Landet som har det meste!

Det er ingen tilfeldighet at Sør-Afrika omtales som regnbuenasjonen. Landets befolkning er svært mangfoldig, og har 11 offisielle språk. Det er mange grunner til å besøke Sør – Afrika. Landet frister reisende med så mange spennende tilbud at selv den mest erfarne kan miste oversikten. Det store trekkplasteret er nasjonalparkene hvor du kan oppleve De fem store (elefant, leopard, løve, bøffel og neshorn) på nært hold. Kanskje er målet ditt en byferie i Cape Town med utflukter til vingårdene i innlandet og fotturer langs Kapp det gode håp eller opp det berømte Table Mountain.

Ønsker du en avslapningsferie ved havet med svømming og dykking, er havstrekningen nord for Durban ideelt for deg. Eller surfing på noen av verdens flotteste bølger vest for Port Elizabeth? For de som ønsker å få på adrenalinnivået, kan Sør – Afrika tilby både strikkhopping, rafting, kanoturer og dykking med hvithai. Golfferie kan heller ikke utelukkes, siden Sør – Afrika har noen av verdens beste golfbaner. Det er heller ikke noe problem å leie bil og kjøre rundt. Landet er i utvikling, men likevel sterkt preget av sin historie. Det er mange grunner til å besøke regnbuenasjonen: Dyrelivet, menneskene, kulturen, historien, aktiviteter og naturen. Sør – Afrika har alltid noe å tilby sine gjester – og de tar imot deg med et smil!

En god natts søvn er viktig når du er på ferie slik at du får mest mulig ut at dagene. Sør – Afrika har et stort spekter av overnattingssteder, tilpasset alle budsjetter.

Ett av de viktigste valgene du må ta for en reise, foruten land og områder, er hvordan innkvarteringen skal være. Innkvartering på en safaritur er et særdeles viktig element i den samlede safariopplevelsen. Det er derfor viktig at du overveier hvilken form for innkvartering du vil ha på en safaritur, da dette vil ha effekt på opplevelsene du får på safarien din.

Det er flere måter å overnatte på, alt etter eventyrlyst, lommebok og ønsker, men du kan stort sett få det som du vil ha.
Unike Reiser gir deg sjansen til å få det nettopp slik du vil ha det. Alt blir tilrettelagt etter ens egne ønsker med tanke på komfort og pris. Dere kan sammen med oss velge de steder dere ønsker å bo. Du kan til og med kombinere flere typer innkvartering slik at dere vil få den ultimate opplevelsen.

Du kan velge mellom flere ulike typer innkvartering. Den mest vanlige er lodges/tented lodges, hvor den største delen av innkvarteringen foregår. Kjennetegnet er høy kvalitet og et stort utvalg fasiliteter. Utvalget er bredt og disse stedene  vil gi rikelig for pengene.

Luksuslodge betyr at du blir skjemt bort på alle mulige måter. Dette er typisk mindre steder med unik plassering, hvor innkvarteringen, måltidene og omgivelsene er av ypperste kvalitet.

Hoteller finnes på alle nivåer i byene og ved kysten før og etter en safari.

For safari camps og mobile safari camps er det helt andre normer som avgjør kvalitet, nettopp fordi det for mange er luksus i seg selv å bo i et telt midt i naturen. Her får du virkelig et streif av safari slik det var for 100 år siden. Vær forberedt på at det er felles bad – og toalettfasiliteter, du tar selv med sovepose og teltet må som regel settes opp selv. Medbrakt kokk sørger for måltidene, og råvarene kjøpes inn underveis. Dette er for den virkelig eventyrlysten og for den som setter pris på en ekte naturopplevelse.

Vi hjelper deg med å velge rett innkvartering basert på dine ønsker og budsjett.

Landet hvor du ikke kan sitte stille!

Sør-Afrika er et utendørsland med massevis av muligheter for en aktiv ferie. Her kan du legge i vei på fotturer gjennom vakkert og variert landskap. Du kan prøve fjellklatring, strikkehopping, hanggliding, rideturer, fiske, surfing, kanoturer, rafting, dykking, ballongturer og golf.
Landet frister med så mange spennende tilbud at selv den mest erfarne reisende kan miste oversikten. Det kan legges opp spesialturer til fots, til sjøs eller i lufta. Ferien i Sør-Afrika fylles til randen av opplevelser, storslått natur og adrenalinfylte aktiviteter. Opplevelsene tilrettelegges for både par, vennegjengen eller familien. Regnbuenasjonen har noe for alle og enhver. Det er ikke tvil om at Sør-Afrika er en godtepose av en feriedestinasjon – og kombineres naturligvis med safari!

Ballongturer
Safari blir aldri helt det samme etter å ha prøvd det i en ballong. Det ene øyeblikket svever du like over tretoppene. I det neste har brenneren løftet ballongen og forvandlet savannens dyr til maur på en skogsti. Det er én time i luften, og deretter venter champagnefrokost!

Dykking
Båten har tatt deg langt ut på havet. Solen steker og sjøspruten slår opp foran båten. Det sitrer i kroppen og spenningen stiger. Tanken er festet på ryggen og dykkemasten er på. Så faller du over kanten i et elegant plask – og begynner å uforske livet under havoverflaten.
Det er ikke uten grunn at Sodwana Bay går for å være en av verdens beste dykkerdestinasjoner, og Sør-Afrikas dykkemekka nummer én. Verdens sørligste korallrev, med over 1200 ulike fiskearter samt et fantastisk variert sjølandskap, venter deg. Svøm med knølhvaler, skilpadder og delfiner. Du kan også oppleve en helt annen undervannsverden ved å delta på nattdykking.
Sør-Afrika byr på flotte dykkeropplevelser langs hele kysten, og spesielt i området KwaZulu-Natal.

Fjellklatring
Dette er en meget populær sport i Sør-Afrika, og både Drakensberg og ved Cape Town er det flotte muligheter. Den største utfordringen er de bratte fjellsidene i KwaZulu-Natal opp mot Lesotho.
Table Mountain (i Cape Town) byr på utfordringer for erfarne klatrere, og er absolutt verdt turen.
Det er lett å bli bergtatt!

Fotturer
Det er fantastiske muligheter for fotturer i nær sagt alle nasjonalparker, i fjellområder og langs kysten. Velg mellom en dagstur eller turer som strekker seg over flere dager. De mest populære rutene er Otter Trail, som strekker seg 42,5 kilometer gjennom det vakre landskapet og Tsitsikamma Trail. Turene varer i fem dager og er uten tvil en ”once-in-a-lifetime”- opplevelse.
I nasjonalparkene kan du bli med på en fottur i bushen, omgitt av lyder og lukter fra dyr, flora og fauna.
Kruger nasjonalpark frister med den ettertraktede Bushman Trail, hvor du leter etter dyr og helleristninger. Turen varer i tre dager, og må bestilles mange måneder i forveien.

Fugletitting
Sør-Afrika er et paradis for fugleinteresserte. Landet er velsignet med en mengde fugler som bare kan oppleves her, og enorme flokker kan sees under immigrasjonstiden. I de store parkene nær kysten og i Kruger nasjonalpark er det massevis av spennende fugler å se.

Golf
Slå et slag i Sør-Afrika! Det finnes imponerende golfbaner over hele landet. Mange av banene er verdensberømte. Bare i Johannesburg- området er det over 30 baner. Noen av de flotteste beliggenhetene har golfbanene ved Natal-kysten. En golfreise kombineres med god mat og vin og en safari. Det er ikke alle forunt å spille golf mens sebraer eller gaseller gresser ved siden av der du slår fra!

Rafting og kano
White water rafting og/eller kanoturer på de store elvene tiltrekker seg stadig flere besøkende. Fra rafting i heftige stryk til roligere padling på elvene – her er noe for alle og enhver. Populære ruter inkluderer Blyde River Canyon og elvene the Breede, Orange og Tugela. Du kan bli med på noen timers tur eller tilbringe flere dager med rafting og kano.

Rideturer
Opplev Sør-Afrika fra hesteryggen, og kom tett innpå ville dyrene på en måte du aldri har trodd. Rideturer tilbys i en rekke parker og private viltreservater, og du kan velge mellom korte og lange turer. Kanskje frister det med en ridetur på stranden eller gjennom vinlandet, med vinsmaking underveis?
Malealea Lodge and Horse Treks i Lesotho byr på en ekte afrikansk opplevelse. Du rir gjennom det vakre landskapet for å se dinosaurfotspor og helleristninger fra San-folket. Overnattingen skjer i typiske Basotho- hus, med tradisjonell mat og dans fra lokalbefolkningen. Dette er en hesteelskers drøm!

Sportsfiske
Mer enn 250 arter fisk kan fanges, enten på line, med stang eller dyphavsfiske. Når det kalde vannet fra Atlanterhavet møter det varme vannet fra Det indiske hav, dannes forhold som byr på en enorm mengde fisk, inkludert tuna.
Områdene Mpumalanga og KawZulu-Natal byr på utmerket ørretfiske.
Tilbring noen timer med stang i en elv eller på en båt, eller flere dager med å trekke fisk.

Surfing
Catch a wave! Det sies at nordmenn er født med ski på beina, og da er sørafrikanere født med surfebrettet under armen. Surfing er umåtelig populært langs hele kysten, men bølgeentusiaster reiser til Jeffreys Bay, som er Sør-Afrikas surfemekka nummer én. Her er det en ”bølge for alle”, og det er en håndfull surferskoler i byen. Hver vinter strømmer surfere fra hele verden til bukta, og det er på dette tidspunktet de perfekte bølgene er helt fantastiske. Beste tid på året er fra april til juli. En av verdens tradisjonsrike surferkonkurranser, Billabong Country Feeling Surf Classic, arrangeres i juli.
Så kom og ”fang en bølge eller to” i magiske Sør-Afrika!

Sykling
I Sør-Afrika byr til og med byene på spektakulære sykkelruter. Tråkk deg gjennom Regnbuenasjonen på to hjul, enten på en dagstur eller lengre turer. Velg mellom de litt større utfordringene off road eller en behagelig tur langs Garden Route eller i Vinområdet. I Stellenbosch legges det inn stopp med vinsmaking på de mange flotte vingårdene, slik at du fint kan tråkke videre uten bekymring for en promillekontroll. Sør-Afrika er fantastisk fra sykkelsetet!

Alle aktivitetene kan fint kombineres med safari, en rundreise, sol og bad, bilferie og togreise i spektakulære Sør-Afrika!

Reiser til Sør-Afrika
Reiser til Sør-Afrika
Sør-afrika 4
Reiser til Sør-Afrika
Rows of Grapevines at Vineyard
Reiser til Sør-Afrika
Sør-afrika 8
Sør-afrika 10

POPULÆRE REISER TIL SØR-AFRIKA

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Sør-Afrika!

AFRIKANSK FAMILIEEVENTYR

10 Dager

Legg familieferien til KwaZulu–Natal, ferieprovinsen par excellence. Denne rundreisen er lagt opp på barnas premisser: Fantastiske safariopplevelser og barna gjennomfører et kurs for å bli Junior Ranger (viltvokter).

Les mer

GOLF, VIN OG SAFARI I SØR-AFRIKA

9 Dager

Velkommen til herlige Sør-Afrika, et perfekt land for de som liker å svinge golfklubbene i vakre omgivelser! Eventyret starter i Cape Town. Her skal dere på bytur, oppleve den flotte naturen langs Kapp det gode håp, Table Mountain, spille golf på noen av Sør-Afrikas beste golfbaner, smake på vin i det vakre vinområdet og naturligvis se på de ville dyrene!

Les mer

FRIVILLIG ARBEID MED KATTEDYRENE

3 Uker

Det å jobbe som frivillig i Sør-Afrika er en fantastisk opplevelse! Bare noen timers kjøring fra Cape Town ligger et paradis for kattedyr og dyreelskere: Panthera Africa. Det er ikke alle forunt å sovne til løvebrøl, mens stjernehimmelen blinker over deg.

Les mer

CAPE TOWN, VINLAND OG HVITHAI

8 Dager

Over Cape Town ruver byens landemerke, Table Mountain. Dette er det eneste sted i verden hvor du kan se solen stå opp over et verdenshav og synke ned i et annet.

Les mer

OUT OF AFRICA

8 Dager

En magisk bryllupsreise beriket med ville dyr i verdensberømte Kruger nasjonalpark og tropeparadiset Mosambik hvor det blir late dager på stranden. Eventyret starter i Kruger nasjonalpark hvor dere bor på Lukimbi Safari Lodge …

Les mer

AFRIKANSK BRYLLUPSEVENTYR

15 Dager

Denne luksuriøse bryllupsreisen starter i Cape Town, en av verdens vakreste byer. Her bor dere på Winchester Mansions, Cape Towns ledende kysthotell. Under oppholdet blir det en dagstur rundt Kapp– halvøya …

Les mer

GOLF SAFARI

9 Dager

Rovos Rail er et luksustog trukket av gamle damplokomotiver som tar deg på en episk reise gjennom noen av det sørlige Afrikas mest spektakulære områder. Forventningene vibrerer i luften. En togtur med Rovos Rail er den store reisedrømmen for mange. Kupeene mangler ingenting, og du er omgitt av komfort. Det er noe spesielt å reise med tog. Det er som en rullende, romantisk drøm.

Les mer

MED TOG FRA PRETORIA TIL VICTORIA FALLS

4 Dager

Eventyret begynner når toget forlater Rovos Rails elskverdige stasjon i Pretoria. Så bukter toget seg sørover gjennom Johannesburg og markene i Witwatersrand før det vender vestover langs Magaliesberg– fjellene, tvers gjennom Bushveld Igneous Complex. Dette området er et av de rikeste med tanke på verdifulle mineraler. Toget kjører gjennom Sør-Afrika, Botswana og Zimbabwe. Merk at toget noen ganger kan kjøre nordover gjennom Beitbridge og Zimbabwe, avhengig av tilgjengelighet for toget.

Les mer

MED TOG FRA PRETORIA TIL CAPE TOWN

3 dager

Denne 1600 kilometer lange reisen er en perfekt illustrasjon av Sør-Afrika, som én verden i ett land. Her reiser du gjennom vidstrakte sletter i den sentrale delen av landet, det såkalte Highveld, gjennom de ufruktbare områdene i Great Karoo, tøff så videre gjennom de spektakulære fjellkjedene og det vake vinlandet i Kapp–området. Siste holdeplass er Cape Town, Moderbyen i Sør–Afrika, hvor Table Mountain troner over byen.

Les mer

SHONGOLOLO EXPRESS – SOUTHERN CROSS

15 Dager

Denne imponerende 12 dager lange reisen mellom Pretoria og Victoria Falls foretar spennende stopp i Sør-Afrika, Swaziland, Mosambik og Zimbabwe.Togeventyret starter i Pretoria, og de første dagene går reisen østover forbi de mektige Drakensberg Mountains til Kruger nasjonalpark hvor utrolige safariopplevelser venter.

Les mer

OVERNATTING

Rissington Inn

På Rissington Inn, en hyggelig og prisbelønt lodge, ønskes du velkommen med den gjestfrihet som er så typisk for Sør-Afrika. Et sted du ønsker å finne når du er på tur. Stemningen er lett, avslappet, med utmerket mat og noe godt i glasset. Her finner du en avslappet og uformell atmosfære, skapt med det formål at gjestene skal senke skuldrene og nyte livet.

Les mer

The Grand Daddy

The Grand Daddy er Cape Towns mest originale og morsomste sted å bo! Det er ikke vanlig å importere syv campingvogner fra USA, frakte dem over havet og så sette dem på taket på et urbant hotell. Men så er ikke The Grand Daddy et vanlig hotell heller! Enten det er dag eller natt flommer dette legendariske og lekre boutiquehotellet av energi. En energi som er så typisk for Cape Town.

Les mer

Tsitsikamma Village Inn

Uansett om du er på jakt etter en actionfylt ferie, sceniske omgivelser, avslapning, romantikk eller bare et sted å overnatte, er Tsitsikamma Village Inn det perfekte valg! Dette flotte hotellet ligger i Storms River Village, langs den berømte Garden Route. Hotellets område oser av sjarm og autentisitet, og det føles som du trår tilbake i tid når du ankommer. Frodige vegetasjon og fjelltopper danner en vakker ramme rundt det hele.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

Flyt gjennom Tsitsikamma!

Bli med på et fantastisk vanneventyr som gir deg muligheten til å utforske Tsitsikamma nasjonalpark, en unik hav- og kystpark som snor seg 80 kilometer langs kysten. Disse utfluktene foregår ved at man flyter på en oppblåsbar gummiflåte nedover Storms River i Plaatbos naturreservat og Tsitsikamma nasjonalpark. Eventyret på elven inkluderer padling, svømming, vakker natur og hopping fra en 8 meter høy klippe og fra gummiflåten.

Les mer

Cape Town

Cape Town er en kosmopolitisk storby og ingen afrikanske storby kan måle seg med denne. Det er ikke uten grunn byen er kjent som «lille Europa». Det er nesten som du ikke befinner deg i Afrika. Atmosfæren er internasjonal. Waterfront , den store turistattraksjonen, bugner med restauranter, butikker, barer og båtliv. Over Cape Town ruver byens landemerke: Table Mountain. Dette er også det eneste sted i verden hvor du kan se solen stå opp over et verdenshav og synke ned i et annet.

Les mer

Stellenbosch

Det produseres vin i store deler av Sør – Afrika, men det er Kapplandets jorder som gir de beste vinene og har den vakreste beliggenheten mellom fjellene og havet rett i nærheten. Mange av vingårdene har vakre bygninger i Cape Dutch – stil. Stellenbosch Wine Route er den eldste vinruten, etablert i 1971. Denne uoffisielle vinhovedstaden som er berømt for sine mange kvalitets – og prisvinnende viner, ligger bare 40 kilometer fra Cape Town. Vinruten har over hundre vingårder som medlemmer, så her er det noe for en hver smak, enten du liker rødt, hvit eller rosa.

Les mer

Kruger nasjonalpark

En av verdens fineste dyreparker befinner seg i Sør – Afrika. Kruger nasjonalpark har den største variasjon av ville dyr i Afrika. Mens du kjører rundt i parken, passerer art etter art utenfor landroveren, og ferske poteavtrykk i uttørket elveleie viser vei.
Det suser i trekronene, himmelen er knallblå og kroppen sitrer av spenning. En gruppe elefanter knekker greiner slik at rødt støv farer rundt. Så krysser de veien rett foran bilen. De gigantiske dyrene flakser med ørene og svinger med snabelen, blåser og tar noen små skritt i retning mot deg. Du er fascinert av scenen foran deg og fotograferer ivrig. Dette blir noe å fortelle om hjemme!

Les mer

Knysna

Knysna er et av de mest sentrale feriestedene ved Garden Route, idyllisk beliggende mellom fjell, skog og hav, ved en stor lagune. Byen skjermes av to store sandsteinsklipper, The Heads. Her kan turister få nesten alle sine ønsker oppfylt. Byen er mest kjent for sin årlige østersfestival (juli), og er et mekka folk som elsker mat og noe godt i glasset. Men Knysna er også mye, mye mer. Knysna, som uttales Naisna, er en fantastisk by å besøke når du kjører den kjente Garden Route fra Cape Town, og området er frodig og grønt.

Les mer

Garden Route

Blomsterparadiset med vakre strender, formidable fjell og landsbyer, som en gang var blant de flotteste i verden. Garden Route er stedet for aktive feriefolk, både til sjøs, på elvene og oppe i fjellene. Ruten strekker seg over to provinser, Eastern Cape og Western Cape. Garden Route er, som navnet tilsier, et blomsterparadis med vakre laguner og kilometerlange strender vekslende med bratte fjell som stuper loddrett ned i havet – og imponerende skoger. Paradiset er innrammet av fjellkjeden Outeniqua litt inne i landet.

Les mer

Entabeni Private Game Reserve

Natten kommer fort i Afrika. Du nyter en sundowner ved et vannhull. Drinken kjennes behagelig og kald der ned forsvinner ned halsen din. Millioner av stjerner tennes på den dypblå, høye himmelen. En grein knekker i buskaset til venstre for deg. Det tasser i krattet og noe eller noen stopper og puster tungt. Siluetten av noen sebraer dukker opp foran deg og fortsetter til vannhullet mens de titter forskremt rundt seg. Ikke for at du sitter her, men snarere på vakt. Buskaset kan gjemme så mangt, skygger blir til virkelige skikkelser og materialiserer seg, deriblant deres verste fiender: Rovdyrene.

Les mer

Dykking med hvithai

Du har akkurat kjørt båt langt ut på havet. Solen steker og sjøspruten slår opp foran båten. Det sitrer i kroppen og spenningen stiger. Ankret droppes og du tar på deg våtdrakten. Agnet (en diger tunfisk) slenges ut, og så er det bare å vente. Vente på at monsteret skal dukke komme frem. Guiden blir ivrig og peker ned i havet. En stor skygge nærmer seg. Så en til. Så enda en. Fra båtstripen virker disse skapningene enorme. De sirkler rundt båten og gnafser etter tunfisken. Det første agnet forsvinner som ingenting. Akkurat som det var en liten sild som var kastet ut.

Les mer

Bryllupsreise i Sør-Afrika

Sør-Afrika passer utmerket for en bryllupsreise. Landet har så utrolig mye å by, og her vil dere finne den perfekte kombinasjon av romantikk, opplevelser, avslapning, god mat, verdensberømte viner og flotte hoteller. En bryllupsreise skal ikke være stress og mas. Den skal inneholde å bli skjemt bort, lekre måltider, massasje, fantastiske safariopplevelser, vin i glasset, solnedganger og tid til hverandre. Den skal deles av to mennesker som har sagt ja til å dele resten av livet sammen. Den skal inneholde deres drømmer og ønsker. Den skal gi dere tid til å glemme hverdagens mas og jag. Den skal være uforglemmelig.

Les mer

Tog gjennom Afrika

Toget tøffer gjennom et vakkert slettelandskap. Utenfor vinduet kan du se antiloper som gresser eller bykser av sted. Landsbyer, giraffer og tomme vidder. Mektige fjell og historiske steder. Krystallglassene er fylt med den beste vin. Springbukksteken smelter i munnen. Kupeen består av mahognivegger og en stor myk dobbeltseng. Det er ikke snakk om NSB mellom Oslo – Trondheim, så absolutt ikke. Nei, det er snakk om togreise i Afrika. Toget du sitter på er et av verdens mest luksuriøse – sørafrikanske Rovos Rail.

Les mer

Safari

Flere som har vært på safari vil nikke anerkjennende til Karens Blizens beskrivelse av opplevelsen av nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Noen sier at du glemmer alle livets sorger og føler at du har en flaske champagne innabords og du er inderlig takknemlig for at du lever. Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være kraftig vanedannede.

Les mer