Eventyrlig og kontrastfylt!

En reise til Marokko er som en reise gjennom Tusen og én natt. Dette afrikanske landet er et land med kontraster. Du reiser mellom pulserende storbyer til sjarmerende, uberørte landsbyer. Fra en bred strand til endeløse ørken. Her finner du frodige oaser, dramatiske fjellkjeder, shopping, eksotiske matretter og strandliv.

Sahara – ørkenen forfører deg når du rir på dromedarer over sanddynene og en fantastisk soloppgang viser seg i horisonten. Når mørket faller på, ligger stjernehimmelen som et teppe over deg, mens du inntar en kopp te i teltet. For den aktive anbefales sandboarding i ørkenen og fotturer i Atlasfjellene. Kanskje foretrekker du å finne fred og ro ved å delta på en yogatime eller meditasjon.

Ved foten av Atlasfjellene finner du Marrakesh, en eksotisk og hektisk by som vekker alle dine sanser. På torget, Jemaa el Fna, yrer det av liv, og byen har mange attraksjoner. Ved kysten ligger Essouira, en billedskjønn og sjarmerende by som Torbjørn Egner hentet inspirasjon fra da han skrev Kardemomme By. Ønsker du en tilbakelent strandferie, er Agadir stedet for deg. Du kan gjøre som Humprey Bogart og besøke Cassablanca, en fascinerende by som du fort oppdager har svært lite til felles med filmen av samme navn. Hovedstaden Rabat er en tilbakelent by med tydelig europeisk preg, men som er både vakker å beskue og interessant å utforske.

I Marokko opplever du nye og spennende opplevelser hver dag. Du befinner deg i en livlig souk i det ene øyeblikket, for deretter å nyte en kopp myntete i det neste. Du besøker kongebyer hvor sultaner og konger har hersket gjennom århundre. Det blir besøk i moskeer, danseoppvisninger og magen tilfredsstilles ved et hvert måltid.

Opplev Marokko – kontrastenes land – du også!

Bølger, pudder, fjell, sand og fart!

Marokko, et eksotisk land med et bredt og spennende utvalg aktiviteter. Det afrikanske landet har vakre strender, høye fjell, ørken, dype daler, store bølger, flotte golfbaner, snø og golfbaner. Dermed er det mange muligheter for å skreddersy en annerledes ferie – hvor du attpå til kommer i form!

Det finnes ingen bedre måte å komme i kontakt med natur og lokalbefolkning enn på sykkel. Velg mellom fartsfylte og spennende turer i Atlasfjellene eller en langsom reise på sykkel i den snillere delen av Atlasfjellene. I Anti- Atlas er terrenget nemlig perfekt for roligere turer mellom vakre berberlandsbyer. Du kan velge mellom Mountain Bike, vanlig sykkel, E-Bike eller Fat Bike. Du kan velge mellom en dagstur eller flere dager. Du kan velge mellom sykling i fjell, gjennom landsbyer, gjennom ørken – eller en kombinasjon av alle tre. Uansett om å velger å trosse Atlasfjellenes høyder på Mountain Bike, hilse på lokalbefolkningen i berberlandsbyene eller tråkke deg gjennom Sahara- ørkenen på Fat Bike, blir turen uforglemmelig! Rundturer på to hjul er blitt meget populært, og turene legges opp etter deres ønsker. Marokko sett fra sykkelsetet er en utmerket ferie, og passer for både par, familier, firmaer og en vennegjeng.

Marokko har fantastiske muligheter for fotturer, ikke minst i Høy- Atlas, hvor du kan bestige Nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal (4167 meter). Solens stråler treffer Atlasfjellene når du legger ut på en minneverdig vandring sammen med den lokale guiden, noen muldyr og en kokk.
Velg mellom turer som varer fra 1 til 9 dager, og du behøver ikke være altfor godt trent for å oppleve Atlasfjellene til fots.
Den beste perioden for fotturer i Atlasfjellene er juni til oktober. I juli og august skal man opp i de høyere delene for å unngå for høye temperaturer.
Det er også gode muligheter for å ha med barn, da de kan foreta deler av turen på muldyr eller esel.

Fjellklatring er populært i Marokko, og i Todra- kløften flokkes klatreentusiaster fra hele verden. Todra- kløften er som hugget ut av landskapet med en stor øks med et blad på 600 meters lengde. Klippesidene er opptil 300 meter høye, og kløften er 10 meter på det smalleste. Dette er et populært sted for fotturer og ikke minst klatrere som kommer for å utfordre seg selv i et av Marokkos mest dramatiske klippelandskaper.

For de som er glad i vann, passer Marokko utmerket da det er flotte muligheter for rafting, surfing og windsurfing. Rafting skjer i Atlasfjellene, windsurferne flokkes ved Essaouira og surferne har skapt sitt eget lille paradis i Taghazout. Den lille fiskerlandsbyen er blitt landets surfehovedstad, og flere surferskoler tilbyr kurs. Surfersesongen varer fra oktober til april.

I Zagora arrangeres dromedarrideturer med overnatting i ørkenen. Tilbring noen dager omgitt av ørkenen, bo i beduinleir og når mørket faller på kan du se den fantastiske stjernehimmelen mens det knitrer fra leirbålet. Det er også mulig med kortere turer med dromedarer utenfor Marrakech og Agadir.
Mange steder er det mulighet for å prøve en kort ridetur til hest, eller for de som er meget glad i å ri, arrangeres det lengre rideferier. Et av disse er den sjarmerende byen Essaouira.

Skisesongen er kort og snøforholdene variable, men det er mulig å stå slalåm i Oukaimeden i Atlasfjellene. Heisene går i perioden mellom desember og mars, og selv om bakkene ikke konkurrerer med Alpene, er det ikke ofte du kan skryte av å ha kjørt slalåm eller stått på snowboard i Afrika!

Den første golfbanen ble anlagt i Marokko av britene for 100 år siden. I dag er det utallige golfbaner, spesielt i områdene rundt Marrakech og Agadir.
Så er det turer med ATV i ørkenen, turer med varmluftballong, bading, fotturer og camping i ørkenen, yoga og besøk på et ekte hammam.

En aktiv ferie i Marokko kan fint kombineres med noen dager i den eksotiske byen Marrakech, en rundreise eller late dager på stranden i Agadir.

Opplev Marokkos aktive side, og velg mellom bølger og pudder, til fots, på brett, på sykkelsete eller dromedarrygg. Eller kombiner alt sammen!

Marokko 1
Marokko 2
Marokko 3
Marokko 4
Marokko 5

POPULÆRE REISER TIL MAROKKO

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Marokko!

PULSERENDE STORBYER OG KAMELTUR OVER SANDDYNENE

PRIS: Fra kr. 13 750,- pr. person
VARIGHET: 8 Dager

Marokko er et spennende land fylt med kontraster. Reisen tar dere med til Marrakech, en eksotisk og hektisk by som vekker alle deres sanser. Her yrer det av liv, og byen har mange attraksjoner.

Les mer

JENTETUR

PRIS: Fra kr. 8 750,- pr. person
VARIGHET: 4 Dager

Marokko er et utmerket valg for en jentetur – bare spør de kjente damene i Sex & Singelliv!
En reise til Marokko er som en reise gjennom Tusen og én natt.

Les mer

Surfing og yoga i Marokko

Yoga forbedrer balansen, fleksibiliteten og din rene styrke – alt som vil forbedre sin utøvelse på brettet! Unike Reiser samarbeider med Original Surf Morocco, som sammen tilbyr deg en komplett pakke med yoga– og surfing- opplevelser – med en stor dose Marokko som påfyll. Yoga- timene avholdes på takterrassen, med flott utsikt over havet. Kvalifiserte yoga- instruktører skreddersyr timene etter ditt nivå og behov. Så uansett om du er en yoga- entusiast eller bare er på jakt etter det lille ”ohmm” på ferien, så har du kommet til rett plass!

Les mer

MAROKKO PÅ TO HJUL

PRIS: Fra kr. 10 110,- pr. person
VARIGHET: 8 Dager

En reise til Marokko er som en reise gjennom ”Tusen og én natt”. Nye og spennende opplevelser venter hver dag. Vår sykkeltur gir dere sjansen til å oppleve de mest kontrastfylte og varierte landskapene i Marokko.

Les mer

SOLFYLTE AGADIR

PRIS FOR HELE FAMILIEN:
Fra kr. 31 305,-
VARIGHET: 8 Dager

Agadir er Marokkos ledende badeby. Byen er laget utelukkende for turister, men når bølgene slikker langt inn over stranden er det lett å skjønne hvorfor solhungrige nordmenn valfarter hit.

Les mer

MOUNTAINBIKE I ATLASFJELLENE

PRIS: Fra kr. 12 890,- pr. person
VARIGHET: 4 Dager

Denne sykkelturen gir deg sjansen til å oppleve de imponerende og majestetiske Atlasfjellene og berberlandsbyer. Dere vil tråkke gjennom og over flotte fjellpass, elveleier, frodige daler og små landsbyer.

Les mer

MAROKKO PÅ BARNAS PREMISSER

PRIS FOR HELE FAMILIEN:
Fra kr. 65 755,-
VARIGHET: 15 Dager

I kontrastfylte Marokko kommer historien til live, og barna kan jakte på flyvende tepper, ri dromedarer, se slangetemmere, akrobatshow og oppleve fargerike folkloreshow …

Les mer

MAGISKE MARRAKECH

PRIS: Fra kr. 7 480,- pr. person
VARIGHET: 8 Dager

Marrakech er som tatt ut av eventyret, og plutselig befinner du deg i Tusen og én natt! Byen fascinerer, betar og lokker, med sine gamle smug, souker, attraksjoner og opplevelser …

Les mer

KAMELSAFARI I SAHARA

PRIS: Fra kr. 7 095,- pr. person
VARIGHET: 6 Dager

Solen skinner over Marokko, foran deg åpenbarer et landskap med sand så langt øyet kan se. Kamelen trasker i vei over sanddynene, med deg på ryggen. Ønsker du å oppleve Marokko på den genuine måten …

Les mer

TUSEN OG 3 NETTER I MARRAKECH

PRIS: Fra kr. 5130,- pr. person
VARIGHET: 4 Dager

Det Marokko som turistene har kommet for å oppleve, eksisterer fortsatt her i Marrakech.
Storslåtte hageanlegg, palasser med skyggefulle gårdshager og kaotiske basarer hvor Aladdins hule møter moderne design.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

Marrakech

Det Marokko som turistene har kommet for å oppleve, det eksisterer enda her i Marrakech. Her finner du slangetemmere, akrobater, myntete, messinglamper og marokkoputer. Storslåtte hageanlegg, palasser med skyggefulle gårdshager og kaotiske basarer hvor Aladdins hule møter moderne design. Historiefortelleren på det sentrale torget, Djamaa el – Fna, trollbinder fortsatt med fakter, merkelige rekvisitter og dramatisk mimik. Souken lokker med tusenvis av varer.

Les mer

Essaouira

Hvitkalkede hus, måkeskrik og duft av nyfanget fisk. De blåser på de hvite veggene og de blå dørene i Marokkos windsurferby nummer 1. Bak dørene gjemmer det seg avkjølte gårdshager og elegant innredet rom. I medinaens gater løper barna rundt barfotet, i havnen arbeider båtbyggerne og sardinfiskerne, og nær bastionen former kunsthåndverkerne sine varer i tujatre.

Les mer

Agadir

Agadir er Marokkos ledende badeby. Men det er fiskeriene og ikke feriegjestene, byen primært lever av. Fiskehavnen ligger et stykke utenfor byen, så du trenger ikke bekymre deg om fiskelukt under ferien – om du ikke selv oppsøker en av de mange fiskerestaurantene. Byen er på alle måter forskjellig fra resten av Marokko. Agadir er laget nesten utelukkende for turister, men når bølgene slår innover den lange og brede stranden, er det lett å skjønne hvorfor solhungrige nordmenn valfarter hit.

Les mer

Sykkeltur i Marokko

Fra de kuperte Atlasfjellene til Saharas hete sanddyner er du med på en uforglemmelig sykkeltur. Her passerer du palmer og kameler, sykler gjennom månelandskap og små grønne oaser, ragende fjellhøyder til dype daler og ørken.
Du ankommer Marrakech for deretter å gå løs på en actionfylt tur med firehjulstrekker til Tizi n’ Fedghat – passet. Her starter ditt sykkeleventyr, forbi landsbyene ved Ghessat og videre sørover til oasene ved Skoura. I følgebilen ligger alt du trenger, og blir du sliten og støl, er det enkelt å hoppe i følgebilen og la sjåføren gjøre resten av jobben den dagen.

Les mer

Surfing og yoga i Marokko

Yoga forbedrer balansen, fleksibiliteten og din rene styrke – alt som vil forbedre sin utøvelse på brettet! Unike Reiser samarbeider med Original Surf Morocco, som sammen tilbyr deg en komplett pakke med yoga– og surfing- opplevelser – med en stor dose Marokko som påfyll. Yoga- timene avholdes på takterrassen, med flott utsikt over havet. Kvalifiserte yoga- instruktører skreddersyr timene etter ditt nivå og behov. Så uansett om du er en yoga- entusiast eller bare er på jakt etter det lille ”ohmm” på ferien, så har du kommet til rett plass!

Les mer

Surfing i Marokko

Surfere fra hele verden rir på Atlanterhavsbølgene – samtidig som de kombinerer den adrenalinfylte opplevelsen med det ekte Marokko! Alt er tilrettelagt for den perfekte surf- holiday i sjarmerende landsbyen Tamraght som ligger ikke langt fra Agadir. Utfordringen på brettet får du på noen av Marokkos beste surfe- steder. Unike Reiser samarbeider med Original Surf Morocco, som sammen tilbyr deg en komplett pakke med opplevelser – med en stor dose Marokko som påfyll. Enten du er nybegynner, midt i mellom eller en erfaren surfer, vil du finne en pakke som passer akkurat for deg.

Les mer

Kamelsafari i Marokko

Solen stråler, ørkenen åpenbarer seg foran deg og sakte vugger du frem der du sitter på ryggen til Ørkenens skip. Vil du oppleve det ekte Marokko og ørkenen, og samtidig få en opplevelse utenom det vanlige? Har du ikke lyst til å sitte på turistbussen, men faktisk komme ned på bakkeplan og bruke sansene dine? Ri som en arabisk prins eller dronning over sanddynene, sove under stjernene og garantert få sand i skoene!

Les mer

Actionfylt langhelg

Dette er turen for deg som vil oppleve mest mulig på kort tid. Kanskje er dere en vennegjeng som ønsker å komme bort og gjøre noe helt annet en helg. En variert og tilrettelagt tur for nettopp deg, slik at du kan oppleve det du vil i Marokko. Du ankommer Marrakech, og oppdager med en gang at byen er et sammensurium full av lukter, farger og liv. Dette er virkelig som «Tusen og én natt». Rundt deg ser du magedansere i flotte drakter og slangetemmere. Du er omringet av farger og det hviler et snev av magi i luften.

Les mer