Livet er for kort til å ikke dra på safari!

Eventyret begynner ved havoverflaten i Det indiske hav og slutter først i mer enn 5000 meters høyde på toppen av Mount Kenya. Mellom disse ligger noen av kontinentets mest spektakulære nasjonalparker. Kenya er stadig selve definisjonen av safari. Den mest fantasiske og mest kjente er Masai Mara hvor lyden av hundretusenvis av hover runger over savannen. Hvert år samler gnuer og sebraer seg og gjør seg klar for Den store vandringen, som ansees som verdens største dyrevandring. Dette er et spektakulært naturfenomen som alle bør oppleve.

Bare så det er sagt, så er Kenya en destinasjon som nærmest er komplett. Mulighetene her er nesten uendelige. Reisen begynner i Nairobi og fortsett så ut i dyrenes verden. Nasjonalparkene Tsavo, Samburu, Meru, Amboseli og Nakuru venter på deg. På en safari i Kenya er du nesten garantert et møte med De fem store. Sebraer så langt øyet kan se, en leopard døser i et tre, en flokk vortesvin humper av sted med sine fyldige bakender og en elefantflokk er på vei mot elven.

Men Kenya er også så mye annet. Dette storslåtte og vakre landet ligger på begge sider av ekvator. Midt i det hele ruver majestetiske Mount Kenya, et must for alle som er glade i fjellturer.
Mer enn 40 stammer gir Kenya en rik og variert kultur. I sør hersker de fargerike og verdensberømte Masaiene, som stolt bærer sine drakter og spyd over en støvete vei. I nord bor folkeslagene Samburu og Turkana. Kenyas stammefolk lever et tradisjonelt liv hvor mesteparten av dagen tilbringes under et tre for å overvåke kveget.

Tvers gjennom landet skjærer Rift Valley, med sine ulmende vulkaner og glohete geysirer. Besøk en av Kenyas innsjøer og se flamingoer i tusenvis farge innsjøen rosa.
Mens minnene om safariopplevelsene lagres i hjertet, skyller du av støvet i Det indiske hav. Mombasa, Lamu og Malindi har kanskje noen av verdens beste strender. Lange, hvite sandstrender, en eksplosjon av farger under havoverflaten og kokospalmer som svaier sakte i vinden, gjør dette til den perfekte avslutning på reisen.

Når du reiser i Kenya føler du hele tiden at du er på akkurat rett sted, til akkurat rett tid og at du gjør akkurat det rette!

Kenya har mer enn fantastisk dyreliv!

Om bilsafari i lengden føles for passivt er det et stort utvalg andre muligheter for enda mer dynamiske safariformer. En safari behøver nemlig ikke foregå på fire hjul. Du kan også hoppe ombord i et propellfly, fly med varmluftsballong, se dyrene fra sykkelsetet, fra kamel – eller hesterygg eller på en fottur over savannen. Du kan også stikke hodet under havoverflaten og gjennom maske og snorkel oppleve et Kenya hvor livet er minst like myldrende som på savannen.

Ballongsafari
Safari blir aldri helt det samme etter at du har prøvd det i en varmluftsballong. Det ene øyeblikket svever du rett over tretoppene. I det neste har brenneren løftet ballongen opp og forvandlet savannens dyr til maur på en skogsti. Det er mulig å delta på en ballongsafari i Masai Mara, Samburu og Amboseli. Når du lander inntas en champagnefrokost på savannen.

Flysafari
Flyvning er ofte en del av logistikken for å komme frem til fjerntliggende parker og lodger, men du kan også velge å gjøre transporten til målet i seg selv. På en dagstur du for eksempel fly ut fra Nairobi, over Kiberas blikklandskap, over Lake Naivasha og Mount Longonot – krateret til Lake Magadi for så å ende i Masai Mara hvor det blir tid til frokost og en safari før du setter kursen tilbake.

Fotsafari
Fotsafari er noe ganske unikt og du kommer tettere på naturen og føler deg i ett med landskapet.
Du går ut, vanligvis om morgenen, sammen med en erfaren guide. Det er spennende å se hvor tett du kommer på dyrelivet, uten at det er noen stengsler fra bilen.

Safari fra sykkelsetet
Sykling er kanskje ikke det første du tenker på når du hører safari, men et par steder i Kenya er sykkelsafari faktisk en spennende mulighet: Hell’s Gate nasjonalpark og Crescent Island. Her kan du se en stor del av savannens fredelige beboere, som sebra, giraffer, bøfler, antiloper, gaseller og bavianer, oppleves fra sykkelsetet. Sykkelsafari kan du gjøre på egen hånd, uten guide.

Kenya fotsafari

Safari på hesteryggen
Flere steder i Kenya arrangeres det nå safari fra hesteryggen. Turene varierer fra korte turer for de mindre erfarne og til lange turer for de som har litt mer erfaring på hesteryggen. Det er en unik og fantastisk opplevelse å sitte på hesteryggen og observere giraffer og sebraer, og du kan komme ganske så nærme dyrene. De fleste dyrene ser ikke på hestene som en trussel, og menneskene blender seg inn på ryggen. For lengre rideturer, blir det ofte brukt telt eller andre overnattingsmuligheter underveis. En bil frakter utstyr og mat.

Kenya Sebra

Kamelsafari
Som en ny variant av rideferien, er kamelsafarien kommet til. Dette foregår hovedsakelig i den nordlige delen av Kenya, hvor kamelene er det alminnelig transportdyr, og arrangeres i samarbeid med Samburu – og Turkana – stammene.
Turene kan vare fra noen timer hvor turen går fra lodge til lodge eller i flere dager hvor du krysser øde villmark og camper under stjernene. Vandringen skjer tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen når det er kjøligere, og dekker en strekning på mellom 8 til 20 kilometer per dag.

camel-2697605_1280

Undervannssafari
En helt annen type safari er den som skjer under havoverflaten. Kenyas kystlinje strekker seg 1420 kilometer, som ikke bare frister med noen av Afrikas vakreste strender, men også med øyer og korallrev med glimrende dykkermuligheter. Særlig anbefales Watamu Marine National Park.
Det klare, blå havet langs Kenya er varmt gjennom hele året, og hjem til rundt 3000 arter av havets fantastiske skapninger. Kenyas rev ansees som noen av de vakreste og beste i verden. Det er en eksplosjon av farger under havoverflaten, og havet er hjem til delfiner, skilpadder, hvalhai og rokker.
Snorkling kan du gjøre rett fra stranden eller ved å bli med en liten, lokal båt som kalles ngalawa. Dykkestedene befinner seg ofte ikke mer enn 30 minutters båttur unna. Det er også flere båtvrak som er populære for dykkere og utforske.
Er du glad i vannaktiviteter, er det gode muligheter for vindsurfing, vannski og dyphavsfiske langs Kenyas kyst. Mange steder kan du også bli med på en seiltur i en tradisjonell dhow – fiskerbåt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Golf
Lange, solfylte dager er typisk kenyansk vær, og dermed er landet ideelt for en runde på golfbanen året rundt. Takket være sin kolonihistorie, har Kenya mer enn 40 golfbaner rundt om i landet. Mange av disse banene ligger i idylliske omgivelser og du kan kombinere golfspilling med fugletitting.
I området rundt Nairobi (innenfor en radius av 30 kilometer) er det seks golfbaner. På kysten er det to golfbaner.
Det som er litt uvanlig med en runde golf i Kenya er at banene ligger høyere enn 1500 meter, noe som gir en ekstra 10 prosent lengde i slaget ditt.

Kenya Golf

Båtturer
Det er et stort utvalg av muligheter for deg som ønsker og utforske Kenya via båt. Enten om du ønsker å tilbringe noen dager på elven, på innsjøene eller på havet. På kysten kan du ta turen ut med en glassbunnsbåt for å se nærmere på livet under havoverflaten. En tur med en liten, lokal ngalawa er meget avslappende og en fin måte å tilbringe dagen på havet. Snorkling er ofte inkludert i disse turene. Den tradisjonelle lokale dhow- båten er også en utmerket transportmetode.
Befinner du deg i Diani eller Shimoni tilbys dagsturer til Wasini Island. Da er snorkling (eller dykking) og sjømatlunsj på øya inkludert.
Inne i landet kan du benytte kanoer som kan leies på en av Rift Valleys mange innsjøer. Dette er en utmerket måte å se fuglelivet på, eller komme tett innpå flodhestene.

The-Sands-at-Nomad 6

Fiske
Det innholdsrike og dype vannet utenfor Kenyas kyst er et av de beste fiskeområdene i verden. Du kan bli med på dyphavsfiske, hvor du (forhåpentligvis) kan dra i land tunfisk, marlin, sverdfisk, hai og barrakuda. Disse fiskes etter prinsippet «fang- og- slipp- løs». Avreisehavner for slike turer er Shimoni, Watamu, Malindi og Kilifi. I Kenya deles fiskesesongen inn i to deler: tunfisksesongen som varer fra august til oktober, og marlinsesongen fra desember til mars.
På Victoriasjøen kan du bli med en motorisert kano (ssese) og fiske Nilenabbor.
I Aberdare nasjonalpark og ved foten av Mount Kenya er det mulig å arrangere ørretfiske i elvene.

Kenya 5

Fot – og fjellturer
Kenyas vakre landskap byr på mange muligheter når det gjelder fot – og fjellturer. Lengden og vanskelighetsgraden varierer, men det mangler ikke på steder å velge mellom. I nærheten av Nairobi finner du Ngong Hills, i sørøst ligger Chyulu Hills og i Rift Valley anbefales Mount Longonot og Menengai Crater. I den vestlige delen av Kenya kan du utforske Mount Elgon og Cherangani Hills og i det sentrale høyland, Aberdare. Den mest utfordrende – og uforglemmelige – fjellturen er Mount Kenya. Mount Kenya består av tre topper, og Lenana kan nås av alle. Batian og Nelion er for seriøse og erfarne fjellklatrere. For å nå Lenana er det tre veier opp: Chogoria, Naro Moru og Sirimon. Det anbefales minst seks dager, men du kan nå toppen på fire dager. Den beste tiden for å bestige Mount Kenya er i den tørre sesongen (sent desember til tidlig mars og juli til tidlig oktober).

Mount Kenya 2

Rafting
Ønsker du et adrenalinkick mens du er i Kenya, anbefales rafting på Tana – elven. Strykene her rangeres mellom 3 og 5. Turen er på rundt 12 kilometer og tar deg gjennom ulike stryk av ulike vanskelighetsgrader, avhengig av sesong. April til mai og november til desember er de beste månedene for rafting da vannstanden er meget høy i elven.
Rafting skjer i Sagana, som ligger rundt to timers kjøretur fra Nairobi. Du kan enten ta en dagstur fra Nairobi eller tilbringe noen dager i telt på Rapids Camp i Sagana. De tilbyr også aktiviteter som bungee jumping, kajakking, river boarding, fugletitting og fiske.

Kenya Rafting

POPULÆRE REISER TIL KENYA

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Kenya!

SPEKTAKULÆRE MASAI MARA

12 Dager

En fantastisk reise som tar dere med til flere av Kenyas nasjonalparker! Eventyret i Kenya starter i Nairobi, hvor det blir besøk på Elefantbarnehjemmet og i Nairobi nasjonalpark. Forsett så til herlige Lake Nakuru nasjonalpark, med flamingoer, neshorn, bøfler og giraffer. Så videre til Lake Naivasha, hvor det blir en fottur opp en aktiv vulkan. Reisen tar dere videre til verdensberømte Masai Mara. Dette er Kenya på sitt aller beste – og villeste!

Les mer

DET BESTE AV KENYA OG TANZANIA

12 Dager

Opplev det beste av Afrika, med safari i både Kenya og Tanzania! En uslåelig kombinasjon som byr på dyremøter i verdenskjente parker som Masai Mara og Serengeti. Reisen inkluderer også besøk på Elefantbarnehjemmet i Nairobi, båttur på Lake Naivasha og det spektakulære Ngorongoro-krateret, som anses som Edens Paradis.

Les mer

BRYLLUPSREISE TIL KENYA

13 Dager

Kenya passer utmerket for en bryllupsreise, og mulighetene er nesten uendelige!
Denne romantiske bryllupsreisen tar dere med på safari i spektakulære Masai Mara, hvor lyden av løvebrøl, hyenesang og gnuenes brumming høres over savannen. Her bor dere på en flott lodge midt i parken, med Mara-elven som nærmeste nabo.

Les mer

DEN STORE VANDRINGEN

6 Dager

Dette er verdens største dyrevandring, og et av de mest spektakulære naturfenomener du kan oppleve. En evig sirkelvandring på 3500 kilometer, drevet frem av regn og jakten på grønne beitemarker.

Les mer

MAGISKE SAFARI-OPPLEVELSER

6 Dager

En magisk reise i Kenya med safariopplevelser du aldri glemmer! Besøk nasjonalparkene Masai Mara, Samburu og Elefantbarnehjemmet i Nairobi.

Les mer

MOUNT KENYA

5 Dager

Det føles som du befinner deg i ”Ringenes Herre”. Eller som om du har landet på Mars. Mount Kenya ligner ikke på noe annet sted på jorden.

Les mer

MOUNT KENYA MED SAFARI

13 Dager

Denne reisen kombinerer Lake Naivasha, fottur opp den aktive vulkanen Mount Longonot, fem dagers tur på Mount Kenya og safari i verdensberømte Masai Mara nasjonalpark.

Les mer

OVERNATTING

Amboseli Sopa Lodge

Amboseli Sopa Lodge ligger vakkert til i landskapet. Afrikas høyeste fjell, Mount Kilimanjaro danner bakgrunnskulissen. Lodgen ligger i et Masai-område, og er et ideelt utgangspunkt for safari i Amboseli nasjonalpark, som ligger 20 minutters kjøretur unna. Det var dette området av Kenya som inspirerte forfatteren Ernst Hemingway til å skrive Snøen på Kilimanjaro.

Les mer

Lake Nakuru Sopa Lodge

Lake Nakuru Sopa Lodge ligger i skråning av fjellene som danner den vestlige grensen av Rift Valley, og byr på flott utsikt over den vakre Lake Nakuru nasjonalpark og innsjøen. Lake Nakuru er et paradis for safariopplevelser, og parken er kjent for sine mange flamingoer og sort neshorn.

Les mer
Reiser til Kenya

Lake Naivasha Sopa Resort

Omgitt av et frodig og grønt landskap, med akasiatrær og busker, er hotellet også hjem til en fastboende giraff, vannbukk og apekatter. Om kvelden trekker flodhester ofte opp på plenen for å spise. For å bevare mest mulig av naturen, har Sopa Resort kuttet ned minst mulig trær så hovedbygningen har et nyskapende og kunstnerisk utseende som sniker seg mellom trærne.

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

Den store vandringen – måned for måned

Den store vandringen, med gnuene i hovedrollen, er det mest spektakulære showet i verden. Men bare fordi du bestiller en safari til Serengeti nasjonalpark betyr ikke at du er garantert seter på første rad. Timing er alt. Du er nødt til å være på rett tid til rett sted. Denne guiden vil hjelpe deg med å finne ut hvor og når du skal reise.

Les mer

Bryllup i Kenya

Drømmer dere om et litt annerledes bryllup enn det tradisjonelle? Da er Kenya den perfekte destinasjon. Savannen i nasjonalparken Masai Mara er det perfekte sted for en romantisk og spesiell vielse. Ikke bare er parken hjem til et spektakulært dyreliv, men det er også noen av de vakreste naturomgivelsene dere kan tenke dere. Bedre bakgrunn for både vielse og brudebilder skal dere lete lenge etter!

Les mer

Nasjonalparker i Kenya

Tenk på et landskap – og Kenya har det. Fra knasende tørr ørken til frodig regnskog og fra tropiske sandstrender til snøkledde vulkaner. For ikke å snakke om savanne, høylandsslette og frodige daler med friske avlinger, fete kuer og geiter. Legger man til en 480 kilometer lang kyststrekning og en stor del av Afrikas største innsjø, Victoriasjøen, er det ikke en overdrivelse å kalle Kenyas natur for avvekslende. Og fantastisk!

Les mer

Mombasa

Det er ved Kenyas kyst mange velger å vaske støvet av seg etter fantastiske safariopplevelser inne i landet. Kokospalmene og mangotrærnes skygge i Mombasa eller en av de andre kystbyene ved Det indiske hav er gode steder å avslutte den spennende reisen i Kenya.

Les mer

Safari

Flere som har vært på safari vil nikke anerkjennende til Karens Blizens beskrivelse av opplevelsen av nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Noen sier at du glemmer alle livets sorger og føler at du har en flaske champagne innabords og du er inderlig takknemlig for at du lever. Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være kraftig vanedannede.

Les mer

Opplev Mount Kenya

Mount Kenya ligner ikke på noe annet sted på jorden. Selv om navnet Mount Kenya ikke er omringet av samme forlokkende mystikk som Kilimanjaro i Tanzania, kan fjellet som naturopplevelse så absolutt måle seg med sin tanzaniske storebror. Faktisk er det en utbredt oppfatning at Mount Kenya overgår Kilimanjaro takket være sin helt enestående og mer varierte natur.

Les mer

Den store vandringen

Det er verdens største dyrevandring, og et av de mest spektakulære naturfenomener. En evig sirkelvandring på 3500 kilometer, drevet frem av regn og jakten på grønne beitemarker. I begynnelsen av juni begir over en million hvitskjeggede gnuer og pysjamasstripede sebraer seg hen med å krysse Mara – elven. Det friske, grønne gresset i Masai Mara lokker dem over på denne livsfarlige ferden. Når vi tar sommerferie, beveger gnuene og sebraene seg nordover mot Kenya, krysser grensen og finner nye beitemarker i Masai Mara.

Les mer