Mye mer enn Draculas hjemland!

Når du hører Romania tenker du automatisk på Transilvania, Dracula og Bram Stoker. Men Romania er så mye, mye mer enn bare blodtørstige vampyrer og Ceausescu.

Sjarmerende byer med flott arkitektur, slott og borger. Nasjonalparker, fotturer, ville dyr, aktivitetsferier, høye fjell og dype daler. Kirker og klostre, museer og historiske monumenter. Opplev menneskene og deres folklore, musikk, mattradisjoner, dans og festivaler. Her kan du bo på flotte hoteller, i kloster eller hjemme hos en rumensk familie. Romania byr også på urørt natur, hvor fjellene stiger mot himmelen, tett skog og frodige enger, og hvor stillheten hersker. Dyrelivet er også mangfoldig, og du kan oppleve både ulv og bjørn i dette vakre landskapet.

Hovedstaden Bucuresti er en annerledes by, og ikke formet etter europeisk standard. Men går du litt under overflaten vil du finne byen meget interessant. Her finner du mye historie, sjarmerende og koselige restauranter og et stort utvalg butikker med varemerker du kjenner hjemmefra, men mye rimeligere.

Brasov er en sjarmerende by som ligger i Transilvania, omringet av Karpatenes mektige fjelltopper. Det er ikke uten grunn byen er en av Romanias mest besøkte steder. Med sin herlige blanding av gotikk, barokk og renessanse, nytt og gammelt, vil den garantert vinne en plass i ditt hjerte.

Du kommer ikke utenom en reise i Draculas fotspor, og Bran slott passer godt inn her. Utenfor byene er Romania som å reise tilbake i tid. Saksiske middelalderbyer, trekirker, hest og kjerre, gårder som klamrer seg fast i åssidene. Rumenerne har skjønt at det er viktig å ta vare på denne kulturen. Du vil bli satt bakover i tid, til en epoke der historien, fablene og legendene ble skapt. I tillegg kommer gjestfriheten til folket som lever her.

Romania er ganske så uoppdaget av nordmenn, noe som er trist, for landet har mye å by på. Landet er ganske så annerledes, og du kommer garantert til å trives! For ja, det er lett å forelske seg i Romania…

– Landet som har så mye!

Romania er ofte oversett som destinasjon når ferien skal planlegges. Det er ganske så trist, for landet er en skjult perle som er ganske så annerledes og har så uendelig mye å by på. Her inviteres den reisende til og utforske autentiske landsbyer, du kommer tett innpå lokalbefolkningen og la seg fascinere og imponere av deres folklore, danser og musikk. Sjarmerende byer rik på arkitektur, historie og kultur. Legender om Dracula og blodsugende vampyrer. Vakre nasjonalparker med høye fjell, bjørn, ulv, flotte fotturer, dype daler og innsjøer. Det er slott, borger, kirker, klostre, museer og monumenter. Kombiner opplevelser med aktiviteter som sykling, vandreturer, hesteridning, golf, ski og sol og bad. Du nyter god mat og bor godt. Kanskje vil du skjemme bort deg selv med noen deilige spa- behandlinger eller oppleve landet fra et gammelt damplokomotiv.
Uansett hva du velger så kommer du garantert til å forelske deg i Romania!

Her er 10 grunner til hvorfor Romania sniker seg inn i ditt hjerte:

1. Landskapet
Romanias landskap er unikt i Europa og tilbyr den mest spektakulære og vakre natur. Fjellkjede Karpatene strekker seg nesten 3000 meter mot himmelen og byr på ekte villmarksopplevelser.
Donaudeltaets evige vakre skjønnhet og Europas flotteste våtmarksområde, med et rikt fugleliv, og små skjulte kulturelle skatter. Gjennom hele landet bruser det i elver, innsjøene ligger speilblanke og reflekterer solens stråler og vannfall stuper over fjellkanten og kaster vanndråper utover det frodige landskapet rundt.
Med andre ord er Romania et mekka for friluftsentusiaster!

2. Byer fra middelalderen og autentiske landsbyer
Som perler på en snor ligger små landsbyer spredd rundt om i Transilvania, totalt upåvirket av den moderne verden. De ser ut som de gjorde for 300 år siden, og levemåten er nesten den samme. Her verdsettes de gamle tradisjoner og dagens beboere gjør for forfedrene sine.
I den sentrale delen av landet finner du vakre og velbevarte byer fra middelalderen. Byer som Brasov, Sighisoara, Sibiu, Cluj og Alba Lulia gir deg en følelse av å ha trådd langt tilbake i tid.

3. Fascinerende slott
Romania er hjem til 3 slott som står på listen med Europas Topp 25: Det elegante slottet Peles, som ligger i Karpatene, slottet Bran, opprinnelig bygd av Den tyske orden i 1212 og i senere tid knyttet til legenden om Dracula, og slottet Hunedoara, også kjent som Corvin Castle, hvor spidderen Vlad satt syv år i fangenskap. Sistnevnte er for øvrig også ansett som et meget hjemsøkt sted.

4. Dyreliv og en aktiv ferie
For friluftsentusiaster og de som ønsker en litt mer aktiv ferie, er Romania en utmerket destinasjon. Med sitt spektakulære landskap er landet et mekka for vandreturer, med et enormt utvalg av turstier som varierer fra lett til vanskelig. Tråkk deg gjennom berg og daler, autentiske landsbyer og åpne sletter mens du ser Romania fra sykkelsetet. Eller kanskje vil du oppleve det fra hesteryggen? Om vinteren er det utmerkede skiforhold, både for langrenn og slalåm.
Vi har også egne aktivitetsprogrammer for familier.
Romanias dyreliv er noe helt spesielt, og du kan oppleve bjørn, ulv, bison, rev og et mangfold av fugler i det fri.

5. De malte klostrene i Bucovina
Blant de mest fantastiske og billedskjønne skattene i Romania er en gruppe av 8 malte klostre som ligger i den nordøstlige delen av Romania, i Bucovina. Kirkene dateres tilbake til middelalderen (15.- og 16. århundre). De aller fleste er gravplasser for de velstående familiene i området. Kirkene er meget godt bevart og helt unike. Ikke noe annet sted i verden kan du se en slik samling, med så vakkert interiør og freskoer, som representerer scener fra Det gamle og Det nye testamentet.

6. Historiske restauranter og god mat
Smakfull mat har alltid vært en del av den rumenske kulturen. Rettene er opp gjennom årene påvirket av ungarske, tyske og tyrkisk skikker, men har også beholdt en litt mer tradisjonell karakter. Porsjonene er store, og du kan nyte et stort utvalg kjøtt, økologiske grønnsaker, urter, oste- spesialiteter og herlige desserter og søtsaker. For en ekte rumensk gastronomisk opplevelse, bo noen dager på et lokalt gjestegiveri som tilbyr hjemmelaget mat.

7. Svartehavet
Kysten langs Svartehavet strekker seg hele 224 kilometer, og et av de mest populære turiststedene i Romania. Mamaia byr på de beste resortene og er ideelt for de som ønsker noen dager med sol, bad og avslapning etter en rundreise.
8. Menneskene
Uansett hvor vakkert et land er, og hvor mange attraksjoner og severdigheter det har å by på, når alt kommer til alt, så er det menneskene som utgjør en forskjell. Rumenerne er kjent for sin gjestfrihet og imøtekommenhet. Her føler du deg velkommen – uansett hvor i Romania du er.

9. Lett å besøke
Som et tidligere kommunistland er ikke Romania det landet som står øverst på listen når ferien skal planlegges. Det er meget synd! Fordelen er at landet ikke trekker et like stort antall besøkende, og det er dermed begrenset med antall turister på severdighetene som ligger rundt om i landet. Dermed kan du vandre rundt i slottene, landsbyene og museene omtrent alene. Du trenger ikke vente på en organisert omvisning eller få en mengde turister med i bildene dine fra kirkene. De historiske stedene er slett ikke overfylt. Men det endrer seg, så kom til Romania mens du fortsatt er (nesten) alene.
Det går daglige flyavganger fra Norge, med én mellomlanding i Europa.

10. Prisgunstig
Romania er fortsatt et meget prisgunstig land hvor du får mye for pengene dine. Hotell og mat koster langt mindre enn hva de gjør i de fleste andre europeiske land.

Har du ikke opplevd Romania bør du absolutt sette det på listen. Du kommer garantert ikke til å angre!

Romania 1
Romania 2
Romania 3
Romania 4
Romania 5
Romania 6
Romania 7

POPULÆRE REISER TIL ROMANIA

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Romania!

HERLIGE BUCURESTI OG SJARMERENDE BRASOV

PRIS: Fra kr. 14 480,- pr. person.
VARIGHET: 6 Dager

Bucuresti er ikke som andre europeiske byer. Det er en annerledes by, og fenger besøkende med sine kulturelle innslag og prangende vakker arkitektur. Med sine lange, brede avenyer og mange gatekafeer, grønt områder og Triumfbue, har Bucuresti fått kallenavnet ”Lille Paris”.
Byens mest kjente attraksjon er Parlamentpalasset, ett av verdens største bygg.

Les mer

VINTUR I ROMANIA

PRIS: Fra kr. 11 350,- pr. person
VARIGHET: 5 Dager

Gruppetur for vinelskere!
Denne reisen passer utmerket for de som ønsker å fylle ferien med besøk på vingårder og naturligvis smaking av den edle drikk.
For mange kan det komme som en overraskelse at Romania produserer vin, men det er en gledelig overraskelse – for landet tilbyr god kvalitet og smak på vinene. Romania har produsert vin siden det 7.århundre f.Kr., og klimaet passer utmerket for nesten all slags druer. Landet er verdens niende største produsent. De mest kjente vinnene som eksporteres er Merlot og Cabernet Sauvignon.

Les mer

KLASSISKE ROMANIA

PRIS: Fra kr. 13 885,- pr. person
VARIGHET: 8 Dager

Når du hører Romania tenker du automatisk på Transilvania og Dracula. Men Romania er så mye, mye mer enn bare blodtørstige vampyr. På denne reisen kombineres en rekke vakre festninger, slott og borger, god mat og en vennlig befolkning. Romania kommer til å stå høyt på favorittlisten etter endt besøk!

Les mer

MOLDOVA OG ROMANIA

PRIS: Fra kr. 10 705,- pr. person
VARIGHET: 8 Dager

Denne flotte reisen kombinerer Moldova med Bucovina- regionen i Romania! Moldova er landet hvor drømmer oppfylles, hvor turistene er i fåtall og er et lite land hvor eventyr går i oppfyllelse. Gamle klostre, søvdyssende skoger, berømte vingårder og kjellere, uendelige sletter og vennlige mennesker gir landet en helt spesiell sjarm.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

Sykkelturer i Romania

De fleste tenker vampyrer og varulver når de hører ordet Romania, men landet er så mye, mye mer. Her finner du nesten uberørt natur, dype skoger og ruvende fjell. Grønne enger strekker seg foran deg, på landsbygda brukes ofte fortsatt hest og kjerre og de gamle trekirkene gir det hele et historisk sus. Hva er vel da bedre enn å ta sykkelen fatt så du virkelig kan ta og føle på det ekte og genuine Romania? Turen starter med tog fra Bucuresti til Brasov, den koselige byen ved foten av Karpatene.

Les mer

Brasov

Et besøk i Transilvania er ikke komplett uten et besøk i Brasov. Den sjarmerende byen ligger omringet av Karpatenes mektige fjelltopper, og det er ikke uten grunn Brasov er en av Romanias mest besøkte byer. Med sin herlige blanding av gotikk, barokk og renessanse, nytt og gammelt, vil den garantert sjarmere deg allerede i løpet av de første timen. Byen ble grunnlagt i 1211, og deler av byen har beholdt sin følelse av middelalderen med sine tunge steinbygg, festningsmurer og ikke uten grunn spilles det ofte inn filmer i byen. Sett fra deg leiebilen, ta bena og start dagen med den koselige gågaten.

Les mer

Bran

Du speider utover dalen i Transilvania. Navnet formelig drypper av blod. Der ligger det. Innhyllet i tåke. Slottet med den overnaturlige magien rundt seg. Hårene reiser seg på ryggen, du kjenner det dypt inn i sjelen og et kaldt gufs går gjennom deg. Du vet det var lenge siden han bodde der, at alt egentlig bare er overtro, påfunn og gamle myter, skapt av menneskets fantasi og behov for å forklare det grusomme, men allikevel. Velkommen til Bran og Draculas hjem!

Les mer

Bucuresti

Bucuresti er en annerledes by. En by som ikke er formet etter europeisk standard. Men søk dypere, og byen er meget interessant. I tidligere tider var byen kjent som Lille Paris, full av kulturelle innslag og en prangende vakker arkitektur utgjorde store deler av bybildet. Det var før Ceausescus. Hovedstaden i Romania er vel verdt et besøk, og du kommer til å oppleve en interessant og spennende by. Menneskene er vennlige, prisene bra og mulighetene er mange. Bucuresti er første gang nevnt i skriftlige kilder i 1459. Byen ble et viktig handelssted i fyrstedømmet Valakia og var i perioder hovedstad og residensby for fyrstene.

Les mer