Et lite land med en stor historie!

Er du eventyrlysten, interessert i historie og kultur – og vil ha sol og bad – ja da reiser du til Jordan! Her finner du en overdådige og imponerende by, skjult i en dal i ørkenen. Petra fascinerte tilreisende allerede da den hadde sin storhetstid fra cirka år 400 f. Kr., og den fascinerer fortsatt.

Området hvor Jordan ligger i dag har vært hjem for en av verdens eldste kulturer og bebodd av mange ulike sivilisasjoner – og dermed er landet rikt på historie. Gjennom hele Jordan lyder et ekko av svunnen tid. Under Bibelens tid var området på begge siden av Jordan- elven verdens navle. Tenk deg tilbake til en tid da begivenhetene i verdens mest leste bok, angivelig, fant sted. På toppen av fjellet Nebo stod Moses og skuet ut over Israel – Det hellige land. Ved elven er det mulig å besøke stedet hvor døperen Johannes skal ha døpt Jesus. Følg i Lawrence of Arabias fotspor og utforsk den spektakulære Wadi Rum- ørkenen, med sine dramatiske sandsteinsklipper og myke daler. Her lever fortsatt beduinene, og hvor er det vel bedre å utforske området fra kamelryggen og beundre stjernehimmelen enn nettopp her?

En annen av Jordans severdigheter er god for både hud, ledd og underholdning – nemlig Dødehavet. Verdens mest lavtliggende og saltinnholdige innsjø er å finne nettopp her. Ta deg en dukkert hvor det er garantert at du ikke synker, så du kan lese avisen mens du slapper av i vannet. I Rødehavet, ved Aqaba – bukten derimot, er det flotte muligheter til å utforske livet under havoverflaten. Fargerike fisker omringer deg og du snorkler rundt i et gedigent akvarium. Byen Aqaba tilbyr en internasjonal stemning, flotte hoteller, herlige badestrender og gode utfluktsmuligheter. Her faller temperaturen nemlig aldri under 20 grader!

Kongeriket Jordan venter på deg – uansett om du vil utforske den med bil, til fots, på kamel eller sykkel. Kombinasjonsmuligheten er mange, og spørsmålet er bare hvor lang ferie du har!

- Jordan vet hvordan

Dette er ikke bare et slagord for tannbørsteprodusenten. Landet Jordan vet faktisk hvordan! Det er sannheten om et magisk lite land, rik på kultur og historie – og sol og bad! Her står opplevelsene i kø, og magien vibrerer i luften og legger seg som en myk dyne over det vakre landskapet.
For deg som ønsker en annerledes OG fantastisk ferie (noe vi alle gjør), da er Jordan landet for deg!

Her er 6 meget gode grunner til å velge Jordan:

1. Petra
Midt i ørkenen finner du en overdådig og imponerende by, skjult i en dal. Petra fascinerte tilreisende allerede da den hadde sin storhetstid fra cirka år 400 f.Kr., og den imponerer fortsatt. Selv om Petra er kjent som en historisk verden av stein, trenger du ikke være veldig opptatt av stein for å la deg bergta av oldtidsbyen. Navnet skyldes ganske enkelt at Petra betyr stein på gresk, og det er også hva byen er. Store fjell, klipper og høyder danner kulissene til en eventyrlig og historisk by. Gigantiske klippevegger omringer deg når du vandrer inn i den trange inngangspassasjen, kun tidvis opplyst av solstråler. I veggene ser du rester av hellige skrifter og de opprinnelige vannkanalene. Den halvtime lange spaserturen ender ved et av verdens mest spektakulære byggverk: Skattekammeret Al Khaznen. Magisk!

Petra 4

2. Wadi Rum
Her er det ørken så langt øyet kan se, og de rustrøde sandsteinsfjellene Jabals reiser seg nesten 1700 meter mot himmelen. Dramatiske klippefremspring og topper stikker opp av myke, sandete daler. Wadi Rum er akkurat det du forbinder med Lawrence of Arabia.
Den vakre ørkendalen frister med sitt fantastiske landskap, rideturer på kameler, firehjulstrekkere som tar seg gjennom området og beduiner.
Sett prikken over i’en med noen netter i en beduinleir. Nyt en søt og kruttsterk te mens du filosoferer over hvor deilig det er å komme vekk fra hverdagens mas og jag. Stjernehimmelen danner den perfekte kulisse over deg. Vekkerklokken dagen derpå er kamelene som uler i morgengryet på sin vei over sanddunene.

Wadi Rum 5

3. Aqaba
Jordans milde klima og Aqaba- buktens tempererte badevann gjør Aqaba til den perfekte feriedestinasjon. Her ligger flotte hoteller som perler på en snor, enten du velger å bo i Tala Bay eller i Aqaba. Hvite sandstrender, palmesus og bølgebrus.
Aqaba er ingen badeby i den forstand som du er vant med fra Syden. Strandpromenaden ved selve byen er tettpakket med kafeer hvor vannpiperøyken ligger som et teppe over det hele. Servicen er ypperlig, og jordanerne er gjestfrie og vennlige mot alle som besøker deres vakre land.
Med andre ord er Aqaba perfekt for den som ønsker sol, bad, snorkling, vannsportaktiviteter og en behagelig temperatur – når vinterkulden og mørket har senket seg over Norge!

Aqaba 1

4. Dødehavet
Dødt som i graven og mer enn en klype salt… Dødehavet, som danner grensen mellom Jordan og Israel, er egentlig ikke et hav, men verdens laveste beliggende sjø. Det ligger 400 meter under havets overflate, og er dermed jordens laveste punkt. Saltinnholdet er på nesten 35 prosent, så intet levende kan overleve. Derav navnet Dødehavet. I tillegg til enorme mengder salt, inneholder sjøen mineraler, og herligheten fungerer derfor som et gigantisk spaanlegg. Her flyter du som en kork i vannet og kan lese favorittboken mens du bader.
Området er også det perfekte sted for rekreasjon og avslapning. Smør på med svart leire, få deg en god massasje og trekk inn den rene luften. Da får du krefter til å returnere til hverdagen hjemme!

Dødehavet 2

5. Amman
Det historiske sentrum av Jordan er hovedstaden Amman. Byen er også et knutepunkt for landeveien til Aqaba, Jerusalem og Damaskus. De største severdighetene er ruiner etter romerne og bysantinerne som grunnla Amman på en av byens syv hauger. Utsikten fra Hercules- tempelet og ned over Amman er enestående i solnedgangstimene.

Jordan 11

6. Jerash
Jerash setter deg flere tusen år tilbake i tid og havner midt i det romerske riket når du går under hvelvingene på triumfbuen. Denne romerske byen er så vel bevart, at man med litt godvilje og fantasi hører hestevognene rulle over marmorflisene, overklassen som rusler rundt i arkadene og gladiatorene som slåss for livet i den store arenaen. Restene av den 6500 år gamle byen ble oppdaget under sanddynene for 70 år siden, og er siden blitt gravd ut og restaurert. Mest imponerende er de store templene som reiser seg med enorme søyleganger, og det store teateret som troner akkurat slik det gjorde da den siste romerske gjest forlot det.
Velkommen til fortiden – og Jerash!

Jordan er et fredelig skattekammer av severdigheter – så kom og opplev magien du også!

Jordan 10

POPULÆRE REISER TIL JORDAN

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve. Våre eksperter skreddersyr gjerne din drømmereise til Jordan!

FANTASTISKE JORDAN

PRIS: Fra kr. 24 145,-
VARIGHET: 8 Dager

I Jordan finner du en overdådig og imponerende by, skjult i en dal i ørkenen. Petra fascinerte tilreisende allerede da den hadde sin storhetstid fra cirka 400 år f.Kr., og den fascinerer fortsatt. Følg i Lawrence of Arabias fotspor og utforsk den spektakulære Wadi Rum- ørkenen, med sine dramatiske sandsteinklipper og myke daler. I Rødehavet, ved Aqaba- bukten derimot, er det flotte muligheter til og utforske livet under havoverflaten. Kongeriket Jordan venter på dere!

Les mer

Oppfyll drømmen i dag!

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud

UNIKE REISER I 24 LAND!

Wadi Rum

I et ørkenland som Jordan kan det selvfølgelig ikke bare dreie seg om badeferie, selv om de fleste besøkende tilbringer store deler av oppholdet i badebyen Aqaba. I Wadi Rum er det ørken så langt øyet kan se, og de rustrøde sandsteinsfjellene Jabals reiser seg nesten 1700 meter mot himmelen. Dramatiske klippefremspring og topper stikker opp av myke, sandete daler.
Wadi Rum er akkurat det du forbinder med Lawrence of Arabia. De fleste utflukter inkluderer et besøk i en mindre dal, hvor ansiktet av datidens største arabiske frihetskjemper, Thomas Edward Lawrence, er hugget ut i klippen.

Les mer

Petra

Klippeveggene reiser seg mot himmelen og stenger solen ute. Gigantiske vegger omringer deg når du vandrer inn gjennom den trange inngangspassasjen. Tidvis opplyses stien av solstråler. Veggene har rester av hellige skrifter og de opprinnelige vannkanalene. Det tar vel en halvtime å spaserere den spektakulære veien, som ender ved et av verdens mest fantastiske byggverk: skattekammeret Al Khaznen. Petra en en oldtidsby som var nabateernes hovedstad og senter for karavanehandel. Byen hadde sin storhetstid fra cirka år 400 f. Kr. til cirka år 300 e. Kr.

Les mer

Dødehavet (Jordan)

ødehavet, som danner grensen mellom Jordan og Israel, er egentlig ikke et hav, men verdens lavest beliggende sjø. Den ligger 400 meter under havets overflate, og er dermed jordens laveste punkt. Saltinnholdet er på nesten 35 prosent, så intet levende kan overleve. Derfor navnet Dødehavet. I tillegg til enorme mengder salt, inneholder sjøen mineraler, og herligheten fungerer derfor som et gigantisk spaanlegg. Her flyter du som en kork i vannet. Området er også det perfekte sted for rekreasjon og avslapning. Smør på med svart leire, få deg en god massasje og trekk inn den rene luften.

Les mer

Aqaba

Jordans milde klima og Aqababuktens tempererte badevann gjør Aqaba til en perfekt feriedestinasjon. Her ligger flotte hotell som perler på en snor, enten du velger å bo i Tala Bay eller i Aqaba. Hvite sandstrender, palmesus og bølgebrus. Servicen er ypperlig, enten du snakker med hotellets personale eller han som jobber i nærbutikken, og jordanerne er gjestfrie og vennlige mot alle som besøker deres vakre land. Dette er ingen badeby i den formen du er vant til fra syden. Strandpromenaden ved selve byen er tettpakket med kafeer hvor vannpiperøyken ligger som et teppe over det hele.

Les mer

Aktiv i Jordan

Velkommen til kongeriket Jordan. For deg som vil virkelig ta og føle på landet, hva er vel bedre enn å gjøre det fra sykkelsetet og kamelryggen? Du ankommer Amman og setter kursen rett til Jerash, en av verdens best bevarte gamle romerske byer. Fortidens sus sniker seg innpå deg fra søylegangene , pilarene, den gamle triumfbuen og inn i tempelet bygget til Afrodites ære. I det romerske teateret hører du fortsatt gjenklangen av gammel underholdning og fester. Følg veien gjennom fjellene, på vei til Ajluon og citadellet som har stått siden korsfarernes tid. Du tar en stopp i Pella og ser de gamle ruinene etter byen.

Les mer