Drømmereisen til Sri Lanka

Unn deg en eksotisk ferie. Opplev dette dråpelignende paradiset i India-havet med døsig strandliv og imponerende arkitektur og historie. Øya tilbyr en komplett pakke når det gjelder ferie. Den mer enn 2000 år gamle historien henger over Sri Lanka og lokker med mystikk og sagn. Historien omfatter både kongeriker, kolonimakter og kjøpmenn. Buddhistiske templer og klostre er spredt over hele det lille landet, og dette gjenspeiler seg i dagsordenen for både innbyggere og tilreisende.

Endeløse, hvite strender er omkranset av palmer som sakte svinger seg i vinden, krystallblått hav som er hjem til delfiner, hvaler og fisk i alle former og størrelser, apekatter som svinger seg i trærne og elefanter som avkjøler seg i elvene. Mektige fosser buldrer nedover fjellsidene og nasjonalparkene er imponerende og vakre.

Siden antikken har Sri Lanka vært et sentrum for buddhismen, og dette gjenspeiler seg i arkitekturen. Det er også mye annet som kommer til å fange din oppmerksomhet når du ankommer landet. Landet har et variert landskap, og for å få et ordentlig helhetsinntrykk av landet, bør du oppleve alle de ulike landskapene.

Sri Lanka 5

Det er forholdsvis enkelt å reise rundt, og en rundreise er å anbefale. Etter dager med inntrykk og reising, er det herlig å slappe av på en av kritthvite strendene. Det avholdes også flere festivaler på Sri Lanka og disse er verdt å få med seg. Lokalbefolkningen kler seg ut i lokale kostymer, elefantene utsmykkes og folket hengir seg i kulturelle danser.

Sri Lanka er kombinasjonen av utallige naturopplevelser, kultur, historie, smilende og gjestfrie mennesker, late dager på stranden og minner for livet!

Sri Lanka 3

POPULÆRE REISER TIL SRI LANKA

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Sri Lanka!

UTFORSK SRI LANKA

PRIS: Fra kr. 21 250,- pr. person
VARIGHET: 10 Dager

Sri Lanka er et dråpelignende paradis i India-havet. Øya tilbyr en komplett pakke når det gjelder ferie. Den mer enn 2000 år gamle historien hviler over landet, og lokker med mystikk og sagn.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

Yala nasjonalpark

Sørøst på Sri Lanka finner du den største og mest berømte av nasjonalparkene på øya. Dette er nemlig Moder Natur på sitt beste. Parken er variert og vakker – med skoger, laguner, gressletter og gjennomsnittstemperaturer på 26 til 30 grader. Du er dermed invitert til en fullspekket naturshow du sent vil glemme. Det er fortsatt skumring når setter deg inn i jeepen, og sjåføren er nettopp ferdig med frokosten og kaffekoppen sin. Han smiler, og har allerede gjort klart dagens kjørerute. I dag skal dere kjøre i område 2, for her har det vært aktivitet blant leopardene de siste dagene.

Les mer

Wasgamuwa nasjonalpark

For fugleelskere er dette et paradis, og allerede i 1938 ble Wasgamuwa gitt status som nasjonalpark. Grunnet sine åpne gressletter, fruktbare jord og en stabil temperatur på 28 grader er det ikke uten grunn at parken er kjent for sin flora og fauna. Her finner du over 150 forskjellige arter av blomster, og fargespillet og duftene følger deg hvor hen du er i parken. Naturen dekoreres ytterlige av de mer enn 50 sommerfuglarter, og alt oppleves som en midtsommernattsdrøm.

Les mer

Sykkeltur på Sri Lanka

Sri Lanka er et dråpelignende paradis i Det indiske hav. Øya tilbyr en komplett pakke når det gjelder ferie. Den mer enn 2000 år gamle historien henger over Sri Lanka og lokker med mystikk og sagn. Historien omfatter både kongeriker, kolonimakter og kjøpmenn. Buddhistiske templer og klostre er spredt over hele det lille landet, og dette gjenspeiler seg i dagsordenen for både innbyggere og tilreisende. Endeløse, hvite strender er omkranset av palmer som sakte svaier i vinden, krystallblått hav som er hjem til delfiner, hvaler og fisk i alle former og størrelser, apekatter som svinger seg i trærne og elefanter som avkjøler seg i elvene.

Les mer

Strandliv

Solen er i ferd med å stå opp, fiskebåtene er allerede på vei tilbake til havnen og er et stadig økende sus av folk som skal opp og av sted til jobb. Det skal ikke du – for alt du skal i dag er å nyte solen, den kritthvite stranden og bare føle Sri Lankas varme. Ditt største problem er hvilken av de mange gode restaurantene du skal velge å spise lunsj på. Velkommen til Negombo! Byen ligger bare en halvtimes kjøring fra hovedstaden Colombo, og med sine 180 000 innbyggere har byen et yrende folkeliv, variert tilbud av butikker og restauranter og er et godt utgangspunkt for dagsutflukter.

Les mer

Sigiriya

Tenk deg en fjellformasjon skapt for flere tusen år siden etter et vulkanutbrudd. Over 200 meter høyt, med bratte kanter og flatt som en pannekake på toppen etter slitasje fra vær og vind. Stedet ble først brukt som kloster, men i årene 477- 495 ble det hovedstaden på Sri Lanka under Kong Kasyapa. Han bygde sitt flotte palass, sine vakre hager, festningsmurer og et velutviklet system av underjordiske vannpumper, kanaler og dammer. Etter Kong Kasyapas død ble fortet et buddhistisk kloster frem til det 14. århundre, for siden å bli forlatt.

Les mer

Rundreise på Sri Lanka

På denne rundreisen har du 10 dager til å oppdage og utforske hva «Indias tåre» har å by på. Den tropiske øyas historie strekker seg 3000 år tilbake i tid, og er kjent for sine krydderelskende, cricket – entusiastiske tedrikkende innbyggere. Folket du møter er også kjent for sine varme smil og store hjerter, og hele Sri Lanka er en herlig blanding av religioner og folkeslag side om side.
Du ankommer hovedstaden Colombo og setter kursen direkte mot Sigiriya, en av de mest kjente festningsbygg på øya. Fjellet med de nesten helt rette veggene og den falte toppen utgjør en naturlig og solid barriere mot eventuelle angripere.

Les mer

Kandy

For de som har sett Indiana Jones filmene – tenk Kandy! Med sine overdådige templer, frodige og grønne hager og flotte kongelige palasser, er det som du vandrer rundt i filmkulissene. Som Sri Lankas nest største by og valfartssted for religiøse, turister og pilegrimer, har byen et yrende folkeliv. På begynnelsen av 1800-tallet lot Kandys siste konge bygge en kunstig sjø midt i byen. I dag er innsjøen byens hjerte som du kan spasere rundt i ro og fred mens du nyter fuglesangen og titter på varaner og skilpadder som måtte dukke opp langs veien.

Les mer

Colombo

Colombos hektiske og kaotiske overflate skjuler en by med store kontraster og en herlig blandning av kulturer og opplevelser som viser frem Sri Lanka med sitt mangfold og variasjon. Som by er Colombo forholdsvis ung i sammenligning med andre steder på Sri Lanka. Til tross for at området byen ligger på har vært bebodd, spesielt av muslimske sjøfarere som etablerte en handelsstasjon her i det 8. århundre, satte ikke Colombo sitt preg på landets historie før europeerne ankom i det 16.århundre. Portugiserne kom i 1517 og bygde et fort her, som sitt første grep på øya. Herfra lanserte og startet de innmarsjen videre innover i landet.

Les mer