Det nye safari landet!

Dette lille landet er en nesten uoppdaget perle. Malawi ligger klemt mellom Tanzania, Zambia og Mosambik, og er et trygt og vennlig land som lokker med en fascinerende miks av opplevelser, kultur og severdigheter. Ja, Malawi kan beskrives som rett og slett utrolig!

Malawi beskrives som ”Afrika for nybegynnere” og ”Det varme hjertet i Afrika”. Her finner du en herlig blanding av landskap, kultur, dyreliv, innsjøer og naturopplevelser. Landet ligger sørøst i Afrika, og landets sjel er Lake Malawi. Innsjøen dekker hele 20 prosent av Malawis areal. De høyeste toppene strekker seg 3000 meter mot himmelen. Store kontraster bidrar til at Malawi har noe av det mest varierte landskapet i hele Afrika.

Malawi har hele ni nasjonalparker og viltreservater. Selv om antall store dyr ikke er like høyt som i nabolandene, er safariopplevelsene noe helt spesielt. Fordelen er at safarien foregår i nesten uberørte områder. De mest kjente parkene er Nyika, Lilongwe, Majete og Liwonde. Sistenevnte park er en skjønnhet, med et imponerende antall elefanter og flodhester.

Reiser til Malawi

Malawi, et lite land hvor du ikke skal la deg lure av størrelsen. Til tross for at landet ikke strekker seg mer enn 12 000 kvadratkilometer utover, er opplevelsene desto flere. Bo hjemme hos en gjestfri familie, hvor du blir en av familien. Du kan reise på safari, utforske byer, vandre i fjell og daler, fiske, delta på båtturer, slå et slag golf, observere fuglelivet, lære om tradisjonell kunst og kultur og bruke dagene til å gjøre ikke noe på stranden.

Malawi er kanskje ikke så kjent, og de fleste tenker ikke på dette lille landet som et reisemål. Men Malawi innfrir og sniker seg inn på deg.

Når du reiser hjem, er du fylt av uforglemmelige opplevelser, landets sjarm og gode mat – og lysten til å komme tilbake!

Malawi 3

POPULÆRE REISER TIL MALAWI

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Malawi!

HERLIGE MALAWI

9 Dager

Denne reisen tar dere med på safari i Liwonde nasjonalpark, hvor dere opplever Malawis ville side. Parken er blant Afrikas beste for å se elefanter og flodhester. Denne parken vekker til live alle forestillinger om et romantisk og utemmet Afrika. Det er noe ganske så unikt når du sitter i safaribilen og utforsker kjempenes fødeland, hvor snabeldyrene vandrer majestetisk omkring. På båtturen i parken får dere en helt annen safariopplevelse, og som tar dere tett innpå flodhester og krokodiller.

Les mer

SLARAFFENLIV VED LAKE MALAWI

7 Dager

Lake Malawi byr på en krystallklar opplevelse, slaraffenliv og fiskelykke. Innsjøen er en av de dypeste i verden, og området rundt er slående vakkert. Ved Cape MaClear ligger det lange sandstrender og vannet holder som regel 27 grader. Her svømmer mer enn 1000 ulike fiskearter rundt, mer enn noen annen innsjø i verden. Siden vannet er så klart, er dette et eldorado for snorkling.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

Lilongwe Wildlife Centre

Lilongwe Wildlife Centre er et redningssenter for skadde og foreldreløse dyr om rehabiliteres på senteret før de slippes ut i den ville natur igjen. Akkurat der de hører hjemme. Senteret drives av Lilongwe Wildlife Trust, og er deres hjertebarn. Organisasjonen ble dannet i 2007 og legger vekt på bevaring av dyr og natur. De samarbeider tett med Malawis myndigheter, lokale og internasjonale dyrevernsorganisasjoner og Department of National Parks and Wildlife.

Les mer

Nyika nasjonalpark

Nyikas hovedattraksjon er det vakre og unike landskapet, så helt ulikt alt annet som finnes i Malawi. Det minner faktisk litt om Europa, og da spesielt høylandet i Skottland. Bortsett fra at det er sebraer og leoparder og ikke sauer og gjeterhunder som dukker opp i landskapet. Borte er akasietrærne du forbinder med Afrika. I stedet er det en tett skog av ranke furutrær. På begge sider av veien strekker et hav av grønt gress og bregner utover, og landskapet bølger mykt som lag på lag med sanddyner.

Les mer

Liwonde nasjonalpark

Liwonde nasjonalpark er blant Afrikas beste for å se elefanter og flodhester. Blandingen av savanne og elvelandskap gjør denne parken til et attraktivt område for fugler. Ikke mindre enn 400 arter er observert her, så det er et fantastisk mylder av fugler i alle størrelser og fasonger som sprer sine vinger rundt deg. Elven Shire renner gjennom Liwonde, og er den dominerende livsnerven som skjærer gjennom landskapet på vei mot Zambezi – elven i sør.

Les mer

Lilongwe Wildlife Trust

Lilongwe Wildlife Trust ble dannet i 2007 og har satt fokus på bevaring av dyr og natur. De samarbeider med lokale myndigheter og med lokal befolkningen om informasjon rundt bevaring og hvilken enorm påvirkning det vil ha for landets biologiske og økonomiske påvirkning om det ikke blir en endring i menneskets holdning til krypskyting og ødeleggelse av naturområdene. Et flertall av innbyggerne i Malawi lever av turisme, men om dyrene forsvinner, vil ikke turister finne Malawi like attraktivt, og inntekten forsvinner. Ingen turister – ingen inntekt. Det er så enkelt forklart!

Les mer

Lake Malawi

Lake Malawi byr på en krystallklar opplevelse. Innsjøen er en av de dypeste i verden, med 706 meter på det dypeste. Den verdenskjente Malawiciklider, som var populær i norske akvarium på 1980-tallet, har sitt hjemsted her. Området rundt er slående vakkert: Ved Cape McClear ligger det lange sandstrender, og øya Mumbo Island har trolliknende, sjokoladefargede klipper. Fra dem kan du hoppe rett ned i det knallgrønne vannet. Lake Malawi er del av Lake Malawi nasjonalpark, som ble satt på UNESCOs verdensarvliste i 1984. Vannet holder som regel 27 grader, og er usedvanlig klart.

Les mer

Frivillig arbeid i Malawi

Velger du å jobbe som frivillig i Malawi har du valgt et lite og sjarmerende land som byr på spennende opplevelser, vakker natur og en gjestfri befolkning. Det lille landet som ligger klemt mellom Tanzania, Zambia og Mosambik er en uoppdaget perle.
Malawi beskrives som Afrika for nybegynner og Det varme hjertet i Afrika. Du vil finne en fascinerende miks av opplevelser, kultur, dyreliv, landskap, historie og naturopplevelser. Det lille landet som ligger sørøst i Afrika har hele ni nasjonalparker og viltreservater.

Les mer

Safari

Flere som har vært på safari vil nikke anerkjennende til Karens Blizens beskrivelse av opplevelsen av nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Noen sier at du glemmer alle livets sorger og føler at du har en flaske champagne innabords og du er inderlig takknemlig for at du lever. Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være kraftig vanedannede.

Les mer