Afrikas svimlende storhet for full utblåsning. Med så mye å se og så mye å gjøre i landet, kan det være en utfordring å sette sammen den perfekte reisen. For å gjøre det litt lettere for deg har vi satt opp en liste over åtte av Tanzanias mest ikoniske steder – som du ikke vil gå glipp av!

Les mer

Hva slags safaritype er du?

For hver eneste reisende kan vi skreddersy den perfekte ferien. En privat safari som matcher dine individuelle behov og ønsker. Men hvor godt vet du hva du er på utkikk etter? Leter du etter den autentiske opplevelsen utenom turistflokken? Liker du å møte nye mennesker og lære om andre kulturer? Eller er du en ekte safarielsker som vil fortape deg i magien i det ville Afrika?
Vi har satt opp en oversikt over fem ulike safarityper. Hvilken er du?

Les mer

5 grunner til å reise til Tanzania i lavsesongen

Tanken på å begi seg ut på safari i den våte tiden høres kanskje ikke fristende ut, ikke sant? Men, det lodgene anser som lavsesong, anser vi som den ”grønne” sesongen. Det er helt sant at den grønne sesongen i Tanzania er ganske spesiell. Det er en rekke fordeler med å reise utenom høysesongen, som du sikkert ikke visste. Vi gir deg 5 grunner til hvorfor du bør reise til Tanzania i lavsesongen, som er absolutt fantastisk. Pssst – ikke si det til noen!

Les mer

Hvorfor reise til Tanzania?

Drømmer du om å dra på safari, klatre i fjell eller bare nyte dagene på stranden? Er du usikker på hvilket land du skal velge? Vi gir deg 5 meget gode grunner til hvorfor Tanzania er et utmerket valg!

Les mer

Kilimanjaro

Akkurat som de hvite skyene, som for det meste dekker toppen, er Kilimanjaro innhyllet i mystikk og omgitt av myter. Fjellet har i århundrer vært omdreiningspunkt i østafrikanernes sagn og religion. Med sin snøkledde topp og ikoniske kjegleform tårner fjellet opp midt på den flate høyslette. Det er ikke bare Afrikas høyeste, men også verdens høyeste frittstående fjellmasse – og nettopp derfor ekstra imponerende, fordi du kan se den i full figur.

Les mer

Nasjonalparker

To millioner gnuer. Et 6000 meter høyt fjell. 30 000 kvadratkilometer med savanne. 3500 kilometer dyrevandring pluss et vulkankrater fullt av dyr. Det er de som mener at nord-Tanzania er foran resten av Afrika på ett punkt når det gjelder safariopplevelser og spektakulære naturopplevelser: Kilimanjaro, Serengeti og Ngorongoro-krateret. Alle er på UNESCOs verdensarvliste.

Les mer

Tarangire nasjonalpark

En elefant kan spise opp til 250 kilo gress og blader om dagen. Det blir 150 kilo avføring hver dag. Så kan du selv tenke deg hvor mye det utgjør med over 3000 elefanter i Tarangire nasjonalpark! Flokker på over 300 av jordens største landedyr er ikke usedvanlig å se, og det er et meget spektakulært syn…

Les mer