Uberørt, fargerikt, vilt og unikt!

Madagaskar er et eventyr og en helt annen verden. Lemurer, lemurer, lemurer! Trenger vi si noe mer? De er Madagaskars største stjerner, og noe søtere skal du lete lenge etter. Med sine lange haler, lodne pels og skøyeraktige blikk er dette garantert innbyggeren du absolutt må hilse på. Praktisk talt uberørt, fargerikt, vilt og unikt. Det er slik Madagaskar presenterer seg for besøkende. Øya passer for den eventyrlystne som ønsker å oppleve noe utenom det vanlige.

Naturen på Madagaskar er særdeles rik, og 80 prosent av artene som vokser her, er endemiske til øya. Dette skyldes øyas langvarige isolasjon fra resten av verden. Et yrende og variert dyreliv, med de herlige lemurene, bitte små kameleoner, fargerike fisker og fugler og skilpadder.

Madagaskars mange ansikter skifter fra tropisk regnskog til ufruktbare stepper. Fra monumentale kalksteinsklipper til krystallklare innsjøer og fra grønne koller med terrasserte rismarker til øde, kritthvite strender. Et kaleidoskop for alle sansene!

Madagaskar er verdens fjerde største øy, og er i seg selv et minikontinent. Den røde øya ligger i Det indiske hav, rundt 600 kilometer utenfor kysten av Mosambik.

Med 18 stammer, som ivaretar sine tradisjonelle levemåter, er øya en smeltedigel av kulturer. Dette gjør den lokale kulturen svært fascinerende, og landets historie inkluderer en stor dose spennende fortellinger og eventyr. Flertallet av befolkningen lever et veldig enkelt liv, sammenflettet med naturens syklus. Men om du tar kontakt med dem, vil du oppleve en varme, hjertelighet og glede over livet, som vil overraske og røre deg. Det blir en suvenir du bærer i hjertet ditt for alltid, og som du aldri glemmer.

Så kommer det store spørsmålet: Hva er det du ikke kan gjøre på Madagaskar? Øya har nemlig det aller meste av hva du kan ønske deg. Strandløver og dykkeentusiaster setter kursen mot Ifaty, hvor hval, delfiner og skilpadder utfolder seg under havoverflaten.
Parc National de I’Isalo byr på spennende og utfordrende vandreturer. Her kan du beundre fossefall så vakre og juv så dype at de overgår dine villeste fantasier.
For naturelskere er Park National d’Andohahela og Park National D’Ankarafantsika et must.
Området rundt Locaro Peninsula er dekket av regnskog og frister med herlige strender. Drømmer du om camping og overnatting under åpen himmel, er dette stedet for deg.
Vil du hilse på øyas mest sjarmerende og kjente innbyggere, lemurene, er svaret enkelt: Da reiser du til Lemur Park.

En reise til Madagaskar er spennende og givende. Vær obs på at infrastrukturen ligger noen år bak, som innebærer at veier langt fra holder norsk standard, fly kan være forsinket og overnattingssteder holder en enklere standard i de mer avsidesliggende områdene på øya. Dette er bare en liten del av Madagaskars sjarm og karakter.

Opplevelsen av lekne lemurer som svinger seg i trærne, kameleoner som sitter helt stille på greiene, rare baobatrær, frodiggrønn skog, kulturen, markeder, herlig strandliv og den vakre og varierte naturen gjør at din reise til Madagaskar blir et eventyr.

Etter endt besøk på Madagaskar har du lært deg følgende uttrykk på lokalspråket: Mandra pihaona! Det betyr ganske enkelt Vi ses igjen… For du har garantert lyst til å komme tilbake!

MINOLTA DIGITAL CAMERA
1
braided_sisal
SONY DSC

POPULÆRE REISER TIL MADAGASKAR

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Madagaskar!

MADAGASKAR FOR DEN EVENTYRLYSTNE

PRIS: Fra kr. 22 140,- pr. person.
VARIGHET: 8 Dager

Denne reisen tar deg med på en reise gjennom Madagaskars fascinerende og storslåtte natur. Fra frodiggrønn skog, trolske bregner, høye klippeformasjoner til enorme baobabtrær. Øya er hjem til dyr og fugler som ikke lever andre steder i verden, og du skal oppleve alt på fotturer gjennom nasjonalparkene.

Les mer

UTFORSK NORDLIGE MADAGASKAR

PRIS: Fra kr. 24 120,- pr. person.
VARIGHET: 8 Dager

Denne reisen tar dere med til nasjonalparkene Amber Mountain og Ankarana, som gir dere et innblikk av Madagaskars varierte og fascinerende landskap og dyreliv. Eventyret avsluttes på den tropiske øya Nosy Be, hvor det handler om å senke skuldrene, grave tærne i sanden og utforske livet under havoverflaten.

Les mer

HERLIGE MADAGASKAR

PRIS: Fra kr. 31 350,- pr. person.
VARIGHET: 12 Dager

Denne reisen tar deg med til den sørlige delen, hvor du opplever nasjonalparkene Ranomafana og Isalo, som hver har sitt særpreg og unik natur. Deretter flyr du til Morondava, hvor det blir en spennende kjøretur gjennom den berømte Baobab Alley – kjennetegnet på Madagaskar. Turen inkluderer også lemurer, fugler og kameleoner, kulturelle innslag og flotte vandreturer i Madagaskars spesielle og fascinerende landskap.

Les mer

KLASSISKE MADAGASKAR

PRIS: Fra kr. 42 560,- pr. person.
VARIGHET: 16 Dager

Reisen tar dere sørover, med besøk i nasjonalparkene Ranomafana og Isalo og hos en lokal treskjærer. I Tulear, hvor solen skinner året rundt, skal dere utforske den botaniske hagen, som gir et lite innblikk i Madagaskars fantastiske planteliv. Det blir også vandring etter mørkets frembrudd, på jakt etter dyr som er aktive om natten, båtturer på kanaler og fotturer. Det hele avsluttes med late dager på øya Sainte Marie, hvor krystallklart vann og hvite strender oppfyller drømmen om paradis.

Les mer

Madagaskars 20 beste attraksjoner

Madagaskar er et fantastisk land, hvor det vanskeligste er å planlegge reiseruten. Du ønsker å oppleve mest mulig – og tilbringe mest mulig tid på hvert sted – ikke bruke for mye tid på å forflytte deg fra sted til sted. Madagaskar er et stort land, hvor infrastrukturen ikke er spesielt utbygd. Vi har kunnskapen som trengs for at du skal få maksimalt ut av reisen til Madagaskar.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!