Historisk og kulturelt mangfold!

Polen er et av de største landene i Europa og har nær beliggenhet til Norge. Allikevel er Polen for mange fortsatt uoppdaget. Det er synd, for dette er et land som har utrolig mye å by på! En reise gjennom Polen gir ikke bare anledning til å bli kjent med historiske severdigheter, men også med det polske kjøkken og dets ulike nasjonalretter hvorav flere kan forbløffe selv den mest kresne gane.

Polen er et attraktivt reiseland, nettopp fordi landet byr på så mange muligheter. Uansett hvilket formål reisen din har, så vil du også bli imponert over Polens historiske mangfold, den vakre arkitekturen, et flott landskap og de trivelige polakkene.

I Polen føler du deg velkommen! Opplev de arkitektoniske kompleksene i gamlebyene i Kraków, Warszawa, Torún og Zamosc. Besøk Saltgruvene i Wieliczka som har vært i drift i mer enn 700 år, og Den tyske ordens middelalderslott i Malbork, en av de største tegelstensfestningene i verden. Du finner klosterkomplekser som er valfartssteder for pilegrimer, Nazi – Tysklands konsentrasjonsleire Auschwitz og Birkenau og kirker i store antall. Reis tilbake til kommunisttiden eller slå et slag golf. Legg ut på vandring i de mange nasjonalparkene eller sett seil på en av landets mange innsjøer. Sjarmerende Polen byr også på fine strender, en rekke skisportsteder, fotturer og sykkelturer og turer med kajakk og kano. Når kvelden gjør sitt inntog, trer du inn i en av de mange koselige restaurantene eller ølhallene for litt avslapning.

Bli med og opplev Polen du også – du blir ikke skuffet!

– Blant fjell, bølger og bison!

Svetten renner langs ryggraden. De gode, gamle turstøvlene har fått et ordentlig lag med fett, og sammen med den nyinnkjøpte goretexjakken gjør de underverker på en fottur. Med et rundstykke i den ene hånden og en termos med varm kaffe i den andre kan utsikten nytes. Der nede – langt der nede – ligger den polske landsbyen dere la ut ifra i dag morges. På samme sted venter en varm, solid bondekost på dere igjen i kveld.
Turfolket får lett blod på tann når Polens vakre landskap skal utforskes til fots.

De mange skog- og naturområdene, de store nasjonalparkene og fjellene i sør byr på et vell av muligheter for fottur- og sykkelferie på oppmerkete stier. Dermed er alt duket for en aktiv og minneverdig ferie i Polen – et land i Europas hjerte.

En mellomting mellom en mammut og en okse pruster olmt på den andre siden av innhegningen. Dere står ansikt til ansikt med en overlevende fra urtiden, den europeiske bison. Bisonen var egentlig utryddet i Polen, men man lyktes med å gjenopplive arten, som nå er representert i Wolin nasjonalpark, sammen med andre sjeldne dyrearter som den hvite ørnen, kronhjort og hvitflekket villsvin. Naturparken er både en slags friluftsdyrehage, og et enormt skogs- og våtmarksområde. Det finnes tre ulike turstier gjennom naturparken, hvor dere blant annet passerer en 600 år gammel kjempeeik og vakre innsjøer. Fra Góra Gosan er utsikten fantastisk, og de bratte skrentene stuper rett ned i havet.

Det er 23 nasjonalparker i Polen, hvorav åtte står på UNESCOs liste. 2500 kilometer med oppmerkete stier gjør den lett tilgjengelig for fotturister, syklister og ryttere. I tillegg finnes det reservater, landskapsparker, innsjøer, elver, våtmarksområder og enger, og det er massevis av natur både i og utenfor parkene å bevege seg rundt i.
Det er mange sykkelruter både i og utenfor nasjonalparkene, for eksempel den 164 kilometer lange Ørneredestien som slynger seg gjennom vakkert landskap mellom Czestochowa og Kraków. Stien er populær både blant fotturister og syklister, som underveis kan beundre de mange borgruinene som ligger høyt oppe på klippetopper.

Polakkene er med rette glade for sin lange kystlinje med perfekte, hvite sandstrender ut mot Østersjøen. Dette er et perfekt utgangspunkt for både tradisjonelle og mer ekstreme strand- og vannaktiviteter. Også ved De mauriske sjøer i det nordøstlige Polen er det gode muligheter for alskens vannaktiviteter.

Her kan familiens yngste få sine første opplevelser i og på vann, mens mer garvete kajakkroere kan øve seg på grønlendervendinger, jakte på det perfekte, lydløse kajakkpadletaket og ellers gli av sted rett over vannoverflaten i ti dager og fortsatt oppdage nye steder. Underveis kan dere overnatte på noen av de mange teltplassene og nyte synet av blant annet hegrer og svaner i reservatene underveis.
Liker du ikke ekstremsportutskeielser, kan du leie en motorbåt eller yacht og leke kaptein i en uke eller bli med på en av faste fergeturene og få vind i håret, saltvann på leppene – og med litt hell – solskinn i blikket.

Sudetene utgjør grensen mellom Polen og Tsjekkia i det sørvestlige hjørnet av Polen, helt på grensen mot Tyskland. Her er fjellene myke og runde i formen, men du kan saktens få frem svetten i pannen og få sommersnø under føttene likevel. De ville, forrevne Tatra-fjellene sør for Kraków ligger på grensen mellom Polen og Slovakia. Her er turstiene gjerne litt mer krevende, men alene er du neppe, for det er et svært populært turområde. Så er det da heller ikke så uoverkommelig vilt: Det høyeste punktet på den polske siden er Rysy på 2499 meter. Om vinteren er Tatra-fjellenes turistsentrum, Zakopane, befolket av Polens skijetsett og turister fra hele verden, parate til en lang dag likelig fordelt mellom utforløyper, skiheis og hyggelig barer med enkel, solid kost og varmt øl med honning eller varm honningvodka. Om sommeren er det fotturister i alle kategorier som overtar.

Agroturisme er i ferd med å vinne terreng i Polen og byr på muligheten til å oppleve livet på landet hos en helt vanlig polsk familie. De fleste stedene har du også mulighet for en aktiv ferie, med for eksempel ridning eller tennis, og det kan være båt- og sykkelutleie på stedet og fiskemuligheter.

Dere trenger ikke legge opp hele ferien til å være aktiv. Aktivitetene kan fint legges over flere dager, være kun for én dag eller noen timer.
Polen har så uendelige mange aktiviteter å by på: Off road, ATV, fallskjermhopping, paragliding, seilturer, fisketurer, lutfballong, turer med dresin og slipper, rideturer, golf og hundekjøring.
Turene skreddersys etter ønske og tilrettelegges både for par, familier, vennegjengen og firmaer.

Opplev Polens aktive side – du kommer ikke til å bli skuffet!

Polen 1
Polen 2
Polen 3
Polen 4
Polen 5
Polen 6
Polen 7

POPULÆRE REISER TIL POLEN

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Polen!

SPA-OPPHOLD I SOPOT

PRIS: Fra kr. 7 650,- pr. person
VARIGHET: 4 Dager

SPAnder en helg på jentene i vakre Sopot – hvor oppholdet bare handler om dere og det å skjemme seg bort. Hverdagens stress og mas forsvinner når dere tilbringer noen timer med behandlinger på SPA, god mat og drikke og en skikkelig jenteprat. SPA for Henne- pakken inkluderer tilgang til bassenger og badstue, faglig råd om hud– og kroppspleie både på SPA og hjemme, kroppspiling med sukkerskrubb, avslappende aroma massasje, ansiktspleie med massasje tilpasset de individuelle behovene for huden og te og vann mens dere slapper av i avslapningsrommet og nyter utsikten over havet.

Les mer

EN REISE GJENNOM 2.VERDENSKRIGS HISTORIE

PRIS: Fra kr. 13 150,- pr. person
VARIGHET: 8 Dager

Det var nettopp her det hele startet. 1.september 1939 innledet Tyskland andre verdenskrig med nok en gang å invadere Polen. Snart falt bombene over Warszawa, det ble hengt opp plakater med Achtung, innført rasjonering, og tilfeldige nedskytinger ble del av hverdagen der jødene ble integrert i gettoer. Bli med på en utrolig reise gjennom andre verdenskrig – og kom tettere på historien enn noen gang før!

Les mer

ADRENALINKICK I GDANSK

PRIS: Fra kr. 7 400,- pr. person
VARIGHET: 4 Dager

Boys will be boys! Nå er trenden at guttegjengen på tur er ute etter litt mer enn bare avslapning og kald øl. Denne reisen byr på et skikkelig adrenalinkick, som inkluderer både Off Road-kjøring, paintball og quad bikes. Et besøk i Gdansk er heller ikke komplett uten besøk på et av byens små bryggerier. Opplev Gdansk med guttegjengen – i ekte Off Road-stil!

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

Zakopane

Fjell med evig snø, fossefall, fjellsjøer og mer enn 250 kilometer med turstier og 160 kilometer med skiløyper. Tilsett alt dette en liten klype høylandsfolklore og tradisjonell alpestemning, og – vips – så har du Tatra – fjellenes sentrale by, Zakopane, en av Polens største turistmagneter. Zakopane ble for alvor etablert som turistsentrum da mloda polskas kunstnerkoloni slo seg ned her på slutten av 1800 – tallet for å leve i pakt med naturen blant ufordervete fjellfolk. Høylendere, eller górale, som de heter på polsk, har en spesiell plass i polakkenes hjerte, og blir oppfattet som ekte mannfolk og kvinnfolk av den gamle skolen.

Les mer

Wroclaw

Wroclaw lever i skyggen av både Kraków, Gdansk og Warszawa. Noe som er synd, for byen har en fascinerende historie og vakker arkitektur. Gjennom århundrene har et utall folkeslag satt sitt preg på Wroclaw. Den enestående blandingen av nasjonaliteter og skiftende regimer, i tillegg til byens mange skiftende navn, har gitt byen status som kulturhovedstad. Som de fleste andre byer i Polen ble Wroclaw bombet sønder og sammen under andre verdenskrig. Hele 70 prosent av bygningene ble totalt ødelagt. Den gang var byen tysk, noe den hadde vært siden middelalderen.

Les mer

Warszawa

Historiens pust merkes best i Stare Miastro (Gamlebyen) hvor arkitekturen har bevart den gamle Warszawa – atmosfæren. Med sine 1,7 millioner innbyggere er Warszawa først og fremst en europeisk storby. Men den er den historiske storbyen, og den historien som først og fremst fortelles tydeligere her enn i andre europeiske storbyer, er den om naboenes mange århundrer lange invasjon, om andre verdenskrig og om kommunismen.

Les mer

Kommunismens fall begynte i Polen

Da andre verdenskrig endelig var over, kunne ikke polakkene puste lettet ut og telle sine døde i ro og fred. Stalin, Roosevelt og Churchill hadde nemlig med noen raske skriblerier på toppmøtet i Jalta ved krigens slutt delt Europa i forskjellige interessesfærer, og Polen havnet i den sovjetiske sonen. Polakkene kaller dette Polens femte deling. Konsekvensen var 44 år med kommunisme, som offisielt selvstendig stat, men med Sovjetunionen voktende på hvert eneste skritt man tok. Samtidig oppsto en skepsis overfor det Vest – Europa som polakkene selv synes de tilhørte, men som etter deres syn hadde sviktet dem i Jalta.

Les mer

Julemarked i Krakow

Krakow er den perfekte byen å gjøre årets juleshopping i. Hit kan du reise både på jentetur og kjærestetur. I denne byen får du en god blanding av kultur, shopping, vakker natur, nydelig mat og ferie. Krakow er kåret til en av verdens vakreste storbyer, og den er hjertet i polsk kultur og historie. Gatelysene er tent, julegrana pyntet og snøen ligger hvit på hustakene og i gatene. Varehusene blinker i julens farger og vinduene er fulle av varer og nisser. Små og store boder er satt opp og tilbyr alt mulig som kan pakkes inn og gis bort.

Les mer

Gdansk

Når du tenker på store hendelser i verdenshistorien står lille Gdansk i sentrum for to av dem: Starten på andre verdenskrig og kommunismens fall. Byen kan ikke klandres for det første, men sistnevnte er den meget stolt av. Det var nemlig her, på skipsverftene, at fagforeningen Solidaritet oppstod. Utad kan Gdansk virke som en industriell havneby, men ikke la deg lure! Gdansk har utrolig mye å by på. Den Røde hær for hardt frem mot det gamle senteret i Gdansk da andre verdenskrig gikk mot slutten. Etter krigen lå store deler av byen i ruiner. Gamlebyen ble gjenoppbygd i 1600 – tallstil og fremstår i dag som vakker.

Les mer

En reise gjennom andre verdenskrig

Det var nettopp her det hele startet. 1.september 1939 innledet Tyskland andre verdenskrig med nok en gang å invadere Polen. Snart falt bombene over Warszawa, det ble hengt opp Achtung . plakater, innført rasjonering, og tilfeldige nedskytinger ble del av hverdagen. Jødene ble integrert i gettoer. Stalin og Hitler inngikk en ikke – angrepspakt. Til den hørte en hemmelig protokoll, der de delte Øst – Europa mellom seg. Polen ble dermed atter en gang delt mellom to av nabolandene, Nazi – Tyskland og Sovjetunionen. Sommeren 1939 droppet Tyskland pakten og okkuperte Polen.

Les mer

Auschwitz – Birkenau

Det lå mange konsentrasjonsleire spredt over hele Polen, men Auschwitz – Birkenau var den største. Denne leiren er blitt selve symbolet på holocaust og nazistenes folkemord på jødene som rase under andre verdenskrig, og av polakker, sigøynere, sovjetiske krigsfanger, psykisk syke og folk med «gal» politisk eller seksuell legning. I alt 1,5 millioner mennesker fra 28 nasjoner ble kaldblodig myrdet her. Det er vanskelig å beskrive Auschwitz med bruk av ord fra det dagligdagse språket, for Auschwitz var ikke noe vanlig sted.

Les mer

Kraków

Forfallen storhet og sjarm har vært Krakóws varemerke i flere hundre år. De gamle gatene står slik de alltid har gjort, krydret med dagens fastfoodkjeder, moderne kunst og shoppingsentre. Det gamle jødiske kvarteret finner tilbake til røttene sine, mens historien fortsatt står uhyggelig nær i områdets konsentrasjonsleire. Kraków er akkurat slik den var før verden gikk av hengslene. Byen holder fast på sitt sindige tempo og sin status som Polens kulturelle og intellektuelle hovedstad med en sterk katolsk åre. Kraków er en av de mest interessante turiststeder i Europa.

Les mer